Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 29. 4. 2008 12:33

L_aura
♥♥♥♥♥--

Re: Jak jsou důležití sousedé?

Ja bych z toho vycouvala, pokud to jde a netratite na tom, pozemek prodala. Mam velmi spatne zkusenosti se sousedy, nastesti jen v podnajmu (jestli si myslite, ze funguje domluva ci logika, tak jste naivni). Pokud si budu kupovat byt ci dum, tohle bude jedna z prvnich veci, ktere si budu zjistovat. Mimochodem, znam taky par historek me babicky, jak ji treba sousedka polila nove stromky nejakou ziravinou, aby ji nevyrostli, protoze je zasadila moc blizko jejiho plotu a podobne veci.

Není tady

#27 29. 4. 2008 12:36

Maryt
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

helena napsal(a):

Maryt a stínili byste mu tu zahradu opravdu tak, že by se nedala využívat? Teď pomíjím sousedovy způsoby, ale ptám se, jestli se vzteká z určitého důvodu = místo pro váš dům, nebo jenom prudí?

Náš dům by měl navazovat na řadovou zástavbu. Stín od sousedova baráku padá asi jen na náš pozemek, takže až bychom postavili svůj domek, padal by dopoledne stín částečně asi i na jeho zahradu - kde má ale příjezdovou cestu a trávník - žádné sezení nic.

Nejsem fyzik, ale řekla bych, že celou zahradu mu to nemůže zastínit, ani kdybychom tam postavili panelák :-)

Pikantní je, že on celé odpoledne stíní svým dvoupatrovým domem jak nám, tak sousedům vedle nás.. Ovšem to je prý jen náš subjektivní pocit va

http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/UVbiIdT.jpghttp://lb4f.lilypie.com/UVbip2.png

http://lb2f.lilypie.com/TikiPic.php/me94swj.jpghttp://lb2f.lilypie.com/me94p2.png

Není tady

#28 29. 4. 2008 12:36

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

L_aura napsal(a):

Ja bych z toho vycouvala, pokud to jde a netratite na tom, pozemek prodala. Mam velmi spatne zkusenosti se sousedy, nastesti jen v podnajmu (jestli si myslite, ze funguje domluva ci logika, tak jste naivni). Pokud si budu kupovat byt ci dum, tohle bude jedna z prvnich veci, ktere si budu zjistovat. Mimochodem, znam taky par historek me babicky, jak ji treba sousedka polila nove stromky nejakou ziravinou, aby ji nevyrostli, protoze je zasadila moc blizko jejiho plotu a podobne veci.

Ale kam až se dá utíkat?
To by se taky mohla přesouvat donekonečna.
Koupíš dům, všechno si ověříš, zajistíš a pak soused dům prodá a seš v ...

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#29 29. 4. 2008 12:52

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

promiň ale jsou toliko dvě možnosti. Zastřelit souseda bohužel si dům nepostavíš. A nebo souseda ignorovat s patřičným poukazem na to že za plot nesmí, já stejně jako on si mohu dělat co chci a že taky mám známe, ale hlavně si ho vůbec nevšímat a nebo se odstěhovat.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#30 29. 4. 2008 13:05

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Maryt napsal(a):

helena napsal(a):

Maryt a stínili byste mu tu zahradu opravdu tak, že by se nedala využívat? Teď pomíjím sousedovy způsoby, ale ptám se, jestli se vzteká z určitého důvodu = místo pro váš dům, nebo jenom prudí?

Náš dům by měl navazovat na řadovou zástavbu. Stín od sousedova baráku padá asi jen na náš pozemek, takže až bychom postavili svůj domek, padal by dopoledne stín částečně asi i na jeho zahradu - kde má ale příjezdovou cestu a trávník - žádné sezení nic.

Nejsem fyzik, ale řekla bych, že celou zahradu mu to nemůže zastínit, ani kdybychom tam postavili panelák :-)

Pikantní je, že on celé odpoledne stíní svým dvoupatrovým domem jak nám, tak sousedům vedle nás.. Ovšem to je prý jen náš subjektivní pocit va

TAk to jsem zvedav, jake sousedy budu mit ja. Predpokladam, ze sympaticke mlade páry lidí, s kterými bude radost grilovat na zahrádce.

Doporucuji udelat odborne zakresleni vzajemneho stiniciho faktoru. Pak postupovat dle navodu Klubka: vypisy z katastru a pod., event. opalovani nahore bez :-)
Dobre je, ze mas zastani v priteli a ze on ma odvahu jit do sporu.

Muj osobni nazor puvodne zen-buddhistickeho mnicha, ktery vzdy v ramci dobrych mezilidskych vztahu ustupoval, je nyni tento: nenechte si s.rát na hlavu, využívejte svých práv a vymezte si svoje vlastní teritorium.
Když budete potřebovat pár Ukrajinců, kteří přijdou zkontrolovat pevnost charakteru vašeho souseda a pevnost jeho kostí, napiš mi soukromou zprávu.

Není tady

#31 29. 4. 2008 13:15

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pořádně bych prověřila co na to stavební zákon, případně to prokonzultovala na příslušném úřadě a pokud by to bylo všechn ok, postavila bych dům tam, kde chci já a soused si může trhnout. Takovým hovadům se nesmí ustupovat ani o krok, pač jakmile začujou kořist ( i.e. slabého jedince, který se nechá šikanovat ) nevědí kdy přestat. Jasně bych mu dala najevo, že je to můj dům, můj pozemek a víc se s ním o tom nebudu bavit.

Není tady

#32 29. 4. 2008 13:18

Ráček
♥♥♥♥♥--

Maryt pokud je to tak jak píšeš, že vlastně jeho barák i stíní Vám, tak bych mu řekla, že to taky bude " jeho subjektivní pocit "  , všude narazíš na nějakého " vola " to prostě by ses musela stěhovat donekonečna...
Vůbec bych o tom neuvažovala a souseda bych ignorovala a normálně začala stavět..Jsi na svém pozemku !
Chápu , že chceš mít klid, jenže narazit na dobrý lidi to už je jehla v kupce sena...
Na mě sousedka řvala, že nám zastřelí psa apod... Dodnes se nebavíme, ignorujeme sousedka odnaproti mi nabořila auto, jelikož je chomla a nenaučila se za několik let parkovat, opět tvrdá hádka a opět se nebavíme, radši parkuju o kus dál, protože to už bych neměla dnes s čím jezdit , bohužel neměla ani tolik slušnosti, aby se omluvila, radši se bude hádat kdo , kde má stát ...Sousedy si fakt nevybereš dumbom

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;30/st/20081120/k/ab7c/preg.png
Bude to kluk :-)
KO 16.7
4.7 velký UTZ ve 20.tt

Není tady

#33 29. 4. 2008 13:20

mashanka
Zablokovaný

Já bych zase, narozdíl od mnoha, zvolila postup "jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá" Řekla bych mu, že si budu stavět svůj dům kde chci a jak chci a on ať se třeba postaví na hlavu.
Pravděpodobně zkouší, jestli by se vámi dalo "vorat" - ukaž mu, že ne a budeš mít od něj pokoj hned od začátku

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#34 29. 4. 2008 13:35

helena
♥♥♥♥♥♥♥

V tom případě souhlas s ostatními - se sousedem vyběhni do jeho stínu :-))

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#35 29. 4. 2008 13:38

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Navrhuji nechat si zpracovat od odborníka studii o lomu a dopadu světla. Nechat úředně potvrdit a předložit sousedovi:))

Jinak na fyziku, matiku jsem nebyla. Ale nějak mi můj blbý ženský mozek říká, že sluníčko se točí a myslím, že i vychází a zapadá, že? Takže i stín se tímpádem točí a každou část dne svítí na různý pozemek. Tedy pokud nemá soused celý barák a zahradu na točně vissla

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#36 29. 4. 2008 13:40

Ewulka
♥♥-----

Máme taky takové "roztomilé" sousedy. Před několika lety jsme koupili pozemek v obci docela daleko od našeho tehdejšího bydliště. Abychom nemuseli denně dojíždět na stavbu, postavili jsme si nejdřív na pozemku malou chatku (teď ji využíváme jako zahradní), kde jsme přes víkend žili a stavěli. Vedle nás mají zahradu dva důchodci, kteří ve velkém pěstují všechno možné a jezdí s tím na trh. Jak jsme se dozvěděli později, jsou rozhádání s půlkou vesnice. Tenkrát mi zrovna moc sympatičtí nebyli, ale říkali jsme si, jsou to sousedi, budem se k nim chovat slušně, abychom spolu dobře vycházeli. Jsou ten typ lidí " všechno znám, všechno vím a jen já nejlíp". Takže jsme vždycky přijeli na víkend a celý den poslouchali jejich rady, jak máme dělat to a to, jak máme stavět, obdělávat zahradu, neustálé drby o lidech, které jsme v životě neviděli a ani nás to nezajímalo. I když nám to lezlo na nervy, mile jsme se usmívali, všechno jim odkývali, protože jsou to přece sousedi. Pak jsme kopali elektřinu, která vedla od sloupu po cestě okolo jejich parcely. A najednou nám přišlo ze stavebního úřadu stížnost, že jsme kopali na jejich pozemku a že bude šetření atd. Šetření bylo, ukázalo se, že jsme opravdu kopali v cestě a že naopak oni si kousek cesty přivlastnili (tak jako na všech stranách svého pozemku). Výsledek je ten, že jsme se spolu  přestali bavit, vzájemně se ignorujeme a nám je krááááásně. Nikdo nám neradí, nezdržuje od práce, nepomlouvá ostatní sousedy. Občas se nám něco donese, např. cože jsme si to dovolili, postavit si plot, který má dole zídku, takže když poteče voda, zůstane jim na pozemku, nebetyčná drzost - ale aby oni udělali na druhé straně to samé, to je ani nehne. Teď se chystáme na možný další problém, protože jsme se konečně dostali k upravování zahrady, chceme na ten plot dát něco, co ho zakryje, nejspíš bambus. A tím se dostávám k tomu samému co Maryt. Budeme jim stínit na tu jejich zeleninu a oni to asi nevydýchají. Ale nemůžou s tím dělat vůbec nic. Na plot máme stavební povolení a stín tam taky nebude celý den. Takže Maryt, když si soused nechce nechat nic vysvětlit, vykašlete se na něho. On s tím nemůže dělat nic a stíní vám na zahradu taky, takže vám nemá co vyčítat. Já jsem taková citlivka, že jsem měla strach, že se budu třeba bát vyjít na zahradu, když oni tam budou (a že jsou tam od jara do podzimu od rána do večera), ale kupodivu mi to nedělá problém a naopak, když tam vedle nich chodím, mám ze sebe dobrý pocit, že jsem se nedala.

Není tady

#37 29. 4. 2008 13:56

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Teda řeknu vám, že některé z vás bych za sousedy fakt mít nechtěla :-))
Jenom ty, co se zamýšlí nad tím, jak to s tím stínem reálně bude a jak by se dalo domluvit. Není horšího souseda, než toho, kdo si prostě stojí na svých nápadech a halasí, že na svém si bude dělat co se mu líbí a nikdo mu do toho nemá co kecat.
A ačkoliv teď v baráku chlapa nemám, tak by mi tedy silně vadilo, kdybych se měla na zahradě dívat na ženské nahoře bez. Pokud se tak chtějí opalovat, ať si na to ohradí prostor a neobtěžují tím sousedy.

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#38 29. 4. 2008 14:30

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Máš pravdu, Salen. A ještě ten dvoumetrový živý plot, který je kolem celého pozemku, překrýt neprůhlednou plachtou tummenupptummenupp

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#39 29. 4. 2008 14:33

shiden
Host

Salen napsal(a):

A ačkoliv teď v baráku chlapa nemám, tak by mi tedy silně vadilo, kdybych se měla na zahradě dívat na ženské nahoře bez. Pokud se tak chtějí opalovat, ať si na to ohradí prostor a neobtěžují tím sousedy.

Si pořiď takovou tu rohož na plot. Budoucímu přiteli pak periskop s dalekohled.

#40 29. 4. 2008 14:34

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Salen napsal(a):

Jenom ty, co se zamýšlí nad tím, jak to s tím stínem reálně bude a jak by se dalo domluvit. Není horšího souseda, než toho, kdo si prostě stojí na svých nápadech a halasí, že na svém si bude dělat co se mu líbí a nikdo mu do toho nemá co kecat.

Můj muž se dva roky pravidelně díval z balkonu na ženskou, co se na střeše jiného (nižšího) domu opalovala nahoře bez. Dokonce si pořídil dalekohled, původně údajně do přírody a na hvězdičky. smile
Klidně jsem ho nechala kouknout. No tak co, když je hezká, ať se koukne.

Není tady

#41 29. 4. 2008 15:10

ita
♥♥♥♥♥♥-

Maryt, všude narazíš na někoho podobného. Jde o to, stanovit si hranice, nenechat si nic líbit. Máme souseda, který si ve sklepních prostorách vybudoval vinárnu. Vše bylo vpořádku, dokud nezačaly diskotéky. Reprobedny pověsili na spojovací zeď a mamince, která je v přízemí a je nahluchlá, duněl celý byt. Napřed jsme si dopisovali, maminka se už chtěla soudit a pak jsme souseda pozvali, ať si to jde poslechnout. Uznal, že to nejde a diskotéky zrušil. Od té doby jsme dobří přátelé.

Není tady

#42 29. 4. 2008 15:52

Maryt
♥♥♥♥♥♥-

Ewulko,

s tím vycházením na zahradu mě to taky napadlo dumbom Těším se, jak si budem pěstovat rajčata a tak všechno možné. Teď mě ale při plánování všeho napadá, jak mi do všeho budou kecat a já, blbka, se nechám.

Nicméně všechny vaše dnešní příspěvky mě neuvěřitelně povzbudily, dokonce mám pocit, že to nebude tak zlé roll

Studie o stínu může být součástí projektu, pokud to bude nutné, tak si ji necháme vytvořit.

Doufám, že nám do baráku nebude chtít poslat (teď se nesmějte) energetický audit. Místo, které by mu vyhovovalo, je totiž na jižní straně, a nemusí se přes zimu v domě tolik topit. To má sice pravdu, ale my chceme stavět jinde i za cenu, že si přitopíme (stejně jako 80% lidí v ulici). Jen to uvádím jako příklad, abych ukázala, jaké věci na nás zkouší sjuk

http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/UVbiIdT.jpghttp://lb4f.lilypie.com/UVbip2.png

http://lb2f.lilypie.com/TikiPic.php/me94swj.jpghttp://lb2f.lilypie.com/me94p2.png

Není tady

#43 29. 4. 2008 16:16

ita
♥♥♥♥♥♥-

Maryt, hlavně nezapomeńte na vysoký plot,  aby k Vám ani neviděl. Dcera měla taky takového souseda. Když stavěli, neustále si stěžoval na stavebním úřadě, že mu bude z jejich střechy padat sníh, chodil jim na stavbu kontrolovat, jestli je to podle projektu (sousedili s jeho stodolou), vyvolal několik stavebních řízení... Pak tam geometři  přeměřovali pozemky a zjistilo se, že zabral kus našim mladým. U drátěného plotu měl víno, které neustále stříkal, takže tam nic sázet nemohli. Prostě lidé jsou různí, s některými to po dobrém nejde.

Není tady

#44 29. 4. 2008 16:19

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mars

Salen napsal(a):

Na svém pozemku může si běhat nahatá jak chce a každý "normální" chlap se rád koukne na nahatou ženskou i nahoře bez,spíš by mi bylo divné kdyby se nekoukal a nevím co je na tom hroznýho.Jinak moje máma má pod sebou důchodce(bydlí v paneláku) a ten když si pustí televizi tak máma neslyší tu svou a když se chce vyspat po noční tak to nejde ani náhodou a v létě když je vedro a on má otevřený balkon tak to na co on zrovna kouká poslouchá celé sídliště.Tak já jsem jednou šla zazvonit a slušně jsem mu vysvětlila situaci a víte jak to dopadlo?Poslal mně doslova do prd...le a řekl že je nedoslýchavý a že do 10 hodin si bude dělat co chce a vší sílou mi zabouchl dveře,já tam mít prst tak je po něm.Ale když já tam přijedu s dcerou na návštěvu a ona tam běhá tak bouchá do stropu ostošest,tak to hluchý není.Od té doby-VÁLKA!!! V tomto případě řčení Ty do mně kamenem a já do tebe chlebem-NIKDY!!!Polož si otázku že kdyby jste si přehodili role a vám by to stínilo tak jestli by vám soused vyhověl.

http://sign.kards.ru/images/sign/0a/00/10.jpg?rnd=6500
Člověk se narodí nahý,mokrý a hladový.Pak se věci začnou zhoršovat.

Není tady

#45 29. 4. 2008 16:22

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ito takový malý dotaz - za jako dlouho ho z té stavby vyrazili ? U mě by to trvalo v řádu vteřin. Vidět projekt ? Zapomeň!

Zásadní je takovýmhle kreténům neustupovat.

Není tady

#46 29. 4. 2008 16:57

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja som sama zvedavá, čo ma čkaá v novom byte... hmm 4 susedia rovno na poschodí, inak barák 7 poschodí... roll Bojím, bojím... Som rozmaznaná od našich, kde je to družstevný dom s obmezdeným počom nájomníkov, teraz už majiteľov, ktorí sa navzájom prakticky poznali(tí pôvodní) a ešte stále tam žije 60% ľudí, čo si ma pamätajú ako škôlkárku. Takže toto bude šok. Ale však zasa kamarátov si nájdem inde, ide len o to nemať vojnu rovno v baráku... A podo mnou by mala bývať kamoška mojej kozmetičky a ex-švagrinej, tak hádam... storstark

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#47 29. 4. 2008 17:53

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Taky bychom chtěli do většího, jenže máme super sousedy a já, když takhle poslouchám od kamarádek a na babinetu, co lidé dokážou, ježí se my hrůzou vlasy na hlavě. Sestra mojí kamarádky se stěhovala do svého vysněného baráčku, který si nechali postavit, jenže soused je totálně šikanoval, chodil na ně číhat se vzduchovkou,nic s nim nešlo udělat, tak se zase odstěhovali zpátky do bytu.

My máme problémy na chalupě, sousedi, kteří se přistěhovali, si pořídili dva psy, to by samozřejmě nebylo nic divného, zvířata máme rádi, ale... Když vám začnou v noci štěkat bez přestávky např. ve dvě v noci dvě hodiny vkuse, je to na palici. Copak my dospělí, ale děti... Nejhorší na tom je, že oni vůbec nevylezou, aby si je zpacifikovali. Jinak s nima vycházíme celkem dobře, tak nevim, jak se teď zachovat, protože, aby mi budili děti skoro každou noc, to si fakt nechci nechat líbit.

Není tady

#48 29. 4. 2008 19:10

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mars

Tiffany napsal(a):

Taky bychom chtěli do většího, jenže máme super sousedy a já, když takhle poslouchám od kamarádek a na babinetu, co lidé dokážou, ježí se my hrůzou vlasy na hlavě. Sestra mojí kamarádky se stěhovala do svého vysněného baráčku, který si nechali postavit, jenže soused je totálně šikanoval, chodil na ně číhat se vzduchovkou,nic s nim nešlo udělat, tak se zase odstěhovali zpátky do bytu.

My máme problémy na chalupě, sousedi, kteří se přistěhovali, si pořídili dva psy, to by samozřejmě nebylo nic divného, zvířata máme rádi, ale... Když vám začnou v noci štěkat bez přestávky např. ve dvě v noci dvě hodiny vkuse, je to na palici. Copak my dospělí, ale děti... Nejhorší na tom je, že oni vůbec nevylezou, aby si je zpacifikovali. Jinak s nima vycházíme celkem dobře, tak nevim, jak se teď zachovat, protože, aby mi budili děti skoro každou noc, to si fakt nechci nechat líbit.

Do buřtů projímadlo a naházet jim na zahradů dumbom .

http://sign.kards.ru/images/sign/0a/00/10.jpg?rnd=6500
Člověk se narodí nahý,mokrý a hladový.Pak se věci začnou zhoršovat.

Není tady

#49 29. 4. 2008 21:00

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Tajgr napsal(a):

Tiffany napsal(a):

Do buřtů projímadlo a naházet jim na zahradů dumbom .

Ty dneska perlíš jako Damila smile na hádce.lol

Upravil(a) Pisatel (29. 4. 2008 21:01)

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#50 29. 4. 2008 23:08

ita
♥♥♥♥♥♥-

Tiino, on ho extchán honil po té stavbě se sekerkou, tak opět bylo jednání.
Tiffany, naši sousedi na chatě mají 3 psy a Ti štěkají neustále na vše, co se pohne. Sousedům to taky nevadí.
Řekla bych, že si je cení jako dobré hlídače.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí