27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Jak děláte vepřovou pečeni? Chtěla bych zkusit něco jiného - vdycky kořením jen solí, kmínem, podrceným česnekem, tak uvítám něco jiného s jinou chutí, a je trochu obměna.
Není tady
někdy vynechám sůl a pouiju grilovací koření
Není tady
Občas podlévám místo vodou pivem nebo vínem (podle toho, co je doma).
Jindy před pečením (nejlépe přes noc) naloím do nějaké marinády.
Kdy mám doma zeleninu, která u potřebuje spotřebovat, tak ji (podle druhu) přídám během pečení k masu.
Není tady
Taky jsou dobré omáčky Heinz (např z Billy nebo jaký supermarket má nejblíe), to pak maso nakrájím na plátky, zaliju tou omáčkou a zakápnu troku olejem a upeču do měkka - nejradi máme řeckou a mexickou.
Teď jsem pekla bůčkovou kapsu plněnou kysaným zelím a klobásou podle "verca" ze astných en:
Na troce tuku orestovat anglickou, cibulku a zelí, přidat pokrájenou klobásu.
Do bůčku proříznout kapsu, osolit, kůi jsem nakrojila na čtverečky, vnitřek pomazat hořčicí (já potřela i česnekem), naplnit směsí, seít nebo spíchnout párátkem.Troku podlít a na kousku sádla upéct do růova - pekla jsem zavřené (přiklopené druhým pekáčkem. Mně ta nit praskla ale nic stejně nevyteklo. Zůstala mi troka té směsi zelí a tu jsem nakonec dala zpéct do rohu pekáčku jen tak a taky to bylo dobré.
Upravil(a) Bety (19. 4. 2008 18:23)
Není tady
prosim o nejaky receptk na vepr. peceni - asi kyta nebo plecko(zkusim k tomu sehnat bucek aby to neblyo suche), a chci to pak nakrajet studene vecer na talir. Poradte co je dobre, jak aby to bylo stavnate, atd
Není tady
delavam peceni na podmasli se zeleninou, moc dobra http://www.nadoma.cz/recepty/slug_183842
Není tady