29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
1. dotaz obvodní lékař - promiňte za hloupý dotaz
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. V těhotenské průkazce je uvedeno i vyšetření u obvodního lékaře. To je nějaké speciální vyšetření nebo jako klasická preventivní prohlídka. Gynekoložka mi o tom nic neřekla, jen mi řekla, že do příští prohlídky tj. ve 12. týdnu bych měla být obvoďákem prohlédnuta. Mám říct jen obvoďákovi, že jsem těhotná a že chci preventivní prohlídku a on bude už vědět, co má dělat?
2. dotaz krvácení
Ještě bych se chtěla zeptat, zda po gynekologické prohlídce krvácíte. Jsem teprve krátce těhotná v 8.týdnu. Již jsem byla 2x v poradně. Po každé prohlídce jsem pak asi 1,5 dne slabě krvácela. Gynekoložka řekla, že je to úplně normální, že čípek je překrvený, ale mě to fakt děsí. Strašně se bojím, že je něco s mimi.
Není tady
1. obvodak neni dulezitej, ja sem tam vubec nebyla. Dost casto tam holky vubec nechodi.
2.Slaby krvaceni po prohledce je ze zacatku normalni, pokud to zase prestane. Vsechno je urcite OK, neboj
Není tady
1. k obvoďákovi jdu ve 20 tt, měl by ti naměřit EKG - nebo tě poslat do někam, kde na to mají přístroj a pak napsat zprávu..ale to ti ještě gyndr. upřesní až se to bude blížit
2. já nekrvácela, ale doktorka tě zná, tak určitě ví, že je to ok..všechno bude určitě v pořádku
ad 1) Přesně jak píše Mishasha - obvoďák je důležitej kvůli EKG - ale čím dýl tam půjdeš, tím líp. Kdyby se pak nedejbože muselo přistoupit k císař.řezu - doktoři chtívaji co nejčerstvější EKG. Takže klidně až kolem 30tt. Nebo se zeptej gynekoložky, jaký má na to názor ona.
ad 2) Krvácet by se nemělo - asi není Tvá gyn.dr. dost šetrná. KLidně jí na to upozorni. Když je vyšetření jemné a šetrné, nekrvácí se. Není potřeba do čípku šťourat tak, až z toho krvácíš
Držím palce ať to dobte dopadne
Není tady
ad 1) no mě tam obvoďačka akorát vypsala něco z karty a jinak nic.
ad 2) po běžné prohlídce jsem nekrvácela, ale pokud bylo vyšetření důkladnější, tak ano, asi tak 2-3 dny - spíš špinění.
Není tady
1. já u obvoďáka byla taky do 12tt, jen ti napíše do průkazky jestli jsi zdravá + jestli jsi prodělala nějakou závažnější chorobu nebo nějakou operaci.
Na EKG jsem když jsem čekala syna byla ve 30tt a teď vůbec
2. s timhle nemam zkušenosti, ale normální to je, vim že to tak hodně ženských mělo....
Není tady
Ahojky.... u obv. mi taky dělali ekg, byla jsem tam někdy kolem 20.týdne..
po vyšetření jsem asi 3krát špinila zhruba tak den, dva...takže si myslím,že je to v pohodě :-) ..... neboj !!! Přeji bezproblémové, krásné těhu :-)
Není tady
1. u obvoďáka jsem vůbec nebyla. Byla jsem na EKG a na plicním pro výpis, že jsem neměla TBC a ještě u zubaře. k čemu je obvoďák tedy nevím....asi aby bylo víc papírování.
2. Mně zkraje vůbec nedráždili doktoři čípek, protože nebyl jediný důvod k vnitřní gyneokologické prohlídce. Po prohlídce se samozřejmě může zakrvácet, ale nechápu proč takovým způsobem na počátku těhotenství vůbec zasahovat (pokud není důvod) a navíc opakovaně. Měla by být tedy doktorka opatrnější a raději se toho vyvarovat.
Není tady
1. U obvoďáka jsem byla, byla to jen formalita, napsal mi do průkazky že jsem O.K. a šla jsem. Na EKG jsem vůbec nebyla
2. Já krvácení vůbec neměla a "normální" mi to tedy nepřijde. Lékař mi do 12. týdne dělal UTZ spodem a vše bylo v pohodě.
Stránky: 1