29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dnes mě "dostala" dcera. Je jí skoro 13. O přestávce se objala na chodbě se spolužačkou a zahlédla to učitelka. Obě holky napomenula, že je ve škole podle nového školního řádu zakázáno dotýkání se navzájem ( i obyčejné objetí!!), líbání a podobně a to i mezi stejným pohlavím. Jestli se prý okamžitě nepustí, napíše jim poznámku. Kristapána kde to jsme? Co se to s námi dějě?Je mi z toho smutno. Já je odmala učím si navzájem projevovat lásku a předávat si objetím energii a ve škole ji vysvětlí, že je to nevhodné! Doprdele práce!!!!!!!
Upravil(a) lueta (9. 4. 2008 19:01)
Není tady
No rád bych viděl ten školní řád. Osobně bych si s učitelkou popovídal zda je to v rozporu s obecnou morálkou. Zas jedna zapčklá a zamindrákovaná učitelka. Osobně bych to i pustil za hlavu, holce bych řekla že ať to tedy dělá venku a uklidnil jí že z tohodle mráčku nebude pršet:)
A žádné doprdele práce ale hurá na učitele
Není tady
Zabi ucitela - zachranis deti.
Není tady
Pisateli, dlouho jsi nebyl na základce. Já takhle razantní bod chápu. Ti pubertáci jsou schopni na chodbě plazit se jeden po druhém a ještě se ohražovat, že ve školním řádě nic není.
Pokud je to nový bod, věřím, že učitelka mohla být tak razantní a nekompromisní v jeho prosazování. Každopádně bych s učitelkou hodila pokec.
Není tady
Hmm, zvláštní. Nás ještě téměř ve třetí třídě učitelka nabádala,abychom se chytli za ruce, když nás vedla na oběd do jídelny. A teď vadí objímání?Neřeknu,kdyby si v páté třídě na chodbě líbáním vyměňovali tělní tekutiny,ale toto...?
Není tady
PavlaH napsal(a):
Pisateli, dlouho jsi nebyl na základce. Já takhle razantní bod chápu. Ti pubertáci jsou schopni na chodbě plazit se jeden po druhém a ještě se ohražovat, že ve školním řádě nic není.
Pokud je to nový bod, věřím, že učitelka mohla být tak razantní a nekompromisní v jeho prosazování. Každopádně bych s učitelkou hodila pokec.
No naposledy jako rodič jsem byl ve škole základní někdy před 12 roky. jinak na posledních volbách. A mezi námi my jsme nejen se vodili za ručičku do 5 třídy a osaháta no myslím, že je to úplně stejné jako dnes. Ono je spíš na tom co je přirozené a co je už za hranicí
Není tady
Taky bych se tam zeptala, zda i učitelé mají zakázáno dotýkat se dětí a jestli jo, tak bych jim zrovna vpálila, jak dávají záchranu v tělocviku... jen tak pro legraci
Není tady
Tak já se jdu zastat školy neb pracuji na učňáku a jsme rádi, když žáci o přestávkách souloží na WC a ne na chodbách, i když občas to na těch chodbách nejde ani poznat, co to provádí. Takže to sice ještě nemáme ve školním řádu, ale rozháníme je taky. A jak už tu psala Pavla - pro žáky co není zakázáno je povoleno a často sami argumentují školním řádem, že to tam není (ať se to týká čehokoliv). Takže dávat do řádu moc konkrétních věcí není radno, spíš se vyplatí to opsat něčím ve smyslu, že žáci se mají chovat v souladu se zásadami slušného chování apod. :-)
Není tady
Na zakladce jsem se prala se spoluzackou a ucitelka nas od sebe neodtrhavala, pry na nas nesmi sahat, tak se jen divala a rikala,at toho nechame..Bety:jinak v telaku je to samozrejme neco jineho, tam je to jejich povinnost
Není tady
Salen , z praxe, co?
To se takhle kolem radiátoru sesedne houf děcek, není poznat čí ruka je čí a odkud vylejzá. Z pod riflí vykukují tanga, aby všichni viděli a chlapci mají na hlavě kapuce, aby byli jako "kchůl". A když je učitel napomene, pak sebejistě mluví o tom, že co není zakázáno, je povoleno a o všech svých právech. Zmínky o jakýchsi povinnostech spojených s právy totiž ve většině osvětových publikací chybí.
Není tady
Lueto, rozumim. Ja odmala vedu svoji dceru take tak. V tomto pripade by mi nevadilo, kdyby dostala poznamku!
Není tady
A co třeba z této strany : Do školy přiletí rozlícení rodiče, co že se to v té škole děje, že jejich malá jim líčila s očima navrch hlavy, jak viděla dvě holky si strkat ruce pod svetr a líbat se. Jak to teda ta škola tu mládaž vychovává? Ta jejich malá se jim tam ještě zkazí! To oni teda tu svou malou sem už dávat nebudou a oni to tak teda nenechají a to teprve uvidíte, kam my to poženem!
Stejně jako jsou blbci učitelé, jsou blbci i rodiče. Někteří.
Jo, jsem učitelka.
wafulo, vidim, ze obycejne obejmuti se u nekoho hned "sexualizuje".
Není tady
Oxi napsal(a):
Zab nekompetentní trotly na ministerstvu školství, zachráníš učitele (polovinu jich ale musíš vyhodit) i děti.
Není tady
Jo, suny, je to tak. Dyť to říkám.
Hm,tak to chci videt,ceho se dockam ja,az mi pujde Matysek do skoly. Ten ucnak chapu,predci jen v patnacti je to s temi detmi nezvladnutelne,ale zakladka? Ja vim, nektere deti maji 15 v devitce, no cekaji nas jeste zajimave casy.
Není tady
:-) tak jen do nás ... :-) taky jsem učitelka,.... pravděpodobně to paní učitelka vyhnala do extrému, nicméně nacházet na wc základní školy použité prezevativy, brodit se po chodbách 14 ti letými mlaďochami,zatímco si málem snědí hlavy a k tomu řešit orální sex osmačky a deváťáka..... tak nevím... možná jí v něčem chápu ( ps : příklady jsou z mé tříleté praxe :-)
Není tady
PavlaH napsal(a):
Já takhle razantní bod chápu. Ti pubertáci jsou schopni na chodbě plazit se jeden po druhém a ještě se ohražovat, že ve školním řádě nic není.
Bohužel, tohle je pro naše školství naprostro typické:
s vaničkou vylejeme i dítko.... když nejsnme schopni najít viníka, potrestáme všechny..... když Pepíček, Lojza a Marjána nadmíru často nechodí do školy, vynadáme celé třídě, přesněji jen těm, kteří právě ve škole jsou..... když si s dítky nevíme rady, potvrdíme to těm chytřejším z nich tim, že vymyslíme další stupidní bod do školního řádu...atc. atc.....
Není tady
wafula napsal(a):
Někteří?
Ne, všichni!
Myslí si totiž, že SRPŠ je fakt pouze ono známé: s.... rychle pane školník
Je jim úplně jedno, co se ve škole děje, dokud se neděje přespříliš. A oním přespříliš bohužel rozumějí situaci, kdy se jejich nevycválancům, jak je povětšinou doma sami oslovují, děje podle jejich mínění "příkoří".
Maximálně tak řeší platy a prázdniny učitelů. místo toho aby řešili jejich kvalitu a kvalitu školy obvzláště.
(Jo, jsem učitelka. Stále natolik poučená, že do ZŠ ani náhodou. To radši umřu hlady.
A nebo spíš zase začnu něco dělat )
Není tady
Pan, možná jo. Ale hodně často se děje i toto : viník je nalezen, potrestán ( mimochodem moc těch možností nemáme), a pak přiletí rodiče, za co že ho trestáme, když nic takového ve školním řádu není. Takže častěji si spíš nevíme rady s rodiči a školní řád je naše obrana. Když uděluješ důtku, musíš to písemně oznámit rodičům a v tom dopise musí být přesně označen bod školního řádu, který byl porušen. Po škole se děti nechávat nesmějí, pracovat taky ne, a zadávat za trest nějakou práci do školy je blbost- za trest si přečteš jednu povídku!
Luet,
taky by ta poznámka nevadila.
No a rozhovor s malou "komisí" - ředitelem školy, jeho zástupcem, třídním učitelem, učitelem inkriminovaného předmětu a školním psychologem jsem už taky absolvovala. Byla to docela legrace. Asi hodinu jen trvalo, než jsme si ujasnili, o kterém že to studentovi se to vlastně bavíme....
Není tady
Hm, tak já zas bych je tak do jednoho pytle neházela...a zdá se mi, že se to trochu zlepšuje.
Jo to jsem netušila, žes učila, tak to jsem pak psala zbytečně :-)
Pandorraa napsal(a):
wafula napsal(a):
Někteří?
Ne, všichni!
Myslí si totiž, že SRPŠ je fakt pouze ono známé: s.... rychle pane školník
Je jim úplně jedno, co se ve škole děje, dokud se neděje přespříliš. A oním přespříliš bohužel rozumějí situaci, kdy se jejich nevycválancům, jak je povětšinou doma sami oslovují, děje podle jejich mínění "příkoří".
Maximálně tak řeší platy a prázdniny učitelů. místo toho aby řešili jejich kvalitu a kvalitu školy obvzláště.
(Jo, jsem učitelka. Stále natolik poučená, že do ZŠ ani náhodou. To radši umřu hlady.
A nebo spíš zase začnu něco dělat)
Podle mé zkušenosti (učím 7 let na střední škole) jsem vysledovala 3 extrémy mezi rodiči ...jedni hyperprotektivní, abnormálně se zajímající, úplně pasívní- příklad : 1. volají proč má Pavlínka znovu službu s třídní knihou ??? !! ( hyperprotekt.),2. jak je na tom ta naše Klárka??( volají každý týden- Klárka studuje na 1,2,3 max, s minimální absencí)(nenechají holku nadechnout pomalu),3. nevolají, nezajímají, dopisy zaslané doporučeně si nevyzvedávají se nechodí na schůzky ale strašně se diví že má Veronika 300 hodin absence z toho 52 neoml. a ještě neprospívá ze sedmi předmětů ...proč s tím ta učitelka(já) nedělala něco dřív?No a pak tu máme rodiče tzv. normální, spolupracující.... můžu říct bohudík je jich většina...jinak bych měla dávno tik ...
Upravil(a) Amriana (9. 4. 2008 20:46)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Oxi napsal(a):
Zab nekompetentní trotly na ministerstvu školství, zachráníš učitele (polovinu jich ale musíš vyhodit) i děti.
Inak som sa dozvedel, ze maly zmuriaci spoluobcania sa na WC vyzliekaju a obsahavaju uz v prvej triede
Není tady