29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj zlatíčka, prosím Vás chystám se navštívit psychologa. Neznáte někoho v Ostravě? Já totiž nechci k obvodnímu doktorovi at mi někoho vybere. Už tak to bude pro mě trauma tam vubec dojít. Děkuji předem jestli někoho znáte.
Není tady
SZ
Není tady
Když chcete jít k psychologovi, musíte nejdříve navštívit psychiatra, který Vám musí napsat doporučení k psychologovi.Bez jeho doporučení by to bezplatně nešlo. Pak jsou soukromý psychologové, to nevím, jestli i ti chtějí doporučení od psychiatra, ale v každém případě si řeknou za hodinu slušnou sumu. Pokud nepatříte mezi slušně vydělávající, musíte si obstarat nejdříve toho psychiatra. Když najdete ordinaci psychiatra, někdy bývá i psychiatr zároveň psychoterapeutem. Tomu se říká dvě mouchy jednou ranou. Nebo určitě někde vedle na nějaké poliklinice nebo někde poblíž ordinace psychiatra bude ordinace psychologa. Když se v dnešní době řekne....jdi k psychiatrovi..., většina lidí si hned pomyslí něco o tom, že není blázen a že k němu nepůjde a co by tomu říkali lidi a tak. Za prvé se to někdo nemusí dozvědět, lékař má povinnost tajemství a Vy to nemusíte nikde vykládat. Navštívit psychiatra neznamená být bláznem, šílencem a nevím ještě jak se dnes něco takového označuje. Dnes chodí za psychiatrem každý druhý, jen se k tomu nikdy nepřiznají a ti co by za nim měli jít, tak ty tam člověk nedostane.
Není tady
pro encuentro: není pravda, že doporučení musí být jen od psychiatra.... Sama mám zkušenost, že stačilo pro bezplatnou návštěvu doporučení od obvoďačky....
pro Giordanie: vůbec se nemáš proč stydět, obávat nebo něco podobného.... Taky jsem se poprvé obávala, co mě tam čeká, ale bylo to veskrze pozitivní... Obvoďačka mi napsala doporučení, ale nikoho mi nevybírala, jen mi poradila, kdo je dobrý, s kým jsou pacienti spokojení.... A kdo má relativně krátkou objednací dobu.... Nevím, jak v Ostravě, ale u nás /taky Severní Morava/ jsem čekala asi měsíc a půl....
Není tady
děkuji Vám za odpovědi. Já to teda zvážím a pokud to jinak nepujde tak pujdu za obvodačkou. No někde začít musím. No dost mě vyděsilo tady jedno forum že to muže dojít tak daleko jak to člověk nechá dojít. A to teda nechci.Možná na tom ještě nejsem tak nejhuř aby se to dalo ještě nějak uplně zastavit.
Není tady
Prý někdy (údajně) není ani to doporučení potřeba od obvodového/psychiatra ... a přesto je to na pojišťovnu
Není tady
Musím potvrdit,že já chodím k psycholožce a neměla jsem doporučení žádné a když jsem se ptala na placení,řekla mi že to jde na pojišťovnu.
Není tady