Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 28. 3. 2008 10:44

Tomislav
♥♥♥♥---
Místo: Praha 9
Registrovaný: 8. 12. 2006
Příspěvky: 328
Web

Kachna s řapíkatým celerem po chorvatsku

Kachnu osolíme a opečeme na sádle. Když je dobře opečená ze všech stran, přidáme k ní cibuli nakrájenou na kolečka a nakrájené celerové řapíky. Rajčata spaříme, oloupeme a rozvaříme.
Když se cibule s celerovými řapíky osmahne, přilijeme šávu z rozvařených rajčat a víno, osolíme a opepříme, přiklopíme a dusíme zvolna asi
2 hodiny. Měkkou kachnu rozkrájíme na porce, ozdobíme dušenou cibulí a řapíky celeru a podáváme s bramborovou kaší, připravenou tak, že uvařené rozšouchané hrambory promícháme s lžící sádla, solí, strouhaným sýrem a žloutky.
Dalmácie

1 kachna
3 lžíce sádla
1 větší cibule 4 řapíky celeru
500 g rajčat
2,5 dl vína (bílého)
mletý bílý pepř, sůl
500 g brambor
1 lžíce sádla
2 lžíce strouhaného sýra 2 žloutky
sůl 

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů