6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
My máme společný účet u 25 let. Já s penězmi hospodařím, manel si bere kapesné, ale jemu se to slovo nelíbí, on nechce mít kapesné a mně zase nevadí a naopak chci mít taky svoje vlastní peníze neboli kapesné. Vypadá to tak, e si kadý z nás zřídí svůj účet a jeden budeme mít společný. Mně se nelíbí platit zbytečně dalí poplatky, na vyhazování fakt nemáme. Protoe je to manelův nápad, nechala jsem to na něm, včetně toho, jakým způsobem budeme přispívat na společný účet. Nehodlám se tím zabývat.
Upravil(a) selaviii (30. 4. 2008 12:22)
Není tady
Selavii: "nechala jsem to na něm, včetně toho, jakým způsobem budeme přispívat na společný účet. Nehodlám se tím zabývat."
Já Ti nevím, Selavii, ale skoro bych se být Tebou těmi penězi zabývala , protoe se jednou můe divit, co se taky vechno můe stát. Ono je nejlepí, kdy se dohodnete tak, aby to vyhovovalo vám oběma, ale kdy se něco mui na rodinném hospodaření nelíbí, myslím, e by pak enská měla být se svými penězi obezřetnějí...
A jak říká Ronja, s půjčkami opatrně, ale zase mám pocit, e ne bych něco naschovávala do slamníku, tak ten stavební materiál bude 3x draí... Musí se to holt promyslet ze vech stran .
Není tady
Selavii, poli párkrát manela nakupovat. Ten můj si taky myslel, e domácnost stojí zbytečně moc peněz. Pak jsem byla nemocná, on po mnoha letech začal nakupovat a od té doby je klid.
Není tady
tohle je ta zmíněná diskuse http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=27192
jiank kdyby si někdo chtěl vést evidenci domácích výdajů, tak se mi zalíbil program ACE MONEY, volně staitelný na slunečnice.cz
Není tady
yellow108 napsal(a):
Ronja napsal(a):
Neplatime tak zbytecne naklady za vedeni dlasich kont.
Asi to nebyla naráka na ING konto, ale nedá mi to nereagovat. Provoz ING konta mě za cca dva roky nestál ani korunu - a úrok je na něm poměrně sluný. Mně se tenhle etřící systém maximálně osvědčil. Kdybych hned po výplatě neposílala peníze "pryč", pravděpodobně bych nikdy neuetřila tolik, kolik mám naetřeno teď. Já tady to konto propaguju asi počtvrté - jako bych jim uzavírala smlouvy - nebo co....
zlutasku, ale to konto je jen sporici, ne? neni to tak ze od neho mas kartu a s tou si vybiras z bankomatu nebo platis v obchode. Ja to myslela tak, ze narozdil od paru, kde ma kazdy sve vlastni konto a eventuelne i jedno spolecne navic, usetrime na naklady za vedeni kont a podobne.
Jinak to tvoje konto zni dobre, ale my kazdy mesic fixni (znacnou) castku posilame na stavebko - kazdy asi podle situace, ve ktere je
Upravil(a) Ronja (1. 5. 2008 8:34)
Není tady
Májojájo, já ten program nenala
Nějak nemaká e tys zas do něj lil ty fernety:)
Není tady
tohle je on: http://www.slunecnice.cz/sw/acemoney/
Já ho stáhla z nějakého cd přiloeného k časopisu , je poměrně variabilní , přenastavila jsemsi ho na míru, kdy jako příjemne peněz je kadý člen rodiny v jeho prospěch bylo placeno , včetně auta a domácnosti a potravin a dovolených ( kam řadím i výlety a útratu vztahující se k nim)
a protoe doma řeíme jedem malinkatý problém tak třebas potraviny dělím i na alkohol, maso a sladkosti .D , nebo si můe dělit na místo nákupu ( kaufland, večerky............) prostě má vcelku hodně moností
Není tady
Moc vám děkuju
A se budu po večerech nudit, tak se do toho pustím
Tercila napsal(a):
Selavii: "nechala jsem to na něm, včetně toho, jakým způsobem budeme přispívat na společný účet. Nehodlám se tím zabývat."
Já Ti nevím, Selavii, ale skoro bych se být Tebou těmi penězi zabývala , protoe se jednou můe divit, co se taky vechno můe stát. Ono je nejlepí, kdy se dohodnete tak, aby to vyhovovalo vám oběma, ale kdy se něco mui na rodinném hospodaření nelíbí, myslím, e by pak enská měla být se svými penězi obezřetnějí...
A jak říká Ronja, s půjčkami opatrně, ale zase mám pocit, e ne bych něco naschovávala do slamníku, tak ten stavební materiál bude 3x draí... Musí se to holt promyslet ze vech stran .
Manelova výplata chodí na jeho účet, z mých peněz chodí něco na účet a větinu mám v hotovosti a já s tím účtem i hotovostí hospodařím. Spí jde o to, e manel má v poslední době větí osobní útratu, já zase nemám vlastní peníze, jenom ty společné. Take on nechce dostávat kapesné (zdá se mu to poniující, asi spí to slovo) a já naopak kapesné dostávat chci a jsou kvůli tomu dohady. On tvrdí, e nespotřebuje tolik, kolik říkám já. No a já to zase vím. Příjmy máme zhruba stejné, spí jsem na tom o něco líp. Návrh na dalí účty vzeel od manela, mně to přijde zbytečné vyhazování peněz, jenom je potřeba vyřeit jak budeme kadý přispívat na domácnost. A přestoe je to jeho nápad, předpokládá, e já to celé vymyslím a zařídím a to je přesně to, co nechci udělat. A si to celé vyřeí sám. Ono to nejspí dopadne tak, e vechno zůstane při starém, protoe je to takhle pohodlné
Není tady