29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Máte někdo zkušenosti s touto knihou prosím???
Není tady
od debbie ford?
Není tady
sunyata napsal(a):
od debbie ford?
Jo jo, přesně tu myslím. Prý je moc dobrá, už není k mání v obchodech, ale snad se mohu ještě k jednomu výtisku dostat.
Znáš ji tedy?
Není tady
Super knížka, kdybych si jen sakra vzpomněla, komu jsem jí půjčila
Není tady
Znam ji, mam ji v anglicke verzi, cetla jsem pred par lety. Jak rika Bublinka --Super.
Není tady
Našla jsem ti knihu hned na první pokus.
http://www.osud.cz/hledajici/search.php … ion=skniha
Není tady
Tak se omlouvám, sice jsem titul našla, ale kniha není. Rychleji jednám než myslím. Kaju se.
Není tady
to zni zajimave, mohl by mi nekdo sectely napsat hlavni myslenku/y teto knihy??
Není tady
konstance napsal(a):
to zni zajimave, mohl by mi nekdo sectely napsat hlavni myslenku/y teto knihy??
ráda Konstance. Sice jsem teprve v první 1/3, ale jsem z ní nadšená.
Knížka pojednává o tom, jak příjmou své stinné stránky, jak se smířit se svým horším já a tak najít cestu k lidem ve svém okolí a ke svému osvícení.
Citace:,,Teprve s přijetím temných stránek, teprve když se smíříme i s odvrácenou tváří sebe sama, nalezneme cestu k plnohodnotnému a šťastnému žití."
Moc zajímavá je tam (mimo jiné) kapitola, která mluví o zrcadlení se v lidech kolem nás. Že to co říkáme o druhých, co jim radíme, co na nich obdivujeme, či kritizujeme- jako bychom mluvili sami o sobě.
Vážně je to moc hodnotná knížka. Jen už není k mání.
Není tady
Lze půjčit v každé profesionální knihovně jako MVS (meziknihovní výpůjční služba), taky si ji jdu objednat.
Není tady
.
Upravil(a) D. (16. 5. 2008 10:31)
Není tady
Už ji čtu! Nic nového (probíraly jsme to s Pandorou na ŠVP 2), ale potěšilo mě, že má podobné vjemy, zážitky a zkušenosti spousta dalších lidí.
MOmentálně o spoustě svých temných stránek vím a potřebuju se s nimi zotožnit, abych je mohla akceptovat. Těžké. Stejně si k tomu musíme dojít každý svým tempem a svojí cestou.
Už se těším, až přijde jedna z mých kratičkých, ale účinných vizí, které mi už delší dobu pomáhají řešit různé problémy.
Upravil(a) Regina (26. 5. 2008 16:52)
Není tady
Tohle vám musím napsat ! Trochu jsem se pídila po té knížce a narazila jsem na jiném vláknu na knihy dobra v Celetné ul. Mimochodem mám ten obchůdek moc ráda, ale jelikož se v pze moc neorientuji nevěděla jsem, že Celetná je ta ulice co vede ze staromáku. No a a oni mají též e shop kde jsem ke svému údivu tu knížku objevila. Předesílám, že jsem předtím projela celý net, zadala knížku do poptávky v Knihkupectví hledajícím kdyby přece jen........ tak jsem si jí hned objednala a v sobotu vyrazila do Celetné. U vchodu se hned ptám zda ji mají a paní u pokladny rezolutně - nemáme ! Já jsem jen pípla, že jsem si jí rezevovala na netu.......... a ona praví : to máte říct hned, měli jsme tu jenom tuhle JEDNU POSLEDNÍ. tak jsem napnutá jestli to byl osud kdo mi ji tam nachystal a už se těším až budu mít čas si k ní v klidu sednout.
Upravil(a) beth (16. 5. 2008 23:06)
Není tady
beth napsal(a):
Tohle vám musím napsat ! Trochu jsem se pídila po té knížce a narazila jsem na jiném vláknu na knihy dobra v Celetné ul. Mimochodem mám ten obchůdek moc ráda, ale jelikož se v pze moc neorientuji nevěděla jsem, že Celetná je ta ulice co vede ze staromáku. No a a oni mají též e shop kde jsem ke svému údivu tu knížku objevila. Předesílám, že jsem předtím projela celý net, zadala knížku do poptávky v Knihkupectví hledajícím kdyby přece jen........ tak jsem si jí hned objednala a v sobotu vyrazila do Celetné. U vchodu se hned ptám zda ji mají a paní u pokladny rezolutně - nemáme ! Já jsem jen pípla, že jsem si jí rezevovala na netu.......... a ona praví : to máte říct hned, měli jsme tu jenom tuhle JEDNU POSLEDNÍ. tak jsem napnutá jestli to byl osud kdo mi ji tam nachystal a už se těším až budu mít čas si k ní v klidu sednout.
Inu Beth, asi Ti opravdu patří !! Já z ní mám velikou radost. Ať se líbí i Tobě a dej vědět.
Není tady
Ta knížka je bezvadná, je tam pár dost důležitých věcí, na které jsem potřebovala odpověď.
Není tady
Dekuji za toto vlakno, inspirovalo mne k opetovnemu vytazeni knizky z knihovnicky a poradnemu ponoreni se do mych temnych stranek. Pres vikend jsem delala nekolik cviceni....a ejhle, zrovna vcera jsem byla sama sobe pozorovatelem v situaci, kdy bych normalne vnitrne reagovala (negativne, samozrejme) a vcera nic, proste nic, uplne neutralni pocity, nestranny pozorovatel. A to jen proto, ze jsem u sebe neco prijala.
I kdyz jsem s touto knihou pracovala v minulosti nekolikrat, rada se k ni vracim. Nikdy neni konec nasi praci. Clovek je jako bezedna studna a ruzne veci vyplouvaji na povrch v ruznych casovych obdobich.
Není tady
Aspoň trošíčku mi priblížte o čom je tá knižka, prosím. Vaše úvahy sú zaujímavé, preto tá moja zvedavosť.
Není tady
Dám ti příklad (miluju příklady): jsem tlustá, o tom bezesporu, aspoň co tu na mě vykřikuje váha. Ale protože se tlustá necítím, tak si nejsem schopná to připustit (teď už jo). Ale asi rok jsem se vznášela na obláčku sebejistoty, i když pohled do zrcadla říkal něco jiného.
To objevení temné stránky totiž není jenom připustit, že jsem tlustá, ale pochopit, PROČ MI TO VADÍ.
Tak jsem za tím objevila toto: malé sebevědomí, nedostatečnou pozornost okolí (manžel), lenost, pohodlnost, lžu si, že málo jím, vyjadřování osobní hodnoty prostřednictvím názoru druhých....jo, ještě bych něco vyhrabala- tolik negativních, nebo spíše špatně vyložených pocitů při pouhém pohledu do zrcadla.....no, a tajemství nalezení temné stránky je, že se
PŘIJMEŠ ,
že si stokrát, tisíckrát řekneš , že jsi třeba líná- až ten špatný emotivní náboj, ten akcent, co ti v duchu řve, že jsi neschopná a budižkničemu,
VYVANE.
Takže jsem si řekla: ano, jsem tlustá atd...., ale tak to je, jestli to chci změnit, tak to změním. Nikdo a nic jiného.
Je to o spoustě malých komůrek v hradu (jak to píše spisovatelka), ve kterých máš různé poklady a tajemství, a každá z těch komnat a komůrek je otevřená a ty ji přijímáš, protože jsou součástí tebe, HRADU.
Jenže přijde někdo, kdo ti řekne, že ta komnata, kde máš schovaný hlučný smích, je nevhodná a špatná. A protože je to pro tebe autorita, tak tu komnatu zavřeš a zahodíš klíč.
Postupně na základě názoru druhých, knih, televize i sebe sama, pozavíráš spoustu komnat se svými poklad, a nejednou tu stojíš okleštěná, bez identity a osobnosti, bez DUŠE.
Tak asi o tom ta knížka je, je plná osobních příkladů a příběhů(ty mi pomáhají nejlíp ), je psaná lehce, srozumitelně, bez určitých klišé....až vydechneš a řekneš: tohle znám, to je přeci o mě!
No, a dominuje tomu ten mocný leitmotiv řešení sebe sama a vztahů mezi lidmi, ono tak trochu profláklé ZRCADLENÍ pocitů.
Musím se smát, když jsem na první ŠVP se ptala Pandory, co to má znamenat a naprosto jsem netušila, co mi odpovídá.
A tahle kniha ti odpověď dá, i na jednání druhých, co je nechápeš.
Upravil(a) Regina (27. 5. 2008 11:04)
Není tady
taky jsem začala číst a jen se sama sobě divim, proč mi zase vaděj ty věci, co jsem si myslela, že jsou pořešený ?
Když si vzpomenu, že v Černošících jsem nějak nechápala, proč mi Vanilka řiká, že nemusí bejt vše dokonalé...
no a co na mě tak mohlo vybafnout - moje dokonalost
Není tady
Regina napsal(a):
Dám ti příklad (miluju příklady): jsem tlustá, o tom bezesporu, aspoň co tu na mě vykřikuje váha. Ale protože se tlustá necítím, tak si nejsem schopná to připustit (teď už jo). Ale asi rok jsem se vznášela na obláčku sebejistoty, i když pohled do zrcadla říkal něco jiného.
To objevení temné stránky totiž není jenom připustit, že jsem tlustá, ale pochopit, PROČ MI TO VADÍ.
Tak jsem za tím objevila toto: malé sebevědomí, nedostatečnou pozornost okolí (manžel), lenost, pohodlnost, lžu si, že málo jím, vyjadřování osobní hodnoty prostřednictvím názoru druhých....jo, ještě bych něco vyhrabala- tolik negativních, nebo spíše špatně vyložených pocitů při pouhém pohledu do zrcadla....
Regi, kdo Ti dovolil psát o mně????
Až najdeš řešení, tak mi ho prosím taky sděl, když už jsi mně na veřejnosti odhalila
Není tady
Savél. řešení je v každé z nás- je to maliilinká uzoučká hranice mezitím co chceš a co skutečně uděláš, v mém případě, že se přijmu se svými kily navíc. A pak že to PŘESTANEŠ řešit. Jak vidím, stále mě to oslovuje, proto jdu pracovat na svých temných stránkách, pořád je co vylepšovat, spešl lenost a chutě
Není tady
Já v té knížce taky poznávám sama sebe a u jedné kapitoly se mi udělalo docela špatně. Trvalo to asi 1-2 dny. Prostě jsem četla něco, co jsem nechtěla přijmout. A vím, že je to ono, co bych měla řešit. Tak jdu do toho znovu.
A celou knížku čtu také znovu a pořád nacházím něco, co mi minule uniklo.
Je to ale dřina:)
Není tady
Tak jsem si tu knížku právě zkusila objednat na www.alman.cz a snad mi přijde Měli by ji tam ještě mít. Ale jen od vydavatelství Euromedia, Knižní klub už je vyprodaný
Není tady
taky jsem si to tam objednala!
Není tady
Je moc dobrá, kdysi jsem si ji kupovala u Petra Velechovského na Modré alfě .