18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,
chtěla bych se poradit. Malé bude rok a půl a začala jsem uvaovat o tom, co bych jí měla dát naočkovat navíc. Momentálně připadá v úvahu pneumokok nebo meningokok. Ale co jsem tak pochopila, tak obojí vyvolává podobné onemocnění, take zatim nevim, co by bylo lepí dát dříve nebo jestli stačí jen jedno z toho.
Nemáte s tím někdo zkuenosti?
Díky.
Není tady
Jestli nechce slyet jen souhlasné příspěvky, tak bych si dovolila napsat svůj názor:
Kadé očkování navíc zatěuje dětské tělíčko víc a víc. Tělíčko, které si imunitu teprve vytváří, a u je bombardováno injekcemi s nemocemi...
U tak je povinných očkování a nad hlavu. Nezatěovala bych dítě jetě dalími. Nějak se "zapomíná" na vedlejí účinky....
Není tady
My máme meningokoka, dneska ji očkovali proti klíatům a a bude mít po vech jde na pneumokoka jeliko je pravděpodobnost e bude mít problémy s uima jako já - záněty středouí aj, jinak nic navíc neplánuju
Není tady
Po domluvě s naí doktorkou jsme se rozhodli nechat naočkovat ve co půjde,take u máme meningokoka,pneumokoka,loutenku a jetě se chystáme na klí´tovku a netovice.jako laik jsem se samozdřejmě doktorky ptala jeslti nejsem blázen a co je nejlepí pro malou a řekla mi,e pokud na to jsou finance doporučuje v dnení době nechat naočkovat ve Doktorce věřím a doufám,e nae rozhodnutí bylo správné...nerada bych si v budoucnu něco vyčítala.A Natálka neměla ani na jedno očkování ádnou reakci
Není tady
Damila napsal(a):
Jestli nechce slyet jen souhlasné příspěvky, tak bych si dovolila napsat svůj názor:
Kadé očkování navíc zatěuje dětské tělíčko víc a víc. Tělíčko, které si imunitu teprve vytváří, a u je bombardováno injekcemi s nemocemi...
U tak je povinných očkování a nad hlavu. Nezatěovala bych dítě jetě dalími. Nějak se "zapomíná" na vedlejí účinky....
Není tady
Lucka 1 napsal(a):
Po domluvě s naí doktorkou jsme se rozhodli nechat naočkovat ve co půjde,take u máme meningokoka,pneumokoka,loutenku a jetě se chystáme na klí´tovku a netovice.jako laik jsem se samozdřejmě doktorky ptala jeslti nejsem blázen a co je nejlepí pro malou a řekla mi,e pokud na to jsou finance doporučuje v dnení době nechat naočkovat ve Doktorce věřím a doufám,e nae rozhodnutí bylo správné...nerada bych si v budoucnu něco vyčítala.A Natálka neměla ani na jedno očkování ádnou reakci
Jsme na tom úúúúúplně stejně Sice máme zatím jen pneumokoka, ale chystáme se i na to, co uvedla Lucka
Není tady
já se přiznám, e jsem nikdy nechtěla ádný jiný očkování ne ta povinná a nakonec u máme píchlou vakcínu proti loutence a chystáme se na meningokoka.. tu loutenku proto,kdy vidím jak se malej vude patlá..a ty ruce mu nemůu mýt kadou chvíli,nehledě na to e to můe chytit i na dětským hřiti.. a na toho meningoka, vlivem okolností... po tom co mi dr. vyprávěla .. a e je toho ted fakt hodně.. doktorka mi nic nenutila, musela jsem si o radu říct sama,ale ráda mi poradila a rozhodně mi to odsouhlasila!!!
Není tady
Tiffany, my jsme pneumokoka na doporučení lékařky naočkovali zrovna v pondělí s povinným očkováním a naprosto v pohodě. Myslím, e pokud jsou finance, určitě bych naočkovala po konzultaci s lékařkou. Já se informovala i u kamarádky neonatoloky, protoe jsem slyela různé názory, a ta mi jednoznačně doporučila očkovat. Sice je pravda, e jsem se jí ptala a po očkování, ale aspoň tak, a dobře jsem se rozhodla. Kdy by mi řekla vykali se na to, poslechla bych, protoe je nepoměrně větí odbornice ne dětský lékař a rozhodně ji v mém případě neovlivňuje komerční záleitost. Asi tak. Tudí se potvrdil názor mé doktorky, která mi řekla na pneumokoka určitě ano, pokud nevadí finance..... O dalích očkováních jsme nehovořili zatím.
Na loutenku mám podobný názor jako Sudina a jetě se poptám.
Není tady
Já jsem zastánce toho,e se nic nesmí přehánět,ale.....
Nae Jíta je extrémní prasátko a je to mik, chcete se podívat v kolik jede bus a ona sáhne do koe a vytáhne kelímek od mekáče s brčkem..... take loutenku má naočkovanou. Meningokoka také.
Netovice nechám naočkovat, pokud je do nějakého věku nechytí, u těch se názor dost lií, ale zdá se mi, e troičku větí část lékařů tvrdí, e je lepí si je prodělat. Tedy v dětském věku, později samo to očkování.
S Lenkou jsme ve skluzu s povinným očkováním, jetě nemá nic navíc. Má za sebou spoustu ( tuím 8)zánětů průduek. Dr na alergologii mi pro ni slíbil napsat doporučení na očkování proti pneumokokovi (to bych pak neplatila celé). Vzhledem k tomu, e právě byla 4 dny v nemocnici se zápalem plic, tak nám to určitě napíí. Do dvou let to jsou jetě dvě očkování, po druhém roku ji jen jedna. U Jitky počkám a jí bude pět, na nějaké to pneumo 23
Jitce budeme přeočkovávat teď po roce klíovku. Záleí kde bydlíte, Praha je dooost zamořená take jsme do toho li. S Lenkou to snad zvládneme za rok.
Není tady
Souhlasim s Damilou a k prispevku Lucky1 bych jen napsala, ze doktorka je asi zastance reklamnich tahu farmaceutickych firem ... ja nevim jestli z toho dr. taky neco ma, kdyz ti "proda" ockovani ale minimalne ma bodiky za pichnuti injekce od pojistovny, ze Ale nic proti, urcite to kazda mamina mysli dobre a chce pro sve dite to nejlepsi a samozrejme se snazi ho ochranit pred vsim pred cim ochranit jde.
Ja zatim o zadnem nadstandartu neuvazuji ... s ockovanim proti klistakum mam sve zkusenosti a to ostatni myslim nepotrebujeme, Terka nemarodi, nema zadne problemy, tak proc ji zbytecne zatezovat.
Není tady
spunt napsal(a):
Já jsem zastánce toho,e se nic nesmí přehánět,ale.....
Nae Jíta je extrémní prasátko a je to mik, chcete se podívat v kolik jede bus a ona sáhne do koe a vytáhne kelímek od mekáče s brčkem..... take loutenku má naočkovanou. Meningokoka také.
Netovice nechám naočkovat, pokud je do nějakého věku nechytí, u těch se názor dost lií, ale zdá se mi, e troičku větí část lékařů tvrdí, e je lepí si je prodělat. Tedy v dětském věku, později samo to očkování.
S Lenkou jsme ve skluzu s povinným očkováním, jetě nemá nic navíc. Má za sebou spoustu ( tuím 8)zánětů průduek. Dr na alergologii mi pro ni slíbil napsat doporučení na očkování proti pneumokokovi (to bych pak neplatila celé). Vzhledem k tomu, e právě byla 4 dny v nemocnici se zápalem plic, tak nám to určitě napíí. Do dvou let to jsou jetě dvě očkování, po druhém roku ji jen jedna. U Jitky počkám a jí bude pět, na nějaké to pneumo 23
Jitce budeme přeočkovávat teď po roce klíovku. Záleí kde bydlíte, Praha je dooost zamořená take jsme do toho li. S Lenkou to snad zvládneme za rok.
Nela je taky dost velký průdukář.. A ač jsem byla proti očkování, tak mi dr. doporučila, abych nechala N. naočkovat proti pneumokokovi. U mám prevenar koupený, tak jenom čekám, a se trochu zmátoří z poslední průdukové návtěvy a mj. při předposledním průdukovém záchvatu jsme byly v nemocnici
Není tady
Ja mam stejny nazor jako Lucka a moje Dr. taky navic je to zanama a vim o ni ze mam tim samym co doporucuje naockovany svoje dve deti. Dneska jsme byli na posledni hexe a mame recept na zloutenku.
Svedko tu vetu nemarodi, nema zadne problemy jsem si rikala nez jsme byli 2x na JIP od te doby vim ze je to jak blesk z cisteho nebe:(
Není tady
Já myslím, e to lékaři doporučují povětině ze skutečné dobré vůle a nikomu ukodit nechtějí, ani se obohatit na mamkách.
Jen e se k nim jaksi nedostanou informace "z druhé strany", ani se o to nezajímají.
protoe kdyby znali vechna pro i proti, tak by tohle nikdy dětem nedoporučili.
Jsem moná naivní, ale prostě doufám, e to nedělají ze zitných důvodů.
Není tady
Petro, nás hospitalizovali v podstatě také s astmatickým záchvatem, ale vyklubal se z toho zároveň zápal plic.
A to vám ten prevenar nenapsali? Platí si ho?
A máte nějaké preventivní léky?
Není tady
Babu stat se muze cokoliv, ale kdybych k tomu pristupovala takhle, tak bych si snad ani nemohla poridit dite, jelikoz uz bych se pri soulozi musela obavat toho, ze bude treba nekdy mit zapal plic .... sorry, ale asi na to mam proste trochu jinej nazor .... samozrejme stat se muze ledacos, ale proste se nedeje, az se bude dit, muzu pak premyslet o necem, co nam pomuze aby bylo lepe, ted je dobre, tak neresim.
Není tady
No Svedko preji ti aby jsi se nekdy nemlatila do hlavy ze jsi nejaka ockovani nedala a aby uz nebylo pozde.
Není tady
Není tady
punte, nenapsali.. Ale to je jedno, něco nám vrátí pojiovna, take to vylo na 1000kč. Preventivní léky nemá. Jenom kdyby se začalo něco objevovat, tak mám pro Nelču v lednici spiropent a ventolin.
Není tady
Jo jeste kdyby jsis precetla prizpevky PetryZ tak ta byla velky bojovnik proti ockovani a hlavne na Pneumokoka a ted zmena o 180 stupnu. Takze clovek proste nikdy nevi.
Není tady
Svedka napsal(a):
Babu dekuji, doufam, ze to tak bude
myslim ze to jako nikdy nebudem potrebovat a nebo nebude pozde
Není tady
Ja to namyslim zle (je to kazdeho vec) jen ze proste clovek nikdy nevi a ja proste mam o Naty strach tod vse:) takze pokud vim ze mohu necemu predejit tak to proste udelam.
Není tady
Mám tři děti a vichni mají jen očkování povinné, ádný jiné ani nadstardanty.
Musím zatukat - vichni tři jsou zdraví, moná dvakrát do roka rýmu, jednou za tři roky atb.
Není tady
Souhlasím s Lucko a s Babu, ono i dítě, které nemarodí, tak najednou můe něco chytit a to něco můe být dost oklivé. Já jsem nechala navíc Pneumokoka a na Meningokoka jdeme v červenci. Taky jsem si připlatila Priorix Tetra - v tom jsou i plané netovice a údajně, pokud jsou očkovány touto vakcínou, tak jsou chráněny i proti pásovému oparu. Podotýkám také, e Máa byl nemocný pouze 1x a to měl 6. nemoc a ráda bych aby to tak zůstalo.
Samozřejmě jsou i případy, kdy očkování ublíí, ale podle mě je to o moc méně případů, ne to, e si pak maminky třeba vyčítají, e kdyby očkování daly, tak by třeba v lepím případě neleely v nemocnici. Ale kadý máme právo na názor a na rozhodnutí podle svého nejlepího vědomí a svědomí.
Jetě k tomu, můj doktor mi to schválil a jetě mi říkal, e očkování dneního typu je mnohonásobně mení zátě ne například 1 povinné očkování, které jsme absolvovali my.
Není tady