Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 22. 4. 2008 9:07

Alicele
♥------

Mystery shopping - máte zkušenost?

Krásné ráno,

ráda bych se dozvěděla, jaké máte zkušenosti s mystery shoppingem.

Díky a pěkný den,

A.

Není tady

#2 22. 4. 2008 21:56

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Re: Mystery shopping - máte zkušenost?

Alicele napsal(a):

Krásné ráno,

Díky a pěkný den,

A.

Můžeš mi prosím vysvětlit, co to znamená? Ještě jsem o tom neslyšela.

Není tady

#3 22. 4. 2008 22:16

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Co tě konkrétně zajímá??

Není tady

#4 22. 4. 2008 22:17

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Martinka1 napsal(a):

Alicele napsal(a):

Krásné ráno,

Díky a pěkný den,

A.

Můžeš mi prosím vysvětlit, co to znamená? Ještě jsem o tom neslyšela.

Je to fiktivní zákazník..tzn.ty obsluhuješ a přijde na tebe konrtolní zákazník-z vedení společnosti- ale ty nevíš, že ti právě při obsluze probíhá kontrola.. va

Není tady

#5 23. 4. 2008 7:44

Alicele
♥------

Je to přesně tak, jak napsala Leila :-)
Spíš jsem měla na mysli nějakou konkrétní zkušenost - ať už jako kontrolovaný nebo jako kontrolní zákazník.
Já to zažila z obou pohledů a mám z toho podivné pocity.
Nedávno jsem vystupovala jako mystery shopper a na základě chování a jednání určité společnosti jsem vyplňovala dotazník a zasílala jej zpět k posouzení. Chybí mi tam ale nějaké konkrétní hodnocení mé práce :-)

Není tady

#6 23. 4. 2008 7:52

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥

zažívam to pravidelne, pracujem v spoločnosti kde sa ro robí pravidelne niekoľkokrát do roka. hmm

Natália   * 12.06.2010 *  3100g / 48cm
http://www.tickerclub.com/cache/fc254e0664.png
    http://mareckinblog.blogspot.com/

Není tady

#7 23. 4. 2008 12:18

Maya.82
Host

Zkušenost ještě nemám, ale do nějaké takové firmy jsem se nedávno přihlásila.

#8 4. 5. 2008 10:58

Sfings
♥♥-----
Místo: Praha 6

Taky pracuju ve společnosti,kde jsme takhle kontrolováni každou chvilku. smile Není to moc dobrý pocit, když víte, že kdykoli kdokoli na vás může "bonzovat" big_smile big_smile

Není tady

#9 4. 5. 2008 19:07

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

I já pracuji ve firmě, ve které jsme touto "metodou" prověřováni. Obvykle v listopadu a únoru. A vždy když přijde zákazník, který absolutně neví co chce, tak na sebe pohlížíme se sdělením: tohle je kontrola. S předminulé kontroly jsem viděla výsledky a opravdu jsem se naštvala. Přesně jsem si uvědomovala situaci i paní která došla, protože tolik jsme se nevěnovali zákaznici ani nepamatuji. Protože jsme firemní prodejna, zákazník u nás může dostat jen pár druhů výrobků, tato paní si "vybrala" květináč, sortiment, který jsem do té doby nevyráběli, vedení nás s počátkem výroby neseznámilo, a požadovala :velkou nádobu na osázení květin. K takovému účelu si kde kdo kupuje ztracené bednění, skruž i kabelový kanál............. z velkého vyplynulo 17 centimetrů (paní asi nevěděla jak se říká květináči..) byla provedena po firmě aby se podívala co z našich výrobků by jí nejvíce vyhovovalo, dali jsem jí katalogy, ceníky a když jsem pochopili oč jí jde, vytelefonovala jsem i to že toto zboží snad opravdu v sortimentu máme a kdy bych jí ho mohla z dceřinné výrobny dodat. Věnovali jsem se jí 4 lidé asi 40 minut , včetně ředitele, který také nepochopil oč jí jde.
Paní napsala příšerné hodnocení ve smyslu že jsme byli neochotní a nikdo se jí nevěnoval. SOuhlasila jsem jen s první větou : Na vrátnici seděla nepříjemná žena (externí hlídací agentura, na paní jsem upozorňovali asi rok.........),  z pracoviště jsem měla pocit jako bych se vrátila o třicet let zpět ( na to upozorňujeme ob den......) , také měla připomínku k tomu že v prašném provozu nechodíme dostatečně hezky oděné ( rifle a košile nani dojem neudělali, ale já si v tom bordelu nehodlám ničit dražší oblečení, když ze svého pracovního stolu denně stírám milimetr prachu).
Snad jsem nikdy nebyla tak vzteklá, hodně jsem to ventilovala i před vedením a paní nám nakonec poslala omluvu , že své hodnocení přehnala. Myslím, že kdyby firma peníze využila na úpravy prostor a nebo se zamyslela nad tokem interních informací, bylo by ot pro nás přínosnější. S paní pak prý ukončili smlouvu a jsem za to ráda.

Mája

Není tady

#10 5. 5. 2008 23:12

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

na brigádě jako studentka jsem zažila mockrát - někdy to dělali vyloženě zamindrákovaní lidé - zaměstnanci, kteří se běžně tvářili jako největší kamarádi, ale u kontrolního nákupu byli schopní takových křiváren... třeba nacpat nůž do spacáku až po projetí pokladnou a pak se "divit", že jsem na něj nepřišla... a z toho další, kteří sice nastražili chytáky, ale pochválili za každou maličkost, které si člověk všiml... není to o systému, ale o konkrétních lidech, kteří to dělají - v tom souhlasím s Májou... smile

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#11 24. 5. 2008 22:02

buchtuna
♥♥♥----
Místo: Střední čechy

U nás se tomu říkalo a říká tajný nákup. A vždycky jsme je poznaly,většinou to byli slušní lidé,kteří o nás napsali jen to nejlepší o))).  Ale kolegyni přišel chlap typu bezdomovec.

Není tady

#12 5. 2. 2014 13:51

Darla007
♥------

Ahoj holky.
Také se s vámi podělím o mojí zkušenost nebo spíš pravidelné zkušenosti. Pracuji na vedoucí pozici jednoho většího hotelu na okraji Prahy, kde máme i restauraci pro 150 osob. Jeden čas jsme začali mít velké problémy s personálem. Dostávali jsme čím dál více negativních ohlasů (emailem, osobně a na sociální sítě), že personál se velmi zhoršil. Začalo to opravdu být k zamyšlení, protože echo přicházelo skoro jednou týdně. A my si našich hostů vážíme, a že jich máme opravdu hodně. No tak jsem začala uvažovat, co s tím. Udělala jsem velkou poradu s ostatním managementem a nakonec i s celým personálem, kde jsem jim všechno řekla. Spousta z nich, především obsluha, kde byl ten největší problém, se začala silně ohrazovat.

Pak přišel jeden můj kolega s nápadem, že slyšel o nějakém Mystery Shoppingu. To už bylo ale mimo poradu. Začala jsem pátrat po internetu a hledat informace. Shodou okolností jsme v tento termín začali řešit také přechod na komplexní pokladní systém, a obchodník, se kterým jsem to vyjednávala, mimochodem kus chlapa big_smile, mi řekl při konverzaci, když jsem se ho na tuto službu ptala, že v jejich firmě se Mystery Shoppingem zabývají, a že se specializují pouze na gastronomické provozy. Vzhledem k tomu, že jsme už byli téměř rozhodnuti, že si koupíme pokladny a pokladní systém od nich, řekla jsem mu, ať nám udělají nabídku. V té době s Mystery Shoppingem tak nějak zrovna začínali, takže neměli ani reference a nabídli mi super cenu. Slovo dalo slovo a domluvili jsme se.

Začali nám kontrolovat personál 4x za měsíc, tedy každý týden. Domluvili jsme se, že to nějakou dobu zaměstnancům říkat nebudeme, a to včetně kolegy, který mi to doporučil. Nechtěla jsem, aby to prosáklo. Nechali jsme je bez uvědomění celé 3 měsíce. Po třech měsících jsem udělala opět velkou poradu, včetně celého personálu. Pozvala jsem si také Mystery Shoppery, kteří službu zajišťovali. Vytáhli jsme projektor a pustili analýzy všech zaměstnanců, kteří byli testováni. Protože jsem nechtěla, aby to bylo jen na obsluze, zapojila jsem do toho i kuchyň a recepci, takže jsme měli kompletní analýzu chování našich zaměstnanců. Když už, tak pořádně. Musím říct, že všichni doslova a do písmene "čuměli". Analýza mimochodem nedopadla moc dobře. Moc dobře tedy pro zaměstnance, a to zhruba u 50% z nich. Těm, co měli špatné hodnocení jsem řekla, že nedostanou po dobu 3 měsíců žádné prémie. Já jsem v těchto situacích dost nekompromisní. Velmi mě ale překvapilo, že ani jeden z nich nepípl a nezbývalo jim, než souhlasit.

Následně jsem zavedla pravidlo, že tuto službu budeme využívat pravidelně, protože nám přinesla i jiné poznatky, než jen informace o našich zaměstnancích. Také jsem všem řekla, že pokud budou mít dobrý prospěch, jako ve škole, dostanou kvartální nadstandardní ohodnocení. A to já zase umím pustit korunu a oni to moc dobře vědí. No řekněte, kde dneska dostanete jako číšník v solidním hotelu nebo restauraci kvartální bonus v podobě 5.000 - 15.000 Kč? Málo kde. Možná jen u nás. lol

Takže bych tímto chtěla poděkovat klukům, kteří nám perfektně nastavili naše zaměstnance, pravidelně je školí a vzdělávají. Jejich služby každopádně doporučuji. Další informace naleznete na http://www.awisglobal.cz/efektivita-vzdelanost

Vaše Darinka.

Upravil(a) Darla007 (20. 2. 2014 9:35)

Není tady

#13 5. 2. 2014 14:31

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

No mystery shopping je trochu divny nazev. Normalne se tomu rika kontrola.

Ja to znam, to se provadi bezne v zahranici. Tudiz tu clovek narazi jen na slusne a kompetentni prodavacky.

Mit 50%c neschopnych zamestanncu je sila. To jste na to neprisli driv, to nikoho nic netuklo? Fakt?

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#14 5. 2. 2014 17:08

Darla007
♥------

Přiznám se, že jsem si toho opravdu nevšimla. Ono, když řešíte věci v kanceláři, tak toto moc nevidíte. Byla to tak trochu i moje chyba. Ale opravdu, půlka z nich nevyhovovala standardům, které bychom měli vzhledem k prestiži držet. Určitě bych tuto službu každému, kdo má podobný problém, doporučovala.

D.

Není tady

#15 14. 2. 2014 10:12

Darla007
♥------

Darla007 napsal(a):

nepovolená reklama

Nepovolená reklama??? Co to jako má být? Já sem popisuji svůj příběh, na základě dotazu "jaké máte zkušenosti s mystery shoppingem", pochválím kluky z Prahy, který nám pomohli, dám sem odkaz, protože si to zaslouží a vy to smažete a napíšete mi "nepovolená reklama"? K čemu teda je tohle fórum? Psala jsem to hlavně kvůli nim, protože si to zaslouží. Dnes je velmi málo tak dobrých firem.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí