Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 30. 4. 2008 12:21

selaviii
♥♥♥----

Re: Finance a manželství

My máme společný účet už 25 let. Já s penězmi hospodařím, manžel si bere kapesné, ale jemu se to slovo nelíbí, on nechce mít kapesné a mně zase nevadí a naopak chci mít taky svoje vlastní peníze neboli kapesné. Vypadá to tak, že si každý z nás zřídí svůj účet a jeden budeme mít společný. Mně se nelíbí platit zbytečně další poplatky, na vyhazování fakt nemáme. Protože je to manželův nápad, nechala jsem to na něm, včetně toho, jakým způsobem budeme přispívat na společný účet. Nehodlám se tím zabývat.

Upravil(a) selaviii (30. 4. 2008 12:22)

Není tady

#27 30. 4. 2008 17:59

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Selavii: "nechala jsem to na něm, včetně toho, jakým způsobem budeme přispívat na společný účet. Nehodlám se tím zabývat."

Já Ti  nevím, Selavii, ale skoro bych se být Tebou těmi penězi zabývala smile, protože se jednou můžeš divit, co se taky všechno může stát. Ono je nejlepší, když se dohodnete tak, aby to vyhovovalo vám oběma, ale když se něco muži na rodinném hospodaření nelíbí, myslím, že by pak ženská měla být se svými penězi obezřetnější...
A jak říká Ronja, s půjčkami opatrně, ale zase mám pocit, že než bych něco naschovávala do slamníku, tak ten stavební materiál bude 3x dražší... Musí se to holt promyslet ze všech stran smile.

Není tady

#28 30. 4. 2008 18:29

ita
♥♥♥♥♥♥-

Selavii, pošli párkrát manžela nakupovat. Ten můj si taky myslel, že domácnost stojí zbytečně moc peněz. Pak jsem byla nemocná, on po mnoha letech začal nakupovat a od té doby je klid.

Není tady

#29 30. 4. 2008 22:35

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

tohle je ta zmíněná diskuse http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=27192

jiank kdyby si někdo chtěl vést evidenci domácích výdajů, tak se mi zalíbil program ACE MONEY, volně stažitelný na slunečnice.cz

Mája

Není tady

#30 1. 5. 2008 8:32

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

yellow108 napsal(a):

Ronja napsal(a):

Neplatime tak zbytecne naklady za vedeni dlasich kont.

Asi to nebyla narážka na ING konto, ale nedá mi to nereagovat. vissla Provoz ING konta mě za cca dva roky nestál ani korunu - a úrok je na něm poměrně slušný. Mně se tenhle šetřící systém maximálně osvědčil. Kdybych hned po výplatě neposílala peníze "pryč", pravděpodobně bych nikdy neušetřila tolik, kolik mám našetřeno teď. Já tady to konto propaguju asi počtvrté - jako bych jim uzavírala smlouvy - nebo co.... rollbig_smile

zlutasku, ale to konto je jen sporici, ne? neni to tak ze od neho mas kartu a s tou si vybiras z bankomatu nebo platis v obchode. Ja to myslela tak, ze narozdil od paru, kde ma kazdy sve vlastni konto a eventuelne i jedno spolecne navic, usetrime na naklady za vedeni kont a podobne.

Jinak to tvoje konto zni dobre, ale my kazdy mesic fixni (znacnou) castku posilame na stavebko - kazdy asi podle situace, ve ktere je smile

Upravil(a) Ronja (1. 5. 2008 8:34)

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#31 1. 5. 2008 9:16

potvurkapodivna
Host

Májojájo, já ten program nenašla sad

#32 1. 5. 2008 9:28

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

potvurkapodivna napsal(a):

Potvůrko, zkus to tady

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#33 1. 5. 2008 9:38

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

potvurkapodivna napsal(a):

Potvůrko, zkus to tady

Nějak nemakásad že tys zas do něj lil ty fernety:)

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#34 1. 5. 2008 14:28

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

tohle je on:  http://www.slunecnice.cz/sw/acemoney/
Já ho stáhla z nějakého cd přiloženého k časopisu , je poměrně variabilní , přenastavila jsemsi ho na míru, kdy jako příjemne peněz je každý člen rodiny v jehož prospěch bylo placeno  , včetně auta a domácnosti a potravin a dovolených ( kam řadím i výlety a útratu vztahující se k nim)
a protože doma řešíme jedem malinkatý problém tak třebas potraviny dělím i na alkohol, maso a sladkosti .D , nebo si můžeš dělit na místo nákupu ( kaufland, večerky............)   prostě má vcelku hodně možností

Mája

Není tady

#35 1. 5. 2008 20:40

potvurkapodivna
Host

Moc vám děkuju pussa
Až se budu po večerech nudit, tak se do toho pustím lol

#36 2. 5. 2008 10:21

selaviii
♥♥♥----

Tercila napsal(a):

Selavii: "nechala jsem to na něm, včetně toho, jakým způsobem budeme přispívat na společný účet. Nehodlám se tím zabývat."

Já Ti  nevím, Selavii, ale skoro bych se být Tebou těmi penězi zabývala smile, protože se jednou můžeš divit, co se taky všechno může stát. Ono je nejlepší, když se dohodnete tak, aby to vyhovovalo vám oběma, ale když se něco muži na rodinném hospodaření nelíbí, myslím, že by pak ženská měla být se svými penězi obezřetnější...
A jak říká Ronja, s půjčkami opatrně, ale zase mám pocit, že než bych něco naschovávala do slamníku, tak ten stavební materiál bude 3x dražší... Musí se to holt promyslet ze všech stran smile.

Manželova výplata chodí na jeho účet, z mých peněz chodí něco na účet a většinu mám v hotovosti a já s tím účtem i hotovostí hospodařím. Spíš jde o to, že manžel má v poslední době větší osobní útratu, já zase nemám vlastní peníze, jenom ty společné. Takže on nechce dostávat kapesné (zdá se mu to ponižující, asi spíš to slovo) a já naopak kapesné dostávat chci a jsou kvůli tomu dohady. On tvrdí, že nespotřebuje tolik, kolik říkám já. No a já to zase vím. Příjmy máme zhruba stejné, spíš jsem na tom o něco líp. Návrh na další účty vzešel od manžela, mně to přijde zbytečné vyhazování peněz, jenom je potřeba vyřešit jak budeme každý přispívat na domácnost. A přestože je to jeho nápad, předpokládá, že já to celé vymyslím a zařídím a to je přesně to, co nechci udělat. A si to celé vyřeší sám. Ono to nejspíš dopadne tak, že všechno zůstane při starém, protože je to takhle pohodlné smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí