21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Chobotnici naklepeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou tak aby byla celá ve vodě. Na středním ohni vaříme asi 1-3 hodiny a maso změkne.
Necháme ve vodě a do vychlazení, potom scedíme pokrájíme a vloíme do salátové mísy. Přidáme olivový olej, najemno nakrájenou cibuli, ávu z citronu, pepř, česnek a petrelovou na. Na hodinku necháme odleet v ledničce.
Suroviny na 4 porce:
1 velká chobotnice (cca 1 kg), vykuchaná a omytá vodou
1 vetí červená cibule (můe být i normální), najemno pokrájená
olivový olej
ocet (nejlépe vinný), citrón
strouek česneku. drcený
2-3 líce posekané petrelové natě
Není tady
Jedla jsem to přímo od Vaeho krajana, chobotnice byla povařená v páře a vařené brambory, jinak to bylo stejné, ve vychladlé smíchal a bylo to moc dobré.
Není tady
Mně salát z chobotnice nechutnal vůbec. Zato lignje na aru, po tom bych se umlátila, to byla boská mana...........
Jo a co mi chutnalo, kdy nám nae bytná dala k pečeným rybám brambory s čerstvou cibulí a zakapané vinným octem, to bylo taky super. Krom té chobotnice mi v Chorvatsku moc chutnalo.
Upravil(a) Modroočka (23. 6. 2008 15:50)
Není tady