|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Dobrý den,mám problém a potřebuju se vykecat.Asi to není nic strašného,spousta z nás /vás řeší daleko větší trable,ale já už TO potřebuju s někým probrat a slyšet názor jiných,zkušenějších,popř.těch,které mají podobnou zkušenost.Omlouvám se jestli budu dlouhá a bude to zamotané.Honí se mi toho v hlavě moc a nějak nevím jak to sesumírovat
Takže...mám devítiletého syna,jsem rozvedená 6 let.S ex vycházíme v poho,o synovy se na všem domluvíme.Rozvod proběhl po domluvě,žádné naschvály nebo nenávist,na všem jsme se dohodli.Od sebe jsme šli,protože jsem naprosto přestali komunikovat a já jsem to neustála,moc jsem tlačila na pilu.To vidím samozřejmě až dnes,zpětně-poučení z dalších vztahů.A můj problém?Cítím strašné výčitky svědomí vinu,že jsme moc ublížila,jak ex,tak synovy.Že kdybych tenkrát tolik neprudila,netlačila na pilu,nešli by jsme od sebe.Na jednu stranu si uvědomuji,že to tak mělo být,jsme ráda za to že jsem se díky tomu mohla změnit,prožít si určité věci,být tolerantnější a lépe se naučit zacházet sama se sebou.Jenže ten pocit viny mě strašně tíží,pořád si říkám proč jsem byla tak zlá?Proč jsem ublížila tolika lidem kolem sebe?Potřebovala bych nějáké "odpuštění"slyšet,vědět,že nejsem tak hrozná a zlá,že to tak prostě mělo být.Opakuju si to pořád dokola,jenže to jaksi nepomáhá
.Občas si říkám,že si to za trest musím pořádně "vyžrat",že je chyba ve mě,že nemám nárok na krásný vztah,abych byla milována,když jsem ublížila.Musím vysvětlit,že nehci ex zpět,naopak,on je teď šťasný a já mu to moc přeju,I já mám vztah ve kterém jsme vpodstatě spokojená,jen to není stopro "ono".A s tím to souvisý-říkám si, že nejsem nikdy spokojená,.nevím co vlstně chci
Máte někdo stejnou zkušenost?Jak odpustit sama sobě a nemít neustále výčitky svědomí?Díky za názory a omlouvám se jestli je to moc zmatené A za hrubky 
Upravil(a) Lilith (28. 4. 2008 10:28)
Není tady
Nekde jsem cetla ve statystyce, ze lidi vzdycky oplakavaji minuly vstah. A ja vydim i na sobe, ze vzdycky kdys jsem mela dalsiho kluka, tak po nejake dobe, jsem si rikala, ze ten posledni nebyl tak hrozny, a proc jsem ho vlastne nechala, aruzne. Dvakrat sem se dokonce vratila (po nechani toho pritomneho) k tomu minulemu protoze jsem si nebyla jista proc jsme se tenkrat rozchazeli. A po kazde jsem zjistila, ze nejaky duvod to vzdycky melo. Tet us vubec si nepamatuji, proc jsem nechala meho prvniho kluka, vzdyt byl tak mily a tak me miloval...ale jsem si ted us jista, ze kdys se k nemu vratim, tak se stejne rozejdem. Protoze i minule jsem byla svepravna a mela jsem nejaky jinaci nazor na zivot a tak se proste k sobe nehodime, i tet. Chapes co tim myslim? Nemotej si zbytecne hlavu, nebyla jsi stasna, nehodili jste se k sobe a tim to skoncilo. To, ze zacinas pochybovat i o tom pritomnem je zase jinaci pribeh a nemotej to dohromady. Asi potrebujes vypnout a odjet na dovolenou. 
Není tady
a ty bys potřebovala zopáknout češtinu...pardon....
možná jsi cizinka 

Není tady
adro,nejsem cizinka a psala jsem že se omlouvám za hrubky.vím že píšu hrozně,ale vymlouvat se na různé dys asi nemá cenu...
Upravil(a) Lilith (28. 4. 2008 10:38)
Není tady
lilith - to nebylo na tebe
ale na Elišku 
taky mám doma syn a a čekáme na potvrzení dys...já jsem děsná když prostě vidím hrubky tak "musím" reagovat....fakt se omlouvám 
Upravil(a) adra (28. 4. 2008 10:41)
Není tady
adro v poho,špatně jsem tě přečetla:-))
Není tady
Lilith, já si taky dělám výčitky, jak jsem se chovala v manželství a říkám si, že kdybych se tak nechovala, moje manželství by se nerozpadlo, ALE - je tam to "kdyby". Prostě " kdybysem to byl býval věděl ..." Jenže pravda je taková, že se vždycky chováme podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, v dané chvíli. Nemá si pak cenu vyčítat, že jsem něco mohla udělat tak nebo onak. Prostě se to stalo, odestát se to nemůže, tak nač hledět do minulosti a zbytečně se trápit. Nemusíš si odpouštět, protožes nic neudělala, chovala ses tak, jak ti to v tu chvíli přišlo nejlepší.
Není tady
Vím,že srovnávám a není to dobře.nesrovnávám partnery,ale sebe-jak se se chovala předtím a jak teď,jak jsem byla nelorentní a teď snesu daleko víc...mě hlavně nejvíc trápí,že syn má kvůli mě handicap rozvedené rodiny.i když se s tátou vídají,prostě ho nemá doma-kvůli mě.vím,že rozvod byl nejlepší řešení,prž vyrůstat v dusnu a hádkách by mu ublížiloasi víc,jenže já si pořád říkát,proč jsem byla tak netolerantní,proč jsem musela pochopit spostu věcí pozdě...
Není tady
Nemá cenu aplikovat to co víš teď na situaci před x lety, kdy ti podobné informace a zkušenosti nebyly dostupné. Úvahy na téma " co by bylo kdyby..." nemají žádný význam, protože čas vrátit nelze. Kromě toho, rozpad manželství není nikdy ( pominu extrémní případy ) záležitost, nebo vina chceš-li, pouze jednoho z partnerů.
Není tady
adra napsal(a):
možná jsi cizinka
Andro, psala jsem Lilithe. A bydlim 10 let v italii. ale i tak jsem nebyla zadne eso v cestine. Ty ovsem nejsi velke eso ve vychove. Tak si jdi vybourit tve mindraky nekam jinam, tady se diskutuje o necem dulezitejsim v zivote!
Není tady
Eliško,
ale je to fakt děs číst příspěvek, ve kterém je hrubek jak máku, taky mě to mlátí do očí 
Lilith, nebabrej se v minulosti a soustřeď se na to, co je teď. Chápu, že tě to mrzí, že bys to dneska udělala jinak, ale to si prostě musíš racionálně zdůvodnit. Ale trochu mě zaráží to, že nikdy nejsem spokojená
. Trochu mi to někoho připomíná a musím říct, že ten člověk je sám ze sebe nešťastný a bohužel nešťastným činí i své okolí, tak doufám, že to není tvůj případ 
Ahoj LILITH,
ani nevíš, jak podobný problém řeším. My jsme od sebe teprve od ledna a taky si občas říkám, že jsem za to mohla. S ním bylo k nevydržení, týral mě spíše psychicky, ale jsem moc ráda, že jsem od něj. Výčitky mám hlavně kvůli tomu, co mi jednou řekl, že mi dělal manžele, tátu i milence a já ho využila, moc jsem se tím trápila a svěřila se kamarádce a ta mi řekla, že tak nemám brát. Já mu vychovávám syna starám se o domácnost a musela jsem snášet ty jeho manýry, takže jsem ve své podstatě udělala dost. Zkus to prosím taky tak brát, snad se Ti uleví
. držím palce
Není tady
Lilith napsal(a):
Vím,že srovnávám a není to dobře.nesrovnávám partnery,ale sebe-jak se se chovala předtím a jak teď,jak jsem byla nelorentní a teď snesu daleko víc...mě hlavně nejvíc trápí,že syn má kvůli mě handicap rozvedené rodiny.i když se s tátou vídají,prostě ho nemá doma-kvůli mě.vím,že rozvod byl nejlepší řešení,prž vyrůstat v dusnu a hádkách by mu ublížiloasi víc,jenže já si pořád říkát,proč jsem byla tak netolerantní,proč jsem musela pochopit spostu věcí pozdě...
Minulost nevratis. Pouc se ze svych chyb a zij pritomnosti.
Není tady
potvurkapodivna napsal(a):
Eliško,
ale je to fakt děs číst příspěvek, ve kterém je hrubek jak máku, taky mě to mlátí do očí
No co ti mam na to rict...necti to. 
Není tady
Lilith, Ty se ale úplně zbytečně trápíš a užíráš! Ty si skoro zakazuješ být šťastná a asi děláš všechno možné pro to, aby ses vytrestala. Nechápu, za co. V každém vztahu jsou dva. A na každém jeho rozpadu mají vinu taky oba. Synovi se žádná křivda neděje. Má oba rodiče a ti ho mají rádi. To je nejdůležitější. Ber to tak, že jste sice od sebe, ale prospělo to vám oběma. Nemůžeš mít všechno, Lilith. Ale máš hodně: syna, přítele, bývalého muže, s nímž vycházíš, máš důvod být aspoň spokojená, když ne šťastná. Jsi na světě jenom jednou. Čas, který Ti utekl, už nevrátíš. Oprosti se od minulého. Nebabrej se v něm. Nikomu nepomůžeš, sobě uškodíš. Žij dneškem. S vyhlídkou na to pozitivní, co přijde. Jsi přece moderní ženská k světu, co něco zvládne a překoná. Nevymýšlej si bubáky - jsou jen v Tvé hlavě. Vymyslela sis je. Ti Tví nejbližší je nevidí. A víš, proč? Protože bubáci nejsou. Ale Ty je nějakým způsobem potřebuješ. Ty je potřebuješ, protože se nedovedeš uvolnit.
Ty jsi stojíš na břehu a koukáš do vody. Ostatní se čvachtají, plavou, nechávají se houpat vlnkama, výskají, radují se z toho, jak je hezky. A Ty se na ně koukáš a říkáš si...mám se namočit? Stojí to zato? Bude mi zima, dostanu rýmu...a vůbec, plavky mi nesednou, plavat taky moc neumím, mně se mezi ně nechce...A divíš se, proč mají takovou radost a z čeho. Oni ji mají v sobě a dovedou si ji najít.
Ty to v sobě nemáš. Neumíš si říct...co bylo, bylo, nemá cenu se pro to trápit. Budu se radši starat to, co je. Vždyť to, co je, přece vůbec není špatný! Naopak! Jsem na tom docela parádně! Tak aby to bylo ještě víc prima, koupím si nové šaty a vytáhnu toho svého na bezva večer! A je to! A na neděli vymyslím klukovi výlet na kolech za pokladem! A jdu na to!
Jdi na to a nekoukej se vlevo vpravo.
Není tady

Eliska23 napsal(a):
potvurkapodivna napsal(a):
Eliško,
ale je to fakt děs číst příspěvek, ve kterém je hrubek jak máku, taky mě to mlátí do očíNo co ti mam na to rict...necti to.
Čau, El. Kdy už zavítáš do Čech?
Pustějí tě "doma" na masáže ?
Není tady
Eliska23 napsal(a):
adra napsal(a):
možná jsi cizinka
Andro, psala jsem Lilithe. A bydlim 10 let v italii. ale i tak jsem nebyla zadne eso v cestine. Ty ovsem nejsi velke eso ve vychove. Tak si jdi vybourit tve mindraky nekam jinam, tady se diskutuje o necem dulezitejsim v zivote!
ale no tak, snad jsem tolik neřekla 

musím se smát

ale nic ve zlém Eliško 

Není tady

Ty ses chovala podle toho, jak ses cítila. A to, že ses takto cítila, určitě nebyla jen tvoje vina. - to by mohlo jako omluva pro tebe stačit, ne ? Prostě jste se vzájemně neuměli udělat šťastnými
Není tady
adra napsal(a):
Eliska23 napsal(a):
adra napsal(a):
možná jsi cizinka
ale no tak, snad jsem tolik neřekla
musím se smát![]()
ale nic ve zlém Eliško
nic ve zlem elisko, adra tohle obcas dela.. me to az tak k smichu nepripada, ale je to jeji styl 
Není tady
lilith jestli o tom musis porad premyslet, a trapis se a nejde ti to z hlavy, mozna je v tom neco co bys mela pochopit, neco sama o sobe. kazda zivotni lekce je pouceni, a to by ti uniknout nemelo, protoze jinak budes tu chybu opakovat.. co to presne je na to uz musis prijit sama, ale trapit se nema cenu, delej neco jineho, neco hezkeho pro sebe i pro ostatni, a netlac na pilu ani v dalsim vztahu, ani v tom ze musis mit dalsi vztah, nemusis. mozna na to nejsi jeste pripravena, ale kdyz budes trpeliva a otevrena tak to prijde samo 
Není tady
Adro, jesteze tohle forum ma mnoho lidi co jsou fajn. Kdyby, tu byli vsichni jako ty, tak to muzou rovnou zavrit.
Opakuji jestli sis toho nevsimla, ze tady se nikdo neptal, jestli se vam libi muj pravopis. Ja co pisu, pisu od srdce, a doufam ze to nekomu pomuze, protoze me tady taky pomahaji. A nesnesu, kdys se nekdo diva jak to pisu a ne co pisu. Znamena, ze mych slov neni hoden. Doufam, ze jsem ti myma hrubkama neposkodila tva ocicka, milost pani perfektni. 
Není tady
Eliska23 napsal(a):
A nesnesu, kdys se nekdo diva jak to pisu a ne co pisu. Znamena, ze mych slov neni hoden.
No BUM!
To teda zadunělo...
Copak to z tebe asi padá, Eliško???
Není tady
Lilith,
nenapsala jsi, že tvůj bývalý je nyní šťastný? A ty, že už bys ho zpět ani nechtěla?
Co tedy řešíš?
Věci jsou tak, jak mají být.... Nu a někdy to prostě bez "kotrmelců" nejde.
Tak na to nezpomínej a přestaň se obviňovat.
Není tady

Eliska23 napsal(a):
Adro, jesteze tohle forum ma mnoho lidi co jsou fajn. Kdyby, tu byli vsichni jako ty, tak to muzou rovnou zavrit.
Opakuji jestli sis toho nevsimla, ze tady se nikdo neptal, jestli se vam libi muj pravopis. Ja co pisu, pisu od srdce, a doufam ze to nekomu pomuze, protoze me tady taky pomahaji. A nesnesu, kdys se nekdo diva jak to pisu a ne co pisu. Znamena, ze mych slov neni hoden. Doufam, ze jsem ti myma hrubkama neposkodila tva ocicka, milost pani perfektni.
Zvláštne, že zrazu je to bez chýb.
A kľudne budem žiť s tým, že nie som hodna tvojich slov. 
Není tady