19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Ahojky,
dostala jsem novou kytku, ji vzrostlou, moc se mi líbila, ale po pár dnech jsem zjistila, e na ní jsou sem tam maličkaté lepkavé jakoby puchýřky. Osprchovala jsem ji, mechanicky odstranila, myslela jsem, e jsou "mrtvé", ale objevily se znovu. Kytka letěla na mráz a já s hrůzou zjistila, e na několika lístcích mého oblíbeného Fikusu Benjamin, který si pěstuji z malé rostlinky a teď u je to hezký keřík, se to objevilo taky . Koukala jsem do kníek a myslím, e jsou to asi puklice. Není jich moc... CO S TÍM ?????????
Poradíte???
Není tady
zkus pouít: BIO OIL - biologický příravek k postřiku (zahr potřeby a pod) asi 60 kč
Savel, prý je dobrý, osobně jsem ho nepouila
Do postřikovače: vodu, pár kapek jaru, a pár liček oleje (normální kuchyňský) a postříkat
Můj boj s puklicemi? Ničit pinsetou a potírat lihem vatička co je na čitění uí a jedu... mám celý večer co dělat
Bio Oil je dobrý i na jiné kůdce
Není tady
Puklice jsou potvory, velmi rychle napadají i ostatní květiny, taky jsem kvůli nim u nejdenu kytku vykázala z domu....mně se nejvíce osvědčilo mechanické odstraňování, ale je to boj.
Není tady
Ahojky,musim se připojit - nejlepí je odstraňovat je mechanicky..........i kdy ani tak jsem je nezlikvidovala.Trápí hlavně moje oleandry
Není tady