6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chobotnici naklepeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou tak aby byla celá ve vodě. Na středním ohni vaříme asi 1-3 hodiny až maso změkne.
Necháme ve vodě až do vychlazení, potom scedíme pokrájíme a vložíme do salátové mísy. Přidáme olivový olej, najemno nakrájenou cibuli, šťávu z citronu, pepř, česnek a petrželovou nať. Na hodinku necháme odležet v ledničce.
Suroviny na 4 porce:
1 velká chobotnice (cca 1 kg), vykuchaná a omytá vodou
1 vetší červená cibule (může být i normální), najemno pokrájená
olivový olej
ocet (nejlépe vinný), citrón
stroužek česneku. drcený
2-3 lžíce posekané petrželové natě
Není tady
Jedla jsem to přímo od Vašeho krajana, chobotnice byla povařená v páře a vařené brambory, jinak to bylo stejné, vše vychladlé smíchal a bylo to moc dobré.
Není tady
Mně salát z chobotnice nechutnal vůbec. Zato lignje na žaru, po tom bych se umlátila, to byla božská mana...........
Jo a co mi chutnalo, když nám naše bytná dala k pečeným rybám brambory s čerstvou cibulí a zakapané vinným octem, to bylo taky super. Krom té chobotnice mi v Chorvatsku moc chutnalo.
Upravil(a) Modroočka (23. 6. 2008 15:50)
Není tady