27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Návod k přípravě:
Omyté hovězí maso propikujte kousky uzené slaniny, několika hřebíčky a slabě nakrájenými prouky česneku. Nechte maso marinovat přes den ve vinném octu a několikrát ho obrate. Vyjměte z marinády, dobře osute a obalte v mouce. Zvlá dejte dvě polévkové líce sádla, na ně polote maso a celou cibuli.
Opečte maso ze vech stran, přidávejte přitom po trokách vodu, případně hovězí vývar a nechte maso pod pokličkou dusit. Vmíchejte rajský protlak. Poté přidejte sklenici červeného vína, 1 a 2 kostky cukru a povařte směs asi tři hodiny na mírném ohni, a je maso měkké a lze ho krájet na tenké plátky. Přeceďte omáčku přes sítko, přidejte sůl a pepř podle chuti, přelijte znovu přes maso a vařte dalí půlhodinu na mírném ohni. Podávejte s těstovinami a strouhaným sýrem.
Není tady