29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den , mám další dotaz, jelikož jsem se nestihla přihlásit na pracovní úřad 6 týdnů před porodem oznámili mi , že už mě přihlásit nemohou, chtěla jsem se zeptat kdo za mě bude hradit zdravotní a sociální a nebo jestli si to budu muset platit sama ? Pokud máte někdo s tímto zkušenosti , prosím o radu. zatím díky
Není tady
Tak teda nic, zkusím to někde jinde :-(
Není tady
Mně bylo řečeno, že kdybych nebyla na ÚP, tak si platím vše sama, i porod a že to není levná záležitost. Ale co se zeptat na postup na ÚP nebo sociálce?
Není tady
A z jakého důvodu jsi to nestihla? Když ti to mělo něco zajistit...to dost nechápu.
Není tady
maminka17-nezaregistrovali tě, protože jsi měla pracovní neschopnost?Jenom důvod,že jsi prošvihla přihlášení 6 týdnů před porodem není možný. I kdybys měla rodit ten den, tak ti nic nebrání se registrovat. V případě, že ti něco takového tvrdí, musíš trvat na zaevidování a kdyby byl zákonný důvod, proč nemůžeš být evidována, dostanes písemné rozhodnutí o nevzetí do evidence. Ale pokud nemáš nic písemně, nikomu pak zpětně nedokážeš co ti řekl. I během mateřské můžeš být v evidenci, pokud bys chtěla hledat práci. jediný důvod nevzetí je právě ta neschopenka. Jak to tedy bylo? A kdy máš termín porodu? Vždycky když máš na úřadě problém, pamatuj si s kým jsi mluvila a když ti něco není jasné, obrať se na nadřízeného osoby, která ti není schopna něco vysvětlit.
Není tady