27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Prosím nemáte někdo recept na úpravu králíka. Zatím jsem z něho dělala jen řízky, ale chtěla bych ho vyzkouet třeba na zelenině, čínu z králíka nebo tak něco. Mám docela vysoký cholesterol tak řízky u moc dělat nechci. Díky
Není tady
Není tady
Není tady
Čína z králíka je mňamka - je to moc dobré maso. Jinak králík na česneku, na smetaně (jako svíčková)...
Není tady
Králík na zelenině a bílém víně, králík na suených vestkách na červeném víně, králičí hřbet jako svíčková.... mňam, dostala jsem hlad.... nebo králičí stehna na divoko...
Obecně je potřeba ten specifický králičí "čuch" něčím překrýt, ale ne přerazit - česnek, cibule bylinky. A za syrova pečlivě odstranit vechny kousky tuku, které bývají v dutině břiní, ty jsou cítit...
Králičí maso je dietní, málo hormonové a vůbec výtečné
Není tady
Děkuju moc za bezva inspirace!! Hned v neděli vyzkouím. Taka chová králíky a kadý z rodiny kromě mě nad tím masem ohrnuje nos take táta pak natvaně zásobuje známé a sousedy. Kdy si vezmu jak je to dietní (můj vysoký cholesterol) a dobré maso tak jsem si řekla e si to maso budu od taky brát častěji a dělat z toho různá jídla. Díky moc.
Není tady
Můj oblíbený, osvědčený recept:
Králík podle uzenáře
Mnohokrát vlastnoručně vyzkoueno a ověřeno!
Potřebuje:
Naporcovaného králíka
50 g unky
100 g ampionů nakrájet(nebo malou konzervu)
1 párek
1 cibule
2 líce tuku (olej nebo sádlo)
1 líce másla
1 dl smetany ke lehání
Kousek bujonové kostky
Citronovou ávu
Sůl
Pepř
Zelenou petrelku
1 líci hladké mouky (ne moc plnou, zarovnanou)
Postup:
Porce králíka spařit vřelou vodou, a jsou bílé, nechat okapat.
Na tuku osmait nakrájenou cibulku do zlatova. Přidat k ní králíka, osolit, opepřit, podlít troku vodou, přidat kousek bujónu. Přikrýt pokličkou a podusit do měkka.
Mezitím nakrájet unku na nudličky, párek na kolečka a ampiony na plátky (nebo konzervu ampionů), ve podusit na másle, zapráit moukou, osmahnout, zalít smetanou a dusit cca 2 minuty.
Směs přidat k měkkému králíkovi, dochutit citrónem přidat nakrájenou zelenou petrelku, provařit.
Nedej se odradit délkou receptu, jde to rychle a je to i rychle hotové tak rychle, jak rychle se podusí králík, a je to skutečně dobré.
Ten správný mak tomu dodá ten citrón a zelená petrelka
Není tady
Děkuju Bety, určitě recept zkusím. zní to lákavě:-))
Není tady
tuk, maslo, smetana, uplne dietny recept, vhodny presne pre mna
Není tady
taky chodím kadého půl roku na cholesterol...
Není tady
Já dělám králíka na slovenský zpôsob: králík se přes noc namočí do studené vody, aby z něho vyla pachu. Podle mnoství choresterolu v krvi strávníků propekujeme uzeným bůčkem, pekem, nebo ničím. Přidáme větí mnoství na kostičky nakrájené cibule, asi 2 strouky nastrouhaného česneku, osolíme, zapráíme paprikou sladkou a trochou pálivé, přidáme 5 kuliček celého pepře a 5 kuliček jalovce, pečeme, pokud je králík dospělejí (tuí) tak podusíme pod pokličkou a po změknutí odkryjeme. Těsně před dopečením rozdělíme na porce a dopečeme. Měfla by tam zůstat taková omáčka, nevypečeme nasucho. Servírujeme s vařenými brambory a tatarskou.
Není tady
Ahoj křepelko, mám na svých stránkách video jak uvařit králíka na česneku a cibuli a králičí roládu. Pod mým jménem a registrací vlevo je kolonka web a stačí si na to kliknout a jste u mě na receptech. Zdraví Ivana
Není tady
tady je spousta receptu, moc dobry je na houbach, na estragonu, cina z kralika, se zelim, mnam, asi pujdu vyndat kralika na zitrejsi obed http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … ews_only=0
Není tady