27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Kachnu osolíme a opečeme na sádle. Kdy je dobře opečená ze vech stran, přidáme k ní cibuli nakrájenou na kolečka a nakrájené celerové řapíky. Rajčata spaříme, oloupeme a rozvaříme.
Kdy se cibule s celerovými řapíky osmahne, přilijeme ávu z rozvařených rajčat a víno, osolíme a opepříme, přiklopíme a dusíme zvolna asi
2 hodiny. Měkkou kachnu rozkrájíme na porce, ozdobíme duenou cibulí a řapíky celeru a podáváme s bramborovou kaí, připravenou tak, e uvařené rozouchané hrambory promícháme s lící sádla, solí, strouhaným sýrem a loutky.
Dalmácie
1 kachna
3 líce sádla
1 větí cibule 4 řapíky celeru
500 g rajčat
2,5 dl vína (bílého)
mletý bílý pepř, sůl
500 g brambor
1 líce sádla
2 líce strouhaného sýra 2 loutky
sůl
Není tady