14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Z mouky, vajec, vody a petky soli vypracujeme hladké těsto, rozdělíme je na tři bochánky, které potřeme lehce olejem, přikryjeme ubrouskem a necháme odpočívat asi půl hodiny.
Mezitím si připravíme náplň: játra, srdíčka a maso nasekáme na drobno; cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji a na ní rychle osmahneme maso. Necháme vychladnout, spojíme vejcem a osolíme. Těsto tence vyválíme, potřeme ulehaným vejcem a ve vzdálenosti asi 2 cm klademe ličkou kupičky masa. Přikryjeme je druhým těstem, mezi kupičkami přitiskncme prsty, aby se slepilo, a vykrajujeme tatičky. Tatičky uvaříme ve slané vodě, scedíme
a omastíme máslem nebo sádlem, chceme-li je podávat jako samostatné jídlo. Můeme je ovem také zavářet do polévky.
Náplň:
200-250 g drůbeího masa,
jater a srdíček 1 cibule
sůl
olej
vejce
1 vejce na potření těsta
máslo nebo sádlo na omatění
Těsto:
500 gmouky
3 vejce
0,5 dl vody
petka soli trochu oleje
Není tady