Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 14. 4. 2008 10:01

Jana.J
♥♥♥----
Registrovaný: 31. 3. 2006
Příspěvky: 159

Jakou VŠ vybrat?

Chtěla bych poradit jakou VŠ si mám vybrat. V současné době jsem na MD a zvažuji, že bych šla na VŠ. Líbilo by se mi studovat AJ, ale je v dnešní době po lidech s AJ hlad? Není dnes už dostatek takových lidí? Co třeba studium dopravy? Poté dělat ve firmě logistika apod. Které pozice jsou dnes dobře placené a hledané? Zajímám se o to, protože dosud jsem pracovala na pozicích všelijakých asistentek a ráda bych se dostala někam dál. Nejvíc by mne bavila asi ta AJ, ale co s touto školou mohu dělat?

Není tady

 

#2 15. 4. 2008 6:43

sharek
♥♥♥♥---
Místo: praha
Registrovaný: 22. 2. 2007
Příspěvky: 408
Web

Re: Jakou VŠ vybrat?

Tak jdi na tu AJ. když tě to bude bavit tak je to v pohodě, a hlad po takovejhle je podle mě pořád....nemusíš mit ani moc vysoký vzdělámí, hlavně když umíš kváknout anglicky      cool


nikdo se mě neptal jestli se chci narodit, tak mi nikdo nebude říkat jak mám žít

Není tady

 

#3 15. 4. 2008 10:27

Jiněnka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 6. 6. 2006
Příspěvky: 479

Re: Jakou VŠ vybrat?

A nebo zkus pohledat studijní obory, které nabízí nějakou uzší specializaci v AJ, namátkou mě napadá Business AJ (můžeš překládat manažerům při prac. schůzích se zahraničními partnery), právnická AJ (pro překlady rozsudků a právních textů), technická AJ (překlady manuálů pro strojní firmy), lektorství AJ (zaměřené na pozdější vzdělávání dospělých), případně ta AJ v dopravě (i když na anglicky mluvicí dispečery nepotřebuješ pomalu ani maturitu,hlavně že mluvíš). Kromě toho se dnes už na některých školách dají studovat obory přímo v anglickém jazyce. Jaké firmy jsi během své kariéry vystřídala? A nemᚠze školních let alespoň základy i jiného jazyka? Specializovat se jen a jen na jeden jazyk a ještě v obecné rovině mi nepřijde zas až takové terno. Nevím odkud jsi, ale ve větších městech dnes není problém sehnat plynně mluvicí studenty či absolventy... Sama jich mám ve svém okolí hned několik.


Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl!

Není tady

 

#4 15. 4. 2008 10:32

Jiněnka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 6. 6. 2006
Příspěvky: 479

Re: Jakou VŠ vybrat?

Jinak na specializace které jsem Ti vypsala výše (vyjma toho Lektorství) stačí i kvalitní jazyková škola. Pokud Ti jde spíše o titul, tak nevím nevím, angličtina se běžně studuje na filosofických fakultách (což obnáší takové předměty jako historii jazyka, lingvistiku, a spoustu v praxi málo použitelných znalostí), nebo pak na pedagogických fakultách, kde angličtinu studuješ ve spojitosti s pedagogikou, což Ti už přímo předhazuje Tvoje budoucí zaměření.

Ale rozhodně jsem Tě od studia angličtiny nechtěla nijak odradit, právě naopak, angličtina je dnes při hledání práve opravdu nutnost.

Upravil(a) Jiněnka (15. 4. 2008 10:34)


Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl!

Není tady

 

#5 15. 4. 2008 18:47

Jana.J
♥♥♥----
Registrovaný: 31. 3. 2006
Příspěvky: 159

Re: Jakou VŠ vybrat?

Jsem z Ostravy. Právě, že vím, že je tady hodně lidí, kteří umí dobře AJ. Mne Aj baví, ale nevím, jestli by mne bavily i ty dějiny v AJ. Co vím, tak se nejvíce a nejhůře hledají lidé z IT a také z technických oborů. To IT bych ještě taky zvažovala, ale technické obory ne, nebo má znalost matematiky je velmi, velmi špatná..Ale myslím, že dělat překlady, by mne docela bavilo, nevím však, jestli je to dobře placené nebo je to takový průměr. Ano, záleží určitě na nabídce, na typu překladů atd. Prostě je to tak, že jsem v současné době na mateřské a vidím možnost studovat VŠ, tak bych toho chtěla využít. Chtěla bych asi zkusit taky něco jiného než pracovat jako asistentka. Jakou práci děláte vy, popřípadě školu?

Není tady

 

#6 24. 4. 2008 21:27

Jiněnka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 6. 6. 2006
Příspěvky: 479

Re: Jakou VŠ vybrat?

No já studuji ekonomku, sama jsem zvědavá, jestli se mi podaří letos odstátnicovat, nebo budu muset o rok prodlužovat. U nás se třeba povinně studuje Hospodářská angličtina. Ale co vím, tak spousta lidí ze školy ještě navíc navštěvuje hodiny v jazykových školách a různých kurzech, ostatně stejně jako já (anglická konverzace, žádná gramatika, jen na pár hodin týdně příjemný neformální pokec o všem možném). A co takhle zkusit vyjet si na netu kompletně všechny obory, které se dají v Ostravě studovat, u těch co ani nevím co jejich název pořádně obnáší (jakože se mi občas stane že opravdu netuším co si pod některým pojmem představit dumbom) si vyhledat podrobnosti. No a pak už jen vzít tužku a začít s vylučovací metodou...

Upravil(a) Jiněnka (24. 4. 2008 21:28)


Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl!

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů