19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Kapra očistíme od upin, vykucháme, zbavímo áber, omyjcrno a koi několikrát příčně po obou stranách nařízneme. Dva strouky česneku utřeme se solí a kapra tím natřeme.
Zbylý česnek rozdrtíme, smíchame s octem, moukou, sekanou petrelkou, paprikou, osolíme, opepříme a dobře promíchárne. Do pekáče naskládámo pár dřívek, aby sc kapr při pečení ncpřilepil k dnu, na dřívka poloíme kapra, přelijeme jej olejem a připravenou česnekovou zálivkou. Vloíme do předehráté trouby a pečeme při 200 asi 1 hodinu do zlatova. béhem pečení jej občas poléváme výpekern. Podávame se salátem a vařeným hramborem.
1 kapr (1,5-2 kg) 1 hlavička česneku
1 lička hladké lllouky
2 líce nasokané petrelové natě půl ličky soli
½ ličky sladké mleté papriky 4 líce oleje
5 lic čtyřprocentního octa stll, mletý bílý pepř
Není tady