1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Tak jsem dnes ráno zase měla nepříjemno. Odnaučuju mladí dítě nočnímu kojení. Jsem totál nevyspalá a manela jsem preventivně poslala spát jinam. Ráno jsem se ho ptala, jak se vyspal. Chtěla jsem ho poprosit o pomoc na dnení noc. Místo toho jsem slyela jen stínosti, e se nevyspal, e el spát dřív , ale to mladí asi utiím jen já, pak v noci ho budila i starí....
Moc mě to hrye, potřebuju pomoct a jako bych byla na ve sama. Touhle větou mimochodem toho svého mue spolehlivě nakrknu. V hlavě mám zmatek, jsem nevyspalá a nevím, jak to udělat. U tak si hraju na hrdinu, málokdy si řeknu o podporu a pomoc a kdy u na to dojde, zase to dělám blbě. Tak kdybyste byli tak laskaví a poradili mi, nebo napsali svůj názor.
V podstatě jde o houby, za týden bude dítko snad u v noci dobré a za dva tři roky nám to noční vstávání k mrňatům skončí. Jene mě to deptá teď a teď bych s tím potřebovala něco udělat.
Není tady
Madis, zaila jsem stejnou situaci, i kdy je to u mnoho let zpátky, pořád mám v podvědomí, jaké to bylo "ílené" období. Měla jsem dvě děti krátce za sebou... prvnímu byly necelé 2 roky, kdy se narodilo druhé. Starí se budilo v 5 ráno ...vyspalé do růova a miminko bylo totální nespavec oívající převáně v noci..... Chodila jsem jako mátoha zhruba 3/4 roku ne se reim obou dětiček trochu sladil dohromady. Nezbývalo mi nic jiného, ne některé domácí práce prostě zredukovat na minimum a pak vyuívat i chvíle přes den, kdy obě děti spaly... spala jsem taky.
Svého mue, který tehdy tvrdě pracoval, abychom to zvládly finančně, u jsem ani nechtěla zatěovat nějakým nočním vstáváním, taky spal v jiném pokoji. Během dne vak výrazně pomáhal s běným chodem domácnosti.
Moje rada je... vydret a spát i přes den jakmile se naskytne příleitost a rozhodně se vykalat na to, e není vyluxováno nebo umyté nádobí. Otce bych, pokud pracuje... tím asi nezatěovala. Za chvíli na to bude jen vzpomínat stejně jako já...
Madis, vyčerpání z nevyspání dokáe člověka umučit.
Moná potom ani nedokáe správně formulovat a dopadne jak pepánek nezdara.
Rada Somaii ale stojí za vyzkouení - jakmile dítka padnou, padni taky - nabrat síly je to pro tebe teď to nejdůleitějí.
Dr se holka, tvý děti za to určitě stojí
(i kdy jsem taky jednou drela deset nocí stále řvoucího synáčka hodně blízko okna... )
Není tady
Madis a proc odnaucujes nocnimu kojeni?
Neni lepsi to nechat plynout jak to je?? Jedine, co ti muzu pordit a co jsem delala se svyma detma bylo, ze jsem si k nim do pokojicku poridila takovou malou "minibludicku" Pres den, po kojeni jsem si s nima povidala, blbla, nosila.... ale v noci jsem jen rozsvitila tu pidilampicku, prebalila, nakrmila a bez jedineho slova, ci pohlazeni je soupla do postele, zhasla a sla jsem si lehnout. Pochopili tak nejak sami, behem prvnich 4 mesicu, ze v noci se spi.
Kolik tomu malemu je??
Není tady
Dito, malé je deset měsíců. U byla jednou na noc odstavená, ale chytla střevní virozu a protoe byla jen na mléku z kojení, vrátila se k němu i v noci. V tomto věku jí pouze denní mléko nestačilo a ostatní jídlo blinkala. Take mi nezbylo ne se rozkojit. A protoe se potřebuju vyspat, tak holt holka musí mít utrum v noci. Od narození uměla spinkat 6-8 hodin v kuse. Jen si na to ted zase potřebuje vzpomenout.
Kdybych to nechala plynout, jak to je, tak toho kozofila neodstavím nikdy. Ta starí byla taky závislák.
O tom ale moje debata není, vím i e tohle období přejde a e puberta moná bude horí. Mu odpoledne přiel s rukou k smíru, nechal mě ted trochu vyspat. Pomůe mi asi od půlnoci.
Problém je ve mě, mám dojem, e nemůu druhé ádat o pomoc, kdy jsou na tom tak bídně. Já to přece nějak zvládnu. Problém je potom ta hrdinka, která taky občas padá na hubu a pak má ze veho pocit marnosti, e jí nikdo nepomůe.
Vlastně je to jen jedna se situací se stále se opakujícím scénářem. Proto taky nehledám pomoc u maminek, ale v psychologické. Nerada bych si sama zkazila vztah jen proto, e ze sebe udělám sluku, obě a vechny budu omlouvat, e oni teď zrovna nemůou, proto, e jsou na tom třeba hůře ne já. Jdu s kůí na trh právě proto, e tohle nechci.
Není tady
Moná, e svůj stín nepřekročí.
Moje doporučení zní stále stejně : Nejdřív řeit ivotní nutnosti (a to se dvěma maličkýma dětma je pěknej záhul) a pak to ostatní...
Mezi "ostatní" počítám to, piplat se v tom, jestli ze sebe dělám sluku nebo jestli nejsem falená hrdinka.
A jestli tam teď tvůj mana je a hlídá, tak PROČ SAKRA NESPÍ ???
Není tady
Malej byl nespavec od mimina ...8x za noc vzhůru ... do tří let se budil aspoň 2x ...chápu Tě, jak Ti je kdy nejsi vyspaná ... Člověk sotva leze.No říct o pomoc .My měli s muským "sluby" o víkendu.V so vstal on k malýmu, a ráno si ho vzal postaral se a já dospala celej týden.Někdy jsem spala jak v bezvědomí třeba do tří odpolko.A v neděli zase spal mu.A ví jak jsem toho dosáhla ? Jednou jsem usnula u nedělního oběda nad bramborovou kaí s řízkem tak tvrdě, e mě musel vzít do náruče a odnýst na postel. Vlastně jak mi pak řekl a pak pochopil, e u nemůu.Take rada ? Usni nad řízkem...Nééé.Co místo veho povídání okolo říct prostý, já u nemůu...Myslí, e to nepochopí ?
Upravil(a) Amriana (30. 4. 2008 17:17)
Není tady
Jess, protoe u jsem spala, přes den nenaspím víc jak 20 minut. Mu je schopný spát dvě tři hodiny v kuse i odpoledne, já ne. Já se vzbudím a musím vstát. Nedá mi to, chápe? Pak padám na hubu, protoe jsem nepostradatelná.
Amriano, tak daleko to u mě nikdy nedolo a sakra má pravdu, říct "já u nemůu" je moc těký.... Beru to jako selhání? Teď se ptám sama sebe. MOc mi to pomáhá utřídit mylenky. Já na to nakonec dojdu,ale teď potřebuju ty vae slova. Ty moje u znám a lehce si je vyvracím
Není tady
Holka, dy já vím, e se přemýlení nedá zastavit...
Jenom jsem ti chtěla říct, e ty věci nejsou tak černé, jak to momentálně vypadá.
Taky bude zničehonic pohoda, klídek ...(tabáček ? ) ...
A ty se v té pohodě bude rochnit a bude to zlatorůový
Tak na to mysli, a tě popadne depka.
Upravil(a) Jessika (30. 4. 2008 17:50)
Není tady
ahoj Madis mám pětitýdenní dvojčata a nekojím jsme na umělé stravě, dvojčátka mi nejdou sladit dohromady, buď se vzbudí jedno, nebo se vzbudí druhé, samozřejmě kadé v jinou dobu, pak se zase vzbudí obě a já nevím kterému se věnovat dřív a tak druhé pláče, někdy je to na roztrhání, jsem taky nevyspalá, ale jsem zvyklá, nikdy jsem toho moc nenaspala...........noční krmení větinou zvládám sama, nechci mue budit, kdy chodí na celý den do práce, take pokud se on sám nevzbudí pláčem a nenabídne mi pomoc tak ho větinou neotravuji, občas ale taky to kdy mi rupnou nervy a já jsem třeba vzhůru od jedné do pěti do rána v tahu, tak ho vzbudím a řeknu si o pomoc...........nikdy mi to neodmítl a nikdy ani slůvkem se nezmínil, e by mu to vadilo.........koneckonců jsou to taky jeho děti, ..........přes den pomáhá co se dá kdy je doma, přebaluje, krmí, hlídá tak mám občas i čas se přes den prospat.....ale mě to nejde, nikdy jsem nedokázala usnout ve dne, nevím proč, ale ve dne usnu tak 10x za rok i kdy jsem unavená sebevíc nejde mi to.................
Ale jak tady radí holky, vykalat se na to, e není uklizeno, vyehleno a zkrátka kdy dítko usne jít spát s ním, není nic hezčího ne objímat svoje miminko, usnout u něho a taky se u něho probudit...........
Není tady
Madis, tak to je o necem jinem. V deseti mesicich uz asi ten lumpik vi, jak to funguje, kdyz si zabreci.....
Jednou jsem koukala na porad na Real Time (v Cr to bezelo myslim pod nazvem chuva v akci) resili tam presne ten problem jako mas ty - rok a pul stare mimco, ke kteremu se vstavalo 4x za noc na kojeni.
Ta psycholozka vystrnadila maminu na vikend do hotelu s argumentem, ze neprichazi v uvahu aby pri nocnim rvani vybehla kojit a manzu nechala, at pri probuzeni donese malinko mineralni vody bez bublinek a da napit z hrnecku (ty bys asi mohla mit jeste povolenou flasku ) nebudes tomu verit, ale za 5 krutych noci bylo po problemu.
Opravdu by se k tomuto manza, pripadne babicky/dedeckove nedali ukecat.???
Mozna by byl manza hrdej, az bys mu jednou rekla, ze diky nemu je v noci klid (my vime jak to bylo ) a na nocni straseni a nevyspalou manzelku by si ani nevzpomnel. asi bys tim zabila dve mouchy jednou ranou
Upravil(a) Dita.L (30. 4. 2008 21:08)
Není tady
Madis,vyčerpání z nevyspání jsem taky zaila u svého prvního dítěte.Budil se pravidelně ve dne v noci po dvou hodinách na kojení.Postupně to začal natahovat,ale definitivně jsem ho kojení v noci odnaučila ím,e jsem mu místo mlíka dala flaku s čajem,který samozřejmě nechtěl.Cucnul si,zaklebil se a vyplivl,e to nechce.Tak jsem mu dala dudlík,rozeřval se,tak jsem mu dala zase ten čaj a ve se opakovalo a pak to vzdal,asi mu dolo.e nic jinýho prostě nedostane.Jete pár dní to zkouel,ale u jen třeba jednou,nebo dvakrát za noc a tím to zkončilo,bylo mu něco málo přes sedm měsíců.Dnes je mu osm a půl roku a právě se z pokoje ozývá hlasité chrápání
Neboj vydr,chce to trochu času a pevné nervy.
Není tady
Kadopádně ádné selhání to není.A věř mi,e tě chápu velmi dobře.Já se párkrát i po ránu rozbrečela,e u nemůu.Drim palce:supr:
Není tady
Ví, ono nejde jen o děti, o kojení.......
Zeptal se ten tvůj poklad někdy tebe, jak ses vyspala, vzal děti na procházku, aby sis alespoň chvíli odpočinula..... pokud ne, něco je patně. patně je to, e se o tebe nezajímá, e nevidí nebo nechce vidět, jak jsi unavená.
Vím, e je to trochu vivárna, ale musí začít s léčením nebo se to bude zhorovat. Já bych si zamarodila. la bych k doktorce, přinesla si neschopenku a pro něho oetřovačku. Potom bych zalehla do postele a stonala. Samozřejmě, s tím nejnutnějím bych mu pomohla, ale jinak bych ho v tom nechala pěkně vykoupat - není lepí léčba, ne kdy si to vechno sám vyzkouí
Není tady
mashanka, naprosto souhlasím
Není tady
Madis, ty jsi rozumná osůbka a dělá moc dobře, e to chce řeit teď a za chodu
Já s tím čekala, a děti vyrostou a bylo to dvacetkrát těí, protoe zvyk je holt elezná koile....na obou stranách.
Moje praktická rada je: seeň si někde diktafon, jaký se umí zapnout i hlasem a nech ho někde povalovat. A pak si poslechni, JAK mu o tu pomoc říká. Protoe kdy ti tady budem radit, e to má vyslovit asi jako "chce cheba, brouku?" tak by ti to moc nedalo. Nejlepí je slyet a vidět sama sebe - pak se to napravuje samo
Není tady
Opravdu mi nejde o to odstavení, vím jak na to , starí jsem taky odstavila bez pomoci, sama. Nemám problém ustát to a mlíko nedat. A o tom to je. Lupino, vystihla jsi to perfektně, a na to, e prosím pomoz nevyslovím. Vdycky čekám, a se mě chlap zeptá chce pomoct? Taky chodí na procházky, taky umí přebalit, postarat se o obě, ale mě to někdy přijde málo, dobrovolně na sebe nakládám víc a víc a odkládám to, e pomoct potřebuju. Je to chyba v softvéru.
Jako by to stále byla jen moje práce a navíc bez odchodu domů.
Tloukla bych se do hlavy. Jsem schopná vzít na ruku dítě, přes rameno dvě taky a kočár nechat tátovi. Sice taky naloenej, ale.... Mám dojem, e chlap se mnou přestal bojovat, kdy si to chci naloit na hrb, tak at se klidně strhám.
Hledám kořeny a nacházím je ve výchově. Uměla jsem pomoct a máknout, nebyl pro mě nic problém, tahat těký pytel, okopávat, vozit kolečko.
A ted si neumím říct prosím pomoz, nemůu, nebo nedej boe jak to uděláme, kdy si potřebuju odpočinout?
Není tady
Ale nám jsi to říct přece uměla - tak kdy ti to nejde vyslovit, co mu dát tohle vlákno přečíst ?
Není tady
ahoj Madis,
drím Ti palce. Mám podobnou výchovu jako ty, odjakiva jsem byla zvyklá dřít a makat a o pomoc si říct neuměla. Kdy jsem byla na MD, tak jsme doma net neměli a já si nemohla aspoň troku ulevit, tím, e něco napíu. Můj BM byl to samé. On byl od rána do večera v práci a potřeboval odpočívat a to i o víkendu i o dovolené, a to ikdy jí měl 14 dní. Nikdy jsem nezaila, aby mi s čímkoli pomohl. Zkus si o tu pomo říct a nebo udělej to co radila Mashanka. Je to sice drsné, ale moná to zabere.
Jinak já dlouho nekojila, ale zkus dát jenom čistou vodu ve flace. Já se časem naučila chodit spát s malým po obědě. On hned usnul a navíc v mém objetí vydrel spát i hodinu a déle. On do roka a půl spal 20 min dopoledne a 20 po obědě, take to bylo na pěst:) nic jsem nestíhala
Není tady
Je to můj problém, on mi fakt pomůe, kdy si řeknu. Já to nedokáu vysvětlit.
Třeba dnes jsem se odpoledne na ve vyprdla. Spala jsem. A kdy mi zvenku po hodině manel volal, e malá potřebuje sváču, tak jsem se dověděla, e on by taky rád spal. A proč se tedy jí cítím provinilá e odpočívám? To mi řekněte......
Prostě jak si přeinstalovat to debilní nastavení?
Není tady
Ptas se proc. No to je jednoducha otazka: Mas normalni prirozeny MATERSKY PUD.
Delala jsem to taky, myslela jsem ze jsem nenahraditelna a dokud mi manzel nedokazal ze by to zvladl beze me, tak jsem se citila ve stresu, ze vsechno zalezi jen na me. K tomu ale aby ti to dokazal mu musis dat prilezitost. Ja nechapu, proc mu to nereknes normalne. Je to jeho decko, tak at je taky unaveny. Kdys spite kazdy jinde, aby dite zbytecne nebudilo, tak v sobotu mu proste dones dite a rekni milacku ja bych se chtela dneska vyspat tak kdys nejdes zitra do prace, tak bys mohl tuto noc vzit dite na starost ty. To je vse. Jsou chlapi, co na pomoc nikdy neprijdou sami,protoze jednoduse je to nenapadne. Musi se jim to rict. Treba si mysli, ze se takle honit chces a nebo ze by to lepe nes ty neudelali, a proto je potreba aby meli vetsi duveru sami v sobe. A proto ho musis zapracovat. Bude se citit vic potrebny, a uzitecny v rodine. Ja to pochopila hodne pozde, a u nas se k vuli tomu zhroutil cely stav, nerikam ze to musi byt i vas pripad! to ne, ale je to kryzova doba kdy plati prave ten slib pred lety. " v dobrem i zlem...." TAk mu pomoz aby ti pomohl.
Není tady