27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Lilky omyjeme a nakrájíme podél na centimetrové plátky. Osolíme z obou stran a necháme v míse asi 20 minut "vypotit!. Mezitím nakrájíme cibuli na drobno a dáme do hrnce s trochou vody spařit.
Kdy se voda vpije, přidáme máslo a cibuli lehce osmahneme. Pak přidáme maso, sůl a pepř a opět ve osmahneme. Ochutíme petkou skořice, zalejeme vínem, necháme přejít varem a přidáme propasírovaná rajčata. Podlejeme sklenkou vody, přikryjeme pokličkou a necháme bublatna mírném ohni, dokud se voda nevypaří.
Opláchnuté lilky osuíme v čisté útěrce, osmaíme je (ugrilujeme nebo upečeme v troubě) a poklademe na pekáč. Brambory také nakrájíme na plátky. Kdy je ve hotovo, klademe na pekáček vrstvy lilků, masa, brambor a znovu lilku. Ten by měl zůstat jako poslední vrstva nahoře. To ve zalejeme beamelem (můeme ho dávat i průběně mezi vrstvy).
Příprava beamelu:
V hrnci rozpustíme máslo a přimícháme mouku. Necháme za stáleho míchání lehce zhnědnout. Odstavíme a dolijeme teplé mléko. Vrátíme na plotýnku a svaříme na omáčku, dochutíme solí, pepřem, mukátovým květem a parmezanem.
Ingredience:
5 středních lilků (není nutné, stačí pouze brambory anebo cuketa)
4 brambory, 500g mletého masa, 2 líce másla, 1 sklenka červeného vína, 3-4 zralá rajčata, skořice, pepř sůl, olej na smaení.
Na beamelovou omáčku:
50 g másla nebo tuku, 50 g mouky, 1/2 mléka, petku mukátového květu, 4 líce parmezánu.
Není tady
Hele, nechce té reklamy nechat?
Já myslím, e kdo chce, informace si najde sám. Není potřeba to vkládat tolikrát.
Má z toho provizi, nebo co?
Nejsme blbé. Stačí jednou.
Není tady
Nevedel jsem ze vlozeni receptu vyvola tak arogantni a nenavistnou reakci. Snazil jsem se kazdy recept vlozit jen jednou.
Ne vim jak treba nekdo muze najit recept na npr. Pasticadu kdyz 99 % Cechu v zivote ani neslyselo to slovo. To same plati i u ostatnich receptu.
Svymi recepty jsem nechtel nikoho urazit, jen s dovolenim rozsirit sbirku receptu .
A o tom zda mam provizi od kucharskeho ci treba zidovskeho loby, radsi nebudu odpovidat, neprijde mi to vhodne urovni techto zajimavych stranek.
Dalsi dukaz jak i tak krasne a nevine tema jako je vareni muze vyvolat takove reakce.
Omlouvam se predem jestli jsem syvmi recepty nekoho urazil nebo se ho dotknul, ale muj zamer byl opacny, a to dat namet na zajimavy obed ci veceri....
Upravil(a) Tomislav CK Dalmacijatour (28. 3. 2008 11:15)
Není tady
Tomislav CK Dalmacijatour napsal(a):
Nevedel jsem ze vlozeni receptu vyvola tak arogantni a nenavistnou reakci. Snazil jsem se kazdy recept vlozit jen jednou.
Ne vim jak treba nekdo muze najit recept na npr. Pasticadu kdyz 99 % Cechu v zivote ani neslyselo to slovo. To same plati i u ostatnich receptu.
Svymi recepty jsem nechtel nikoho urazit, jen s dovolenim rozsirit sbirku receptu .
A o tom zda mam provizi od kucharskeho ci treba zidovskeho loby, radsi nebudu odpovidat, neprijde mi to vhodne urovni techto zajimavych stranek.
Dalsi dukaz jak i tak krasne a nevine tema jako je vareni muze vyvolat takove reakce.
Omlouvam se predem jestli jsem syvmi recepty nekoho urazil nebo se ho dotknul, ale muj zamer byl opacny, a to dat namet na zajimavy obed ci veceri....
Ne, to jsem napsala asi do nesprávného chlívečku, promiň.
nejde o jídlo, ale o reklamu na CK, na kterou jsem reagovala.
Proti jídlu nic nemám, nečetla jsem to, sorry, patřilo to jinam, ikdy taky Tobě.
Omlouvám se.
Není tady
Dobra, beru to, holt vedu forum o Chorvatsku a napadlo mne abych sem dal recepty. Verim ze jak tobe tak i jinym Babinetkam zpestri fantaziii kdy a co varit.
Upravil(a) Tomislav CK Dalmacijatour (28. 3. 2008 13:07)
Není tady
Tomislav CK Dalmacijatour napsal(a):
Dobra, beru to, holt veduforum o Chorvatsku a napadlo mne abych sem dal recepty. Verim ze jak tobe tak i jinym Babinetkam zpestri fantaziii kdy a co varit.
)
Vření je O.K.
Asi jsem se unáhlila,jsem jen alergická na nevyádané reklamy, to je ve.
:-)
Fakt se omlouvám, tady to nepatřilo.
Upravil(a) Damila (28. 3. 2008 21:11)
Není tady