29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jak děláte vepřovou pečeni? Chtěla bych zkusit něco jiného - vždycky kořením jen solí, kmínem, podrceným česnekem, tak uvítám něco jiného s jinou chutí, ať je trochu obměna.
Není tady
někdy vynechám sůl a použiju grilovací koření
Není tady
Občas podlévám místo vodou pivem nebo vínem (podle toho, co je doma).
Jindy před pečením (nejlépe přes noc) naložím do nějaké marinády.
Když mám doma zeleninu, která už potřebuje spotřebovat, tak ji (podle druhu) přídám během pečení k masu.
Není tady
Taky jsou dobré omáčky Heinz (např z Billy nebo jaký supermarket máš nejblíže), to pak maso nakrájím na plátky, zaliju tou omáčkou a zakápnu trošku olejem a upeču do měkka - nejradši máme řeckou a mexickou.
Teď jsem pekla bůčkovou kapsu plněnou kysaným zelím a klobásou podle "verca" ze šťastných žen:
Na trošce tuku orestovat anglickou, cibulku a zelí, přidat pokrájenou klobásu.
Do bůčku proříznout kapsu, osolit, kůži jsem nakrojila na čtverečky, vnitřek pomazat hořčicí (já potřela i česnekem), naplnit směsí, sešít nebo spíchnout párátkem.Trošku podlít a na kousku sádla upéct do růžova - pekla jsem zavřené (přiklopené druhým pekáčkem. Mně ta nit praskla ale nic stejně nevyteklo. Zůstala mi troška té směsi zelí a tu jsem nakonec dala zpéct do rohu pekáčku jen tak a taky to bylo dobré.
Upravil(a) Bety (19. 4. 2008 18:23)
Není tady
prosim o nejaky receptk na vepr. peceni - asi kyta nebo plecko(zkusim k tomu sehnat bucek aby to neblyo suche), a chci to pak nakrajet studene vecer na talir. Poradte co je dobre, jak aby to bylo stavnate, atd
Není tady
delavam peceni na podmasli se zeleninou, moc dobra http://www.nadoma.cz/recepty/slug_183842
Není tady