Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#101 21. 4. 2008 22:54

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Re: tolikrát probírané - srdce nebo rozum ?

Eliska23: Všechno má řešení. I tvůj problém. Jde jen o to, říct si "Ano, chci od něj pryč". Až tohle budeš vědět na sto procent, přijdeš i na řešení, jak to udělat. Jde "jen" o to se rozhodnout. Doufám, že to zvládneš. Ten měsíc v Čechách může být novým začátkem smile

Giordanie: Musíš se naučit mít se ráda. Je to prosté, ale někdy dosti komplikované. Mně pomohla psychoterapie, někomu tady rodinné konstelace, kineziologie...prostě cokoli, co otvírá duši, při čem se hrabeš ve starých křivdách a řešíš je, při čem vytahuješ kostlivce ze skříně a vyrovnáváš si s nimi účty...

lubenka: Neboj se, milá moje pussa Zkus s nimi něco plánovat atp. Já si hodně v období rozchodu početla v knize dr. Matějčka Krizové situace v rodině očima dítěte. Dost mi to dalo, trochu mi to pomohlo pochopit dětskou duši a zaujmout nějaký postavení. Hlavně ne o problému mlčet, zazdívat pocity, tvářit se, že se nic neděje. Na druhou stranu taky NE hysterčit, očerňovat partnera, zbytečně plakat, nadávat.... Myslím, že nejsi špatná máma. Jsi velmi dobrá máma, velmi! Znáš ten příběh, kdy dvě ženy se hádaly o to, čí je novorozeně. Neuměly se dohodnout a tak šly ke králi Šalamounovi, aby je rozsoudil. Ten vynesl rozsudek, aby se ženy o dítě přetahovaly tak dlouho, dokud jedna nezvítězí. Ta, která vyhraje, bude určena jako matka. Jedna z žen se rozhodla se o dítě nepřetahovat a "dát" je druhé ženě. Tak král Šalamoun poznal pravou matku smile Ne ta, která se o dítě tahá, je ta pravá a správná máma, ale ta, která se ho v jisté situaci umí i zříct, bude-li to v jeho prospěch. Děti ti to jednou vrátí v dobrém, myslím si. Když jsi sama, zkus se dostat mezi lidi, najít si koníčky, i když se ti nechce třeba někam vycházet, donuť se, zkus to. Nebylo by lepší vydržet, nemyslím si to. Jen by tě to naprosto citově ubilo a to by poznamenalo i děti. Takhle pro ně budeš silná žena, která uměla svůj problém řešit, nebála se mu čelit. Jednou to pochopí, i když teď tomu asi nerozumí. Pa pussa

Upravil(a) Eva36 (21. 4. 2008 22:55)

Není tady

#102 22. 4. 2008 12:55

heko10
♥♥♥----

ahoj všichni, uf. To jsem ale měla náročný víkend, to bylo dost ostrá výměna názorů s následným : " spakuj si věci a už běž,..odstěhuj se třeba k vašim, nevím, na co čekáš až do příštího týdne ..." tak jdu dnes podepsat nájemní smlouvu a už si tam můžu vymalovat...Dnes přišel, jako kdyby se nic nedělo, jestli sním pojedu na víkend ke známým do Čech... asi tomu pořád nevěří, že to udělám...ale udělám..jsem rozhodnutá a neměním svá rozhodnutí podle jeho nálad.

Není tady

#103 22. 4. 2008 13:56

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

heko10 napsal(a):

ahoj všichni, uf. To jsem ale měla náročný víkend, to bylo dost ostrá výměna názorů s následným : " spakuj si věci a už běž,..odstěhuj se třeba k vašim, nevím, na co čekáš až do příštího týdne ..." tak jdu dnes podepsat nájemní smlouvu a už si tam můžu vymalovat...Dnes přišel, jako kdyby se nic nedělo, jestli sním pojedu na víkend ke známým do Čech... asi tomu pořád nevěří, že to udělám...ale udělám..jsem rozhodnutá a neměním svá rozhodnutí podle jeho nálad.

K mužům často slova nedolehnou. Dokud je nevidí v reále = až budeš mít ty věci opravdu spakované a budeš odstěhovaná.
Tak pak to pochopí doopravdy.
I potom se tě občas zeptá (a ty se budeš divit, proč to kur.va dělá??), jestli s ním nepojedeš na víkend ke známým na bábovku...

Takže moc držím palce, at ta vlastní rozhodnutí vydržíš....

Není tady

#104 22. 4. 2008 15:26

Eliska23
♥♥♥----

Giordanie. Trochu me pripominas moji sestru. us tak 7 let jsou spolu s jejim klukem, a jediny co pro sebe udelali je koupit si domek. Ona by rada aby se kluk trochu vschopil,treba se vzali ci udelali miminko, proste nejaky spad, ale on je proste takovy nouma. tet meli oba 32 roku. Myslim, ze dokud ho nikdo ke vsemu nedokope, tak je mu to jedno. No a ona rikala vzdycky, ze v jejich letech us nikoho poradnyho nenajde. Tak se trapi do ted. Tobe tento pribeh pripadne v poradku? Co bys ji na to rekla? hmm  4 roky jsou dost, aby se neco us delo, jestli chce sase odjet, asi si chce vsechno probrat a  potom rozhodne co chce. Treba, nevim. Taky as odjede, budes mit volnejsi hlavu premyslet sama o sobe. Hlavne netlac na tupou pilu. 
Heko polovicku mas za sebou. Nepolev. Poradim ti jednu vec. Tet kdys vis, proc ho opoustis, je jasny ze za par mesicu to zapomenes. To je normalni, lidi zapominaji negativni veci. Tak si vsechno pekne napis. normalne dopis pro neho, co mu nikdy nedas. A as jednou zacnes pochybovat, jestli jsi udelala dobre, tak si ten dopis precti.
Evo us ho nemiluji. neni co resit. Jsem rozhodnuta. Jenom me se..e, ze musim zustat po cely zbytek zivota v te us..e Italii.

Není tady

#105 22. 4. 2008 16:51

Giordanie
♥♥-----

Ahoj Eliško23, je to uplně přesně to samý jako tvá sestra. Až mě trochu zamrazilo že i jiní se takhle cítí. Ten příběh mi nepříjde v pořádku. Určitě bych nechtěla chlapa k něčemu dokopávat. on musí chtít sám. A pokud nechce tak je v tom určitě nějaký problém. Jen přijít na to v čem ten problém je. Ten muj mi neustále tvrdí jak moc moc mě miluje že beze mě nemuže žít a uplně se podle toho nechová. Kolikrát příjde ke mě sedne za PC a paří na něm fotbal a pak se mnou probere pár věcí dá mi pusu a jde spát. Už si někdy připadám jak po 20-ti letech v manželství:-))) No nejhorší je taková nějaká nejistota. Kdy člověk neví, že jestli když odjede do zahraničí tak už se třeba nemusí vrátit a co já pak.Budu tu na něho čekat jak husa a nic.:-( A o tom dopise to není špatný nápad. Psala jsem si kdysi takový deníček. A dost se mi dycky ulevilo.

Není tady

#106 22. 4. 2008 16:58

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Eliško, to snad ne. ... hm... co zkusit tedy místo psychologa právníka, až budeš v ČR? Abys věděla určitě, co můžeš a co ne. Podle mě ty jsi zase matka dítěte a můžeš s ním být, kde ty chceš, ne? a taky to není únos. Nebo je? ... Já už v tomhle ničemu nerozumím...

Není tady

#107 22. 4. 2008 20:24

lubenka
♥------

Heko, to poznám aj ja. Jeden deň ma vyhadzoval z domu a druý deň ma "miloval", alebo čo to bolo. A potom, že ženy nevedia čo chcú.  To rozhodnutie je asi najťažšie, lebo nevieš, ako to dopadne. Akoby sme strácali nejakú čudnú istotu.

Eva36 - ďakujem za pochopenie a za povzbudenie.

Není tady

#108 22. 4. 2008 20:30

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

heko10: No tak to vidím na rázný konec a stěhování, protože jinak to je prodlužování agónie. Ať ti to klapne, kočko wink

lubenka: Jsi dobrá máma, opravdu si to myslím. Když ti bude ouvej, tak si vzpomeň na toho Šalamouna. Jen ten, kdo miluje, se dokáže něčeho vzdát. A ještě mám pěkný citát o dětech, který se mi moc líbí. Dám ti ho sem, protože myslím, že má velkou pravdu a že to hodně vysvětluje, že nezáleží na tom, kam chodí děti spát. Záleží na jiných věcech - na lásce, té bezpodmínečné, té, co si myslím, že dát umíš pussa

Vaše děti nejsou vašimi dětmi,
jsou syny a dcerami touhy po životě.
Přicházejí skrze vás, nejsou však vaši,
a třebaže i jsou u vás, nepatří vám.
Smíte jim dávat svou lásku, ne však své myšlení,
neboť mají vlastní myšlenky.
Můžete ubytovat jejich těla, nikoli však jejich duše,
neboť jejich duše dlí v domě zítřků,
který nemůžete navštívit ani ve svých snech.
Můžete se pokusit stát se jim rovni,
nesnažte se však učinit je rovné sobě.

Kahlil Gibran, Prorok

Není tady

#109 22. 4. 2008 20:47

Eliska23
♥♥♥----

No jo. us to tak bude. Mam us toho buzerovani po krk. No a normalne jit domu bez souhlasu otce nemuzu. Musel by to podepsat a to on nikdy neudela. Pry by to byl normalni unos. To je co? Ja jsem chtela miminko,ale nikdy jsem nepremyslela ze tim si podepisi i rozsudek zajeti. Nemuzu ani odcestovat na dovolenou kdys nesouhlasi. To jeste bude kovbojka, kdys budu chtit jet alespon na vanoce domu.

Není tady

#110 22. 4. 2008 20:57

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Počkej, Eliško. To v Itálii se ještě pěstuje nevolnictví? ... Hm...já bych se stejně poptala v Čechách nějakého právníka, co ví něco o mezinárodních smlouvách a o dětech a rodičích... To přece vypadá šíleně. A že nemůžeš ani na dovolenou? Vážně?! va No tak to zírám. Já myslela, že to existuje v islámských zemích (i když i tam se to uvolňuje - teď už žena třeba může i řídit - ale musí jí být, tuším, do 30 let, babky nesmějí..to je taky logika-motyka).

Není tady

#111 22. 4. 2008 21:01

Eliska23
♥♥♥----

Giordanie. No nekteri chlapi us jsou takovi. Asi za tem nic neni. Jenom je mozna unudeny ve vstahu a nechcese mu pro to nic delat. Taky si mysli, ze to tak proste patri, a ze jsi stejne jista, tak co by se namahal. To ze se citis stara, je typicke pro zanedbavanou zenu. On te fakt muze milovat jak rika. Zkus se mu treba nejak oddalit, treba se bude citit nejiste a bude te chtit zase trochu obletovat aby te nestratil. Zacni se lip oblikat, kdys jdes sama bez neho ven, nekdy treba kdys bude chtit zase prijit tak rekni ze zrovna neco mas. Atak ho ruzne natahovat, aby trochu zbystril. treba ho to trochu probere.

Není tady

#112 22. 4. 2008 21:07

Eliska23
♥♥♥----

No ja jsem se ptala tady na foru, a odpovedeli me takto. Je to v pravnickym napis: Rozvod a dite v cizine, tak nejak. A taky jsem cetla na urade pro mezinarodni ochranu deti.

Není tady

#113 22. 4. 2008 21:07

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Evi, neviem, či je tam vekové obmdzenie, ale viem, že s vodičákom musí súhlasiť "muž za ňu zodpovedný" - manžel, otec alebo brat. Ale aj tak je to pokrok. Lenže patriarhcát nefugnuje len v islámskych krajinách, v USA sú dosť tvrdé zákony na to, aby Neameričan vyviezol Američana von, aj keď ide o matku a dieťa.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#114 23. 4. 2008 7:59

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

usch tak to je patová situace pro Elišku... hmm

Není tady

#115 23. 4. 2008 9:55

heko10
♥♥♥----

lubenko - opravdu, jako kdybych ztrácela podivnou svazující jistotu....takže žádné provazy, žádné jistoty...
včera jsem převzala klíče, vyřídila jsem s paní pronajímatelkou nezbytné formality a od pondělí začínám s malováním, stěhováním...tam je vám takové krásné ticho...nikdo nedupe, nemlaská, nepráská dveřmi, neřve, nebuzeruje, nemá  nejapné poznámky, neomakává vás.....to je moje oáza klidu...ale že to dalo zabrat.. stálo to ale za to.

Není tady

#116 23. 4. 2008 11:39

heko10
♥♥♥----

..a také začínám zjišťovat, jak si tatínek začíná dceru kupovat, začalo to psem, teď už chodí jako drban, musíme jít nakoupit nějaké rifle, mikiny, halenky, boty, to víte, že je dcera v 7nebi..ale na to musí přijít sama, že jí něco bude asi chybět, já jí to teď nejsem schopna podat tak, aby to nevypadalo jako ovlivňování. Nicméně, další charakterová vada mého muže...no ale znáte to staré pořekadlo ? Jak s čím kdo zachází, tím také schází...Uvidím, nechávám tomu volný průběh, třeba se nakonec pletu a ta blbá jsem zase já. Jako už asi po několikáté tisícáté..

Není tady

#117 23. 4. 2008 14:43

Eliska23
♥♥♥----

Jee Heko, to ti zavidim.  Hele s dcerou si to neber, jak rikas i ty tak ona na to taky prijde. No  a vsimla sis, jestli otec pri kupovani toho psa nebo ostatnich veci rekl neco jako, kdys budes bydlet se mnou tak se budes mit lip? Protoze bys to mohla trochu obratit a rict dceri, vsak se neboj, on ti bude kupovat veci i kdys budes bydlet se mnou. A pejska si taky muzes vzit ke me. Ale pozor at to nevypada jak pretahovani.

Není tady

#118 23. 4. 2008 14:56

heko10
♥♥♥----

Eli, to jsem si nevšimla...oni si teď šuškají jen tak pro sebe a sem tam přijde dcera s nějakým oznámením..že jí tata koupí, co si koupí, až budou sami...ale nějak to nekomentuji, protože mu to zřejmě dlouho nevydrží, uvidíme..Tobě držím palečky,ať najdeš nějakou možnost legálního útěku z It...chjo..

Není tady

#119 23. 4. 2008 15:42

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Děláš dobře, že to nekomentuješ. On se z toho dle mého názoru jednou pos.e.r.e, až děvče přijde, aby jí koupil třeba auto...už ho vidím... Musíš holt doufat, že má taky trochu tvých genů a že pochopí, že věci a peníze nejsou všechno. (Já taky s tímhle u mojí dcery trochu bojuju. Pro bývalého jsou peníze modla, pro mě ne. Pro něj je konzum, pro mě ne. A naše holka ta někdy jen tak připitoměle čumí na televizi místo toho, aby doběhla s vlastním psem ho vyvenčit, ona si toho zvířete ani nevšimne...taky máme odlišné světy...na druhou stranu mi ale udělala radost, když její tatínek téhož psa zavřel na chatě do šopy metr krát metr a nechal jí tam celý dopoledne a ona to odsoudila.... tak doufám, že má i některý geny po mně. Občas to je ale na mrtvici nebo na špagát....jestli se potatí.....ch jo...)

A já bych se do toho jejich vztahu, být tebou, vůbec nemontovala. Nemá to smysl, jestli něco budeš říkat, bude to vypadat jako ovlivňování, přetahování, stěží určíš tu správnou míru... Já bych to nechala být a pak bych tatínka pořádně zdrbla u dobrý kamarádky, kde si tohle člověk může dovolit wink

Upravil(a) Eva36 (23. 4. 2008 15:42)

Není tady

#120 23. 4. 2008 15:47

Eliska23
♥♥♥----

Diky. A tobe taky. smile

Není tady

#121 24. 4. 2008 6:46

heko10
♥♥♥----

holky víte, co je zajímavé, co dříve nešlo , dnes jde, co dříve řešil řevem, dnes vysvětluje v klidu.....ale já už vím, 100%, že je to jen všeho dočasu. Prostě nevěřím jeho sladkým slovům, jeho projevům chování, kdy je ze mě úplně paf, pořád by mě hladil a pusinkoval, ale mě je to už spíš protivné,  takže se vyhýbám. Je milý, až to hezké není a na tohle já mu neskočím. Už si myslím bylo dost skákání na špek. Chci být raději sama, než se v něm opět zmýlit. To ne, že by teď dělal všechno vzorně, on  si myslí, že ano, ale stejně v konečné fázi z toho vyleze zase nějaký podraz či falešnost, což mě opět přesvědčí, že dělám dobře. držte se všechny ve svém počínání a přesvědčení, že konáte dobrou věc pro SEBE !!!lyssnatummenupp.

Upravil(a) heko10 (24. 4. 2008 6:48)

Není tady

#122 24. 4. 2008 11:16

Eliska23
♥♥♥----

Heko drz se.Opravdu by to bylo za nejaky cas zase po starem. Vsak ten muj je taky tet andel. ale to byl i pred rokem a pred dvouma...a kdys zjisti, ze je vse OK, tak se uvolni a vrati se do svych koleji. Protoze lidi se nemuzou predelat. A kdyby se predelali, tak budou nestastni. Jako ten muj, co me predelava 8 let a ja jsem nestastna. S takovem pocitej. Potom as si uvedomi ze nezertujes, tak te zacne napadat, Potom ti bude hazet klacky pod nohy, potom te bude pomlouvat, potom prosit,mozna si najde milenku naschval aby se s ni ukazoval aty zacala zarlit, a kdys uvidi, ze nic nefunguje, tak te zacne nenavidet. No a teprve potom budes mit klid. Ale za jak dlouho to vsechno zvladne zalezi na chlapovi. Nekomu to trva i roky. Tak to vsechno ber s odstupem a zbytecne se nenervuj. as to vsechno skonci, tak budes stastna a to je zasluha za to vsechno.

Není tady

#123 24. 4. 2008 12:09

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

To znám, heko. Já taky skočila na špek snad stotisíckrát.... a pak mě to jednoho dne přestalo bavit...a opravdu mi je líp bez něj. Opravdu. Držím ti palce (ale to asi ani nemusím, ty víš, co chceš wink

Není tady

#124 24. 4. 2008 12:11

heko10
♥♥♥----

Eli vypadá to, že se asi všechno, co jsi napsala, vyplní. Včera si dovezl nové kolo, mmj. má 2, jedno horské staré, silniční zánovní a teď třetí - horské nové, nacpal ho do ložnice...nemohl počkat, až budu pryč, dělá si radost...jako že na to má, ať má..milenky ? Nežárlím, už ne, je mi to jedno, at si užije..naschvály ? To přijde, pomluvy také, čekám to ...a jsem připravená.

Není tady

#125 24. 4. 2008 14:57

heko10
♥♥♥----

Evi36, připadáš mi mě samotnou. Jsi hodná k druhým, ale myslím, že si umíš vážit i sama sebe. Takže tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne a to si pak jde  po svým...já jsem to ucho a ty taky..díky

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí