|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Je tady někdo kdo se vdával nebo to plánuje a na svatbě měl/bude mít s sebou své malé dítě - batole? Našemu Bambulovi bude na svatbě 20 měsíců a já přemýšlím nad spoustou věcí o kterých se nemám s kým poradit. Např. jak ho zabavit v průběhu obřadu, aby nedělal lumpárny? Kam ho usadit u svatební tabule a koho požádat aby mu pomohl s jídlem, protože úplně sám se ještě nenají? Co mu oblíct aby byl šik, ale přitom aby to bylo pohodlné a mohl si hrát? A je toho strašně moc. Najde se tady někdo s kým se dají takové "problémy" probrat?
Není tady
Byla jsem na několika svatbách, kterých se zúčastnily malé děti a vždycky to byl problém. Je to pro ně příliš dlouhé, nikdo na ně nemá čas... Nebylo by lepší hned po obřadu zajistit hlídání?
Není tady
Tak to my teď v pátek měli na svatbě 4 a půl letého a ročního synovce. Celou dobu byli na klíně u sestry a v pohodě. Měli jsme kraťounký obřad. Ten mladší sice trošku žvatlal, ale bylo to spíš roztomilé, než problém. Jinak fakt v pohodě. Focení je celkem bavilo, každý na ně dělal opičky 
No a oslavu jsme měli neformální na zahradě (právě hlavně kvůli dětem a psům) , ale kdyby sis vyhlédla restauraci, kde mají dětský koutek, určo by to nebyl problém 
Na obřadu ho můžeš svěřit někomu, koho zná a kdo nebude mít "funkci".
Já myslím, že to zvládnete 
Není tady
ahoj,
tak my budeme mít na svatbě taky naší princeznu,bude jí 8 měsíců,na obřadě jí bude mít drahouš na ruce a bude nachystaná babička,která jí převezme pokud bude zlobit nebo plakat a oslava bude na chatě se zahradou,takže tam problém nevidím,když bude plakat šoupneme jí do kočíku a bude tam dost starších dětí,takže ty určo povozí.
Jinak taky začínám dost přemýšlet o tom čím jí zabavit při obřadu,je dost užvaněná už ted natož za tři měsíce
takže bud bude mít družička někde skovanou lahvičku s čajem nebo její oblíbenou hračku.....jo a matrikářka taky ví,že bude na svatbici malé dítko,takže prý to přinejhorším nějak oddávající zkrátí
takže je to taky hodně o domluvě 
Není tady
Ahoj,minulý rok se vdávala sestřenka a protože jsme rozvětvená rodina,bylo tam i hodně maminek,které s ratolestmi tak max do 3 let věku obsadily první dvě řady.Bylo to jak na vítání občánků.Hrozně si to užívaly.............kdo si to neužíval byli všichni ostatní,protože děti žvatlaly občas i některé brečely..........myslim, že ani snoubenci pomalu neslyšeli ,co jim oddávající říká......a milé maminky vůbec nenapadlo,že by měly vzít aspon ty děti ,co tam fakt brečely do předsálí,že je to hlavně velký den pro ty dva a ne divadelní představení pro matky s dětmi.Tam jsem se zařekla,že na své svatbě žádné děti nechci...........
I když o dva měsíce později se vdávala kamarádka,měli tam dva drobečky a bylo to úplně v pohodě.Takže závěr je asi ten - děti na svadbě ano ale se soudnýma maminkama :-)
Jinak když jsem známým chodila hlídat holčičku,byla jsem na jejich svatbě "za chůvu",Aničce bylo 15 měsíců a já ji měla na starosti(měli jsme sebou kočárek a pohotovostní tašku),aby se všichni mohli bavit a bylo to fajn.Seděly jsme po levici ženicha v čele stolu a pak kolem šesté nás řidič odvezl domů.
Není tady
Děkuju za vaše názory, ale pokud nejste matky, tak asi nepochopíte, že mě ani nenapadne, že by se moje dítě nemělo svatby zůčastnit - prostě tam bude a to je fakt, přes který vlak nejede.
Doufala jsem, že se tu najde nějaká maminka, která se vdávala nebo bude vdávat v přítomnosti svého dítěte, aby jsme si o tom mohly popovídat.
Ito, největší problém vidím právě v tom, jak malý přečká obřad, to co bude potom už bude v pohodě. Nehledě na to, že přijedou prababičky a příbuzní z daleka, kteří se na malého moc těší a byli by zklamaní, kdybychom ho hned po obřadu poslali pryč.
Masule, jak zabavit 8 měsíční dítko mě nenapadá, u toho našeho 20 měsíčního raubíře se chystám dát mu poprvé ochutnat lízátko, to by ho mohlo zaujmout natolik aby byl chvíli v klidu. Asi požádám sestřenku aby ho během obřadu pohlídala a dám ji zásobu pití a jídla (on je otesánek a jídlo jediné ho udrží v klidu).
A taky už máme vyřešeno jak večer - družičku nám bude dělat přítelova dcera z prvního manželství a protože s její mámou jsme kamarádky (už od dětství), tak se nabídla, že máme večer až bude malý unavený přivézt obě děti k ní a že se nám o malého do neděle postará. Na obřad se přijde podívat, ale na hostinu nepojede, protože se nesnesou s přítelovou matkou, takže by to dělalo problém.
Není tady
Souhlasím s Amysteryí, možná nejsem matka, takže to nepochopím, že tam děti být musí, ale na druhou stranu se dokážu vcítit do nevěsty a ženicha i ostatních hostů, kterým to ty děti opravdu někdy kazí - ať už to nazveme takto ošklivě nebo ne, je to prostě tak. Na svatbě je na 1. místě ženich a nevěsta, ne maminky s dětma. POkud jde ovšem o dítě samotného oddávaného páru, to je trochu něco jiného.

Není tady
Na svatbě jsem měla 3
batolata a dalších 5 malých děti a jak obřad tak i oslavu v restauraci zvládly bez problému. Na oslavě na sebe dva jednoroční furt
a pak jsme je načapali pod stolem, jak se nesměle
Já osobně bych si svatbu bez děti nedokázala představit.
Není tady
Skřítulka napsal(a):
Souhlasím s Amysteryí, možná nejsem matka, takže to nepochopím, že tam děti být musí, ale na druhou stranu se dokážu vcítit do nevěsty a ženicha i ostatních hostů, kterým to ty děti opravdu někdy kazí - ať už to nazveme takto ošklivě nebo ne, je to prostě tak. Na svatbě je na 1. místě ženich a nevěsta, ne maminky s dětma. POkud jde ovšem o dítě samotného oddávaného páru, to je trochu něco jiného.
Pokud mé dítě někomu kazí mou svatbu, tak ho tam určitě násilím držet nebudu. Domů trefí.
Není tady
Paila napsal(a):
Na svatbě jsem měla 3
batolata a dalších 5 malých děti a jak obřad tak i oslavu v restauraci zvládly bez problému. Na oslavě na sebe dva jednoroční furt
a pak jsme je načapali pod stolem, jak se nesměle
![]()
Já osobně bych si svatbu bez děti nedokázala představit.
Já už se těším co ty naše batolátka na svatbě budou provádět. Kromě toho našeho raubíře tam budou další dvě holčičky - jedna o půl roku mladší a druhá o půl roku starší, tak se bude mít okolo koho motat
.
Naštěstí, teď už mám vyřešený další problém - kdo pomůže našemu chlapečkovi s jídlem. Naučil se krásně sám jíst lžičkou a už ani moc nebryndá a za ty tři měsíce to ještě dovede k dokonalosti, takže už se nají sám, tak si ho můžu nechat posazeného vedle sebe a oba budeme moct jíst v klidu. 
Není tady
Piia napsal(a):
Skřítulka napsal(a):
Pokud mé dítě někomu kazí mou svatbu, tak ho tam určitě násilím držet nebudu. Domů trefí.
Však jsem psala, že pokud jde o dítě oddávaných, je to jiná situace. Mluvila jsem o dětech od svatebních hostí

Není tady

NO my jestlize se budeme brat pristi rok, tak male bude rok a pul, takze to bude taky zajimavy:(
Není tady
nasemu prckovi bude rok a mesic,to jsem zvedava
Není tady
megan2 napsal(a):
nasemu prckovi bude rok a mesic,to jsem zvedava
Tak to budete mít asi veselé. Ten náš rarach už pomalu dostává rozum a tak to možná bude i celkem v klidu. Odpadá nám například starost kdo bude malého krmit, protože už to zvládne hezky sám (ve 13 měsících to pro něho bylo ještě nemyslitelné). Na druhou stranu si čím dál hlasitěji prosazuje svou vůli a dostává se do období zásadního odporu (jediná odpověď na všechno je "ne nechci"), tak doufám, že ho to do svatby přejde. 
Jak tak koukám, tak budete mít svatbu jen o týden dřív než my, tak mi pak můžeš napsat jak to malý snášel a jak všechno proběhlo.
Upravil(a) Piia (8. 6. 2008 22:05)
Není tady