29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
pomněnka napsal(a):
Ahoj Kubko, víš lidská blbost nemá hranice a takovéhle reakce mě vždycky pobaví a to mám pak chuť vždycky udělat naschvál...a najust...jenže já taková odvaha nejsem jako ty v tomto konkétním případě..jsem stydlivka, takže soused by neměl na co čumět
![]()
Tak mu do okna nějakou krasotiku vylep ty získáš intimčo a on třeba vypadne z okna
Není tady
Pisateli ty mě bavíš
...tvojí fantazii mít..
Není tady
pomněnka napsal(a):
Pisateli ty mě bavíš
![]()
...tvojí fantazii mít..
Že taky se divím co mě napadá A nebo mu tam dej nějakou starou bábu třeba se odstěhuje on a nastěhuje se nějaký nový mladý pohledný
Není tady
Jak nad tím tak přemýšlím, tak jsem měla na sousedy vždycky kliku, když tedy pominu starou senilní hluchou paní, která si pouštěla bednu na plný pecky a občas v neděli ráno přišla, že něco potřebuje. Problém byl, že po mrtvici nebo čem nemohla pořádně mluvit, takže byl docela problém pochopit, co chce. Ale jinak pohodka. Teď bydlíme na vsi a taky nemáme žádný problém. Je teda taky fakt, že se tam skoro s nikým neznáme a pokud jsou ve vsi nějaké napjaté vztahy nebo spory, tak nás se to netýká. Sousedi neprudí, že nám štěká pes, protože jim štěká taky, neprudí, že řežem na dvoře dřevo motorovou pilou, protože oni taky, atd. Celkem pohodka.
Ale jak tady někdo psal - žádné kafování se sousedy - to je hluboká pravda. Jednou, ještě v podnájmu, jsme se spřátelili se sousedy. Do určité míry fajn, ale když takhle dorazili v deset s lahví a ještě kolem jedný ráno se neměli k odchodu i přes četné náznaky typu "musíme brzy vstávat", tak to bylo na zabití.
Není tady
Pisatel napsal(a):
pomněnka napsal(a):
Pisateli ty mě bavíš
![]()
...tvojí fantazii mít..
Že taky se divím co mě napadá
A nebo mu tam dej nějakou starou bábu třeba se odstěhuje on a nastěhuje se nějaký nový mladý pohledný
![]()
Jo tak v pokušení bys mě chtěl vystavit....
Není tady
pomněnka napsal(a):
Pisatel napsal(a):
pomněnka napsal(a):
Pisateli ty mě bavíš
![]()
...tvojí fantazii mít..
Že taky se divím co mě napadá
A nebo mu tam dej nějakou starou bábu třeba se odstěhuje on a nastěhuje se nějaký nový mladý pohledný
![]()
Jo tak v pokušení bys mě chtěl vystavit....
Ale no tak holka až tak
Není tady
Ahoj všem,
tak jsem tady zase Proběhlo jednání na stavebním úřadě, kde hlavní slovo držel soused, který zkritizoval všechny od A do Z (měl mnoho připomínek, z toho jen jednu věcnou - kterou musíme prozkoumat, ale jedná se spíše o detail) a výsledkem jeho dlouhého monologu bylo ubezpečení, že v případě, že úřady rozhodnou v náš prospěch, bude se odvolávat, kam až to půjde. Pokud ani tam neuspěje, dá rozhodnutí k soudu. A jsme tam, kde jsme byli.
Snažili jsme se o rozumnou domluvu, ale on nás inteligentním způsobem tlačí do rozhodnutí parcelu prodat a jít o dům dál, velmi dobře manipuluje a komunikuje tak, že křičí, i kdyby říkal jen dobrý den
A my jsme opět v kolotoči debat, co a jak dál, zvažujeme možnosti a radíme se s každým možným, kdo nám přejde přes cestu
Tento týden máme schůzku s právníkem... snad se dozvíme, co nás čeká v případě toho soudu.
Otázka je, jestli si nakonec vydobydem své místo na slunci, nebo jen bojumeme s větrnými mlýny
Není tady
Maryt - asi bych šla od toho - myslím tím prodej pozemku a koupě jiného. Než se celý život nervit s nějakým zakomplexovaným chudákem...
Znám pár případů, kdy spory vygradovaly až v otrávení psa a psaní nápisů na ploty a tak...
Hodně štěstí v rozhodování.
Není tady
Maryt napsal(a):
Ahoj všem,
tak jsem tady zaseProběhlo jednání na stavebním úřadě, kde hlavní slovo držel soused, který zkritizoval všechny od A do Z (měl mnoho připomínek, z toho jen jednu věcnou - kterou musíme prozkoumat, ale jedná se spíše o detail) a výsledkem jeho dlouhého monologu bylo ubezpečení, že v případě, že úřady rozhodnou v náš prospěch, bude se odvolávat, kam až to půjde. Pokud ani tam neuspěje, dá rozhodnutí k soudu. A jsme tam, kde jsme byli.
Snažili jsme se o rozumnou domluvu, ale on nás inteligentním způsobem tlačí do rozhodnutí parcelu prodat a jít o dům dál, velmi dobře manipuluje a komunikuje tak, že křičí, i kdyby říkal jen dobrý den
A my jsme opět v kolotoči debat, co a jak dál, zvažujeme možnosti a radíme se s každým možným, kdo nám přejde přes cestu
Tento týden máme schůzku s právníkem... snad se dozvíme, co nás čeká v případě toho soudu.
Otázka je, jestli si nakonec vydobydem své místo na slunci, nebo jen bojumeme s větrnými mlýny
Nečetla jsem to celý ale když tu parcelu prodáte tak zas bude prudit toho kdo si to koupí ?
Není tady
Ahoj Marytko,je to těžké poradit.Ale máš několik možností :
1.pozemek prodat a koupit jiný
2.stavět na stávajícím pozemku tak,jak chcete vy,ale to vám sousedi dají pěkně vyžrat
3.stavět na stávajícím pozemnku a podvolit se(i třeba částečně) sousedům,třeba budete vedle sebe žít do konce života
Nevím,jestli by nebyl lepší kompromis.
Drží ti palečky.
Není tady
Kavasaki napsal(a):
2.stavět na stávajícím pozemku tak,jak chcete vy,ale to vám sousedi dají pěkně vyžrat
3.stavět na stávajícím pozemnku a podvolit se(i třeba částečně) sousedům,třeba budete vedle sebe žít do konce života
Drží ti palečky.
Pozemek je teď bohužel neprodejný, protože následného majitele by čekal stejný osud, a to nechceme. Soud je skoro nevyhnutelný, protože pokud by potvrdil stávající územní rozhodnutí, mohl by si tam každý postavit, co by chtěl bez ohledu na souseda - ať už my, nebo něko jiný.
Podvolit se nemůžeme - to by si zase nenechal líbit soused na opačné straně.
Je to situace, kdy musíme zvolit menší zlo. Otázkou je, zda je to soud a stavení na pozemku, nebo rovnou koupit pozemek jinde (na hypo by to snad šlo..) a stavět jinde.
Není tady
Maryt napsal(a):
Kavasaki napsal(a):
Drží ti palečky.Pozemek je teď bohužel neprodejný, protože následného majitele by čekal stejný osud, a to nechceme. Soud je skoro nevyhnutelný, protože pokud by potvrdil stávající územní rozhodnutí, mohl by si tam každý postavit, co by chtěl bez ohledu na souseda - ať už my, nebo něko jiný.
Podvolit se nemůžeme - to by si zase nenechal líbit soused na opačné straně.
Je to situace, kdy musíme zvolit menší zlo. Otázkou je, zda je to soud a stavení na pozemku, nebo rovnou koupit pozemek jinde (na hypo by to snad šlo..) a stavět jinde.
a proč původní majitelé ten pozemek prodávají? ze stejného důvodu? taky je dost možné, že váš soused to bere jako sport a odhání tímto všechny budoucí sousedy....nebo má na pozemek sám zálusk?
když to Maryt vzdá, může se podobný problém vyskytnout s jinými sousedy na novém místě. Jak už bylo napsáno.
Není tady
Maryt - to bude pravděpodobně ten hřebíček na hlavičku prostě má na pozemek zálusk. I kdybyste si na něm postavili podzemní kryt s průducehm pohých dvacet čísel nad zemí, tak by si něco našel. Pravděpodobně ho bude chtít odkoupit za nevýhodnou cenu a v případě vaš snahy prodat ho jiným zájemcům nebude váhat je upozornit na možné problémy stavby domu. Takže jste v tom asi trochu zacyklení.
Nejsem v tomhle nijak extra honěná, takže odbornou radu dát nemůžu, nejlíp poradit se s právníkem z oboru. Předpokládám, že barák nechcete hnát až do nebes, že se jedná o jednopodlažní stavbu s půdní vestavbou. V tomto případě jsou vaše šance na výhru dost vysoké, problém je protažení tím soudem. Každop co já vím, tak i přes vleklé soudy se staví a stavět bude a překážkou to není. Pokud máte vydané stavební povolení, pustila bych se do toho. Jinak mám dokonce pocit, že teď už ani stavební povolení není potřeba, staví se na ohlášku (pokud jsou splněné určité parametry, např. výška, vzdálenost od komunikací atd - ale ruku do ohně za to nedám, musela bych to dohledat).
Tož držím palce a dej vědět jak jsi dopadla u právníka.
Není tady
Definitiv napsal(a):
Maryt - to bude pravděpodobně ten hřebíček na hlavičku
prostě má na pozemek zálusk. I kdybyste si na něm postavili podzemní kryt s průducehm pohých dvacet čísel nad zemí, tak by si něco našel. Pravděpodobně ho bude chtít odkoupit za nevýhodnou cenu a v případě vaš snahy prodat ho jiným zájemcům nebude váhat je upozornit na možné problémy stavby domu. Takže jste v tom asi trochu zacyklení.
Nejsem v tomhle nijak extra honěná, takže odbornou radu dát nemůžu, nejlíp poradit se s právníkem z oboru. Předpokládám, že barák nechcete hnát až do nebes, že se jedná o jednopodlažní stavbu s půdní vestavbou. V tomto případě jsou vaše šance na výhru dost vysoké, problém je protažení tím soudem. Každop co já vím, tak i přes vleklé soudy se staví a stavět bude a překážkou to není. Pokud máte vydané stavební povolení, pustila bych se do toho. Jinak mám dokonce pocit, že teď už ani stavební povolení není potřeba, staví se na ohlášku (pokud jsou splněné určité parametry, např. výška, vzdálenost od komunikací atd - ale ruku do ohně za to nedám, musela bych to dohledat).
Tož držím palce a dej vědět jak jsi dopadla u právníka.
Děkuji Popsala jsi to přesně. Stavební povolení ještě nemáme - tomu právě předchází územní rozhodnutí, a už o to se chce soudit
Není tady
Maryt napsal(a):
Nabízel nám, že pozemek od nás koupí, jinak že se bude soudit
to je ale h.a.j.z.l.í.k
Není tady
Maryt teda ten váš soused je d.e.b.i.l kdybych byla na tvém místě, tak bych pozemek prodala, neměla bych nervy na soudy a na hádky s ním. Přeji ti jestli bude soud, aby dopadlo v tvůj prospěch .
Upravil(a) topazio (12. 1. 2009 17:07)
Není tady
Maryt - takže pozemek je teď veden jako ZPF? A jej, to by se skutečně mohlo protáhnout Žádná stávající budova na pozemku není?
Není tady
Definitiv napsal(a):
Maryt - takže pozemek je teď veden jako ZPF? A jej, to by se skutečně mohlo protáhnout
Žádná stávající budova na pozemku není?
Je veden jako stavební parcela (zpf - je zemědělský půdní fond? přesně nevím, co to znamená?). Máme projekt ve stavu pro územní řízení, které probíhá. Žádné územní rozhodnutí zatím na náš pozemek vydáno nebylo. Ani budova na něm nestojí.
Můžeš mi kdyžtak vysvětlit, jak jsi to myslela s tím zpf, proč by se to mohlo protáhnout? Díky
Není tady
ZPF je skutečn zemědělský půdní fond a aby na něm bylo možno stavět je potřeba změnit územní plán. Což je někdy věc na dlouho, někdy trvá chvilku, jinde se musí uplatit, někde to nejde vůbec a někde do toho holt zasáhne soused se soudním řízením a je to na dýl (nedokážu odhadnout přesně, ale sačí odhadem, každý kdo se k tomu vyjadřuje má zákonnou lhůta na vyjádření nejmíň 30 dní, to se potom docela načte). Vím že u drobných satveb (kam se počítají rodinné domy) je možnost sloučit územní řízení a stavební řízení dohromady (což mi přijde jako jednodušší řešení než teď bojovat o územní a až se rozhodne tak následně o stavební povolení). Dokonce mám pocit že územní u RD ani není potřeba A snad i někdo tady v okolí staví jen na ohlášku (co jsem našla tak je to možné u garáží, zahr. domků a oprav stávajících baráčků apod - což mi přijde jako risk, zvlášť se sousedem magorem). Takže - z mýho hlediska, vypálila bych na úřad, pozeptala se jak to že je potřeba územní řízení a hned podávala žádost o stavební povolení. Vůbec netuším jak to bude pokud on se kousne a požene to na soud
Není tady
U rodinného domu se podává žádost o uzemní informaci, ta je vydána, jen pokud je vše ok. Jinak musí proběhnout územní řízení.
Tak a teď si to jdu pořádně přečíst, v čem je problém.
Není tady
Maryt napsal(a):
Damila napsal(a):
Všude najdeš blbce. Záleží, jestli máš dost síly se s ním hádat. Co na to partner?
Partner by chtěl bojovat :-)
Správnej chlap - taky bych bojovala - proti blbosti je potřeba bojovat, jinak se ještě víc rozmnoží
Asi to moc řešíš - stav si podle svého a jeho vůbec neřeš. Myslíš, že on by se na tebe ohlížel, kdyby to bylo obráceně ?
Upravil(a) mashanka (12. 1. 2009 19:08)
Není tady
Maryt, to je nějaký Murphyho zákon, bo co, že VŽDYCKY máš jednoho souseda, se kterým se nesneseš Brácha má jen jednoho, tak je to ten
Nicméně není dobrý ty spory udržovat při životě, nechat se vytočit a tak podobně.....když se moje dcery pustily do rekonsrukce domu po babičce, jeden ze sousedů jim strašně ztrpčoval život; no bodejť ne, s tchýní si udržovali příjemně rozhádaný vztahy a holky to holt podědily.....ale udolaly ho vstřícností na jedné a důsledností na druhé straně. Pravda, mají trošku štěstí - jeden zeť je právník - ale stejně. Teda, ne že by se s nima spřátelil, ale už dá pokoj
Není tady
Ja mám milých susedov a primerane komunikatívnych(ani s anevnucujú, ale sme-tam lsovo prehodia), ale jeden magor podo mnou robieva po nociach osamelé diskotéky kombinované s karaoke.
Kedykľovek od 23:00 do 06:00. Minule už som sa rozčúlila a vrátila som úder: Pustila som o druhej v noci na plné gule(mám silnejšiu vežu ako on
) orientálne kvílivé píšťaly. Keď dohralo moje CD, bol kľud. Len ľutujem ostatných susedov, ale čo už...
Není tady
U nás se říká že dobrý soused je důležitější než dobrá rodina.
My, přestože se někdy v názorech neshodnem, máme se sousedy velmi dobré vztahy a pokud má některý soused potíže, ostatní mu sjou ochotni okamžitě pomoci.
Jinak jako soused je tady počítán obyvatel v okolí cca 8 domů v levo, 8 vpravo a 16 přes ulici
Není tady