29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
že jsem jim slíbila barák a,že když jsem změnila názor,že jsem jim to měla říct dřív než se začali zařizovat
Když se k nám přistěhovali tak sami ještě nevěděli jestli tady chtějí bydlet.Říkali,že si to chtějí vyzkoušet a pak se uvidí.Švagrová totiž nevěděla jestli chce bydlet na vesnici nebo ve městě
arwenah, a kdybys jim "dala" barák a oni (teda spíš švagrová) se rozhodli bydlet ve městě tak co? Ty bys tam zůstala bydlet, starala se jim o nemovitost včetně všech oprav a oni by nehnuli prstem a ještě možná kasírovali nájemné? Nebo by ho pronajali, prodali a kam půjdeš, by jim bylo fuk? I tohle by se totiž mohlo stát. Jak říká Kiara - švagrová nedostala, co chtěla, tak nemá důvod se v tvém domě dál zdržovat. Aspoň víš, na čem jsi - taky dobrý.
Není tady
Vím,že máte všichni pravdu,ale klidná nejsem.Mám výčitky.Snažím se vždycky splnit to co jsem slíbila.Máma a zbytek rodiny mě chápe.Strašně mě mrzí ,že to tak dopadlo.S bratrem jsem si hodně rozuměla ,ale co se oženil tak už to není co to bývalo.Já jsem jim jasně řekla,že si můžou byt zařídit podle sebe,ale ať se nepouštějí do žádné rekonstrukce,když ještě neměli jasno v tom kde chtějí bydlet.Rok a půl se nic nedělo!Nevím na co tak dlouho čekali,možná čekali ,že je pozvu na kafe a ,že se jich zeptám jestli už vědí kde chtějí bydlet.Dříve jsem nehledala ani nevyhledávala právní pomoc ani radu,protože jsem sama měla problémy -zdravotní,pracovní(jsem bez práce),a ještě jsem dělala rekvalifikační kurz.Teď se to musí rychle řešit ,protože švagrová musí dát vědět svému zaměstnavateli jestli se po mateřské vrátí do práce.Kdyby dostali barák nebo jeho půlku tak by se do práce nevrátila a hledala by si něco bližšího(jinak by musela dojíždět 30km).Myslím si ,že se stala chyba na obou stranách.Kdyby jsme si o tom všem promluvili dřív tak by se to dřív vyřešilo.
Upravil(a) arwenah (6. 5. 2008 15:43)
Není tady
arwenah napsal(a):
Vím,že máte všichni pravdu,ale klidná nejsem.Mám výčitky.Snažím se vždycky splnit to co jsem slíbila.Máma a zbytek rodiny mě chápe.Strašně mě mrzí ,že to tak dopadlo.S bratrem jsem si hodně rozuměla ,ale co se oženil tak už to není co to bývalo.Já jsem jim jasně řekla,že si můžou byt zařídit podle sebe,ale ať se nepouštějí do žádné rekonstrukce,když ještě neměli jasno v tom kde chtějí bydlet.Rok a půl se nic nedělo!Nevím na co tak dlouho čekali,možná čekali ,že je pozvu na kafe a ,že se jich zeptám jestli už vědí kde chtějí bydlet.Dříve jsem nehledala ani nevyhledávala právní pomoc ani radu,protože jsem sama měla problémy -zdravotní,pracovní(jsem bez práce),a ještě jsem dělala rekvalifikační kurz.Teď se to musí rychle řešit ,protože švagrová musí dát vědět svému zaměstnavateli jestli se po mateřské vrátí do práce.Kdyby dostali barák nebo jeho půlku tak by se do práce nevrátila a hledala by si něco bližšího(jinak by musela dojíždět 30km).Myslím si ,že se stala chyba na obou stranách.Kdyby jsme si o tom všem promluvili dřív tak by se to dřív vyřešilo.
No jestli tomu dobře rozumím, tak jsi je nechala nějakou dobu zadarmo bydlet.. Myslím, že na tom rozhodně neprodělali. Tvoje výčitky částečně chápu, ale na druhou stranu nevidím, co jsi mohla nebo měla udělat jinak.
Není tady
když ještě neměli jasno v tom kde chtějí bydlet.Rok a půl se nic nedělo... Teď se to musí rychle řešit ,protože švagrová musí...
Co by do toho rejpali, když bydleli a (asi) nic neplatili? Výčitky mít taky nemusíš - říkáš, že jsi slíbila domek synovci a tenhle slib můžeš klidně splnit třeba závětí. To, že se to švagrové nelíbilo a chce víc, není tvůj problém, zrovna tak to, že oni nic neřešili. Ty jsi přišla s hodně velkorysou nabídkou, tak si myslím, že jasná odpověď byla na nich, ne abys ještě pátrala po tom, jak se rozhodli.
Není tady
Arwenah a jaké výčitky? promiň slib je dán a kdy bude splněn je jen na Tobě zda dnes a nebo za 50 let. A ani slib nemusí být splněn pokud dospěješ k závěru že synovec nesplňuje tvoje kritéria pro splnění slibu.
Osobně bych spal klidným a nerušeným spánkem bez výčitek a nějakého "problému" vůči bratrovi a jeho "Xantipě". Měla vše mohla víc chovala se nepřiměřeně svému postavení ve smečce a byla tedy vypuzena. Nese jen plody své práce na sobě. Ty buď úplně klidná. Její "zloba" je jen její a ona má máslo na hlavě, ona se musí srovnat. Zvůj otec dobře věděl proč tobě a né tvému bráchovi. Přeji ti spokojené užívání.
Není tady
Vlastním ideální polovinu zemědělské usedlosti. Jaké kroky musím podniknout aby došlo k rozdělení na dva samostatné objekty. Jsou to dvě bytové jednotky s možností samostatného vchodu a mají samostatné sociální zařízení.
Odpovědi pokud možno na E-mail.
Děkuji. Janírek.
Není tady
Mohl bych Vám odpovědět, ale nechci. Toto je veřejné fórum a jeho princip je v tom, že jakákoliv rada je svým zvěřejněním k dispozici všem čtenářům. Pokud žádáte individuální právní radu, obraťte se na nejbližší advokátní kancelář (já taky jezdím s autem do servisu).
Není tady