Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 18. 4. 2008 15:34

oskárka25
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tišnov a okolí
Web

venkovní pískoviště a domeček z papírové krabice

1. Prosím o rady jak pěkně udělat venkovní pískoviště. Bydlíme v rodinném domku a už bych ráda abychom se chodili zabavit na dvůr na písek. Můžete mi prosím poslat fotky jaké pískoviště máte doma vy?

2. Jelikož už v obýváku nepotřebujeme druhou postýlku, chtěla bych udělat z obrovské papírové krabice od televize domeček s okny a dveřmi. Celé to polepit bílým papírem a potom z barevných papírů ozdobit. Třeba jako perníkovou chaloupku. Pokud bude ta'tka šikovný, tak třeba i se střechou. Dělali jste taky něco takového. Uvítám opět jakékoliv tipy, rady a nápady. A fotky.
Díky všem

Moje emailová adresa: gabriela.tomkova@seznam.cz

Jakub 16.2.2007
Lucinka 10.6.2010

Není tady

#2 18. 4. 2008 15:52

Pinky
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Morava

Re: venkovní pískoviště a domeček z papírové krabice

Oskárko, my jsme malé koupili pískoviště, co bylo v akci za necelou tisícovku v Makru ( minulé vydání ) Je hezky barvené, má po stranách i dvě prkna na sezení nebo výstavu výtvorů ( bábovek ) a hlavně je zakrývací. Rozměr 120x120, to jí stačí. Nemá dno, takže pod něj dáme netkanou textilii a na to pak písek.

Domeček jsme pro kluky mívali ten igelitový, doma totiž děsně smrděl. Pro Adélu nemáme zatím žádný. Ani ho nemám v plánu pořizovat, sama by v něm stejně nebyla.
Ten nápad s domečkem z postýlky není špatný, ale když ho polepíš papírem a zmokne ti, tak bude po domečku, ne ?? roll

http://lbyf.lilypie.com/hX62p1.png

Není tady

#3 18. 4. 2008 20:11

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Hm, tak pro naši Marky by byl domek z papíru mnamka. Ona totiž nesmí vidět krabice , čtvrtky , všechno rozhryzává.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#4 18. 4. 2008 22:25

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Duši, není náhodou Tvá Markétka kamarádka mé Kačenky? Ona totiž dělá to samé, skoro by se o ni dalo říct, že co se dá alespoň trošku pokousat, ukousnout, sežvýkat a tak, to sež--e godlike

Není tady

#5 19. 4. 2008 10:06

oskárka25
♥♥♥♥♥♥-
Web

domeček z papírové krabice bude samozřejmě doma v obýváku na místě, kde stojí nyní postýlka. Ven s ním chodit nebudeme. A pískoviště bych chtěla udělat ze dřeva určitě větší, máme zde spoustu dětí a předpokládám, že se budou kamarádit, tak bych je samozřejmě ráda zvala na písek i k nám.

Jakub 16.2.2007
Lucinka 10.6.2010

Není tady

#6 19. 4. 2008 11:32

len
♥♥♥♥♥♥-

Oskárko, my máme pískoviště udělané asi takto (popíšu to svým laickým popisem, tak snad to bude srozumitelné big_smile) - boky pískoviště máme z kulatiny, taka je ještě zevnitř natřel gumoasfaltem, aby to nevlhlo, dovnitř přidělal černou tlustou folii, aby písek nebyl nasypanej přímo na trávě, z prken udělal z každé strany sedátka a z dalších potom ještě dekl na přikrytí, aby nám tam nechodily kočky.
Jestli chceš, můžu ti poslat nějakou fotku, ale musela bych to nejdřív nafotit, protože když jsem fotila malou na písku, tak tam byl vidět vždycky jenom kousíček wink

http://lilypie.com/pic/2010/04/20/MO7R.jpghttp://lb4f.lilypie.com/gOUop2.png
http://lilypie.com/pic/2010/04/20/5pNF.jpghttp://lb2f.lilypie.com/MrrAp2.png

Není tady

#7 19. 4. 2008 13:05

PetaZ
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem doma vytvořila domeček z velké krabice, ale než jsem stačila polepit barevným papírem bylo po něm.. Myslím, že je to na chvíli, páč děti jsou rodilý demoliči big_smile nebo použít hodně silný kartónový papír.

A pískoviště bude vyrábět manžel.. Měla jsem představu něco jako je teď nebo bylo nedávno v akci v Lidlu. Dřevěná konstrukce se stříškou s výsuvným pískovištěm. Akorát manžel byl skeptický k tomu výsuvnému mechanismu, tak zkusí vymyslet něco jiného.

Není tady

#8 19. 4. 2008 16:23

oskárka25
♥♥♥♥♥♥-
Web

len napsal(a):

Oskárko, my máme pískoviště udělané asi takto (popíšu to svým laickým popisem, tak snad to bude srozumitelné big_smile) - boky pískoviště máme z kulatiny, taka je ještě zevnitř natřel gumoasfaltem, aby to nevlhlo, dovnitř přidělal černou tlustou folii, aby písek nebyl nasypanej přímo na trávě, z prken udělal z každé strany sedátka a z dalších potom ještě dekl na přikrytí, aby nám tam nechodily kočky.
Jestli chceš, můžu ti poslat nějakou fotku, ale musela bych to nejdřív nafotit, protože když jsem fotila malou na písku, tak tam byl vidět vždycky jenom kousíček wink

Fotečky ráda uvidím. U nás to taky dopadne asi z té kulatiny. A našla jsem odkaz na síovinovou folii místo deklu. To mě taky zaujalo. Je to tady.
http://www.zeleneudoli.cz/ochranna-sit- … e/d-57785/

Jakub 16.2.2007
Lucinka 10.6.2010

Není tady

#9 19. 4. 2008 16:25

oskárka25
♥♥♥♥♥♥-
Web

PetaZ napsal(a):

Já jsem doma vytvořila domeček z velké krabice, ale než jsem stačila polepit barevným papírem bylo po něm.. Myslím, že je to na chvíli, páč děti jsou rodilý demoliči big_smile nebo použít hodně silný kartónový papír.

A pískoviště bude vyrábět manžel.. Měla jsem představu něco jako je teď nebo bylo nedávno v akci v Lidlu. Dřevěná konstrukce se stříškou s výsuvným pískovištěm. Akorát manžel byl skeptický k tomu výsuvnému mechanismu, tak zkusí vymyslet něco jiného.

Já už jsem vytvořila z krabice prostor pro ty barevný míčky v nichž se děti rádi rochní. Má to podobu traktoru, polepené barevným papírem. A vydržela už od konce ledna a Kubík do toho stále rád chodí a míčky vyhazuje... Myslela jsem, že to nevydrží ani 2 týdny a světe div se....

Jakub 16.2.2007
Lucinka 10.6.2010

Není tady

#10 27. 7. 2011 9:29

Sfe
♥------

taky jsme si na zahradu pořídili dětské hřiště a pískoviště hlavně kvůli kamarádům, aby mohli chodit k nám. Nakonec jsme šli cestou hotového, jsme trošku lenoši. Koupili jsme tohle: http://www.junglegym.cz/detska-hriste/d … riste-hut, a zatím je moc fajn. Helenka v něm tráví celé dny smile

Není tady

#11 29. 7. 2011 20:46

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Tak to my máme příšernou improvizaci, ale Anička si na písku vyhraje a ani o ní nevím.
Písek je nasypaný na hromadu na starém lině. Ohrádku písku tvoří staré cihly a trám. Dále je tam položen u kraje 1 díl z laminátové podlahy, na tu očištěnou "podlahu" ji posadím, takže nesedí na písku, písek má před sebou, nikam neodchází a nakládá si do kbelíčku a vydrží u toho sama i hodinu! A aby na ni nesvítilo slunce, postavila jsem za ní venkovní stolek se slunečníkem.
To co máme by šlo udělat i hezky: z nových trámů ohrádku, a písek na hezkém lině. Foto naší příšernosti bych sem ani nedávala...

Není tady

#12 29. 7. 2011 22:06

oskárka25
♥♥♥♥♥♥-
Web

jůů tady se vytáhlo moje staré téma....

pískoviště máme udělané z latí, veliké. Už v něm hrabe i druhé dítko.
Domeček jsme pro Jakuba nakonec ani nedělali, vystačil si s krabicí na míčky. A pro Lucinku jsme nyní pořídili stan s tunelem.

Jakub 16.2.2007
Lucinka 10.6.2010

Není tady

#13 20. 2. 2013 12:41

Monča_P
♥------

K takovému nápadu budeš jistě potřebovat hodně papírových krabic. Já můžu doporučit velkovýrobce Ekobal, kde tě jena krabice vyjde docela za levno. Zkus jim zaslat poptávku. http://www.ekobal.cz/obalovy-material/p … abice.html

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí