27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Krůta pečená po Dalmatsku
Krůtu natřeme zevnitř i zvenčí česnekem utřeným se solí. Třetinu slaniny a unku nakrájíme na nudličky, promícháme se petkou soli a mletého pepře a petkou rozdrceného rozmarýnu
a touto směsí krůtu na několika místech obloíme, prsa obloíme zbytkem na plátky nakrájené slaniny. Pak ji kolem dokola ováeme, potřeme olivovým olejem, dovnitř vloíme větvičku čerstvého rozmarýnu (anebo pár jehliček suchého), do pekáče nalijeme trochu oleje, krůtu pokropíme vínem, vloíme pekáč do předehřáté trouby a pečeme na 200°C skoro 2 hodiny. Poté odstraníme provázek, slaninu a rozmarýn a krůtu V troubě dopečeme do červena (asi jetě půl hodiny a hodinu), Podáváme s pečenými
mbory, černými olivami a zeleným salátem.
1 krůta
1 strouek česneku
petka soli
[color=darkred]150 g anglické slaniny
50 g unky
petka sueného rozmarýnu
1 dl olivového oleje
větvička čerstvého rozmarýnu
1 dl bílého Vlna
mletý pepř
Není tady