Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 24. 4. 2008 13:34

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Nepovinná očkování.

Ahoj,

chtěla bych se poradit. Malé bude rok a půl a začala jsem uvažovat o tom, co bych jí měla dát naočkovat navíc. Momentálně připadá v úvahu pneumokok nebo meningokok. Ale co jsem tak pochopila, tak obojí vyvolává podobné onemocnění, takže zatim nevim, co by bylo lepší dát dříve nebo jestli stačí jen jedno z toho.
Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Díky.

Není tady

#2 24. 4. 2008 13:39

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Re: Nepovinná očkování.

Jestli nechceš slyšet jen souhlasné příspěvky, tak bych si dovolila napsat svůj názor:
Každé očkování navíc zatěžuje dětské tělíčko víc a víc. Tělíčko, které si imunitu teprve vytváří, a už je bombardováno injekcemi s nemocemi...
Už tak je povinných očkování až nad hlavu. Nezatěžovala bych dítě ještě dalšími. Nějak se "zapomíná" na vedlejší účinky....

Není tady

#3 24. 4. 2008 13:45

Klaris
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice - Polabiny

My máme meningokoka, dneska ji očkovali proti kl횝atům a až bude mít po všech jde na pneumokoka jelikož je pravděpodobnost že bude mít problémy s ušima jako já - záněty středouší aj, jinak nic navíc neplánuju

Není tady

#4 24. 4. 2008 13:57

Lucka 1
♥♥♥♥♥♥♥

Po domluvě s naší doktorkou jsme se rozhodli nechat naočkovat vše co půjde,takže už máme meningokoka,pneumokoka,žloutenku a ještě se chystáme na kl횴tovku a neštovice.jako laik jsem se samozdřejmě doktorky ptala jeslti nejsem blázen a co je nejlepší pro malou a řekla mi,že pokud na to jsou finance doporučuje v dnešní době nechat naočkovat vše smile Doktorce věřím a doufám,že naše rozhodnutí bylo správné...nerada bych si v budoucnu něco vyčítala.A Natálka neměla ani na jedno očkování žádnou reakci smile

Není tady

#5 24. 4. 2008 14:00

Pinky
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Morava

Damila napsal(a):

Jestli nechceš slyšet jen souhlasné příspěvky, tak bych si dovolila napsat svůj názor:
Každé očkování navíc zatěžuje dětské tělíčko víc a víc. Tělíčko, které si imunitu teprve vytváří, a už je bombardováno injekcemi s nemocemi...
Už tak je povinných očkování až nad hlavu. Nezatěžovala bych dítě ještě dalšími. Nějak se "zapomíná" na vedlejší účinky....

tummenupp stolt

http://lbyf.lilypie.com/hX62p1.png

Není tady

#6 24. 4. 2008 14:33

Eweli
♥♥♥♥♥♥-

Lucka 1 napsal(a):

Po domluvě s naší doktorkou jsme se rozhodli nechat naočkovat vše co půjde,takže už máme meningokoka,pneumokoka,žloutenku a ještě se chystáme na kl횴tovku a neštovice.jako laik jsem se samozdřejmě doktorky ptala jeslti nejsem blázen a co je nejlepší pro malou a řekla mi,že pokud na to jsou finance doporučuje v dnešní době nechat naočkovat vše smile Doktorce věřím a doufám,že naše rozhodnutí bylo správné...nerada bych si v budoucnu něco vyčítala.A Natálka neměla ani na jedno očkování žádnou reakci smile

Jsme na tom úúúúúplně stejně wink Sice máme zatím jen pneumokoka, ale chystáme se i na to, co uvedla Lucka

http://www.tickerclub.com/cache/418ec712b8.png 18 měsíců - 11kg a 82cm, http://eweli.rajce.net
[url=http://www.TickerFactory.com/][img]¨
http://b1.lilypie.com/AF2Rp1/.png - 1.rok - 9,2kg

Není tady

#7 24. 4. 2008 15:23

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

já se přiznám, že jsem nikdy nechtěla žádný jiný očkování než ta povinná a nakonec už máme píchlou vakcínu proti žloutence a chystáme se na meningokoka.. tu žloutenku proto,když vidím jak se malej všude patlá..a ty ruce mu nemůžu mýt každou chvíli,nehledě na to že to může chytit i na dětským hřišti.. a na toho meningoka, vlivem okolností... po tom co mi dr. vyprávěla .. a že je toho ted fakt hodně.. doktorka mi nic nenutila, musela jsem si o radu říct sama,ale ráda mi poradila a rozhodně mi to odsouhlasila!!!

Není tady

#8 24. 4. 2008 18:40

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Tiffany, my jsme pneumokoka na doporučení lékařky naočkovali zrovna v pondělí s povinným očkováním a naprosto v pohodě. Myslím, že pokud jsou finance, určitě bych naočkovala po konzultaci s lékařkou.  Já se informovala i u kamarádky neonatoložky, protože jsem slyšela různé názory, a ta mi jednoznačně doporučila očkovat. Sice je pravda, že jsem se jí ptala až po očkování, ale aspoň tak, a dobře jsem se rozhodla. Když by mi řekla vykašli se na to, poslechla bych, protože je nepoměrně větší odbornice než dětský lékař a rozhodně ji v mém případě neovlivňuje komerční záležitost. Asi tak. Tudíž se potvrdil názor mé doktorky, která mi řekla na pneumokoka určitě ano, pokud nevadí finance..... O dalších očkováních jsme nehovořili zatím.
Na žloutenku mám podobný názor jako Sudina a ještě se poptám.

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#9 24. 4. 2008 19:00

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Já jsem zastánce toho,že se nic nesmí přehánět,ale.....
Naše Jíta je extrémní prasátko a je to mžik, chcete se podívat v kolik jede bus a ona sáhne do koše a vytáhne kelímek od mekáče s brčkem..... takže žloutenku má naočkovanou. Meningokoka také.
Neštovice nechám naočkovat, pokud je do nějakého věku nechytí, u těch se názor dost liší, ale zdá se mi, že trošičku větší část lékařů tvrdí, že je lepší si je prodělat. Tedy v dětském věku, později samo to očkování.

S Lenkou jsme ve skluzu s povinným očkováním, ještě nemá nic navíc. Má za sebou spoustu ( tuším 8)zánětů průdušek. Dr na alergologii mi pro ni slíbil napsat doporučení na očkování proti pneumokokovi (to bych pak neplatila celé). Vzhledem k tomu, že právě byla 4 dny v nemocnici se zápalem plic, tak nám to určitě napíší. Do dvou let to jsou ještě dvě očkování, po druhém roku již jen jedna. U Jitky počkám až jí bude pět, na nějaké to pneumo 23

Jitce budeme přeočkovávat teď po roce kl횝ovku. Záleží kde bydlíte, Praha je dooost zamořená takže jsme do toho šli. S Lenkou to snad zvládneme za rok.

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#10 24. 4. 2008 19:21

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Souhlasim s Damilou a k prispevku Lucky1 bych jen napsala, ze doktorka je asi zastance reklamnich tahu farmaceutickych firem ... ja nevim jestli z toho dr. taky neco ma, kdyz ti "proda" ockovani lol ale minimalne ma bodiky za pichnuti injekce od pojistovny, ze lol lol lol Ale nic proti, urcite to kazda mamina mysli dobre a chce pro sve dite to nejlepsi a samozrejme se snazi ho ochranit pred vsim pred cim ochranit jde.
Ja zatim o zadnem nadstandartu neuvazuji ... s ockovanim proti klistakum mam sve zkusenosti a to ostatni myslim nepotrebujeme, Terka nemarodi, nema zadne problemy, tak proc ji zbytecne zatezovat.

Není tady

#11 24. 4. 2008 19:26

PetaZ
♥♥♥♥♥♥-

spunt napsal(a):

Já jsem zastánce toho,že se nic nesmí přehánět,ale.....
Naše Jíta je extrémní prasátko a je to mžik, chcete se podívat v kolik jede bus a ona sáhne do koše a vytáhne kelímek od mekáče s brčkem..... takže žloutenku má naočkovanou. Meningokoka také.
Neštovice nechám naočkovat, pokud je do nějakého věku nechytí, u těch se názor dost liší, ale zdá se mi, že trošičku větší část lékařů tvrdí, že je lepší si je prodělat. Tedy v dětském věku, později samo to očkování.

S Lenkou jsme ve skluzu s povinným očkováním, ještě nemá nic navíc. Má za sebou spoustu ( tuším 8)zánětů průdušek. Dr na alergologii mi pro ni slíbil napsat doporučení na očkování proti pneumokokovi (to bych pak neplatila celé). Vzhledem k tomu, že právě byla 4 dny v nemocnici se zápalem plic, tak nám to určitě napíší. Do dvou let to jsou ještě dvě očkování, po druhém roku již jen jedna. U Jitky počkám až jí bude pět, na nějaké to pneumo 23

Jitce budeme přeočkovávat teď po roce kl횝ovku. Záleží kde bydlíte, Praha je dooost zamořená takže jsme do toho šli. S Lenkou to snad zvládneme za rok.

Nela je taky dost velký průduškář.. A ač jsem byla proti očkování, tak mi dr. doporučila, abych nechala N. naočkovat proti pneumokokovi. Už mám prevenar koupený, tak jenom čekám, až se trochu zmátoří z poslední průduškové návštěvy a mj. při předposledním průduškovém záchvatu jsme byly v nemocnici sad

Není tady

#12 24. 4. 2008 19:30

Babu
♥♥♥♥♥♥♥

Ja mam stejny nazor jako Lucka a moje Dr. taky navic je to zanama a vim o ni ze mam tim samym co doporucuje naockovany svoje dve deti. Dneska jsme byli na posledni hexe a mame recept na zloutenku.
Svedko tu vetu nemarodi, nema zadne problemy jsem si rikala nez jsme byli 2x na JIP od te doby vim ze je to jak blesk z cisteho nebe:(

Není tady

#13 24. 4. 2008 19:35

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Já myslím, že to lékaři doporučují povětšině ze skutečné dobré vůle a nikomu uškodit nechtějí, ani se obohatit na mamkách.
Jen že se k nim jaksi nedostanou informace "z druhé strany", ani se o to nezajímají.
protože kdyby znali všechna pro i proti, tak by tohle nikdy dětem nedoporučili.
Jsem možná naivní, ale prostě doufám, že to nedělají ze zištných důvodů.

Není tady

#14 24. 4. 2008 19:36

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

adam taky nemarodí, proto jsem mu očkování dala aby to tak bylo i nadále... ale svedka asi myslí třeba očkování proti pneumokoku- to já bych pro nás brala taky jako zbytečný..

Není tady

#15 24. 4. 2008 19:37

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Petro, nás hospitalizovali v podstatě také s astmatickým záchvatem, ale vyklubal se z toho zároveň zápal plic.

A to vám ten prevenar nenapsali? Platíš si ho?

A máte nějaké preventivní léky?

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#16 24. 4. 2008 19:43

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Babu stat se muze cokoliv, ale kdybych k tomu pristupovala takhle, tak bych si snad ani nemohla poridit dite, jelikoz uz bych se pri soulozi musela obavat toho, ze bude treba nekdy mit zapal plic .... sorry, ale asi na to mam proste trochu jinej nazor ....  samozrejme stat se muze ledacos, ale proste se nedeje, az se bude dit, muzu pak premyslet o necem, co nam pomuze aby bylo lepe, ted je dobre, tak neresim.

Není tady

#17 24. 4. 2008 19:46

Babu
♥♥♥♥♥♥♥

No Svedko preji ti aby jsi se nekdy nemlatila do hlavy ze jsi nejaka ockovani nedala a aby uz nebylo pozde.

Není tady

#18 24. 4. 2008 19:48

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Babu dekuji, doufam, ze to tak bude tummenupp

Není tady

#19 24. 4. 2008 19:48

PetaZ
♥♥♥♥♥♥-

Špunte, nenapsali.. Ale to je jedno, něco nám vrátí pojišovna, takže to vyšlo na 1000kč. Preventivní léky nemá. Jenom kdyby se začalo něco objevovat, tak mám pro Nelču v lednici spiropent a ventolin.

Není tady

#20 24. 4. 2008 19:48

Babu
♥♥♥♥♥♥♥

Jo jeste kdyby jsis precetla prizpevky PetryZ tak ta byla velky bojovnik proti ockovani a hlavne na Pneumokoka a ted zmena o 180 stupnu. Takze clovek proste nikdy nevi.

Není tady

#21 24. 4. 2008 19:49

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Svedka napsal(a):

Babu dekuji, doufam, ze to tak bude tummenupp

myslim ze to jako nikdy nebudem potrebovat a nebo nebude pozde

Není tady

#22 24. 4. 2008 19:49

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

babu, vždy víš že já taky..

Není tady

#23 24. 4. 2008 19:52

Babu
♥♥♥♥♥♥♥

Ja to namyslim zle (je to kazdeho vec) jen ze proste clovek nikdy nevi a ja proste mam o Naty strach tod vse:) takze pokud vim ze mohu necemu predejit tak to proste udelam.

Není tady

#24 24. 4. 2008 19:55

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Mám tři děti a všichni mají jen očkování povinné, žádný jiné ani nadstardanty.
Musím zatukat - všichni tři jsou zdraví, možná dvakrát do roka rýmu, jednou za tři roky atb.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#25 24. 4. 2008 19:56

Lenina2
Babinet Klub

Souhlasím s Lucko a s Babu, ono i dítě, které nemarodí, tak najednou může něco chytit a to něco může být dost ošklivé. Já jsem nechala navíc Pneumokoka a na Meningokoka jdeme  v červenci. Taky jsem si připlatila Priorix Tetra - v tom jsou i plané neštovice a údajně, pokud jsou očkovány touto vakcínou, tak jsou chráněny i proti pásovému oparu. Podotýkám také, že Máa byl nemocný pouze 1x a to měl 6. nemoc a ráda bych aby to tak zůstalo.

Samozřejmě jsou i případy, kdy očkování ublíží, ale podle mě je to o moc méně případů, než to, že si pak maminky třeba vyčítají, že kdyby očkování daly, tak by třeba v lepším případě neležely v nemocnici. Ale každý máme právo na názor a na rozhodnutí podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

Ještě k tomu, můj doktor mi to schválil a ještě mi říkal, že očkování dnešního typu  je mnohonásobně menší zátěž než například 1 povinné očkování, které jsme absolvovali my.

http://lb5f.lilypie.com/g31Yp1.png
http://lb3f.lilypie.com/0Cgop2.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí