29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Myslím, že nás vždy mají čím překvapit.
Když byli malí, zapisovala jsem si to do jejich deníčku, ještě dnes mi vytane úsměv na tváři, a taky trochu nostalgie, při jeho čtení. Ty krásné dětské výroky...
Děti rostou a "perly" vytvářejí nadále.
Život mých dětí mi v mnohém obohatil slovník. Už vím, co je to "axna", nebo co to znamená "hodit mrchu".
Člověk si zvykne na ledacos, a při mluvě s dětmi jsem se přistihla, že začínám používat jejich slovník.
Jsou věci, které ale rozdýchávám poněkud déle. Jistě nejsem sama. Byla bych ráda, kdybyste se přidali i vy, ostatní rodičové, jakými výrazy Vás obšťastňují vaše děti.
Už jsem si zvykla, že v poslední době děti používají pro citoslovce pochopení: "no blik!"
Ale když jsme včera s klukem prohlíželi před spaním časopis s houbaba, kluk (11,5 let) se zhnuseně projevil, že houby nesnáší, a když jsem se ho ptala (páťáka), jestli ví, jak se houby rozmnožují, odpověděl:
"No, normálně. Š.u.k.á.n.í.m!"
Nestíháááám!
Není tady
U nás je hodně slyšet OMG a LOL
Není tady
Damila napsal(a):
Ale když jsme včera s klukem prohlíželi před spaním časopis s houbaba, kluk (11,5 let) se zhnuseně projevil, že houby nesnáší, a když jsem se ho ptala (páťáka), jestli ví, jak se houby rozmnožují, odpověděl:
A zeptala se ho, jestli si to PŘEDSTAVIL???
Jen mi prosímtě pověz, co teda je ta "axna" a co je "hodit mrchu"
Není tady
lupina montana napsal(a):
Damila napsal(a):
A zeptala se ho, jestli si to PŘEDSTAVIL???
Jen mi prosímtě pověz, co teda je ta "axna" a co je "hodit mrchu"
Axna je aktovka.
Hodit mrchu znamená spadnout.
A jestli si soulož hříbků představil? Jasně, že jsme to patřičně rozebrali! Jdeš po lese, a koukáš, támhle si to rozdávají dva praváci...
Nebo potkáš dva zamilované hříbky, kráčející "nožku v nožce"...
Není tady
No snažím se Dam, seč můžu, ale jak kráčejí nožku v nožce??? Jak vyřešili tento ryze technický problém??
A co je Epep, epiepi, epikyepiky a epičkyepičky......to už dneska děcka asi nevědí, co? Že bys je třeba překvapila Tuším, že je to jediný stupňování, který má 4 stupně
Není tady
No snažím se Dam, seč můžu, ale jak kráčejí nožku v nožce??? Jak vyřešili tento ryze technický problém??
A co je Epep, epiepi, epikyepiky a epičkyepičky......to už dneska děcka asi nevědí, co? Že bys je třeba překvapilaTuším, že je to jediný stupňování, který má 4 stupně
Kráčet "nožku v nožce" je ekvivalent chození "ruku v ruce".
4 stupně toho Tvého divného slova neovládám ani jáááá!
Co že to je???
Upravil(a) Damila (2. 5. 2008 14:52)
Není tady
To je citoslovce pohrdlivého překvapení - něco ve smyslu "ne-kee!" , nebo takovýho toho gesta rukou (klapklapklap ) Od nejmírnějšího po naprostou nevíru
A ad hříbky - já pochopila, Dam, co to jako má bejt...jen si nedovedu představit PO ČEM teda kráčej? když maj nožku v nožce???
Není tady
To je citoslovce pohrdlivého překvapení - něco ve smyslu "ne-kee!" , nebo takovýho toho gesta rukou (klapklapklap
) Od nejmírnějšího po naprostou nevíru
A ad hříbky - já pochopila, Dam, co to jako má bejt...jen si nedovedu představit PO ČEM teda kráčej? když maj nožku v nožce???
To neřeš, nejsi Panna, ne???
Nadhled.
Není tady
No jo, no jo, už mlčím, už jsem se koukla na radix, jojo, ASC v Panně, jo, máš povoleno rozebírat na detaily...
Není tady
Taky...... a hlavně moje příšerně přesná a okamžitá představivost
Nikdy v životě se už nezbavím jedný takový představy - když milouš jakeš ve slavném projevu na Červeném hrádku pronesl, jak někdo pěstuje bojlery....do smrti při těch slovech uvidím ten hangár z vlnitýho plechu, kde po obou stranách visej bojlery různých tvarů a pod nima na zemi zrní
Není tady
... ano, to je odvrácená tvář živé a detailní představivosti.
Když se Panny umějí zasmát, je to ještě dobré...
Když už jsou tak suchopárné a vyschlé, jako švestky, je už zle.
nemysli si, mám Lunu v Panně, taky nejsem bez rizika, a taky to v sobě cítím.
Vše až do důsledků...až hrozivě realisticky...
Není tady
Tak to je malinko riskantnější mladší dcera ji má taky a Slunce v Kozorohu...taky si na to musí dávat bacha. Já maximálně bych působila jako suchar.
Můža je švestka Sluncem jj, myslet ho bolí
Vy s Lunou byste byly jak studně plný písku Ale zase když se taková Luna v Panně povede, tak je neobyčejně vyrovnaná
a žádná hysterie si na ni nepřijde!
Taková...příjemně chladná a svěží, jako čerstvá voda. Řekla bych, že ji možná má anglická královna, protože přesně takhle na mě působí - ale to se vyloženě dohaduju.....tam to může být vším možným
Není tady
Lupíno, kde na ty příměry chodíš?
...studna plná písku...
...příjemně chladná a svěží jako čerstvá voda...
nevím, jestli si uvědomuješ, jak přesná tahle přirovnání jsou. Čumím.
Není tady
děkuji, děkuji
to mě potěšilo....mám ráda přesné příměry - jsou taková přímka k porozumění, co to jeden vlastně chce
Není tady
vy jste to tu zakecaly, holky
příměry i pubertální perličky jsou super - já si pamatuju, jak moje mamka užívala naše "seš trapná" a "degene"
Jiřík zatím perlí jen občas - a spíš ještě opakuje naše "výchovné" poznámky - takže slyšíme "Máťo, to si nezvykej, tohleto" nebo "Máťo, co si to dovoluješ?" případně "Máťo, no, seš šikovnej chlapeček, tak neplakej"
Není tady
tak moje zaracne dite prineslo predvcirem pisemku, v niz se zminuje, ze Inkove byli katolici a zili ve spanelsku.
kdyz me vzal zachvet smichu bylo mi receno ze "to hledal Robin, protoze pracovali ve dvojicich a jestli ji to neverim, tak jsem pekne trapna, protoze ona vi, ze inkove byli majove a zili v americe.
ani k tomu nemusela pouzit zadne specialni hlasky
Není tady
včera večer jsme se s bezmála čtyřletým synem trumfovali, kdo nazve druhého větší "ptákovinou" ... hlášky typu "ty seš brambora" "ty zase mrkev" ... je to taková naše hra a syn dosáhl vrcholu, když mi řekl, že jsem ZMEŠKANÝ HOVOR
Není tady
Tina:
Tak už se hrou klidně přestaň, protože tuto hlášku nemůžeš překonat! Fakt mě nahlas rozesmála.
Není tady
Už nevím, kolik bylo našemu mladýmu, asi 2,5 - 3roky, nějak jsem ho naštvala, asi jsem mu něco zakázala a on mě potřeboval seřvat. A jak neznal v tom věku žádný trefný hrubý slovo, tak lovil ve vlastním repertoáru ty nejtvrdší: "Maminka je.....maminka je.......POKAŽENÁ STARÁ ŠPINAVÁ!"
Není tady
Včera jsme leželi u vody a dvě holčičky si stavěly hrad z písku.Navzájem se trumfovaly co tam která bude mít.A tak když vyčerpaly všechny možnosti typu hladomorny ,hluboké studně,padacího mostu....,tak ta jedna povídá "a já tam budu mít klíště.....!"Dlouho už jsem se tak nezasmála.
Můj nejmladší syn má při dohadech se staršími bratry velký věkový hendikep.A tak jednou ,když ho častovali různými ty jsi...,tak už nevěděl chudinka co by jim řekl.Zhluboka se nadechl a..."víte co vy jste vy jste višňové taštičky od McDonalda! No a na to už opravdu odpověď nebyla,protože den před tím jsme řešili,jak jsou ty taštičky hnusný....
Není tady
Tak já zatím nemám vlastní zkušenost, ale nedávno jsme vyslechla rozpravu dvou dětiček tak asi ve věku 6 a 8 roků. Chlapeček povídá holčičce, Až mě bude deset, tak tobě bude dvanáct a až mě bude 15 tak tobě bude 17 atd....no a finální verze byla "až mě bude 28 ...pak se trochu zamyslel....tak ty budeš mrtvá"
Není tady
Nas 9ti lety syn dostal naramek na ruku. shodou okolnosti ho ma i jeho kamarad, ktery k nam casto chodi. debata za polozavrenymi dvermi znela asi takto..... zavidis, bo ho mam delsi. - nahodou nezavidim, bo ja ho mam zase sirsi. - a ten muj ma lepsi barvu a tvuj je vybledly......
Není tady