27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Iriku,to je těké,kdy nevím odkud si-psala jsem o dědině hned za polským těínem-tam je velká firma přímo na výrobu kuchyní a hned tam s tebou i udělají budoucí návrh.Jezdí tam mnoho čechů,ale jestli se někde od Prahy či odkud...
Jinak si projdi více studií,porovnej jejich ceny....Je to otrava a náročné na čas,ale jde tu o poměrně hodně peněz,take já ten čas obětovala,i kdy u jsem byla kolikrát natvaná navechny kuchyně světa.
Jinak i el.spotřebiče jsem si kupovala sama,právě kvů§li řádnému prodraení jsem to nechtěla od kuch.studia.
Není tady
Dovolím si nesouhlasit, Oresi je jedno z nejlevnějích kuchyňských studiíí. Návrhy od tebou jmenovaných v naem rozměru a výce kuchyně vycházely na ca. 180-300 tisíc, pouze v Oresi jsme se veli s montáí a dopravou do 90 tisíc.
Co se týče digestoře, pokud je cítit 20 cm od zapnuté výsuvné digestoře něco, co zrovna vaří, nemá dostatečnou kapacitu digestoře nebo patně vyřeený odtah či délku odtahu apod... Já si to propočítala vzhledem k otevřené kuchyni, jídelně a obýváku a ádné smaení ani jiné vaření při správném pouívání, včasném zapnutí a na správný stupeň atd... nesmí být vůbec cítit.... A jsem byla překvapená, e mám problém zjistit, zda jídlo, které zrovna připravuji voní, tak jak jsem si představovala... Musím si nahánět dlaní páru či vzduch nad hrncem, abych mohla přivonět....
Není tady
Macex, a jak vypočítá dostatečnou kapacitu digestoře? Máme stejné dispozice...spojenou kuchyň s jídelnnou a obývákem. Taky bych ráda, aby digestoř pracovala dobře. Kudy a kam odvádíte páry?
Kuty, sice nejsem od polských hranic, ale byla bych moc ráda, kdybys mi mohla napsat místo, kde jste kuchyň kupovali.
Jetě mám dotázek...co ve je zahrnuto v ceně, kdy se kupuje kuchyň na běné metry, jako např. u Oresi? Díky.
Není tady
Cenu má sice metrovou, ale stejně výslednou cenu ovlivní, kombinace skříněk, dekorů atd.... Take základní cena jsou korpusy, dvířka, poličky. Na přání se přehodí poličky za výsuvy, police za koe, či zásuvky a cena pomalu, ale svině naskakuje... Ve finále se k tomu přičte montá a doprava a event. cena spotřebičů, které si vybere a jsme u výsledku.
Není tady
K té digestoři. Vyčetla jsem, e je nutné mít minimálně sací výkon 500 m3 / hod. pro tento prostor a po takovém typu jsem la.... Samozřejmostí jsou 2 motory, 3 rychlosti. Při instalaci je potřeba mít, co nejkratí trasu odvodu rourama ven z domu. Čím míň zahnutá a čím míň zmenovaný průměr potrubí, tím lépe, jak pro funkčnost, tak pro hlučnost.
Nejdůleitějí je samozřejmě ji zapnout, větinou bohatě stačí na 1, ihned při začátku vaření, v průběhu, u to samozřejmě nemá takovej efekt... Tchýně se pořád diví, e má při vaření zamlená okna... A prý vdy zapne digestoř "skoro" hned, nejpozději hodinu po začátku vaření...
Není tady
Iriku,na přesné jméno vesnice,kde je ta firma si u fakt nevzpomenu,zkus si zadat na netu Polski Těín a výroba kuchyní,snad se k tomu dopátrá.
My máme odsavač výsuvný,ale páry nejdou ven,ale máme jen filtr.Myslím e výkon bude kolem 400.Ale slyela jsem zas od známých,co mají vývod ven,e jim to pak doma rachotí,kdy je teba venku nějaké povětří skrz tu rouru.
Já osobně jsem na odsavač napruzená,nejene je jídlo cítit,ale taky řve jako kráva,take pokud má motory dva,tak to musí být síla.Jinak 3 rychosti tam mám taky.
Není tady
Tak, jak se sleduje sací výkon, musí se před koupí sledovat hodnota hluku, jakou digestoř vyrábí...
Není tady
Macex, a ta hlučnost je také uvedena v tech údajích? Můu se zeptat, kde konkrétně máte vy rouru vyvedenou...do sřechy nebi do boční zdi? my máme taky digestoř s filtrem...výkon nic moc a taky řve jako kráva.
Kuty, díky, mrknu se celkově, jak to vychází v PL.
Není tady
Já nevím, já vyrůstala v paneláku, take tam byly vechny digestoře vyvedené do centrálního svodu. Ale neznám nikoho v rodinném domku, kdo by si nechal filtrovat vzduch pouze v rámci kuchyně a neměl vývod ven z domu??
ádný filtr přece nezachytí vodní páru z papiňáku nebo hodinové smaení řízků atd., atd.....
Tak jak se dělá větrací mříka do spíe apod..., tak stejně se ven vyvádí i digestoř nebo odvětrání suičky či ventilátor ze záchodu a koupelny apod...
Do střechy skrz patra či půdu je nesmysl, nejkratí a nejjednoduí cestou ven skrz boční zeď.
Plastové trubky stojí pár korun, ozdobná venkovní krytka také, udělat díru do zdi, pokud dosud nebyla, taky není problém...
ádný zásadní hluk z otvoru ani lomoz se neozývá, protoe je tam zpětná protiprůvanová klapka, take to by musel být uragán se střídavou intenzitou větru, aby tedy semtam klapnul s tím plechem.
Není tady
Macex, vak já myslela digestoř v paneláku. Je jasné, e do baráku takovou nechci. Ten vývod je moné dělat dvěma způsoby. Buď vyvézt trubku do společné roury, kde bude i větrák z koupelky (spodní i horní) a půjde to do střechy (taky je na to takové mříkové víčko), nebo se trubka zalomí doboku a jde to ven ze zdi. Nevím, co je pro ten vývod lepí...jestli směr nahoru, ale delí společná roura, nebo zalomení doboku a kratí cesta. Proto jsem se taky ptala na to, jak to máte vy.
Není tady
Určitě, sluný výrobce uvádí na svých stránkách nebo stránkách svých prodejců max. informací o výrobku. Tzn., počet ventilátorů (zaměnila jsem s motorem- důleité jsou větráky), hlučnost při max. zapnutí, a objem vyměněného vzduchu za určitý čas. To jsou nejdůleitějí parametry...
Pokud to má mít nějaký výkon, nelze předpokládat, e bude digestoř mlčet. Ale pokud nechci, aby nikdo v domě či vedlejí místnosti tuil, e se smaí např. topinky či bramboráky nebo vaří v papíňáku x-hodin něco, tak je určitě pohodlnějí si troku přidat na hlasitosti televize ne mořit okolí smradem. Větinou stačí mít zapnuto na 1, pokud nejedou vechny plotýnky a několik hodin a při této rychlosti má větina digestoří normální hlučnost ca. 40-50 dB.
A kdo vaří na plynu uvítá i to, e mu digestoř odtáhne z domu část těch hnusných upatlaných plynových sazí, které se pak usazují vude po dostupných a otevřených prostorech.
Není tady
Irik napsal(a):
Macex, vak já myslela digestoř v paneláku. Je jasné, e do baráku takovou nechci. Ten vývod je moné dělat dvěma způsoby. Buď vyvézt trubku do společné roury, kde bude i větrák z koupelky (spodní i horní) a půjde to do střechy (taky je na to takové mříkové víčko), nebo se trubka zalomí doboku a jde to ven ze zdi. Nevím, co je pro ten vývod lepí...jestli směr nahoru, ale delí společná roura, nebo zalomení doboku a kratí cesta. Proto jsem se taky ptala na to, jak to máte vy.
Já mám nad sebou jetě jedno patro a půdu, take byla jediná volba... kdo nemá hotovou kuchyň, radí se dispozičně směrovat varnou desku s digestoří na stěnu, která je venkovní, aby byla nejjednoduí cesta. Nám to bohuel nevycházelo (skoro přes celou střední část U máme velké okno) a tak máme digestoř na jedné z bočních stran U a jde roura skr skříňku nahoru, nad skříňkou se láme a pod stropem přímým směrem ven do zdi. Není to nejkratí cesta, ale jde to....
Odborník na domácí spotřebiče Ti řekne, e je důleité málo lámat a zkrátit cestu na nejkratí, jak to jde... Jinak ztratí tah, výkon digestoře a zvýí hlučnost. Pokud mono zachovat nejlépe tu 150 nebo 120 vývod, co jde přímo z digestoře... my to z důvodu nedostatku místa pod stropem (máme horní skříňky skoro a ke stropu) museli svést do té ploché varianty, take riziko zvýeného hluku tu bylo, ale valí to báječně... Já mám Fagorku s výkonem 590m3 a jsem max. spokojená... Opravdu nikdo nic netuí, co tam vařím a vude je čisto, sucho a bez jakýchkoliv zápachů...
Panelákové digestoře, a u původní nebo dokupované se samostatnou vrtulí a světýlkem apod..., to je story sama za sebe... to nadělalo fakt jen hluk a přitom prd....
Není tady
Macex, a máte v obýváku krb? Četla jsem, e digestoře s vyím výkonem mohou nasávat vzduch z krbu a krb má nemá tah.
Není tady
Máme krb v obýváku, jasan, ale jednak je ke kuchyni otočený zády a jednak jsem o tomhle nikdy neslyela. Dole to přisávání míváme dost často zcela zavřené, kdy není nutné velký ár, ale spíe dlouhotrvající příjemno a táhne to i tak výborně. Komín nemáme nejirí (původní z původního domu), hodně, hodně vysoký a bez přídavných ventilátorů nám to vytápí i horní patro, take tah je víc ne dobrý....
Na tohle je dobré vznést dotaz na dobrého krbaře.... pokud má pochybnost.
Není tady
Dobrý den pokud můu chtěla bych vám tu poslat odkaz na reklama oni mi s kuchyní poradili výborně vyzkouejte je taky.
Upravil(a) mala.popelka (20. 2. 2012 21:23)
Není tady
Ahoj,
nevíte, kolik by mohla stát takováhle obyčejná kuchyň? Alespoň řádově? Nechceme chodit do ádné drahé společnosti, ani si to dělat na zakázku. Máme starou, u dost nevyhovující hrůzu doma a s manelem se chceme podívat po lepím Nemáme ale zase tolik moc penízků, jestli mi rozumíte.
http://bydlete-v-novem.cz/ads/pronajem- … ou-teplice
Díky za Vae názory a tipy!
Peule
Není tady
Chodí nám letáky z obi a podobných marketů a tam jsou krásné kuch.linky u kolem 4tis.
Není tady
já taky teď viděla kuchyňskou linku za supr cenu i se spotřebičema http://www.slevonabytek.cz/kuchyne/vse/moebelix/ a je krásná.
Není tady