6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jasne, ze mi tykani nevadi :-)
Chapu tvuj nazor, je fakt, ze clovek by do toho musel narvat hromadu penez a opravdu se nejedna o levne veci :-( Ja uz jsem na tu alergii zkousela taky kde co, chce to asi fakt najit neco, s cim ma clovek dobre zkusenosti. Mne se ten sprej (Milbiol) osvedcil, tak ho pouzivam. Je ale fakt, ze za ty penizky by se daly poridit urcite radostnejsi veci :-) Na ty stare sedacky je to urcite fajn.
Není tady
Tak jsem dnes byla s holkou na alergologii a tady je adresa na tu firmu, kde jsem koupila na splátky, bez navýení čističku vzduchu...www.vax-cr.cz a Ph7, Heřmanova 7. Současné ceny neznám a zapomělaj jsem se zeptat, zda dál platí,e zda tě tam má doporučit alergoloka. Ale to ti asi řeknou.
No, matně jsem si pamatovala cenu nějak 7500, jak vidím, je to stejné i po těch letech. Splácela jsem to bud půl roku nebo rok.
Není tady
Musim, díky moc za zprávu.
Není tady
Proti roztočům existují i výrobky - speciální prostředek, který se vyluxuje a ve vysavači likviduje roztoče. Dokonce není vůbec drahý - jen 99Kč. Název ráda napíu na mejlík, a nedělám reklamu :-)
vergelka@seznam.cz
Není tady
Ahoj maminky, takz máme doma alergika a atopika. Co se týče udrování bezpraného prostředí v bytě tak jsme také nejprve vyhodila koberce a pořád dokola otírala prach, nevětrala - bohuel vechno se zhorovalo. Pak se přidala Laryngitida a myslela jsem e je konec, Syn byl na JIP v motole a tam nám konečně ukázal pan doktor ultrazvukový výrobník mlhy - ten synovi pomohl a já koupila domácí zvlhčovačku vzduchu, která vyrábí právě tu mlhu. Alespoň těch laringitíd se zbavil, ale alergie pořád dávala vědět - po mnoha rozhovorech s maminkama ostatních alergiků jsem se rozhodla investovat do čističky vzduchu. Vzhledem k velkému výběru a protoe elektronice nerozumím, jsem okoukala pračku vzduchu od naí alergoloky, sama si čistí vzduch v ordinaci, jeliko nemůe větrat - je nad hlavní silnicí s vysokým provozem aut. Při jedné z návtěv jsem se jí na čističku zeptala. Bohuel cena byla příli vysoká cca 14.000,- Kč, byla to značka ******. Rozhodla jsem se tedy pro levnějí variantu téhle čističky ******, protoe jsem usoudila e na synův pokoj bude stačit. Funkce měla stejné jako ta u paní doktorky. 4 násobnou filtraci vzduchu, různé filtry včetně hepa, jeden z filtrů pohlcuje i pachy a plyny. Hlavní ale je e obsahuuje UV lampy, které jak mi paní doktorka řekla, doslova dokáou zabít viry a kodlivé mikorogranismy ve vzduchu. Cena byla poloviční take jupí - hne jsem sedla k internetu a objednala ji zde NEPOVOLENÁ REKLAMA. Za dva dny byla čistička doma a já se začla učit co a jak, natěstí návod k čističce byl v četině a ovládání je jednoduché. Dokonce je k čističce i dálkové ovládání.
Od té doby co ji pouíváme se synovi alergie o hodně zlepila a já jsem ráda e jsem mohla udělat zase o něco více pro jeho větí pohodu. Moc vem doporučuji také si nějakou čističku vzduchu pro alergika pořídit, myslím e se nám teď vem ije lépe.
Upravil(a) AndreaP. (15. 10. 2010 23:42)
Není tady
Dobrý den, slyel jsem, e plastové dveře a okna nejsou příli vhodné pro domácnosti s malými dětmi, e se musí hodně větrat. Rád bych se zeptal co je na tom pravdy. Nyní jsme kupovali vchodové dveře a raději jsme vybrali hliníkové http://www.wellokna.cz/produkty/hlinikove-dvere/ ty by z tohoto pohledu měli být v pořádku. Je to tak, e?
Není tady
Alergie na roztoče se dá také zmírnit výběrem kvalitních lůkovim. Tady mají nějaké, které jsou plněny silanizovaným rounem, které roztočům vyloeně nesvědčí.
http://www.novy-textil.cz/prikryvky-merino
Není tady
Staci teda prat na 60...lebo nerada periem na vysokej teplote, setrime peniaze a energiu..
Není tady
Ahojky. Ná malej má alergii na roztoče a zvířáta. Je to naprd, protoe jakmile ho nechám přespat u některého ze svých kamarádů, nebo stačí kdy u některých, kteří mají třeba psa ztráví jen trochu víc času, příjde domů s červenýma očima, teče mu z očí i nosu a hrozně kale. Ne zase zaberou léky mau ho mastičkou psí sádlo. Ta rychle zklidní kael a Pea můe normálně fungovat. Beru ji sebou vude, hlavně na dovolenou a tak.
Není tady
Lucka10 napsal(a):
Ahojky. Ná malej má alergii na roztoče a zvířáta. Je to naprd, protoe jakmile ho nechám přespat u některého ze svých kamarádů, nebo stačí kdy u některých, kteří mají třeba psa ztráví jen trochu víc času, příjde domů s červenýma očima, teče mu z očí i nosu a hrozně kale. Ne zase zaberou léky mau ho mastičkou psí sádlo. Ta rychle zklidní kael a Pea můe normálně fungovat. Beru ji sebou vude, hlavně na dovolenou a tak.
Taky mám alergické dítě, poprvé se to projevilo myslím, kdy mu byly dva a strčil hlavu do králíkárny, aby si pohladil králíčka. Od té doby mu rudnou oči, i kdy jenom vysávám nebo spí na jiném poltáři ne doma apod.
Dočetla jsem se, e kdy se dá poltář do mrazu (cca -20), roztoče by to mělo zahubit, ale praní má stejný efekt, ale ne vechno se dá prát. Taky si myslím, e je základ dobrá matrace, po namáhavém výběru jsme se rozhodli pořídit synovi i sobě matraci z BIO pěny (více info zde:http://www.matracetropico.cz/matrace-tr … visco.html) a zatím jsme spokojeni .
Není tady
Syn trpí přímo alergií na roztoče. Lékař mi doporučil speciální antibakteriální vysavač Raycop, abych s ním čistila vechny matrace i lůkoviny. Prý zničí vechno, co v matracích je. Nemáte s ním někdo zkuenosti? díky za zprávu
Není tady
No jo, musim souhlasit, e kvalitní matrace je základem jene souběně s ní by se mělo myslet i na loní povlečení, třeba saténové chladivé na léto i na zimu. Máme doma matrace ze studené PUR pěny a v kombinaci s dobrým větráním, vysáváním a častým praním povlečení se dá i synovo astma zvládnout.
Není tady
U mě se loni objevila alergie a letos potvrdila na roztoče. Byli mi doporučeny speciální povlaky na matrace, peřiny a poltáře, které to uzavřou a roztoče se přes povlak nedostanou. Dostala jsem takovou brouru, kde doporučují jen dvě firmy, které dováí tyto povlaky. Jsou pěkně drahé, ale Dr. mě upozornilo, e pokud koupím něco levnějího, tak je to k ničemu. e jsou jen dvě firmy, které jsou certifikované a jsou z USA. Co jsem si takhle hledala na netu, tak je to asi i pravda. Jen ty ceny, no... Ale budu muset do toho investovat, protoe pokud neudělám ádné opatření, můe se z alergie vyklubat astma a to se mi fakt nelíbí.
Stránky, které mi byly doporučeny jsou tyto: http://www.stopalergii.cz/
Je tam napsáno vlastně to, co v té brouře.
Není tady
Ná malý alergik se u nikdy neosypal reklama koupila jsem hned dvě a dopravu jsem měla zdarma !!!
Upravil(a) mala.popelka (26. 11. 2012 21:47)
Není tady
Jak je to s placením regulačních poplatků za děti? Myslela jsem, e jsou od nich děti do 18 let osvobozeny, ale musela jsem platit za hospitalizaci svého 16letého syna po úrazu. Více zde: http://www.vzp.cz/otazky-a-odpovedi/ota … latky-deti
Není tady