Oznámení

19. dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční využití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník!

19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: Štíři jsou přísní, Panny umí ustoupit.

#1 28. 3. 2008 10:38

Tomislav
♥♥♥♥---
Místo: Praha 9
Registrovaný: 8. 12. 2006
Příspěvky: 328
Web

Kapr na česneku po chorvatsku

Kapra očistíme od šupin, vykucháme, zbavímo žáber, omyjcrno a koži několikrát příčně po obou stranách nařízneme. Dva stroužky česneku utřeme se solí a kapra tím natřeme.
Zbylý česnek rozdrtíme, smíchame s octem, moukou, sekanou petrželkou, paprikou, osolíme, opepříme a dobře promíchárne. Do pekáče naskládámo pár dřívek, aby sc kapr při pečení ncpřilepil k dnu, na dřívka položíme kapra, přelijeme jej olejem a připravenou česnekovou zálivkou. Vložíme do předehráté trouby a pečeme při 200 asi 1 hodinu do zlatova. béhem pečení jej občas poléváme výpekern. Podávame se salátem a vařeným hramborem.
1 kapr (1,5-2 kg) 1 hlavička česneku

1 lžička hladké lllouky

2 lžíce nasokané petrželové natě půl lžičky soli

½  lžičky sladké mleté papriky 4 lžíce oleje

5 lžic čtyřprocentního octa stll, mletý bílý pepř

Není tady

 
NÁŠ TIP:

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů