Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 28. 3. 2008 10:45

Tomislav
♥♥♥♥---
Místo: Praha 9
Registrovaný: 8. 12. 2006
Příspěvky: 328
Web

Taštičky z drůbežího masa po chorvatsku

Z mouky, vajec, vody a špetky soli vypracujeme hladké těsto, rozdělíme je na tři bochánky, které potřeme lehce olejem, přikryjeme ubrouskem a necháme odpočívat asi půl hodiny.
Mezitím si připravíme náplň: játra, srdíčka a maso nasekáme na drobno; cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji a na ní rychle osmahneme maso. Necháme vychladnout, spojíme vejcem a osolíme. Těsto tence vyválíme, potřeme ušlehaným vejcem a ve vzdálenosti asi 2 cm klademe lžičkou kupičky masa. Přikryjeme je druhým těstem, mezi kupičkami přitiskncme prsty, aby se slepilo, a vykrajujeme taštičky. Taštičky uvaříme ve slané vodě, scedíme
a omastíme máslem nebo sádlem, chceme-li je podávat jako samostatné jídlo. Můžeme je ovšem také zavářet do polévky.
Náplň:
200-250 g drůbežího masa,
jater a srdíček 1 cibule
sůl
olej
vejce
1 vejce na potření těsta
máslo nebo sádlo na omaštění

Těsto:

500 gmouky
3 vejce
0,5 dl vody
špetka soli trochu oleje 

Není tady

 
NÁŠ TIP:

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů