Oznámení

4.března : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

4.března : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny!

4.března : Stálice mezi moučníky? Vláčná a rychlá hrníčková bábovka z Granka

4.března : Krásná velikonoční dekorace. Stačí stará dřevěná krabička

#1 10. 4. 2008 12:07

dixina
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 18. 3. 2008
Příspěvky: 2750

Lívance a palačinky

Tak schválně, s kámoškou se stále hádáme o rozdílu mezi lívancem a palačinkou. Já tvrdím, že palačinka je teňoučká, dělaná téměř bez tuku a lívanec je pěkně tlustej a většinou se plní tvarohem. Ona tvrdí opak.


Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

 

#2 10. 4. 2008 12:18

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 29. 5. 2006
Příspěvky: 17017
Web

Re: Lívance a palačinky

lívanec je z droždí,nebo z kefíru.takže máš pravdu big_smile

Není tady

 

#3 10. 4. 2008 12:22

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 14. 2. 2006
Příspěvky: 14365

Re: Lívance a palačinky

palacinka je (aspon u nas) tenucka a plni sa cimkolvek a livanec je hrubsi a najradsej si ho polievam javorovym sirupom + brusinky ...

Upravil(a) Oxi (10. 4. 2008 12:25)


http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

 

#4 10. 4. 2008 12:23

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 14. 2. 2006
Příspěvky: 14365

Re: Lívance a palačinky

sudina napsal(a):

lívanec je z droždí,nebo z kefíru.takže máš pravdu big_smile

mylis sa wink


http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

 

#5 10. 4. 2008 12:48

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 18. 9. 2007
Příspěvky: 7441

Re: Lívance a palačinky

Dixi, ono je to i dle oblasti. Vím, že mamča dělá lívance z kefíru. Menší a macaté. Babička z Moravy do nich přidávala trochu droždí a nechala je chvili vykynout. Ale hodně lidí vidí rozdíl mezi palačinkou a lívancem jen v té velikosti a buclatosti,ale těsto dělají na obě stejné. A pak se v tom vyznej roll


"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

 

#6 10. 4. 2008 12:51

dixina
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 18. 3. 2008
Příspěvky: 2750

Re: Lívance a palačinky

Přátelé, takže jestli mě zrak neklame, mohu se v naší při považovat za vítězku. Děkuji za pomoc. Šlo hlavně o tu tloušťku lol


Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

 

#7 10. 4. 2008 13:48

Macex
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 24. 3. 2006
Příspěvky: 6970

Re: Lívance a palačinky

Tak ve většině kuchařek a návodů je zásadní rozdíl mezi lívancem a palačinkou alias amoletou právě hlavně v přípravě těsta.... Palačinkové těsto je každému známé, jednoduché a prosté... Lívancové těsto je od kynutého, přes kefírové, tvarohové, jablečné atd... asi tak jako ovocné knedlíky - jdou dělat ze spousty věcí...
Palačinka se dělá většinou tenoučká na pánvičce s větším průměrem až po megapalačinky tzv. francouzské, které se musí při konzumaci poskládat, aby se vůbec vešly na talíř apod....
Lívance se smaží na tzv. lívanečníku, pánev se čtyřmi malými prohlubněmi a vyskakují zhruba tak vysoko, jak hluboké jsou ty prohlubně... Někdo lívanečník používá i na volská oka.... Kdo nemá lívanečník nebo mu nevadí nevzhledné šišoidy, smaží lívance např. i ve friťáku...

Není tady

 

#8 10. 4. 2008 16:51

ivik12
♥♥-----
Registrovaný: 29. 11. 2007
Příspěvky: 60
Web

Re: Lívance a palačinky

Děvčata zrovna včera mi kamarádka dala recpet na banánové lívanečky, abych výrobu natočila a šoupla do své videokuchařky. Píšu Vám recept, ale já osobně je ještě vyzkoušené nemám, tak mě nebijte.!!
4 banány, 15 dkg polohrubé mouky, 1 dl mléka, 2 vejce a 1 lžička prášku do pečiva. Na lívanečky si když tak dejte něco podle své chuti.

Není tady

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů