19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Jaké kytky si mám pořídit na okenní parapet (dovnitř) na okno směřující na jih? Jsme v 7. patře take to pere rovnou do oken..díky za rady
Není tady
ancia napsal(a):
Jaké kytky si mám pořídit na okenní parapet (dovnitř) na okno směřující na jih? Jsme v 7. patře take to pere rovnou do oken..díky za rady
Na stejně situovaných okech mám fialky, oxalis, břečan, tlustici, aloe a spoustu mě neznámých druhů sukulentů . V horkých dnech stahuju aluzie a si na fialkách nespálím listy.
Není tady
Babička jednou zasadila semínko z nějakého citrusu (nevíme, jestli to byl pomeranč, citron, nebo mandarinka...). Rostlinka se ujala, několik let mi skomírala na západním okně, poté jsem se přestěhovala a dala ji na jiní okno, v létě za balkon. Citrusovník roste pod rukama, je neuvěřitelně koatý a sebevětí ostré slunce ho nespálí.
Prosila bych touto cestou o radu... Dá se nějak donutit ke květu? Roubováním nebo tak? Máte někdo nějaké zkuenosti?
Není tady
Citroním můe kvést i neroubovaný, jen mu to déle trvá (2 roky roubovaný, 5 a více neroubovaný) ale hlavně!!! musí mít správné podmínky pro ivot: Nemá rád celou zimu pokojovou teplotu, potřebuje vegetační klid, teploty do 10°C a slabí zálivka a bez ostrého slunce. I tohle má vliv na kvetení.
Není tady
coveri napsal(a):
Babička jednou zasadila semínko z nějakého citrusu (nevíme, jestli to byl pomeranč, citron, nebo mandarinka...). Rostlinka se ujala, několik let mi skomírala na západním okně, poté jsem se přestěhovala a dala ji na jiní okno, v létě za balkon. Citrusovník roste pod rukama, je neuvěřitelně koatý a sebevětí ostré slunce ho nespálí.
Prosila bych touto cestou o radu... Dá se nějak donutit ke květu? Roubováním nebo tak? Máte někdo nějaké zkuenosti?
Ahojky,citrus rostlý z pecky vykvete a za 10 let.Ale dá se roubovat.Existují kluby citrusářů a tam prý zadarmo a rádi dají rouby.Kdysi jsem měla přenádherný citrus,ale u nevím název.:
Není tady
No já Vám moc děkuju za rady, myslela jsem, e čím více sluníčka, tím lépe Budu se o to teď mnohem více zajímat!!! Děkuju
Není tady