6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Já jsem svůj první porod zvládla bez epidurálu. Sice jsem ho měla v papírech vyplněný, e kdyby bylo potřeba, vyuiji ho, ale nakonec jsem to nevyuila. Porod byl straně dlouhý, kontrakce jsem měla den i noc a malá se narodila a druhý den ráno, vůbec jsem se neotevírala, pořád na tři prsty. PA mi nabízela epidurál, ale také říkala, e můe porod úplně zastavit, ale také urychlit. Nedokázala jsem se rozhodnout, nejsem odborník, tak jsem odmítla. Dali mi oxytocin a začalo peklo. Kontrakce dostaly jeě větí intenzitu, kadé dalí jsem se hrozně bála, ale nakonec jsem porodila čtyřkilovou holčičku bez nástřihu a epidurálu.
Opravdu je těké v tomto někomu radit, ale kdy se ohlédnu zpět, asi bych si epidurál dát opět nenechala. Mám kamarádku, která s ním rodila a jetě teď, rok po porodu ji v místě vpichu pobolívají záda.
Není tady
Já jsem si nechala epi píchnout u druhé sekce a veliká spokojenost. Taky jsem měla hrozné obavy z píchání do páteře, ale nechala jsem se ukecat a udělala jsem opravdu dobře, o ádném píchnutí jsem ani nevěděla, opravdu to bylo výborný, i rekonvalescence byla podle mne kratí ne po celkové narko. Sice u rodit nebudu, ale hasuji za epi.
Není tady
Topazio určitě u císaře bych do epidurálu la spí,ne do normálního uspání.Já to tak měla taky a je to zvlátní pocit,kdy od bradavek dolů necítí vůbec nic. A hlavně říkají,e je to lepí pro miminko,e není po porodu omámené. Jinak epidurál u mě proběhl naprosto v pohodě,ale záleí jak ho umí píchnout.Po mě la holka a napíchli jí patně a ona druhý den nemohla dolápnout na nohu.
Není tady
Ja jsem rodila bez epiduralu,je pravdou,ze kdyz jsem mela kontrakce co 2 minuty a plazila jsem se po porodnici,tak jsem o nej zadonila,ale doktorka mi oznamila,ze uz je na epidural pozde a dalo se to zvladnout krasne i bez nej.
Kamaradka ho dostala a zabral ji jen na jedne strane,takze sice citila jen 1/2 bolest,takze ne vzdy epidural uplne bolest utlumi a tak jak uz se tu psala,jsem i ja cetla a byla poucena,ze ne vzdy je dobre ho davat,protoze nekdy porod zrychli,ale nekdy muze i zpomali,takze ja bych to resila na miste s doktorem.
Není tady
Ahoj, tak napíi svou zkuenost s epidurálem..
porod mi vyvolávali... po dvou hodinách od zavedení poslední tablety jsem měla kontrakce častěji ne co dvě minuty.. a otevřená jsem byla na 1,5 cm... epidurál mi nabídli.. bolesti jsem měla tak velké, e myslím ,e kdyby mě do zad navrtali vrtačkou tak mi je to srdečně jedno.( a to se bojím i braní krve !!!)... doktor, který mi píchal epidurál se nemohl vůbec mezi kontrakce strefit, aby mě napíchl, tak jsem je měla často... take el pak jetě konzultovat, jestli mi můe dát větí dávku ,e mám kontrakce hrozně časné a otevřená nejsem skoro vůbec.. take to odsouhlasili.. nicméně... úlevu jsem cítila zhruba tak na hodinu a to tak max. o 20% ... :-(, take pro mě nic moc... druhou dávku mi připíchli někdy nad ránem, ale co se týče bolesti, tak jsem ádnou úlevu nezaregistrovala .. tak nevím.. take u mě teda fakt nehrozilo, e bych necítila kontrakce nebo nepoznala ,e u se blíí finále... mám pocit, e mi epidurál nějak moc nezabíral.. ale asi je to hodně individuální..
Kamarádka rodila ve Francii a popisuje obdobné pocity jako KUKUSKA.. prý se tam ale epidurál provádí nějak jinak . zřejmě i s trochu jiným názvem.. peridurál.. ?? či tak nějak ??? co já vím !!!
Upravil(a) Petricka80 (8. 3. 2009 22:28)
Není tady
Ahoj, já mám také zkuenost, natěstí, ale opačnou. Kontrakce jsem měla od 8 ráno, odpoledne začaly být časté a pravidelné, take jsme jeli do porodnice. Voda mi nepraskla (tu mi pak protrhli), otevřela jsem se nakonec na 4 cm (ale a večer). Bolesti příerný, kontrakce po 2,5 minutách, k večeru jsem u mezi nimi omdlívala (to si sama nepamatuju). Kontrakce byly straně silné, postup ádný, take mi vyhroovali tím, e mi dají práky a rozeenou porod, ale nakonec jsem si řekla o epidurál, za manelovy silné podpory a nastal zvrat. Aplikace je sice bolestivá, ale nedá se srovnat s tím, co jsem měla za bolesti předtím. Potom jsem se nádherně uvolnila, kontrakce jsem cítila slabounce (aplikovali mi silnějí dávku, anesteziolog musel na operaci). Asi tím uvolněním a protrením vody se to celé rozjelo a já se vemu smála, jak jsem se těila na malou. Rodila jsem na povel - sestry mi říkaly kdy tlačit, protoe jsem necítiola dost silně kontrakce, ale malá byla na třetí zatlačení venku a úplně v pořádku, já taky. Nástřih jsem necítila. Vechno v klidu a s úsměvem. Musím říct, e dneska vzpomínám na ten konec a na dalí porod se těím! Přeji také takový proitek příchodu miminka! (jsem astmatička a ádné komplikace nebyly)
Není tady