Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 3. 5. 2008 21:58

ajaE
♥♥♥♥♥--

Re: Rozdělení majetku

Tak KIARO-klobouk dolu!!!!! Napsalas to tak perfektne ze jen snad slaboduchy nepochopi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Není tady

#27 3. 5. 2008 23:45

amba
♥♥♥♥♥--

Arwenah:
No právě - pořád něco řešíte. Myslíš si, že by bylo po problémech, kdyby jsi jim půlku darovala? To by ti nastalo teprve potom pravé peklo, nedohodli by jste se na ničem. Správně píše Kiara. A vůbec- švagrové bych přímo řekla, ať se do toho neplete. Její není nic, proto je zbytečné, aby se k tvému majetku vyjadřovala. Máš přece vlastní hlavu a sama si rozhodneš, co uděláš.  Také bych jim řekla, že právě proto, že stále něco řešíte a nemůžete se dohodnout, jsem si slíbené darování prozatím rozmyslela. Jo, a Marečkovi půlku odkážu, pokud se ke mně bude slušně chovat.
Rozumím ti, že se ti do sporu s bratrem nechce. Jim, na rozdíl od tebe, ano. No, někdy se stane, že musíš i svým blízkým jasně stanovit hranice, které jim nedovolíš překročit, i za cenu konfliktu.

Není tady

#28 4. 5. 2008 0:15

arwenah
♥♥-----
Místo: Slezsko

Děkuju za vaše připomínky a názory.Už jsem z toho na nervy.Nerada se z někým hádám a popravdě ani to neumím.Půlku baráku jim nedám, to už jsem jim řekla.Teď zase švagrová obrátila,že by byla ochotna uvažovat o tom ,že bych to přepsala na synovce,ale chce vědět kdy to míním udělat.Jestli teď nebo třeba v jeho 18letech.Řekla jsem jim ,že jestli tady chtějí bydlet tak si musí v prvé zařídit vlastní plyn.kotel.Na to taky nechtějí přistoupit.

"Nečiň druhým to co nechceš ,aby oni činili tobě."

Není tady

#29 4. 5. 2008 1:42

amba
♥♥♥♥♥--

Ty si necháš vážně líbit úplně všechno, proto si k tobě také všechno dovolují. Také nejsem příznivcem hádek, ale když to jinak nejde, nedá se nic dělat, pořádek bych si udělala. Znáš přísloví, pro dobrotu na žebrotu. Je pravdivé.

Ježíšmarjá, tvoje švagrová by byla ochotná uvažovat o tom, komu daruješ svůj majetek? Proč ji neseřveš a nevyrazíš? Na synovce to přepíšeš, až ty budeš chtít, nebo také ne. To by se jí hodilo, když není plnoletý, tak by jeho majetek spravovali rodiče, potažmo ona. Ty si jen zaděláš na doživotní starosti a trápení.
Sama vidíš, že nejsou ochotní platit ani svoji spotřebu energií a nechají se v konečném důsledku od tebe částečně vydržovat - neuvěřitelná drzost. Vyrzila bych je, nejlépe hned.  Když budeš do nekonečna ustupovat pro klid v rodině, nic tím nevyřešíš, jen budou problémy dál a dál narůstat, dokud tomu neuděláš rázně konec. No, na ulici je nevystěhuješ, ale dala bych jim písemnou výpověď do určitého data. Do té doby by mi museli platit tržní nájem a  nechala bych okamžitě namontovat podružný vodoměr, plynoměr a elektoměr. Nechala bych si od právníka vypracovat nájemní nebo podnájemní smlouvu včetně jejich práv a povinností. Kdyby se jim to nelíbilo, mohou se odstěhovat ihned. Přece se nebudeš kvůli chamtivé švagrové ve svém domě trápit.
Jestli uděláš rázný krok, uvidíš, jak budeš sama se sebou spokojená. Nemáš žádnou povinnost k rodině svého bratra, nemusíš si nic vyčítat. Všechno co pro ně děláš je jen tvoje dobrá vůle.  Pokud si toho neváží a nejsou spokojení, mají možnost hledat štěstí jinde.
Jsi nejmladší, ale zbytek rodiny si nějak nevšimnul, že už dlouho jsi dospělá a svéprávná, tak se nedej.

Není tady

#30 4. 5. 2008 14:38

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

ajaE napsal(a):

Tak KIARO-klobouk dolu!!!!! Napsalas to tak perfektne ze jen snad slaboduchy nepochopi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

přesně taaak godlikegodlikegodlike

Není tady

#31 4. 5. 2008 14:50

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mars

arwenah napsal(a):

Děkuju za vaše připomínky a názory.Už jsem z toho na nervy.Nerada se z někým hádám a popravdě ani to neumím.Půlku baráku jim nedám, to už jsem jim řekla.Teď zase švagrová obrátila,že by byla ochotna uvažovat o tom ,že bych to přepsala na synovce,ale chce vědět kdy to míním udělat.Jestli teď nebo třeba v jeho 18letech.Řekla jsem jim ,že jestli tady chtějí bydlet tak si musí v prvé zařídit vlastní plyn.kotel.Na to taky nechtějí přistoupit.

Oooo,milostpaní je OCHOTNÁ uvažovat o tom že půlbaráku přepíšeš na jejího syna,to snad abys ještě za to godlike godlike godlike !

http://sign.kards.ru/images/sign/0a/00/10.jpg?rnd=6500
Člověk se narodí nahý,mokrý a hladový.Pak se věci začnou zhoršovat.

Není tady

#32 4. 5. 2008 14:53

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-

Mimochodem,kolik je synovci?

Není tady

#33 4. 5. 2008 14:59

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

arwenah napsal(a):

Není to o hádání, ale o stání si na svém. Na větu: "už jsis to rozmyslela s tím přepsáním?" Jednoduchá odpověď "Ano, nemám co přepisovat". Jednou zklapne.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#34 4. 5. 2008 20:11

arwenah
♥♥-----

Ahoj! synovci je 20měsíců.
Dala jsem jim poslední nabídku:-buď zůstane všecko při starém -nic se přepisovat nebude,můžou u mně bydlet ,budou platit inkaso a pokud se budou dělat nějaké opravy na baráku tak budou na ně finančně přispívat.
                                              -nebo si musí najít jiné bydlení.
Synovci to dám až to uznám za vhodné -podle toho jak se budou ke mně chovat.
Nechala jsem jim čas na rozmyšlenou.Tak uvidíme:O)

Není tady

#35 4. 5. 2008 20:14

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

arwenah napsal(a):

Ahoj! synovci je 20měsíců.
Dala jsem jim poslední nabídku:-buď zůstane všecko při starém -nic se přepisovat nebude,můžou u mně bydlet ,budou platit inkaso a pokud se budou dělat nějaké opravy na baráku tak budou na ně finančně přispívat.
Synovci to dám až to uznám za vhodné -podle toho jak se budou ke mně chovat.
Nechala jsem jim čas na rozmyšlenou.Tak uvidíme:O)

Doufám, že jsi jim nedala time dalších 20 let.

Není tady

#36 4. 5. 2008 21:15

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-

Takže synovci jsou necelé 2 roky,hm...Oni jsou ty dět'átka hrozně roztomilý ale jak víš jak se k tobě bude ten synovec  chovat za 15-20 let?

Není tady

#37 4. 5. 2008 21:27

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Tajgr napsal(a):

Takže synovci jsou necelé 2 roky,hm...Oni jsou ty dět'átka hrozně roztomilý ale jak víš jak se k tobě bude ten synovec  chovat za 15-20 let?

A 16 let bude vládnout matka :-)

Není tady

#38 4. 5. 2008 21:29

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

arwenah napsal(a):

Dobrá práce!! tummenupp  Skvělý, že jsi sebrala odvahu. Jaká byla okamžitá reakce? A jaks ji zvládla?

Není tady

#39 4. 5. 2008 23:21

arwenah
♥♥-----

No,zas tak dobrá "práce" to nebyla.Já jsem se totiž nezmohla na to říct jim to ústně,protože ty dvě předcházející schůzky mě dost zničili.Možná to byl pro švagrovou normální rozhovor ,ale pro mně to byl rozhovor z hysterickou ženskou.Já to nesnáším,když na mně někdo vystartuje a já nejsem na to připravená.Vždycky se celá roztřesu,no úplně jsem vyřízená.Proto jsem jim to dala písemně .

Není tady

#40 5. 5. 2008 7:18

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

arwenah napsal(a):

No,zas tak dobrá "práce" to nebyla.Já jsem se totiž nezmohla na to říct jim to ústně,protože ty dvě předcházející schůzky mě dost zničili.Možná to byl pro švagrovou normální rozhovor ,ale pro mně to byl rozhovor z hysterickou ženskou.Já to nesnáším,když na mně někdo vystartuje a já nejsem na to připravená.Vždycky se celá roztřesu,no úplně jsem vyřízená.Proto jsem jim to dala písemně .

Aspoň můžeš kdykoli říci dostala jsi to písemně. Držím palce.

Není tady

#41 5. 5. 2008 8:21

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-

Pisatel napsal(a):

Tajgr napsal(a):

A 16 let bude vládnout matka :-)

Přesně tak.

Není tady

#42 5. 5. 2008 8:56

amba
♥♥♥♥♥--

Arwenah:
Nic lepšího jsi nemohla udělat a držím ti palce, aby ti to vydrželo. Nenech se "zlomit" přes city. Buď připravená, že na to oni budou spoléhat a doufat, že přece jen časem vyměkneš. Počítej s tím, že to na tebe zase budou opakovaně zkoušet, tak se nedej a trvej na svém. Přeju ti k tomu hodně sil.  Když nesnášíš přímou konfrontaci, tak jim řekni, že veškerou komunikaci ohledně TVÉHO majetku s nimi povedeš jen písemně.
(Marečkovi ještě nejsou dva roky, to znamená, že do jeho plnoletosti by jeho majetek chtěli spravovat oni - to bych měla nepřetržitě na mysli. Představ si, že by se mohli v budoucnu rozvést, Mareček by byl svěřen do péče matky a matka by jeho majetek spravovala. Mohla by v "zájmu dítěte" z domu vyštvat i bráchu, mohla by si tam přivést nového partnera a  věř tomu, že by "zatočila" i s tebou.) Promiň, já vím, že je to černý scénář, ale dopředu nikdy nevíš, co bude. Ty vlastně svým rozhodnutím chráníš jen svoji rodinu.
Nedělej si žádné starosti ani s druhým bratrem ( až se maminka nebude moci starat- jiné vlákno), ať se stará sám tak, jak umí. Do té doby totiž nedospěje. TY jsi zodpovědná jen za svoje rozhodnutí a za svůj život. Cítíš se v pozici nejmladšího dítěte, které muselo starší členy rodiny poslouchat. Ta doba je už dávno pryč, vezmi svůj život do svých rukou, neboj se být pánem situace, kterým skutečně jsi. Nenech se zneužívat pro svoji laskavost, pro svoje city k rodině, pro svoji zodpovědnost a dobrotu. Ti ostatní to nejen neocení, ale považují to za tvoji slabost (blbost). TAK SE DRŽ !

Není tady

#43 5. 5. 2008 9:07

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-

Jo,a to že barák tatínek odkázal jen tobě tak to asi bude mít nějaký důvod že jen tobě a ne s bráchou napůl,zřejmě měl nějaký důvod na to taky mysli a jak psala Amba nenech se zlomit přes city,oni by pak na tvoje city se pěkně vys...li jakmile by bylo půlbaráku jejich.

Není tady

#44 5. 5. 2008 10:54

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Arwenah to jsi udělala moc dobře, hlavně se nenech zatlačit do nějakých ústupků a trvej na svém. Jinak ze zkušenosti z naší rodiny nedoporučuju přepsání ani když se budou chovat k tobě hezky, k mému strejdovi se jeho dcera chovala taky hezky, ale jen do té doby než na ní přepsal dům, pak ho přestala navštěvovat a přestal pro ní existovat (teda vzpoměla si na něj když chtěla něco ze zahrady, tak jí to mohl přivézt - sama si k němu ani nedojela), dokonce ani když byl v nemocnici ve velmi špatném stavu, kde nakonec zemřel, tak za ním nejezdila..
Jak už tady někdo napsal, tak pokud budeš chtít, aby někdy dům patřil synovcovi, tak to můžeš ošetřit závětí, ale rozhodně ne přepsáním nebo darováním domu nebo jeho části.

Není tady

#45 5. 5. 2008 11:07

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Hezky jste to holky řekly. Moc hezky. Arwenah vydrž.

Není tady

#46 5. 5. 2008 13:34

Ráček
♥♥♥♥♥--

Arwenah nikomu nic nepřepisuj, protože bys toho akorát tak litovala..Pak bys je měla nasáčkované v baráku a kdoví jak by se k tobě chovali va Nesmíš být naivní a myslet si, že  přepisem se nic nezmění ..Změní, budou mít to , o co usilovali a pak ...Pán Bůh s Tebou - možná to dramatizuju, ale už se jich nezbavíš a už to ani nevrátíš !
A pak taky nevím jestli máš partnera , můžeš si časem najít a budete potřebovat bydlení , dítě můžete i adoptovat a rázem budeš mít svoje , opravdu nedělej takovéto závažné kroky - nikdy nevíš kdy ten domeček budeš celý potřebovat ! Nehledě, že ho můžou zadlužit !!!
Docela by mě zajímal názor tvé maminky !
Jsou to normální vyžírky , tvoje švagrová mrcha, která jde po majetku, vůbec bych se nestyděla jim říct např..že mám s domem nějké úmysly , ať si k 1.1 hledají jiné bydlení

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;30/st/20081120/k/ab7c/preg.png
Bude to kluk :-)
KO 16.7
4.7 velký UTZ ve 20.tt

Není tady

#47 5. 5. 2008 14:15

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

arwenah: drž se, žádnému nátlaku nepodléhej a hleď, abys veškerou tu škodnou dostala co nevidět ze svého dosahu. Toto nejsou příbuzní, to je opravdu škodná a protože nejsem kruťas, který by doporučoval škodnou zastřelit smile radím pár facek a do ruky klacek stolt
BTW s podobným jednáním mám smutnou zkušenost ze strany mojí rodiny. Na základě systematicky vyvíjeného psychického nátlaku ze strany svého bratra moje matka podepsala značně nevýhodné dokumenty a v důsledku toho přišla o nezanedbatelnou částku. Vidíš, arwenah a to byl vlastní bratr, který se nestyděl okrást svoji sestru - invalidní samoživitelku.
A na základě této zkušenosti tvrdím, že mezi příbuznými je možné úplně všechno a existují mezi nimi hyeny, které se neštítí napakovat na úkor druhého a vůbec je nezajímá, jestli hřmí usch

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#48 6. 5. 2008 0:58

arwenah
♥♥-----

Ahoj! Děkuji Všem za Vaši podporu! Už se vyjádřili-budou se stěhovat.Myslím si ,že to ještě neskončilo.Myslím si,že chyba se stala na obou stranách(i ,když oni si to zřejmě nemyslí).Oni se drží argumentu,že jsem jim slíbila barák a,že když jsem změnila názor,že jsem jim to měla říct dřív než se začali zařizovat(kuchyň.linku a obyvák).
Ano,barák jsem jim slíbila,to je fakt.Byla jsem na všecko sama a jak jsem již uvedla chtěla jsem pomoct jim ,ale i sobě.Když se k nám přistěhovali tak sami ještě nevěděli jestli tady chtějí bydlet.Říkali,že si to chtějí vyzkoušet a pak se uvidí.Švagrová totiž nevěděla jestli chce bydlet na vesnici nebo ve městě.Brácha se mně občas zeptal jestli nabídka platí,ale nikdy jsme si nesedli a neprobrali jak si to obě strany představují.Což si myslím,že byla zásadní chyba na obou stranách.Každý si to zřejmě představoval jinak.

Upravil(a) arwenah (6. 5. 2008 1:02)

Není tady

#49 6. 5. 2008 8:21

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-

Arwenah- tummenupp !A hlavně se neobvinuj!

Není tady

#50 6. 5. 2008 8:54

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

arwenah napsal(a):

Ahoj! Děkuji Všem za Vaši podporu! Už se vyjádřili-budou se stěhovat.Myslím si ,že to ještě neskončilo.Myslím si,že chyba se stala na obou stranách(i ,když oni si to zřejmě nemyslí).Oni se drží argumentu,že jsem jim slíbila barák a,že když jsem změnila názor,že jsem jim to měla říct dřív než se začali zařizovat(kuchyň.linku a obyvák).
Ano,barák jsem jim slíbila,to je fakt.Byla jsem na všecko sama a jak jsem již uvedla chtěla jsem pomoct jim ,ale i sobě.Když se k nám přistěhovali tak sami ještě nevěděli jestli tady chtějí bydlet.Říkali,že si to chtějí vyzkoušet a pak se uvidí.Švagrová totiž nevěděla jestli chce bydlet na vesnici nebo ve městě.Brácha se mně občas zeptal jestli nabídka platí,ale nikdy jsme si nesedli a neprobrali jak si to obě strany představují.Což si myslím,že byla zásadní chyba na obou stranách.Každý si to zřejmě představoval jinak.

arwenah, nechci zbytečně vytrhávat věty z kontextu, ale na mě to dělá dojem, že když teda rodinka nedostala zadarmo barák, tak s tebou nechce mít nic společného. Sama vidíš, že když na Tebe nezabraly finty s přepsáním poloviny domu napřed na švagrovou a potom na dvouletého synovce, tak se rodinka nafoukla a uraženě odtáhla.
Já vím, že příbuzné si člověk nevybírá, ale doufám že jsi konečně prozřela stolt
arwenah, jsi ještě mladá ženská a nikde není napsáno, že se v Tvém životě neobjeví nějaká šikovná mužská ruka smile Moc bych Ti přála, aby se jednou našel nějaký hodný mužský bez postranních úmyslů, ochoten sdílet s Tebou zlé i dobré a být Ti životní oporou. Ti chytráci příbuzní by Tě totiž za chvíli "utloukli čepicí" roll

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí