Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#101 8. 4. 2008 8:54

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Re: milenky ženatých

Piglovat jsem taky pochopila jako malovat. Jinak to beru i jako čistit a krášlit. Z německého "špíglnígl". Teda babi to používala.
ježiš, to se nepatří,ale docela bych takový slovník uvítala. Jako nářečí různých oblastí, atd.offtopic

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#102 8. 4. 2008 9:57

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Hlásím se do klubu milenek ženatých pánů

Je to dávno, ve své době to bylo fajn, výčitky byly,rozum zvítězil v okamžiku, kdy začal mluvit o rozvodu a mě došlo, že to není člověk, ze kterým chci trávit víc jak 3 dny v týdnu usch

Dnes je stejně rozvedený,, odešel kvůli mé nástupkyni tongue

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#103 8. 4. 2008 10:10

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Santala napsal(a):

Možná spíš odešel kvůli své ženě....
Někdy to prostě nevýjde stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#104 8. 4. 2008 10:13

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Santala napsal(a):

Možná spíš odešel kvůli své ženě....
Někdy to prostě nevýjde stolt

To 100% Pan !
Pořád si na něco stěžoval.

Jen ta moje nástupkyně byla, asi silnější impuls a chtěla ho jen pro sebe ( narozdíl odemne usch tongue )

Není tady

#105 8. 4. 2008 10:30

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Klubko, mám kromě jiných i Slovník nespisovné češtiny - tam by sis taky početla. Ovšem úžasné rčení jsem našla v jakési ruskočeské "příruččce" sprosťáren - "Na každuju chitruju žopu najdjotsja ..... s vintom" :-)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#106 8. 4. 2008 11:31

Nabuko
♥♥♥♥♥--

helena napsal(a):

Klubko, mám kromě jiných i Slovník nespisovné češtiny - tam by sis taky početla. Ovšem úžasné rčení jsem našla v jakési ruskočeské "příruččce" sprosťáren - "Na každuju chitruju žopu najdjotsja ..... s vintom" :-)

Neumím rusky, prosím česky .....rock

Není tady

#107 8. 4. 2008 11:38

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Nabuko napsal(a):

helena napsal(a):

Neumím rusky, prosím česky .....rock

Nabuko, já Rusky umím, ale tohle není ruština lol

Není tady

#108 8. 4. 2008 11:40

helena
♥♥♥♥♥♥♥

On to je taky jakýsi argot či co (ruštinářky asi omejvají, já vím) - knížku si samozřejmě nepamatuju, ale tuhle blbost jo smile

chitrij - dovedný, chytrácký, lišácký, mazaný, prohnaný, vynalézavý
vint - šroub
žopa - 3,14ča
..... snad není nutno překládat

Upravil(a) helena (8. 4. 2008 11:42)

Není tady

#109 8. 4. 2008 12:05

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Magráta napsal(a):

Ja jsem ze Sumavy a u nas doma piglovat vzdycky znamenalo uklizet do absolutni cistoty. O vyznamu neslusne sexovat jsem, do ted nemela tucha:)
A ted k topiku.
Jsem milenkou zenace 4 mesice a je mi 27. svobodna zatim bez deti. nemam potrebu se piglovat doma pred zrcadlem abych byla prekrasna kdyz on na dve hodiny prijde ke me. mam spoustu svych aktivit, s tim spokojenym spanim taky nesouhlasim protoze mam hodne stresovou praci. Kdyz jsme se potkali delala jsem sama byt, v praci jsem to mela spatny a celkove jsem byla psychicky na dne, on prisel v pravou chvili, hodne me podrzel a i proto ho mam moc rada a nikdy toho vztahu nebudu litovat. Od zacatku jsme si vyjasnili ze nechceme nikomu ublizit a ze se to nikdo nesmi dozvedet. Kdyz on prisel s tim ze o nas manzelce rekne protoze se mnou chce byt casteji, byla jsem to ja kdo to kategoricky zakazal, ano, zapirat zapirat zapirat. Ja sama vyrostla v perfektni rodine a nikdy bych neskousla kdyby otec opustil moji mamu kvuli poblouzneni z  mlade milenky, porad to mam na pameti a vim ze tohle je/musi byt vec docasna (aktivne si hledam adekvatniho partnera:-). Jenze lasce se neda porucit a ja se bojim jak dlouho tohle muze trvat, je to strasna sila, oba to citime stejne ale zakazat si stykat se nedokazeme ani jeden. Pro me by to znamenalo utnout i nektere konicky ktere mame spolecne a o to taky nechci prijit. Moje bio hodiny zacinaji buset, strasne rada bych uz chtela miminko a strasne rada bych chtela s nim, protoze je proste uzasnej chlap, ale vim ze nemuzu. Zasekla jsem se v bludnem kruhu a nevim jak z nej ven ani jak dlouho to muze trvat. byt milenkou je nekdy smutna a osamela role...ale ani toho nelituju. A ted hura do me-do potvory jedny, vsechny vdane zeny:-), chapu Vas a vim ze mi to osud jednou taky oplati..

můj DBM(dávno bývalý manžel) své BM (bývalé milence)  řekl, že se už NIKDY neožení a že další dítě (my - 1 syn) už NIKDY nebude mít...
nevím, jak to pojímala ona, ale vydrželi to spolu asi 16 let...
dnes je DBM ženatý s jinou a v květnu čekají holčičku...
BM je vdaná s jiným a má ročního kluka ...

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#110 8. 4. 2008 12:09

Nabuko
♥♥♥♥♥--

helena napsal(a):

On to je taky jakýsi argot či co (ruštinářky asi omejvají, já vím) - knížku si samozřejmě nepamatuju, ale tuhle blbost jo smile

chitrij - dovedný, chytrácký, lišácký, mazaný, prohnaný, vynalézavý
vint - šroub
žopa - 3,14ča
..... snad není nutno překládat

:-)

Není tady

#111 8. 4. 2008 12:35

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Magráto, nezávidím. Řeknu to lapidárně, pro děti potřebuješ taťku na 100%, ne takového, co bude odbíhat  a dělit se o otcovskou lásku ještě jinde...A to nemluvím o času a penězích a eventuelních "nevěrách" s bejvalkou.
Teď se bratránek rozešel s mladou krásnou a prima holkou po dvou letech společného života, protože žárlila na  lásku ke jeho  dvěma dcerám. Prostě to nerozdýchala.Dcery byly no.1, ona až béčko, tak to chápala.

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#112 8. 4. 2008 18:48

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Klubko: "Piglovat jsem taky pochopila jako malovat. Jinak to beru i jako čistit a krášlit. Z německého "špíglnígl". Teda babi to používala.
ježiš, to se nepatří,ale docela bych takový slovník uvítala. Jako nářečí různých oblastí, atd.offtopic"

Tak děcka - po ránu jsem si nevzpomněla, ale při obědě jsem rozpoutala piglovací diskuzi big_smile a z 12 lidí se při tomto slově pouze dva naši pánové začali blbě uculovat big_smile, že tedy znají oba významy. Jinak všichni vyhrkli:  "žehlit, leštit, šůrovat, uklízet". big_smile
Takže to bychom měli a omlouvám se za narušení tématu smile (ale myslím, že pro zpestření... že jo)big_smile
Jinak, Klubí, existují slovníky nářečí a slangů i argotu, jestli chceš, vypíšu Ti je v SZ. Teď jsem se zrovna v uplynulých měsících zabývala kladským nářečím. (Teda z donucení, mám i jiné koníčky) smile
A už mlčím (teda mimo téma).

Upravil(a) Tercila (8. 4. 2008 19:10)

Není tady

#113 8. 4. 2008 19:04

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Helena:
Tercilo, ale chlap většinou primárně kvůli milence děti neopouští (nebo nechce opustit) - opouští se partnerka. Jistě, jsou tací, kteří pod přívalem hormonů zapomenou, že jsou taky tátové, ale většina se na děti nevykašle. Jestli muž odchází od manželky proto, že má milenku (či z jiného důvodu), tak proč ne střídavá péče? Pokud nedostate dítě do výchovy, je to asi druhá nejlepší možnost.

Jo, Heli, vážně nevím, jestli primárně nebo sekundárně kvůli milence atd. - nejsem zas takový fiozof smile - jen si myslím, že narození jednoho či dvou dětí ženu-matku určitým způsobem poznamená - rozuměj přibydou starosti, změní se styl života (kolik už tu bylo nářků, že chlap na manželčinu péči o dítě vlastně žárlí, že jo) a ta mamina spoustu věcí začne brát jinak, než když byla svobodná - což každý chlápek nemusí skousnout... Jen se tak zamýšlím, nemusím mít samozřejmě pravdu. Pořád píšu, že záleží hodně na povaze a podobně. Ono ale když to vezmeš "zgruntu" - když píšeš, že opouští partnerku, tak vlastně ten chlap opouští i to dítě - a to proto, že on sám nevydrží určité problémy s tou partnerkou? A to dítě pak MÁ? (A vlastně MUSÍ?) vydržet jný, nový, možná pro něj taktéž nevyhovující život 14 dní v měsíci třeba s novou tátovou partnerkou, která tomu děcku nemusí být nutně sympatická? Daly by se ty náhledy obracet ze všech stran, viď... neutral

Jo, souhlasím s Tvým názorem, že střídavá péče je ta druhá nejlepší možnost, fakt jo. Ale dokážu si taky představit, co ta mamina musí zkusit, když ví, že jí její milované dítě každý týden silně ovlivňuje (a třeba z jejího úhlu pohledu negativně) nějaká nová partnerka jejího bývalého.

Já to teď zažívám s mými známými. Ten rozdíl v pohledu na život, na výchovu, na vzdělání a tak různě je u nové partnerky býv. manžela mé kamarádky tak výrazný, že ta kamarádka je z toho fakt na dně. Nelituje odchodu chlapa a že své dítě týden nevidí, ale toho, jak se jí její dítě formuje díky té ženské jiným způsobem, než ona uznává jako matka za vhodné.... neumím si to u sebe ani představit. Já jsem tak strašně ráda, že mě tohle nepotkalo - asi čím dál víc neutral.
A zase jiný známý nedávno u soudu neobhájil střídavou péči, přestože je velmi šikovný, žádnou partnerku nemá, byt má naleštěný, vaří, pere, smaží, zařizuje absolutně úžasným způsobem pro to děcko zábavu - ovšem jeho paní s novým přítelem měli u soudu známé... Hmm...

Upravil(a) Tercila (8. 4. 2008 19:09)

Není tady

#114 8. 4. 2008 19:11

lejontina
♥♥-----

anebo Pandoro jenom nechci udělat jiné ženě to, co mě hodně bolelo...nechci zakládat své štěstí na nešťastí jiné ženské...když moc dobře vím, jaké to je...že se to může stát je jasný...já taky chodila se zadaným, ale jak jsem psala jen do okamžiku, kdy jsem zjistila, že má ženu...

v podstatě ať si každý dělá, co chce jen mě fascinuje, že ženy, které se tady chlubí, jak nic nechtějí po svých zadaných/ženatých milencích a na jiných vláknech si strašně zoufají nad BM a milenkami...

+ když vidím svou kamarádku, která zadanému milenci, který má doma miminko, vaří obědy a nosí mu je do práce, platí kino (on rekonstruje byt, tak musí šetřit), tak si říkám, že se těm chlapů nedivím, že s ženskýma takhle ořou...

"kdo hledá, najde. Kdo nehledá bude nalezen." Řekla klec a vyšla hledat ptáka.

Není tady

#115 8. 4. 2008 20:03

Romin
♥♥♥♥---

Podle mě střídavá péče je hloupost,nebo ne hloupost.Každý to samozřejmě vidí jinak,ale dítě by mělo vědět ,kde je doma a ne haprovat každých 14dní z domova do jiného domova.Potom vznikají ty problémi mezi bývalími manželi a když je to dítě vyčůrané tak je to o to horší.Samozřejmě,že k tatínkovy může docházet,nebo by mělo tak jak je to dohodlí,nebo nařízený soudem,ale dítě by mělo vědět,kde má domov a povinnosti.A když tady mluvíte o těch přítelkyních manželů(macechách) tak by asi žádná neměla se znažit to dítě převychovát,ale nechat to na tatínkovi a nebo dohromady stanovit nějaké pravidla.

Není tady

#116 8. 4. 2008 20:25

Vanda
Host

Nojo, Romin..taky jsem maceška,

Upravil(a) Vanda (7. 10. 2008 8:47)

#117 8. 4. 2008 21:29

naivka
♥------

lejontina napsal(a):

anebo Pandoro jenom nechci udělat jiné ženě to, co mě hodně bolelo...nechci zakládat své štěstí na nešťastí jiné ženské...když moc dobře vím, jaké to je...že se to může stát je jasný...já taky chodila se zadaným, ale jak jsem psala jen do okamžiku, kdy jsem zjistila, že má ženu...

v podstatě ať si každý dělá, co chce jen mě fascinuje, že ženy, které se tady chlubí, jak nic nechtějí po svých zadaných/ženatých milencích a na jiných vláknech si strašně zoufají nad BM a milenkami...

+ když vidím svou kamarádku, která zadanému milenci, který má doma miminko, vaří obědy a nosí mu je do práce, platí kino (on rekonstruje byt, tak musí šetřit), tak si říkám, že se těm chlapů nedivím, že s ženskýma takhle ořou...

souhlas, souhlas smile
mozna hrozne naivni (zadne prekvapeni, ode me wink), ale taky si myslim, ze je vzdycky lepsi moznost, nez si nekoho "vypujcovat" nebo "odluzovat" od stavajicich zavazku - oboji je prilis nevdecne, prilis rizikove a me se zda i ponizujici...
vypada to, ze se chlapi chovaji dobre nebo spatne hlavne do te miry, kam az jim to povolime...
skoda, nekdy bych si prala, aby zeny umely vic drzet pri sobe...

Není tady

#118 8. 4. 2008 22:12

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Naivka: "skoda, nekdy bych si prala, aby zeny umely vic drzet pri sobe..."

To by se zřejmě vymykalo základním lidským pudům, zapomínáš na "boj o přežití" smile.

Není tady

#119 8. 4. 2008 22:21

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Naivka: "skoda, nekdy bych si prala, aby zeny umely vic drzet pri sobe..."

To by se zřejmě vymykalo základním lidským pudům, zapomínáš na "boj o přežití" smile.

Jo ...co takovej Darwin potom néééé ? lol wink

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#120 9. 4. 2008 8:07

helena
♥♥♥♥♥♥♥

narození jednoho či dvou dětí ženu-matku určitým způsobem poznamená - rozuměj přibydou starosti, změní se styl života (kolik už tu bylo nářků, že chlap na manželčinu péči o dítě vlastně žárlí, že jo) a ta mamina spoustu věcí začne brát jinak, než když byla svobodná - což každý chlápek nemusí skousnout...

Terci, ale to vypadá, jako by podle tebe děti změnily jen tu mámu. Jak "chlap nezkousne"? On není táta, on se měnit nemusí, může si žít jako dřív?

Ono ale když to vezmeš "zgruntu" - když píšeš, že opouští partnerku, tak vlastně ten chlap opouští i to dítě - a to proto, že on sám nevydrží určité problémy s tou partnerkou? A to dítě pak MÁ? (A vlastně MUSÍ?) vydržet jný, nový, možná pro něj taktéž nevyhovující život 14 dní v měsíci třeba s novou tátovou partnerkou, která tomu děcku nemusí být nutně sympatická?

Takže "vše pro dítě"? Teď nemyslím to, když rodič odchází za hlasem přirození, ale skutečně má s tím druhým problémy. Není pak lepší, když se rozejdou, než aby dítě vyrůstalo s rodiči, kteří po sobě štěkají, hádají se, nemluví a tak dál? Ostatně rozumný rodič dítěti "necpe" nového partnera násilím.

Ale dokážu si taky představit, co ta mamina musí zkusit, když ví, že jí její milované dítě každý týden silně ovlivňuje (a třeba z jejího úhlu pohledu negativně) nějaká nová partnerka jejího bývalého.

Tohle ale platí i opačně, možná hůř. Je spousta manin, které svému milovanému dítěti přivedou nového, z jejich hlediska "lepšího", tatínka a původního otce se snaží vymazat. Nejlépe pod záminkou, že dítě by mělo vyrůstat v úplné rodině a biologický otec to "narušuje".

Není tady

#121 9. 4. 2008 8:29

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Musím říct, že je mi z toho úzko. Nejsme s manželem ideální pár, ale děti  a jejich výchova a zázemí jsou pro nás priorita no.1. Proto dokážu zkousnout mužova extempore, proto dokáže manžel přežít moji tvrdou palici.

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#122 29. 4. 2008 23:38

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Helena: "Terci, ale to vypadá, jako by podle tebe děti změnily jen tu mámu. Jak "chlap nezkousne"? On není táta, on se měnit nemusí, může si žít jako dřív?"

No, Heli, víš asi sama, že je většina bab, které se životu s děckem přizpůsobí o hoooodně víc, než chlap. Kolikpak žen si chodí 3x týdně večer do hospody? Kolik mužů zůstává s nemocným dítětem doma? U školky se nás scházelo 10 bab a jeden chlap smile U dětského lékaře taktéž. Tím skousnutím jsem myslela jakousi žárlivost některých chlapů na to, že jejich partnerka skáče kolem dítěte. Kolika ženským se právě teď válí chlap na gauči a nic z domácnosti ho nezajímá? smile
(nebo myslíš, že chlapi "ve většině" trsají kolem nádobí a ženské leží u telky? Takových teda já moc neznám big_smile )

Helena: "Takže "vše pro dítě"? Teď nemyslím to, když rodič odchází za hlasem přirození, ale skutečně má s tím druhým problémy. Není pak lepší, když se rozejdou, než aby dítě vyrůstalo s rodiči, kteří po sobě štěkají, hádají se, nemluví a tak dál? Ostatně rozumný rodič dítěti "necpe" nového partnera násilím."

No, když pomineme extrémy, tak si myslím, že není nic špatného na tom, že se doma rodiče pohádají nebo mlčí. Není přece možné, aby po každé názorové neshodě jeden rodič balil kufry.... wink To by se zase dítě naučilo problémy neřešit, ale utíkat před nimi. Ostatně, mnozí víme, že i v dalším partnerství se častokrát štěká, nemluví a řeší se minusové finance... hmm
U příznivců nových partnerství je zajímavé, jak nesnesou, aby ty děti v původní rodině teda viděly hádku rodičů, chudáčci, ale je jim fuk, že ta děcka si musí zvyknout na přítomnost cizího člověka v té domácnosti (a to třeba já považuji za mnohem horší alternativu než vidět, že se rodiče poštěkali) - víš, vychází mi z toho někdy, že jsme k našim dětem sobečtí, jen abychom MY si mohli dělat, co chceme.....

"Tohle ale platí i opačně, možná hůř. Je spousta mamin, které svému milovanému dítěti přivedou nového, z jejich hlediska "lepšího", tatínka a původního otce se snaží vymazat. Nejlépe pod záminkou, že dítě by mělo vyrůstat v úplné rodině a biologický otec to "narušuje"."

Ano, máš pravdu, obě pohlaví mají to "své"
V mnohém s Tebou souhlasím - že rozumný rodič necpe děckám své nové idoly, že i maminy mají mnohdy malé ohledy k dětem, že atd... smile
Jojo, je to v životě pestré smile.

Upravil(a) Tercila (1. 5. 2008 15:28)

Není tady

#123 1. 5. 2008 9:33

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí