Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 14. 4. 2008 11:36

heko10
♥♥♥----

tolikrát probírané - srdce nebo rozum ?

Milé dámy, jsem s rozumem i se srdcem v koncích. Po 14 letech chci odejít od manžela. Důvod ? Před 6 měsíci jsem po 5 letech potkala kolegu z jednoho projektu, dříve létaly jiskry, ale ztratili jsme se jeden druhému, nehledali jsme se ..až teď náhoda tomu chtěla, jsme se potkali a intenzivně jsme se vídali, volali, psali sms, emaily. Vše bylo jako z červené knihovny. Je takový, jakého jsem si vždy představovala svého muže...něžný, pozorný, empatický, vlídny, vzdělaný, dobře vychovaný, atd. atd....mom. se rozvádí, chce děti, jeho žena ne...cítím teď ale z jeho strany odstup, nechce se mi míchat do manželství a taky ..je onkologicky nemocný..Neví, jak to s ním bude..chápu. Jenže, poznala jsem něco, po čem jsem celý život toužila a raději bych byla sama s 2 dětmio 12a 18 let, než bez něj. Můj muž o něm neví. Teprve nyní jsem si uvědomila, co mi na ně, všechno vadí, od způsobů u stolu, v koupelně, oblékání, chování ve společnosti, i jeho povahové vlastnosti, zájmy, jiné než mám já, více duchovní a snivé, on realista do morku kostí...Zřejmě jsem celých 14 let zapírala sama sebe, protože jsem se kvůli němu odešla od býv. manž.- bil mě, hledala jsem útočistě, ..takže jsem vzala první možnost, jak se dostat z dosahu tyrana. Byla jsem vděčná, že mě ochránil před ním, ale ne před sebou. Pořád mi něco vytýkal, od výchovy dětí, pořádku, snahy na sobě něco měnit,..začala jsem jezdit na lyžích, kole, cvičit, ale to jsem se zase nevěnovala jemu..takže zase špatně...nechci se rozepisovat o životě s ním, ale on je Beran, takže vše by mělo být, tak jak řekne on, protože jen tak je to správně. Je víc chytrý, má lepší úsudek, atd. atd....nenechá si od nikoho nic vnutit, mě bere jako méněcennou, taky sjem si vyslechla už pár invektiv , které nejsem schopna přijmout, a tak se to táhne a neodporuji, kvůli klidu v rodině, už min. 12 let...a co teď. ? Jsem fin. soběstačná, zaplatila bych byt i spoření, živ. pojištění a jídlo, ostatní věci, to bych zvládla také, nemám strach...Ale, manžel teď cítí, že jde do tuhého, že by přišel podruhé o rodinu - oba jsme byli už jednou oddáni a rozvedeni,  tak se snaží, ale je mi po*ný, nenechám na sebe sáhnout, moc s ním nemluvím a neplánuji. Trvá to tak 3-4 měsíce, nechápe, neví, jak se má chovat, ale mě je to jedno. Neumím si poradit a v poradně mi také moc šancí na obnovení lásky k němu nedali..Odejít, či zůstat ? Ještě podotýkám, že můj současný manž. měl před 5 lety nějaký románek, který jsem odhalila, ale skončil to. Sice výčitky neměl, jak mi sdělil, to skončení trvalo asi rok, nicméně, mě to důvěru v něj naprosto uspalo a umrtvilo..i jeho jednání vůči mě a přátelům není 2x fér, něco slíbí a pak skutek utek. Plná pusa řečí a póz a na 85% to prostě jsou jen řeči. Jsem z toho taky pěkně vyčerpaná, čekat, až se dobere na poslední chvíli k pravdě...nebaví mě tohle jednání.Měla bych klid o jeho výlevů, nálad a direkcí, ale.....

Upravil(a) heko10 (14. 4. 2008 11:42)

Není tady

#2 14. 4. 2008 11:48

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Re: tolikrát probírané - srdce nebo rozum ?

heko10 napsal(a):

Milé dámy, jsem s rozumem i se srdcem v koncích. Po 14 letech chci odejít od manžela. Důvod ? Před 6 měsíci jsem po 5 letech potkala kolegu z jednoho projektu, dříve létaly jiskry, ale ztratili jsme se jeden druhému, nehledali jsme se ..až teď náhoda tomu chtěla, jsme se potkali a intenzivně jsme se vídali, volali, psali sms, emaily. Vše bylo jako z červené knihovny. Je takový, jakého jsem si vždy představovala svého muže...něžný, pozorný, empatický, vlídny, vzdělaný, dobře vychovaný, atd. atd....mom. se rozvádí, chce děti, jeho žena ne...cítím teď ale z jeho strany odstup, nechce se mi míchat do manželství a taky ..je onkologicky nemocný..Neví, jak to s ním bude..chápu. Jenže, poznala jsem něco, po čem jsem celý život toužila a raději bych byla sama s 2 dětmio 12a 18 let, než bez něj. Můj muž o něm neví. Teprve nyní jsem si uvědomila, co mi na ně, všechno vadí, od způsobů u stolu, v koupelně, oblékání, chování ve společnosti, i jeho povahové vlastnosti, zájmy, jiné než mám já, více duchovní a snivé, on realista do morku kostí...Zřejmě jsem celých 14 let zapírala sama sebe, protože jsem se kvůli němu odešla od býv. manž.- bil mě, hledala jsem útočistě, ..takže jsem vzala první možnost, jak se dostat z dosahu tyrana. Byla jsem vděčná, že mě ochránil před ním, ale ne před sebou. Pořád mi něco vytýkal, od výchovy dětí, pořádku, snahy na sobě něco měnit,..začala jsem jezdit na lyžích, kole, cvičit, ale to jsem se zase nevěnovala jemu..takže zase špatně...nechci se rozepisovat o životě s ním, ale on je Beran, takže vše by mělo být, tak jak řekne on, protože jen tak je to správně. Je víc chytrý, má lepší úsudek, atd. atd....nenechá si od nikoho nic vnutit, mě bere jako méněcennou, taky sjem si vyslechla už pár invektiv , které nejsem schopna přijmout, a tak se to táhne a neodporuji, kvůli klidu v rodině, už min. 12 let...a co teď. ? Jsem fin. soběstačná, zaplatila bych byt i spoření, živ. pojištění a jídlo, ostatní věci, to bych zvládla také, nemám strach...Ale, manžel teď cítí, že jde do tuhého, že by přišel podruhé o rodinu - oba jsme byli už jednou oddáni a rozvedeni,  tak se snaží, ale je mi po*ný, nenechám na sebe sáhnout, moc s ním nemluvím a neplánuji. Trvá to tak 3-4 měsíce, nechápe, neví, jak se má chovat, ale mě je to jedno. Neumím si poradit a v poradně mi také moc šancí na obnovení lásky k němu nedali..Odejít, či zůstat ? Ještě podotýkám, že můj současný manž. měl před 5 lety nějaký románek, který jsem odhalila, ale skončil to. Sice výčitky neměl, jak mi sdělil, to skončení trvalo asi rok, nicméně, mě to důvěru v něj naprosto uspalo a umrtvilo..i jeho jednání vůči mě a přátelům není 2x fér, něco slíbí a pak skutek utek. Plná pusa řečí a póz a na 85% to prostě jsou jen řeči. Jsem z toho taky pěkně vyčerpaná, čekat, až se dobere na poslední chvíli k pravdě...nebaví mě tohle jednání.Měla bych klid o jeho výlevů, nálad a direkcí, ale.....

....ale CO??? Co znamené to ale...

Potvzruje se tu, že vztah s převozníkem (tvůj současný manžel) není prostě to pravé.
Nepíšeš také, co ti radí tvůj rozum - již ses jednou rozvedla, tak tvůj rozum ví, že 50% manželství není na furt. A taky víš, že na tom nic není - rozvést se. Není to ani zrada, ani nějaká nemoc, ani důkaz viny či důkaz toho, že bys byla idiot. Prostě se lidé vyvíjejí, mění a v důsledku toho zjištují, že je pro ně lepší žít sami nebo s někým jiným. Tolik k rozumu.

Obecné doporučení se často přiklání k tomu, aby člověk odešel sám. Má to pak větší osobní cenu a váhu a míru sebe-uvědomění. Pokud tam je muž, který ti navíc lépe vyhovuje, tak proč ne.

Není tady

#3 14. 4. 2008 11:54

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Můžu dotaz ? Na které straně je srdce a na které rozum?

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#4 14. 4. 2008 11:57

heko10
♥♥♥----

Hm, rozum mi velí zůstat - protože by byli 3 lidé zřejmě z této situace nešťastní, samozřejmě, že víc, babičky, dědečkové, přátelé atd...18letá dcera stojí za mnou, ať se rozhodnu jakkoliv, 12letá dcera - neví, s kým by byla...puberta...samozřejmě, že bych ji chtěla mít u sebe...ale nutit ji nemůžu. Říkám si, že když to nevyzkouším - odstěhování se, tak nebudu vědět, jestli součas. manž. ještě alespon trošku nemám ráda, jestli tento krok je to pravé, co jsem měla udělat možná už dávno, potřebuji zkrátka odstup - taky, my totiž spolu pracujeme u jedné firmy... Hodně mě nakopl také film ONce...ty písničky a ta nálada..To je můj připad se vším všudy. Jen ten konec mám v ruce..

Upravil(a) heko10 (14. 4. 2008 11:58)

Není tady

#5 14. 4. 2008 11:58

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Nico, a není tento nový objev taky převozník?

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#6 14. 4. 2008 12:00

heko10
♥♥♥----

Srdce vítězí..

Není tady

#7 14. 4. 2008 12:03

heko10
♥♥♥----

Ten třetí muž by převozníkem nebyl, určitě bych nezačínala hned další vztah,..neutíkala bych k němu, ale našla bych(jsem) sebe..to je pro mě teď nejdůležitější..

Není tady

#8 14. 4. 2008 12:07

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

tak to pak ano, dát si pauzu od všech chlapů a až po urovnání si to v hlavě podnikat dále...

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#9 14. 4. 2008 12:15

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Mno, ono to vyznieva dokonale v prospech odchodu alebo teda výmeny mužov, ale... Je zaujímavé, že muž a jeho neprekonateľné spôsoby ti začali vadiť až PO TOM, čo si spoznala onoho úžasného muža z minulosti. Z tvojho príspekvu sa mi zdá, že dovtedy to utrpenie nebolo až také veľké, aby si uvažovala nielen o radikálnom, ale o AKOMKOĽVEK kroku... alebo sa mýlim? Pouvažuj o týchto príčinných súvislostiach. wink A buď k sebe úprimná, to je to najlepšie, čo môžeš urobiť.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#10 14. 4. 2008 12:21

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

heko10 napsal(a):

Srdce vítězí..

když ti ale vadí všechno na současném manželovi a předtím ti to nevadilo, tak zřejmě to není zrovna rozumný přístup k tomuto partnertstvíkdyž někomu vadí to, jak se ten druhý chová, jak mluví a že dýchá, tak tam je právě ta emotivní stánka (negativní, samo, ale emotivní)
naopak celkem "rozumově" popisuješ, co všechno "dokáže" ten druhý , resp. ten NOVÝ
navíc mi přijde velice nebezpečná tvoje zmínka o tom, je je onkologický pacient - nebezpečné v tom, že to trošku ovlivňuje uvažování, připodobnila bych to (velmi neohrabaně) rvačce dvou mužů, kdy jeden dá do zubů tomu druhému a krvácejícího poraženého se s lítostí ujme dívka, o kterou se rvali...
připadá mi, že svým současným mužem pohrdáš a že ti ani to, že ti kdysi pomohl (a ne málo) nestačí k tomu, abys ho "vzala na milost" a zkusila na něm najít ještě nějaké kladné stránky
mmch - označení převozník bych použila pro vtah krátkodobý, na však víceletý, kdy navíc ve vztahu vychovávám děti

Není tady

#11 14. 4. 2008 12:26

heko10
♥♥♥----

Selimo, ono když někdo pořád poukazuje na vaše chyby, tak se staráte o to, aby jste je odstranila a byl klid doma, ono vám až po čase dojde, že to asi nebude takhle, že jen vy jste špatná, ale chce to pár impulsů a kopanců, ty jeho szpůsoby mi vadily vždy, ale ...snad to někdy přejde, když mu to budu nějak jemně připomínat a ukazovat...nepřešlo..spíš se na mě obořil....můžu být naštvaná jen sama na sebe, že jsem to nechala dojít až dak daleko a dlouho..

Upravil(a) heko10 (14. 4. 2008 12:30)

Není tady

#12 14. 4. 2008 12:26

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Tak to já bych tedy odešla... Ty máš celkem jasno. Nechceš odcházet k jinému muži. Ty chceš odejít od současného a klidně žít sama. Ty víš, že i samotné ti bude líp. V téhle fázi bych já odešla. Co by bylo s tím druhým mužem, to bych nechala na pozdější dobu. Odcházela jsem od bývalého z podobných důvodů (hlavně ty plané sliby), i když on si myslí doteď, že v tom byl někdo jiný... Teď máš šanci začít žít svůj život tak, jak chceš, tak proč ne? ... Tady není nač čekat, podle mého tedy. Po mojí zkušenosti dám už vždycky na sebe, na svoje pocity. Rozum do toho zapojuju, ale kdyby mělo být "rozumné" např. kvůli dětem zůstat, tak bych poslechla srdce. Takový vztah by mě totiž dusil, až by mě pomalu udusil... A když není máma spokojená, tak nemůžou být spokojené ani děti...

Není tady

#13 14. 4. 2008 12:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

heko10 napsal(a):

Selimo, ono když někdo pořád poukazuje na vaše chyby, tak se staráte o to, aby jste je odstranila a byl klid doma, ono vám až po čase dojde, že to asi nebude takhle, že jen vy jste špatná, ale chce to pár impulsů a kopanců, ty jeho szpůsoby mi vadily vždy, ale ...snad to někdy přejde, když mu to budu nějak jemně připomínat a ukazovat...nepřešlo..

No, ja tomu vcelku rozumiem, mne to trvalo roky, než som pochopila márnosť istého počínania, a v podstate som "bola rozídená", ale... ja len ako námet na úvahu. Aby to nebolo z dažďa pod odkvap.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#14 14. 4. 2008 12:31

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Teď se nelekni, ale budu tvůj příběh sledovat. Sice za sebou nemám rozvod, ani převozníka před sebou ani pod sebou, ale pocity mám obdobné- potřebovala bych na chvíli odejít a zůstat sama a utřídit si, nakolik je můj muž důležitý a inspirující a nakolik je naše manželství  dobré, resp. kvalitní, aby stálo za to se vracet nebo už zůstat odejita...

Ty máš kde být v případě odchodu? Zatím mi to připadá, že srdcem už jsi pryč, ale rozum a ekonomika tě táhne zpět...Navíc máš určitě tu zkušenost, že něco jiného je s někým souznít a něco jiného s ním žít.

Upravil(a) Regina (14. 4. 2008 12:32)

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#15 14. 4. 2008 12:45

heko10
♥♥♥----

ekonomicky na tom nejsem špatně, zvládnu 2+1 pronájem, nabídky jsou...a také nechci mít hned vztah - na spolužití..raději bych byla sama a až pak.....snad. Onkologicky nem. se stal v průběhu naší známosti....

Není tady

#16 14. 4. 2008 12:47

shiden
Host

Já bych šel...nemůže vás to tešit ani jednoho. Co na to řekne babička...tak tím bych se fakt netrápil - babička není já.

#17 14. 4. 2008 12:47

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

KALIK napsal(a):

Nico, a není tento nový objev taky převozník?

taky mi to tak pripada. Ale to vi paní sama nejlépe.

Není tady

#18 14. 4. 2008 13:00

heko10
♥♥♥----

Dnes mám schůzku ohledně bytu, bylo by blízko do školy, práce... manžel se chová vzorně, ikdyž mu sem tam ujedou nervy, což je v jeho případě pochopitelné, ale není to konec života ani mého ani jeho. Bavili jsme se o tom a vyjádřil se, že jestli by to mělo být takhle, tak raději ať jdeme od sebe, ale on tomu pořád nemůže uvěřit, že bych to udělala, pořád si mě přivlastňuje ", ale to se měl chovat už dříve jinak a ne pořád jet po své linii egoisty. Ano, teď se možná chovám egoisticky já, jdu za svým životem.

Není tady

#19 14. 4. 2008 13:03

heko10
♥♥♥----

Jenže ten můj převozník č. 2, má ukončit práci v našem městě, uzdravit se, odejít do Prahy....takže převážení se nekoná..Teď mi jde o můj klid a mé JÁ. Pořád mám pocit, že když to neudělám, umřu za živa..Že to vylepšení mého manžela je jen na chvíli a zase bude vše ve starých kolejích..nevěřím mu, že se změní natolik, aby se vystříhal těch povýšených řečí o mém intelektu, majetku a td. má totiž rád peníze a majetek a tohle jde mimo mě. raději koupím holkám zákusky a dáme si do nosu, než bych ty peníze strčila do strožoku..taky když holky něco potřebují, jdou za mnou a ne za ním...

Upravil(a) heko10 (14. 4. 2008 13:06)

Není tady

#20 14. 4. 2008 13:11

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

heko10, když má něco za něco stát, tak se musí ty předchozí věci uzavřít, a já mám  subjektivní dojem, že si táhneš něco s sebou ještě z minulého života, protože se ti situace opakují. Něco shnilého je ve státě heko. Nějaký kostlivec tahá za nitky a ty podle toho skáčeš.

Není tady

#21 14. 4. 2008 13:23

heko10
♥♥♥----

Jó Regi, tak to nevím, jsem otevřená osoba mající ráda humor, to mě nikdy nezklamalo. Nejsem na peníze, majetek, spíš se ráda oddám snění a přírodě. Jsem - v kolektivu i u přátel oblíbená. Když můžu pomůžu, na má slova se dá spolehnout, tzn. co řeknu, splním. Neplácám do větru. první manžel - pod vlivem agresívní člověk, sprostý...čekala jsem mimčo, takže sňatek z rozumu, vydrželo to 4 roky, pak rychle pryč... za láskou, po 2 měsících jsme spolu začali žít....nestačila jsem poznat sama sebe ? Asi. Nevím, kde bych měla začít kostlivce hledat...

Není tady

#22 14. 4. 2008 13:26

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Nějak jsem to nepochopila - řešíš tedy odchod od současného muže k jinému nebo pouze odchod od současného muže?

Není tady

#23 14. 4. 2008 13:26

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Omlouvám se, není  to plácání  ani kázání, jen  je těch osudových mužů ve tvém životě už dost...necítím v tobě nějaké bolestínství nebo sebelítost, proto si dovolím mluvit upřímně.  Být samostatná a nezávislá je ohromná výhra, a pokud máš podporu i u svých dětí, není co řešit! tummenupp

Není tady

#24 14. 4. 2008 13:29

heko10
♥♥♥----

Jessi, určitě odchod od současného manžela  k sobě. samotné..

Není tady

#25 14. 4. 2008 13:29

Santala
♥♥♥♥♥♥-

téma rozum a cit, tady někde už bylo - řeším do dnes - odpověď neznám usch

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí