6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojte maminy,chcem sa vas spytat aky mate nazor a ci sa chystate dat si epiduralku.Ja som zatial rozhodnuta,ze bez nej,ale mozno si to rozmyslim.Este skusenosti nemam,tak neviem,co ma caka.Ako ste na tom vy?
Není tady
Ahoj, já rodila bez epidurálu a můu říct, e nic moc. Nestihli mi ho dát a tak u druhého, pokud stihnou, tak si ho nechám píchnout rovnou na vrátnici, a se nezdrujou a pak to nesvádějí na pres. Mě začali bolesti večer v os, to nejhorí jsem si odbyla doma a do porodky jsme jeli a v 6 ráno, celou noc jsem nespala a v těch 6 padala na hubu a to mě jetě zdaleko hoí čekalo. Take já říkám ANO!!!!
Není tady
Tak nad tím jsem jetě moc nepřemýlela, také nemám zkuenosti s porodem.. Tteď si říkám, e to zvládnu bez, ale je dost moné, e a pak uvidím vechny svatý tak změním názor Taky nevím, jak moc dopředu se to musí nahlaovat, snad to tu nějaká zkuenějí mamina vysvětlí
Není tady
Já jsem měla oba porody s epidurálem. Neplánovala jsem to předem, ale kdy jsem měla ty ílené bolesti a doktor mi to nabídl, tak jsem okamitě souhlasila. U druhého porodu mi epidurál hodně pomohl se dootevřít a vechno se tím urychlilo. Take podle svých zkueností můu jedině doporučit.
Není tady
Podle mě záleí hodně na tom, jak dlouho trvá celková doba ne porodíte. Já přila na vyvolání porodu v sedm ráno a ve 12.30 uz se mi narodila holcicka. Dále taky zda míváte běně bolestivou menstruaci nebo ne. Kadá je zvyklá snáet jinak bolest. Já ne bych se nechala píchat jehlou do zad, tak jsem raději vydrela porodní bolesti. Jsem vak zvyklá na velice silnou menstruaci a někdy jsem mívala i velké bolesti a bylo mi na zvracení, take pro mě i přesto e jsem porodila miminko váící přes 4 kila, bylo ve únosné bez léků.
Není tady
pesl25 napsal(a):
Ahojte maminy,chcem sa vas spytat aky mate nazor a ci sa chystate dat si epiduralku.Ja som zatial rozhodnuta,ze bez nej,ale mozno si to rozmyslim.Este skusenosti nemam,tak neviem,co ma caka.Ako ste na tom vy?
Ahoj,
i přes velkou popularitu tlumení bolesti epidurální analgezií, nemusí být tento způsob pro matku a dítě vdy to nejlepí.
Není moné dopředu říci, zda bude epidurální znecitlivění skutečně potřebovat. Je nutné si té uvědomit, e ačkoliv jde o metodu bezpečnou a účinnou, nese s sebou i jistý stupeň rizika.
Při vyí dávce se dříve stávalo, e ena prakticky nerozpoznala, kdy má kontrakci, a tím pádem nespolupracovala. To se dnes prakticky nestává, ani pohyb rodičky s epidurálem při porodu není omezen.
Nicméně má jistě své opodstatnění v případe dlouhého a komplikovaného porodu, pro eny s preeklampsií, u nepříznivých poloh plodu, u astmatiček a při porodu dvojčat.
Epidurální analgezie se provádí v lokálním umrtvení části zad. Anesteziolog zavede tenkou trubičku, kam aplikuje přísluné anestetikum, které blokuje nervy vedoucí k páteři, Uvnitř páteřního kanálu zůstává pouze tenký katétr z umělé hmoty. Ten je fixován na těle rodičky, kvůli monosti dalí aplikace anestetika.
Tuto metodu lze vyuít a po rozběhnutí porodu, ne na jeho začátku, aby se zabránilo úplnému zastavení porodního děje. Neboj se obrátit na svého porodníka s ádostí o provedení a konzultuj tuto metodu právě s ním.
Hezký den Magdalena Mikulandová soukromá porodní asistentka www.studioprozeny.cz
Není tady
ahoj, já jsem podepsala ze epidural ano, po dohoden na miste... nakonec jsem tam o nej zadonila ke konci, a sestricka to tak protahovala, ze trvalo jen dve hodiny, nez prisel doktor a prohlidl me a rekl, ze epidural - pozde.... ze uz budu rodit... Nakonec jsem ale rada ze jsem to zvladla i bez nej,ale bylo to husty.
Není tady
teda né e bych byla nějakej posera,ale myslím,e bez epidurálu bych to nezvládla resp. asi ano,ale nedokáu si představit jak je pravda, e po jeho zavedení jsem "procitla" jak z nějakýho zlýho snu a i kdy jsem bolest cítila,nedalo se to srovnat s bolestí předtím a mohla jsem si i dojít na záchod Sice jsem kontrakce rozpoznávala hůře,ale otevřela jsem se ze 4 prstů na deset během asi čtvrt hodiny take já říkám 100% ano,ale kdybych neměla ty ukrutný bolesti,věřím,e bych to zvládla i bez něj
Není tady
Já jsem si při porodních bolestech na epidurál nevzpomněla, chtěla jsem to mít sice za sebou, ale zase tak strané to nebylo.
Není tady
Já jdu na císařský řez, tak se rozmýlím jestli do epidurálu půjdu nebo ne.
Není tady
Já jsem rodila s epidurálem, je fakt, e hodinách bolestech jsem za něj byla vděčná, ale bohuel u mě nastalo to, co se občas stává, e se mi porod zastavil - dál jsem se neotvírala. take po dalích hodinách bez epidurálu jsem rodila císařem (jediná výhoda pak byla, e mi jen "přípíchli" umrtvující látku a já dcerku viděla hned po porodu). Pokud bych se měla rozhodovat dnes znovu, tak nevím.
Není tady
oba porody těké a dlouhé jsem zvládla bez epidurálu, zvládnu spí deset hodin kříových bolestí ne jedno píchnutí do páteře, prostě mentální problém, ale být tebou, pokud nemá jako já panický strach s čehokoli co tě má píchnout do zad, bych to nezavrhovala a nechala bych si otevřená vrátka, epidurál mít pro případ potřeby domluvenej
Není tady
Já jsem natěstí epidurál nepotřebovala, měla jsem dobrý porod a i před tím jsem byla rozhodnutá, e ho nechci...mám stejný blok jako Čekanka
ale rozhodně ho nezatracuji, spíe naopak
Není tady
já se straně bála bolesti, take kdy mi byl nabídnut, byla jsem jednoznačně pro . ovem v závěru porodu jsem úplně přestala vnímat kontrakce a malého nakonec museli vytáhnout tím zvonem nebo pumpou, či co to je a podle toho co píe m. mikulandová, mohl být epidurál příčinou .
ja rodila s epiduralem a svuj porod povazuji za nejuzasnejsi zazitek a naprosto bezbolestny
zavedli mi ho po trech hodinach bolesti, byla jsem otevrena na 3 prsty, pak mi rekli abych si zdrimla, takze jsem druhou dobu porodni prospala, probudil me tlak na konecnik, pak nasledovalo vysetreni a asi 10 minut tlaceni a mala byla na svete, bez bolesti, bez stresu, stahy jsem krasne citila, takze jsem mohla sama tlacit a porod mi to rozbehlo, protoze ze zacatku jsem se nechtela otevirat.
Jinak ta injekce do zad nic moc, fuj tajxl, jeste ted kdyz si na to vzpomenu tak je mi na to zle, ale priste do toho jdu znova, proste to za to stoji.
Není tady
Ja take povazuji porod sveho prvniho ditete za nejuzasnejsi zazitek sveho zivota.
Rodila jsem prirozenou cestou, bez epiduralu. I kdyz to byla nejvetsi fyzicka bolest, kterou jsem v zivote citila, nemenila bych.
A jdu do toho podruhe. Tentokrat mam naplanovany porod ve vode. Uvidime jestli to vyjde. Ale v kazdem pripade bez epiduralu.
Není tady
Dagi tvoje (a nejen tvoje) zkuenost s epi mi potvrdila, e vechno má svoje pro i proti, bolesti bez epi byly příerný, ale já byla itá jen symbolicky a doba tlačení mimíska trvala asi dvě minuty prostě ten pocit na tlačení byl tak silnej, e měli mudři co dělat aby mi kluky včas chytili
Není tady
čekanko, přesně tak. člověk nikdy nemůe předem vědět, jak to na něj zapůsobí. ale ani přítě nebudu váhat a pokud bude čas, jdu do epiduralu znovu .
čaute holky, rozhoduji se kde rodit, esli v Olmiku nebo ve terberku. A taky jsem chtěla poradit, jestli máte nějaké zkuenosti s epidurálenm, a jedstli ten vpich bolí. A taky jsetli opravdu pomůe od ulevení bolestí. Díkas
Není tady
Peulko,sjeď o pár příspěvků zpět a na začátek...epidurálu je přece věnovaný celý tohle téma a jak jsem tu před nedávnem psala...já říkám 100% ANO. Zachránil mě od bolestí a na příp. následky nebo moná rizika jsem v tu chvíli ani nemyslela...vpich jsem téměř necejtila,protoe jsem měla na práci prodejchat kontrakce a nepohnout se,aby mohli katetr bez problénů zavést...vechno bylo hotovo během 10-ti minut, ulevilo se mi do dalích pěti... s tou porodnicí ti bohuel neporadím
Upravil(a) evajs (23. 8. 2008 21:06)
Není tady
peulka 01 napsal(a):
čaute holky, rozhoduji se kde rodit, esli v Olmiku nebo ve terberku. A taky jsem chtěla poradit, jestli máte nějaké zkuenosti s epidurálenm, a jedstli ten vpich bolí. A taky jsetli opravdu pomůe od ulevení bolestí. Díkas
v porovnání s kontrakcema a vím, co souvisí s porodem, vpich nebolí vůbec... já ho teda absolutně nevnímala. epudurál jsem měla a přítě bych ho určitě chtěla zase. určitě pomohl.
Ahoj, já se trápila celý den bolestivými kontrakcemi, pak jsem dostala epidurál (bolelo to, ale dá se to vydret, neboj) a porod se krásně rozjel a přila obrovská úleva. Rozhodně bych neváhala a chtěla ho zas.
Není tady
Hlavně bacha aby personál vychytal ten správný čas, hlate to dopředu, ségře nejdřív řekli e je brzo, pak na ní zapomněli a pak řekli e u je pozdě. nějak se tomu rádi vyhýbají
Já ho budu vyadovat u na vrátnici!
Není tady
kukusa napsal(a):
ja rodila s epiduralem a svuj porod povazuji za nejuzasnejsi zazitek a naprosto bezbolestny
zavedli mi ho po trech hodinach bolesti, byla jsem otevrena na 3 prsty, pak mi rekli abych si zdrimla, takze jsem druhou dobu porodni prospala, probudil me tlak na konecnik, pak nasledovalo vysetreni a asi 10 minut tlaceni a mala byla na svete, bez bolesti, bez stresu, stahy jsem krasne citila, takze jsem mohla sama tlacit a porod mi to rozbehlo, protoze ze zacatku jsem se nechtela otevirat.
Jinak ta injekce do zad nic moc, fuj tajxl, jeste ted kdyz si na to vzpomenu tak je mi na to zle, ale priste do toho jdu znova, proste to za to stoji.
Tie závidím Zpočátku jsem chtěla také být statečná, ale po 5ti hodinách kontrakcí (co 2-3 min) jsem vyměkla. Epi mi pomohl asi na hodiny od toho nejhorího, ale e bych u toho spala, tak to rozhodně ne Jinak ten vpich jse necítila, horí bylo prodýchat kontrakci během aplikace epi a nesmět se pohnout
Není tady
Já jsem si jej také nechávala píchnout,nějak jsem se nerozhodovala prostě jsem si to nechala jako takovou monost...kdyby to fakt bylo tak hrozný.Ve 14hod jsem se dozvěděla e jsem otevřená na 4prsty a jeliko jsem měla nastudováno e je to doba na epidurál tak jsem neváhala a ze strachu e to bude horí jsem si píchnout nechala.Vpich jsem necítila vubec.Pořád to bolelo ale vydret se to dalo...Myslím e mi to ale porod straně urychlilo v 15:45 jsem porodila..teda necelí dvě hodinky po epiduralu..jako prvorodička celkem dobrý..Ted nevím jak budu rodit čekáme dvojčátka tak moná to bude císař ale jestli to vyjde na spontální porod tak křičím u od příjmu e chci epidurál
Není tady