Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 18. 4. 2008 15:47

shiden
Host

Re: Převozník ??

Alosek napsal(a):

shiden napsal(a):

Alosek napsal(a):

Což se samozřejmě může časem změnit a dejme tomu, že přehodnotím prioroty a z převozníka bude třeba manžel, že...

Ok, takže je to vlastně jen na tobě a ne na něm - to jsem chtěl vědět.

Uááá... ne, je to jistě i na něm. Pokud mu řeknu, že něco zásadního brání našemu soužití, a on je ochoten na tom něco změnit, je možno i z jeho strany tento stav ovlivnit...

Velmi jednoduchý příklad - nedokážu a nechci žít v jedné domácnosti s kuřákem, pokud přestaneš kouřit, můžeme se dál bavit. A je to na něm...

Samozřejmě i toto je vzájemné.

Ok, takže je to opět vlastně jen na tobě a ne na něm.

#27 18. 4. 2008 16:23

hrosanek
Host

*

Upravil(a) hrosanek (1. 3. 2009 22:08)

#28 18. 4. 2008 16:26

shiden
Host

Largo napsal(a):

hrosanek napsal(a):

Taky nemám ráda slovo převozník, není fér. Spolujezdec, byť na krátkou časovou vzdálenost je pořád partner.

Hrošánku,
když si představíš prudkou řeku s peřejemi, u břehu malou loďku a člověka, který tě veze na druhou stranu, tak převozník  je spolujezdec a partner... smile

Počkej příště vás někdo torpéduje a skončíte spolu na dně .... lol

Upravil(a) shiden (18. 4. 2008 16:27)

#29 18. 4. 2008 16:28

hrosanek
Host

shiden napsal(a):

Largo napsal(a):

hrosanek napsal(a):

Taky nemám ráda slovo převozník, není fér. Spolujezdec, byť na krátkou časovou vzdálenost je pořád partner.

Hrošánku,
když si představíš prudkou řeku s peřejemi, u břehu malou loďku a člověka, který tě veze na druhou stranu, tak převozník  je spolujezdec a partner... smile

Počkej příště vás někdo torpéduje a skončíte spolu na dně .... lol

Pak už to chce umět dobře plavat. smile

#30 18. 4. 2008 16:38

Largo
♥♥♥♥♥♥-

hrosanek napsal(a):

Já vím, proto jsem tomu, který mě dovezl na stranu poznání, že takhle už dál nechci, říkala Vodopád. smile

Při nastupování do loďky přijmeš podávanou ruku. stolt Tak to zase tolik nezlehčuj a neubírej tomu na ceně. smile

Pěkný víkend.

Upravil(a) Largo (18. 4. 2008 16:41)

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#31 18. 4. 2008 17:00

hrosanek
Host

Já to nezlehčuju, tak jsem mu fakt říkala. Můj příběh tu je.

#32 18. 4. 2008 17:07

Alosek
Host

shiden napsal(a):

Ok, takže je to opět vlastně jen na tobě a ne na něm.

Shidene, ty jsi marný... va
Jasně, na všechno musí být dva. Když jeden nechce, druhý nemůže.
Ale OBA to můžou ovlivnit. Tolerance, vnímavost, pochopení, empatie, kompromis a tak...
Například v případě, že mi "převozník" řekne: "Nepřestanu kouřit, dokud mi neslíbíš, že náš vztah nebude jen převoznický, ale vážný (s výhledem na svatbu)" - tak potom ano, potom si to "převozník" zazdil definitivně... A ovlivnil si to on sám.

#33 18. 4. 2008 18:06

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

"Velmi jednoduchý příklad - nedokážu a nechci žít v jedné domácnosti s kuřákem, pokud přestaneš kouřit, můžeme se dál bavit. A je to na něm..."

No, on ten příklad může být dokonce ještě jednodušší. Když nesnáším kouření a vidím krááááásnýho chlapa, kterak si připaluje, nemůžu se přece ani zamilovat.... Už je tam to jedno podstatné  "minus". A doufat, že se někdo změní, sice můžu, ale nevěřím tomu, že by to bylo nadlouho...Takže to ani tak možná není o něm, jestli přestane, ale o mně, jestli ho "chci" původního nebo změněného nebo - radši vůbec. big_smile

Není tady

#34 18. 4. 2008 18:10

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Vany27: "tohle s přítelem nemám, jsem spokojená, rozumíme si, vážím si jej, klape nám to po všech stránkách ( sex, humor, domácnost, zábava, povinnosti.....  - teda zatím - bydlíme spolu teprve 7 měsíců,- ale přesto přemýšlím,jestli je to ten člověk,se kterým bych zůstala do konce života... mám jej moc ráda, nedokázala bych určitě odejít, chyběl by mi a troufám si říct,že opravdu hodně,ale přesto mám pocit,že jsem svého manžela tak nějak milovala víc......."

Tak tohle, řekla bych, je naprosto normální, protože čím je člověk starší a hlavně zkušenější, tím uvažuje střízlivěji.
Málo "starších" lidí spolu žije kvůli zamilovanosti, převládají praktické důvody...

Není tady

#35 18. 4. 2008 18:27

Sirius
Host

Převozník...nehezké slovo pro mne. Vyvolává ve mne asociaci..představu Charóna převážející mrtvé přes řeku Acherón (Styx).Tfujtajbl ve spolek

#36 18. 4. 2008 18:49

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Málo "starších" lidí spolu žije kvůli zamilovanosti, převládají praktické důvody...

Ale to je strašná představa, žít s někým z "praktických důvodů", to já nechci. Copak ve středním věku nemůžu žít s někým taky s tím, že ho miluju a mám ráda natolik, že s ním chci žít? Tak než žít s někým jen proto, abych nebyla sama, tak raději s nikým.

Asi jsem ve svých téměř 40 letech naivní, že jo?

Upravil(a) Modroočka (18. 4. 2008 18:51)

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#37 18. 4. 2008 19:30

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočko: "Ale to je strašná představa, žít s někým z "praktických důvodů", to já nechci. Copak ve středním věku nemůžu žít s někým taky s tím, že ho miluju a mám ráda natolik, že s ním chci žít? Tak než žít s někým jen proto, abych nebyla sama, tak raději s nikým."

Čauky Modroočko smile, nemusí to být strašná představa smile. Myslela jsem to tak, že pokud se nějací dva třeba rozvedení lidé dokážou akceptovat, mají se rádi, tak důvodem pro jejich společné bydlení může být fakt, že dva byty platit je zbytečné... Takové praktické věci jsem myslela...
I když jsem zažila, jak se o moji tchýni-vdovu zajímal jeden starý vdovec hlavně proto, aby mu měl kdo vařit a uklízet hmm (ale tchýně byla chytrá ženská) tummenupp
A mám kamarádku, která se u převozníků dívá zásadně na to, jestli jí zaplatí oblečení a jídlo.... To je to praktické uvažování, které jsem měla na mysli...

"Asi jsem ve svých téměř 40 letech naivní, že jo?"

Nééé, nejsi, já jsem stejná big_smile.

Upravil(a) Tercila (18. 4. 2008 19:31)

Není tady

#38 19. 4. 2008 13:41

Alosek
Host

Sirius napsal(a):

Převozník...nehezké slovo pro mne. Vyvolává ve mne asociaci..představu Charóna převážející mrtvé přes řeku Acherón (Styx).Tfujtajbl ve spolek

No vidíš, Sirie, tak to máme naprosto stejnou asociaci (viz níž/výš). A jak bys ho/ji nazval ty?

#39 19. 4. 2008 16:54

lakina
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krabí

mě se slovo převozník líbí,bm mě nechal plavat v řece života a já byla tak neštastná,že jsem se začala topit a převozník je ten,který mi podá ruku ,veme na lod a převeze tam,kde se dá někomu věřit a znova někoho milovat,už se sice netopím,ale stále plavu po proudu a převozník nikde

Přítomná bolest je sestrou budoucí radosti.

Není tady

#40 21. 4. 2008 16:49

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥

tercila: No, on ten příklad může být dokonce ještě jednodušší. Když nesnáším kouření a vidím krááááásnýho chlapa, kterak si připaluje, nemůžu se přece ani zamilovat....

absolutne nesuhlasim smile  paradoxy, paradoxy...

Natália   * 12.06.2010 *  3100g / 48cm
http://www.tickerclub.com/cache/fc254e0664.png
    http://mareckinblog.blogspot.com/

Není tady

#41 22. 4. 2008 9:34

Alosek
Host

Tercila napsal(a):

No, on ten příklad může být dokonce ještě jednodušší. Když nesnáším kouření a vidím krááááásnýho chlapa, kterak si připaluje, nemůžu se přece ani zamilovat.... Už je tam to jedno podstatné  "minus". A doufat, že se někdo změní, sice můžu, ale nevěřím tomu, že by to bylo nadlouho...Takže to ani tak možná není o něm, jestli přestane, ale o mně, jestli ho "chci" původního nebo změněného nebo - radši vůbec. big_smile

Zamilovat se klidně můžu, vyspat se s ním můžu, chodit s ním můžu... ale ne budovat cíleně dlouhodobý vztah, plánovat společnou budoucnost - pak nastupují mé připomínky viz níže/výše.
Ale je to oboustranné, on mi taky může sdělit, že nechce žít se ženskou, která dokáže v klidu přežít ve dřezu dva dny neumyté nádobí... no, a já se můžu rozmyslet, jestli je to tak zásadní věc nebo ne, jestli to změním nebo ne...

#42 22. 4. 2008 9:39

chromý zlý dědeček
♥♥♥♥♥--

lakina napsal(a):

mě se slovo převozník líbí,bm mě nechal plavat v řece života a já byla tak neštastná,že jsem se začala topit a převozník je ten,který mi podá ruku ,veme na lod a převeze tam,kde se dá někomu věřit a znova někoho milovat,už se sice netopím,ale stále plavu po proudu a převozník nikde

Čili pověsit se někomu na krk a starej se, že? Jak typické... Já bych vás nechal utopit.

Na Bělehrad!

Není tady

#43 22. 4. 2008 9:44

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

chromý zlý dědeček napsal(a):

Čili pověsit se někomu na krk a starej se, že? Jak typické... Já bych vás nechal utopit.

Nazdááááár, dědulo big_smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#44 22. 4. 2008 10:05

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

lakina napsal(a):

i s kocourem jo smile

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#45 22. 4. 2008 11:16

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Mikeš napsal(a):

Nazdááááár, dědulo big_smile

proč nechal ? seš línej, či co ?

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#46 22. 4. 2008 11:41

Sirius
Host

Alosek napsal(a):

Sirius napsal(a):

No vidíš, Sirie, tak to máme naprosto stejnou asociaci (viz níž/výš). A jak bys ho/ji nazval ty?

Naděje? Maják v bouři? Kompas? Světýlko? Hvězdička? Vlastně cokoliv z tohoto...je to někdo kdo Ti pomůže v nelehké situaci, stejně jako tyto mnou vyjmenované věci. Cokoliv z tohoto Tě vyvádí z nebezpečí a pomáhá přežít.

#47 22. 4. 2008 12:32

Alosek
Host

Sirius napsal(a):

Alosek napsal(a):

Sirius napsal(a):

Naděje? Maják v bouři? Kompas? Světýlko? Hvězdička? Vlastně cokoliv z tohoto...je to někdo kdo Ti pomůže v nelehké situaci, stejně jako tyto mnou vyjmenované věci. Cokoliv z tohoto Tě vyvádí z nebezpečí a pomáhá přežít.

To je hezké, Sirie wink Ale pro mě nejasné přirovnání... naděje je se mnou vždy, maják mi ukazuje správný směr (a to leckterý převozník nedokáže, pro mě je třeba tady na babinetu majákem Selima), kompas mi směr přímo určuje (a to já nerada), světýlko mi evokuje bludičku, hvězdička je příliš vzdálená...
I když mi převozník evokuje Cháróna, pro mě ani Chárón není negativní představa. Převáží mrtvé, aby neskončili v řece zoufalství a beznaděje, ale dostali se na druhý břeh.
A převozník všeobecně je člověk, který mi pomůže právě přes řeku bolesti a trápení na druhý břeh. Podal mi ruku jako první, a je na dalším vývoji věcí, jestli ho požádám, aby vystoupil z loďky se mnou, když mu tu ruku podám (nebo nepodám) zase já. A máme celou dlouhou krásnou plavbu plnou poznávání sebe sama i jeden druhého před sebou. A zároveň - za každou plavbu se platí, což i u "převozníků" funguje.

Upravil(a) Alosek (22. 4. 2008 13:40)

#48 22. 4. 2008 13:18

lakina
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krabí

lakina napsal(a):

no,to je pěkné,co je na tom pomoci ženské,aby si zase připadala jako ženská?já nikoho aby se o mě staral finančně nehledám,já chci cit a rameno,jestli víš o čem tu je řeč,ty zlý dědku

Přítomná bolest je sestrou budoucí radosti.

Není tady

#49 22. 4. 2008 15:19

Sirius
Host

Souhlasím Alosku, skoro za všechno se platí, ale za lásku ne. Ano i za to převezení na druhou stranu, leč toto tolik omílané slovo ve mně vzbuzuje i pocit že někdo někoho převeze - podvede, čili vlastně zklame. Přiznávám, že bolesti jsem pln a netoužím v nejbližší době ani někoho dalšího zklamat ni být zklamán.

#50 22. 4. 2008 15:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Alosek napsal(a):

Sirius napsal(a):

Alosek napsal(a):

To je hezké, Sirie wink Ale pro mě nejasné přirovnání... naděje je se mnou vždy, maják mi ukazuje správný směr (a to leckterý převozník nedokáže, pro mě je třeba tady na babinetu majákem Selima), kompas mi směr přímo určuje (a to já nerada), světýlko mi evokuje bludičku, hvězdička je příliš vzdálená...
I když mi převozník evokuje Cháróna, pro mě ani Chárón není negativní představa. Převáží mrtvé, aby neskončili v řece zoufalství a beznaděje, ale dostali se na druhý břeh.
A převozník všeobecně je člověk, který mi pomůže právě přes řeku bolesti a trápení na druhý břeh. Podal mi ruku jako první, a je na dalším vývoji věcí, jestli ho požádám, aby vystoupil z loďky se mnou, když mu tu ruku podám (nebo nepodám) zase já. A máme celou dlouhou krásnou plavbu plnou poznávání sebe sama i jeden druhého před sebou. A zároveň - za každou plavbu se platí, což i u "převozníků" funguje.

gloria Bože, bože... čo sa to o  sebe dočítam...
Ja vidím hlavne prúser v tom, že väčšinou kompas nemá ani tušenia, že má byť kompasom, hviezda hviezdou, maják majákom... A prievozník je už z titulu svojho poslania niekto, kto má dočasné zadanie. Pokiaľ sa na tom dohodnú obe strany(ako pri reálnom prievoze), je to OK, ale prúser je, keď sa prievozník cíti ako životný sprievodca, a ty ho na konci prievozu od seba násilím odltáčaš tým bidlom na odstrkovanie(evokuje mi to hneď niekoľko Rider-Whiteových kariet malej arkány). roll

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí