18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím,
nemáte prosím někdo zkuenosti s alergií na roztoče a jaká opatření je moné provádět, abych příznaky této alergie zmírnila?
Moc díky za rady!
Carolina
Není tady
Ahojky.
Já jsme alergik, polyvalentní alergik co je skoro na ve, prach, peří, roztoče, pyl, atd. Nejhorí to bylo v pubertě a pak po porodu, ale to je individuální.
Opatření je asi takovéto, kdy to jde, bez záclon, bez závěsů, bez koberců, často větrat, pořád utírat prach, atd. Roztoče jsou takové malé potvory, které jsou ve vech látkách , tkaninách a vlastně nejvíce jsou v postelých, v peřinách v koberci, neb se iví starou kůí, která se nám olupuje, ale to je mikročátice, take to nevidíme.
Snad jsme nějak pomohla.
Drím palce, aby ta potvora alergie neomezovala ivot!!
Pá
Není tady
Ahojky Carolino,mé dvě děti (a já),mají také roztočovou alergii,prach,pyly atd.,je to tak jak píe Miineček. Peřiny by měly být z dutého vlákna a ádné peří. Nebo se dají koupit přímo určené pro alergiky. Také existují protiroztočové povlaky na pokrytí matrací,my je máme,koupené normálně v Jysku. Roztoču by ses měla zbavit vypráním na nejmíň 60 stupňů,proto vybírej pokrývky,které lze prát při takové teplotě. My máme laminátové podlahy,jinak,ale doporučují vysavače s hepa filtrem atd.,které vysávají na sucho i mokro.(pro toho,kdo zůstane u koberců) No a také nám nebylo doporučené mít doma chlupaté zvířatko,my nemáme,ale chápu,e se někdo nebude zbavovat svého mazlíčka,proto je pak obzvlá dobré,pak mít ten dobrý vysavač. A jinak i v čalouněném nábytku(SEDAČKY atd.) se roztoči zdrují. To je věčný a nekonečný boj s těmi roztoči,zbavit se jich,člověk nezbaví asi nikdy,můe jen to zmírnit těmi opatřeními. No a určitě najde rady i na netu,kdy zadá alergie atd.. Tak a se Ti problémy s alergií moc netrápí. Měj se hezky.
Zrovna jsem dnes vytvala manela za detě do Jysku, mají tam právě akci na deku pro alergiky. Dá se prát na 90°C. Stála 400,- , poltář 275,-
Právě to schne Leničce,jetě musím počkat a bude v akci ten chránič matrace. Pak jí můem zkouet dávat spát na velkou postel. Má novou matraci s pracím potahem.
Není tady
Ahoj maminky! I me trapi alergie na roztoce a bohuzel i moji 3letou dcerku. Take jsem nakoupila barierove povlaky a periny z duteho vlakna, pravidelne utiram prach, vysavam ... Nedavno mi pak doktor na alergologii doporucil sprej na roztoce - Milbiol. Nastrika se na matraci, kde roztoce zlikviduje. Pak se normalka vysajou. Zkusila jsem to a zatim s tim mam jen dobrou zkusenost. Take vam preju uspesny boj s temi previty :-)
Není tady
Děkuji také za radu,podívám se potom spreji, určitě a kde se dá sehnat?( např. ve special.drogeriích ?) Zkusím mrknout na net.
Ja jsem ten sprej kupovala v lekarne /samozrejme bez receptu/ :-) Prodava se pry pouze v lekarnach. Nijak nesmrdi, pisou, ze je prirodni, takze zadna hnusna chemikalie.
Není tady
DĚKUJI TITULKO. KOUPÍME TO.
Ano i to je pravda,já teda je spí dala do pračky a prala na 60 stupňů..,edesátkou se prý roztoči likvidují. No teď,u si sněma malá moc nehraje,tak jsem je schovala. A také se má nechat matrace vyvětrat na sluníčku,slunce a sucho roztoči prý moc nemusí..
Letos v Praze moc zima nebyla, ale jinak kadý rok dávám peřiny vymrznout na balkon. Teď u je čeká jen sluníčko.
Ale díky za tip na plyáky, to mě nedolo, i kdy zítra letí do pračky a pár jsem jich u rozdala. Holky mají velkého slona, kterého do pračky nenarvu, tak ho oupnu do mrazáku
Není tady
Ja mám jetě doma čističku vzduchu taky s hepafiltrem a a měla jsem něco na praní, co jsem přidávala do pračky na extra ničení roztočů. Pravda, nějak to vyíralo barvu..po praní věci byly vdy světlejí. existuje i na podlahu protialerické něco, mají to i v tescu. Kdyby mne nebolel kří, dola bych se podívat do koupelny, jak se to jmenuje. Vysavač mám pouze vodový, abych měla jo jistotu, e ty potvory "udusím" a pochytám. Jinak taky potvrzují mráz a v létě superhic...No, ale dejte věci v PRAZE ven...u ani nevěím vyprané věci ven, abych ten prach a to co lítá ve vzduchu zase nenatahala domů.
Mohu-li usuzovat dle nás, je to marný boj, alergie se věkem přidávají namísto toho,abychom se je zbavily. Já jsem naivně kvůli holce vyhodila koberce, nechala přeít peřiny-vydezinfikovat atd....( ty nesmí, na peří je taky alergická). Nakoupila antialergické povlečení, postelní prádlo...atd.atd.atd. A doufala jsem, e jsem vyhrála a bude ji líp. Nad roztočema asi nelze vyhrát.. zajímavé, jedna domácnost...já na ně alergii nemám, ona ano. Pravda, ona se nezhoruje, já ano. Tedy ona jenom o jednu alergii víc, já snad o 5... A nejlepí je, e kdy uklízím s antialerg. přípravky (bez rukavic), tak mám na ně alergii..
Upravil(a) Musim (28. 4. 2008 8:39)
Není tady
Se strkanim plysaku do mrazaku mam take zkusenosti, mraz roztoce skutecne hubi, ale bohuzel cele periny a matraci tam clovek nenarve :-) Periny se take snazim co nejvic vetrat, ale je to spis o tom jestli v nich budu mit roztoce nebo smog z Prahy :-) Taky souhlasim, ze prisady na prani me nijak neuchvatily, taky mam pocit, ze mi to trosku nicilo barvu povleceni. Co ale pouzivam ten sprej, tak musim rict, ze alergie se dost zmirnila ... tuk tuk tuk
Není tady
Jo, nějaký spray jsem taky měla, preventivně jsem s tím postříkala -vystříkala i postel...zevnitř a bác, začala vrzat... no pamatuji, nastříkat matraci-počkat-luxovat.
Není tady
:-))) tak ja mam matraci nastrikanou taky z obou stran, ale postel mi tedy zatim nevrze :-)
Není tady
Ahoj vem! Včera jsem se také alergologa ptala na ten sprej a pry mi ho muze jen doporucit. Tak jsem v lékárně 2 koupila a údajně byh tím měla mít na rok roztoče v matraci vyřeené. Tak uvidíme. Kadopádně díky za tipy!
Není tady
Ten sprej stojí přes 200 ,- kolik s tím postříkáte matrací?
Musim a jakou pračku vzduchu má? Je něco na co si má dát člověk při koupi pozor? Koukala jsem na netu a daly by se koupit od necelých 3 tisíc (je to tedy na malé pokoje, co v paneláku máme).
Není tady
Hepa-hepa je na něm napsáno a tip dala alergoloka. Obchod byl tenkrát na PH7, musela bych najít smlouvu. Chce? Dostala jsem to na splátky bez navýení, jinak bych na něj neměla. Velikost záleí na objemu prostoru.... filtr se mení po 4 letech...spec. kdy je inverze, zapínám. Ale třeba iv létě, kdy chci, aby se hnul vzduch. Je to u 7 let, od té doby mohou být ji lepí, ne co mám já... Jsou i jiné firmy...
Není tady
Takhle http://www.unicum.cz/store/goodsdetail. … odsID=2417 málem vypadá, ale neumí zvlhčovat, jenom čistit a zachytávat...a předtím jsem měla extra ionizátor a ten by se hodil taky. Nejvyí výkon dost hučí, ale ten nejnií je příjemný...
Koukám..http://www.zdravionline.cz/obchod/pracky_vzduchu/prodej/Cisticka-vzduchu-Avair-Mistral ted bych brala třeba tento, jene ja mám 35*3 prostor, take výkon nepostačí. Ale líbí se mne i cena...Máte-li 3 místnosti, bud to bude přenáet anebo koupíte jich víc?
Upravil(a) Musim (30. 4. 2008 23:22)
Není tady
Pro "spunt" - postrikate s tim jednu matraci pro dospeleho. Na detskou matraci staci pulka. Znovu se to nastrika po 6 tydnech, abys zlikvidovala jeste ty zbytky roztocu a pak mas na rok pokoj. Na tu detskou matraci tedy staci 1 lahvicka na cely rok.
Není tady
Titulko, to je docela nářez, doufala jsem e to vystačí na víc.
To raději počkám a budou v akci chrániče matrace, koupím dva a budu je střídat a prát na 60°C. Teď má lenka novou matraci, jetě na ní nespala.
Díky moc.
Musim, ten mistral jsem u právě také objevila a ta cena mi zaujala (doufám e nám vrátí něco za teplo ). Rozměrově je to v pohodě, dětský pokoj má nějakých 12m2 , chtěla bych to tam, aby holky spaly v klidu . Do celého bytu zatím ne, zatím stále doufám e nám z toho vyroste a nebude to třeba.
A opravdu se ten HEPA filtr mění po 4 letech? To by také lo
Na nějaké za 10 tisíc opravdu nemáme a na splátky také nemůeme jít
Se zvlhčovačem dohromady to nechci, ten máme a nemůe běet delí dobu, jinak se nám objeví plíseň. Teď při tom zápalu plic jsme to malé pustili na málo nad postýlku na chvíli při spaní. A asi to tak budem dělat stále
Díky moc za tip
Není tady
NO,M JE TAM nato čudlík...nastaví, kdy jsi začala uívat a rovnou ví, kdy vyměnit. NECHCI KECAT KOLIK TO STÁLO, ale to tolika letech to u dávno stejně nemusí být pravda, e?
No, to čistí vzduch, nevím, jestli se to vrátí v teple. To ví, fouká to vzduch... jako klimoka kolem sebe a já nemohu ani závan, nebot jsem hned nastydlá.. hodinu nechá naplno...největí výkon a pak u jenom dočituje.
ANO, taky jsem doufala ,e z toho vyroste...ale namísto 2 alergií u má 3 a já namísto 4-ti u snad 7...,ale ani jednu "společnou "alergii. Logický by bylo..jedna rodina..jedna místnost v bytě..stejné alergie a vono ne. Pravda je, jí je líp, u ani nebere denně zyrtec, zato já musim. třeba jsem z kočky dostal alergii na psí chlupy... a tu chladovou mám taky...fakt existuje...
Není tady
Musim, díky moc.
To je fajn e to stačí jen tu hoďku naplno. Já sice nemám alergii na chlad, ale z jakéhokoliv průvanu ( i od ventilátoru) mi hned bolí hlava.
S tím teplem jsem to myslela tak, e brzy bude vyúčtování za teplo a vodu za loňský rok,a u nás se platí hodně aby se vracelo a nemuselo se doplácet. Teke bych z toho co nám vrátí tu čističku vzduchu koupila. Před rokem nám vraceli přes dva ticíce
Stále doufám e z toho vyroste, je jí rok a půl, take anci máme, ale přeci jen bych ráda něco pro jistotu udělala u teď, abych si časem nevyčítala e jsem něco zanedbala. Ta čistička jí ukodit nemůe.
Je to hodně znát kdy jí pouívá? Pozná to kdy jí pár dnů nezapne ?
Není tady
Spunt: myslite, ze 500 Kc za 1 rok je narez? Ja tedy nevim, mam pocit, ze za ty povlaky a cisticky a podobne clovek da mnohem vic. Pokud se postrika postylka 2x za sebou, tak staci 1 baleni, a to tedy vychazi na 250,- (max) za rok.
Není tady
Titulko, kdy to vezme takto, tak ano, 250,- za rok není moc....
Ale dceru brzy přestěhujem na velkou postel,díky starí sestře u projevuje zájem (bude dole na palandě na matraci 140 cm) take by to byly spíe 3 balení(snad by to stačilo) za rok plus na matraci Jitky nahoře dalí dvě balení (asi by bylo na nic dělat jen tu jednu matraci). Dohromady 5
Ty chrániče jsou jednorázová částka, pak u se budou jen prát .
Potí je v tom e se to vechno sčítá není to jen ten spej, ale H.A. mléko, léky atd....
Bohuel si musím vybrat co koupím a co ne. Nemůu vechno i kdy bych to pro malou udělala moc ráda. Kdo ne, e?
A zdá se mi lepí investice tisíce korun na chrániče matrace co budu prát a vydrí dlouho, ne tisíc korun jedenkrát ročně a kadý rok znovu za sprej na roztoče.
A dalí rok můu místo spreje za tisícovku koupit tu čističku vzduchu (včera jsem nala takto levnou) .
Natěstí mají matrace nové, jinak bych ten sprej byla nucená koupit. Určitě je to dobrá věc. Sousedka o něj projevila zájem, musím si napsat název, vdycky ho zapomenu.
Kdy budu mít přebytečných pár stovek, tak ho koupím na sedací soupravu, ta je stará a je tam breberek určitě víc ne bych chtěla
A rozhodně bych ho koupila sem tam po několika letech na ty potvůrky co chrániče nepojmou.
P.S.: Doufám e se nezlobí, e tykám, ale tady si tykáme vichni . Pokud ano, přejdu na vykání, nerada bych se někoho dotkla
Není tady