|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

ahoj vsem , kdy jste prestaly kojit? myslím tím z vlastni vůle, ne z nedostatku mléka? já bych ráda do půl roku a pak uvidíme...
Není tady

Kamchinka napsal(a):
ahoj vsem , kdy jste prestaly kojit? myslím tím z vlastni vůle, ne z nedostatku mléka? já bych ráda do půl roku a pak uvidíme...
Z vlastní vůle bych přestala kojit kolem 2,5 roku.
Děti se mi samy odstavily kolem roku. Byla jsem z toho docela smutná.
V půl roce je podle mě zbytečně brzy, pokud k tomu není důvod.
Není tady
Je dobré kojit minimálně do toho půl roku. Já mám tři děti, prvního jsem musela odstavit už v porodnici, druhé dítě jsem kojila 3 měsíce, třetí dítě jsem měla až po více letech a chtěla jsem kojit aspoň půl roku, ale malý byl tak hladový, že jsem musela přejít na sunar.
A mrzelo mně to.
Ale zase není pravda, že kojené děti jsou zdravější. Zrovna ten první syn, kterého jsem nemohla kojit, byl od mala zdravý jako řípa.
Sestra kojila dítě do 9 měsíců a už jako 3měsíční dostala neštovice a byla často nemocná.
Ale holky kojte, dokud můžete, je to pohodlnější a taky co si budem povídat, v dnešní době taky levnější.
Není tady

já vím, že je dobré do půl roku kojit... Jak to bude dál zaleží i na okolnostech. Slyšela jsem i názor, tak do sedmi měsíců, až se navyknou na příkrmy.. atd.. můj maximální strop je ale rok... I doktorka říkala, že po roce už mléko stejně nemá výživovou hodnotu jakou by mělo mít a je to spíš uklidnovac těch dětí, zvyk... ale z mleka uz vyzivu moc nemaji...
Kety: no ono po tom roce uz toho mleka se stejne tolik nedava, takze uz to umele mleko tolik do penez nejde jako kdybych mela UV uz ted...
Jen me dostala ted slecna, co mi tvrdila, ze nekojí a důvod? - aby nemela povisla prsa... čučela jsem na ni jak vrána...
Není tady

Mateřské mléko má vždy výživnou hodnotu stonásobně vyšší a hlavně lidskému mláděti přirozenější, než kravské mléko (tedy i Sunar a jiné UV).
Argument s povislými prsy bývá bohužel pravdivý, jde o to, co je pro ženu důležitější. Prsa, nebo dítě?
Další věc-ano, bohužel ani kojení nezaručí zdravé dítě, viz má sestra, kojila do více než 2 let, a holka má pylovou alergii. Tak to je.
Nicméně můžu říct, že i přes počáteční těžkosti s kojením je kojení jedno z nejkrásnějších privilegií ženy. Díky za ně! 
Není tady

dami: no sice je ma clovek povislejsi,ale pokud nejde zrovna na drahu modelky a nebude je ukazovat nikde nahy na kazdym rohu, tak co.... dneska se da vse schvat dobru podprsenkou, plavkama a ze by me chlap nechtel kvuli tomu, ze nemam tak pevny prsa jako holky, co deti nemaj, ... tak za to nestoji...
Není tady

Kam, to máš pravdu! 
Není tady
staršího kluka jsem kojila 14 měsíců, mladšího 7 a odstavili se sami tím, že mě začali kousat bradavky až s mlíkem tekla krev a ta bolest.
Markytku ještě kojím, ale už je to taky spíš ze zvyku.
Myslím, že do půl roka by se mělo kojit, do roka je to krásný a maximum, co pro dítko může ženská udělat a pak už je to jen zvyk. Ale hezký. Jsem ráda, že můžu kojit a s malou si to užíváme.
Prsa neřeším, už jsem je měla zničená z puberty, kdy mi během dvou měsíců vyrostly na 4. Ale zaplatpánbůh jsou ted na trhu skvělé podprsenky, které je fajn upraví.
Není tady

přesně tak, a na nuda pláž nechodím, neslíkám se na veřejnosti a s partnerem při intimních chvilkách si toho ani nevšimne:)
Není tady
Taky pořád kojím a přestanu,až malá nebude chtít sama od sebe.
Není tady
Ja jsem kojila malou 2,5 roku uz jsem musela prestat, byla na mne nezdrave citove fixovana.
Není tady

sunyata: moje svagrova prvni dite kojila taky do dvu a pul a prak kdyz v tramvaji se ji sapal pod tricko a volal mami mami... tak uz rekla - dost.
Není tady
Kamchi mě se Otakárek sám odstavil v 9měsících a jsem zvědavá jak dlouho vydržíme kojit s Andulkou, doufám že taky aspoň tak dlouho.
Není tady
Ahoj holky, první dceru jsem kojila do 8 měsíce a dvojčata doufám budu kojit také co nejdéle to půjde. A prsa.... už také neřeším 
Není tady
Kamchinka napsal(a):
sunyata: moje svagrova prvni dite kojila taky do dvu a pul a prak kdyz v tramvaji se ji sapal pod tricko a volal mami mami... tak uz rekla - dost.
kamchi, no presne taky tak! ja jsem mela mlika na rozdavani a mala ta se sapala porad, ale uz to bylo na mne moc (psychicky). byla na mne tak silene zavisla, neexistovalo aby byla treba pres noc u babicky, kdyz bylo potreba. fakt mne to hodne ke konci vysilovalo.
Není tady
Tak já kojila pouze tři měsíce, také jsem si plánovala min. do půl roka, ale mlíčko nebylo a já to nepovažovala za to nejdůležitější, co bych malé mohla dát, takže jsem to nijak extrémně neřešila a musím říct, že mě kojení jako matku zas tak nenaplnovalo... asi to máme každý jiné!Ale za tu dobu co Sárinku mám, nezamarodila a doufám, že jí to nějak závratně nepoznamená ani do budoucna.
Není tady
Ahoj můj malý má rok a půl a stále kojíme. Někdy už toho mám plné zuby, ale zase když si s manželem lehneme do postele a malý přiběhne s hláškou:"CHCI CICI" a krásně se usměje tak kdo by odolal. Mlíka mám pořád strašně moc a tak konec kojení pořád odkládám. A můžu říct, že kojení mi připadá jako jedna z nejkrásnějších věcí na světě a vzhled prsou zas tak neřeším - akty už asi fakt fotit nebudu.
Není tady

no ja tedy v kojeni taky nevidim smysl zivot a ze bych z toho byla cela rozneznena to ne... delam to kvuli male... ale rikala jsem si, ze kojit budu max. do roka... dyl to nevidim..
Me by zajimalo, cim to je ze treba po trech mesicich plneho vyzivného kojeni je mlík pryč. známé taky šlo do háje ve trech mesicich....
Není tady
Kamchi - říkaj, že je krizovka při kojení v 6 týdnech a pak ve 3 měsících. Jde o to, prostě dva tři dny přikládat třeba každou hodinu a ono se to upraví . Jasně že nevadí občas flaška, ale jak si na ní dítko zvykne (i když každý je jiný, některé maminy kojí s příkrmem uv třeba půl roku), no ale jak si zvykne na flašku, je to začátek konce.
Myslím Kamchi,že ti kojení až tak moc neříká, protože tvoje mimi je ještě moc malilinkatý, bradavky v prních měsících bolej. Ale počkej, tak ve 3 ve 4 měsících, jak u kojení bude na tebe zamilovaně koukat. Je to nádherný.
Upravil(a) dusička (21. 4. 2008 11:30)
Není tady
já od začátku kojila i přikrmovala. Malá tahala pořád stejně dobře. Jen už pak nebylo co...
Není tady

duši: nevim, me bradavky nebolely do včera, ted mi za ne dost taha a tak jakoby okusuje:) takze boli,ale jinak uz t tak hrozny neni...
Není tady
Kamchinka napsal(a):
Myslím, že jsi vystihla přímo v prvním příspěvku asi tu ideální dobu 
Tedy já bych řekla, že jestli Ty tuhle dobu cítíš jako ideální a mlíčko do té doby bude stačit, tak naprostý souhlas
S těmi příkrmy pak asi přijde i příležitost postupně odstavit.
Není tady

Nety:ja si rikala,ze pockam, az se mala na prikrmy nauci a pak postupne bych odstavvala,ale uvidime, treba se mi t tak zalibi ze budu kojit tak dlouho,ze az bude mit ve skole prestavku, tak ji budu chodit davat cucnout pred skolu:)
Není tady
No, tak to bych Ti nepřála, třeba by začala časem s sebou o přestávce vodit před školu i starší spolužáky 

Není tady