Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 28. 3. 2008 9:52

křepelka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 12. 9. 2006
Příspěvky: 266

králičí maso

Prosím nemáte někdo recept na úpravu králíka. Zatím jsem z něho dělala jen řízky, ale chtěla bych  ho vyzkoušet třeba na zelenině, čínu z králíka nebo tak něco. Mám docela vysoký cholesterol tak řízky už moc dělat nechci. Díky

Není tady

 

#2 28. 3. 2008 9:59

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 14. 2. 2006
Příspěvky: 14365

Re: králičí maso


http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

 

#3 28. 3. 2008 10:00

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 14. 2. 2006
Příspěvky: 14365

Re: králičí maso


http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

 

#4 28. 3. 2008 10:05

Ladie
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 18. 1. 2007
Příspěvky: 2242

Re: králičí maso

Čína z králíka je mňamka - je to moc dobré maso. Jinak králík na česneku, na smetaně (jako svíčková)... tongue

Není tady

 

#5 28. 3. 2008 10:42

kristla
♥♥-----
Místo: Brno
Registrovaný: 5. 4. 2007
Příspěvky: 80

Re: králičí maso

Králík na zelenině a bílém víně, králík na sušených švestkách na červeném víně, králičí hřbet jako svíčková.... mňam, dostala jsem hlad.... nebo králičí stehna na divoko...
Obecně je potřeba ten specifický králičí "čuch" něčím překrýt, ale ne přerazit - česnek, cibule bylinky. A za syrova pečlivě odstranit všechny kousky tuku, které bývají v dutině břišní, ty jsou cítit...
Králičí maso je dietní, málo hormonové a vůbec výtečné smile

Není tady

 

#6 28. 3. 2008 11:37

křepelka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 12. 9. 2006
Příspěvky: 266

Re: králičí maso

Děkuju moc za bezva inspirace!! Hned v neděli vyzkouším. Taka chová králíky a každý z rodiny kromě mě nad tím masem ohrnuje nos takže táta pak naštvaně zásobuje známé a sousedy. Když si vezmu jak je to dietní (můj vysoký cholesterol) a dobré maso tak jsem si řekla že si to maso budu od taky brát častěji a dělat z toho různá jídla. Díky moc.

Není tady

 

#7 28. 3. 2008 13:04

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: králičí maso

Můj oblíbený, osvědčený recept:

Králík podle uzenáře

Mnohokrát vlastnoručně vyzkoušeno a ověřeno!

Potřebuješ:
Naporcovaného králíka
50 g šunky
100 g žampionů nakrájet(nebo malou konzervu)
1 párek
1 cibule
2 lžíce tuku (olej nebo sádlo)
1 lžíce másla
1 dl smetany ke šlehání
Kousek bujonové kostky
Citronovou šávu
Sůl
Pepř
Zelenou petrželku
1 lžíci hladké mouky (ne moc plnou, zarovnanou)

Postup:
Porce králíka spařit vřelou vodou, až jsou bílé, nechat okapat.
Na tuku osmažit nakrájenou cibulku do zlatova. Přidat k ní králíka, osolit, opepřit, podlít trošku vodou, přidat kousek bujónu. Přikrýt pokličkou a podusit do měkka.

Mezitím nakrájet šunku na nudličky, párek na kolečka a žampiony na plátky (nebo konzervu žampionů), vše podusit na másle, zaprášit moukou, osmahnout, zalít smetanou a dusit cca 2 minuty.

Směs přidat k měkkému králíkovi, dochutit citrónem přidat nakrájenou zelenou petrželku, provařit.

Nedej se odradit délkou receptu, jde to rychle a je to i rychle hotové – tak rychle, jak rychle se podusí králík, a je to skutečně dobré.
Ten správný šmak tomu dodá ten citrón a  zelená petrželka


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#8 28. 3. 2008 14:24

křepelka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 12. 9. 2006
Příspěvky: 266

Re: králičí maso

Děkuju Bety, určitě recept zkusím. zní to  lákavě:-))

Není tady

 

#9 28. 3. 2008 14:29

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 14. 2. 2006
Příspěvky: 14365

Re: králičí maso

tuk, maslo, smetana, uplne dietny recept, vhodny presne pre mna lol


http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

 

#10 28. 3. 2008 15:32

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: králičí maso

roll taky chodím každého půl roku na cholesterol... mad


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#11 28. 3. 2008 17:02

Tetamáma
♥♥♥♥♥♥-
Místo: u Strakonic
Registrovaný: 3. 11. 2006
Příspěvky: 1936

Re: králičí maso

Já dělám králíka na slovenský zpôsob: králík se přes noc namočí do studené vody, aby z něho vyšla pachu. Podle množství choresterolu v krvi strávníků prošpekujeme uzeným bůčkem, špekem, nebo ničím. Přidáme větší množství na kostičky nakrájené cibule, asi 2 stroužky nastrouhaného česneku, osolíme, zaprášíme paprikou sladkou a trochou pálivé, přidáme 5 kuliček celého pepře a 5 kuliček jalovce, pečeme, pokud je králík dospělejší (tužší) tak podusíme pod pokličkou a po změknutí odkryjeme. Těsně před dopečením rozdělíme na porce a dopečeme. Měfla by tam zůstat taková omáčka, nevypečeme nasucho. Servírujeme s vařenými brambory a tatarskou.

Není tady

 

#12 28. 3. 2008 18:06

ivik12
♥♥-----
Registrovaný: 29. 11. 2007
Příspěvky: 60
Web

Re: králičí maso

Ahoj křepelko, mám na svých stránkách video jak uvařit králíka na česneku a cibuli a králičí roládu. Pod mým jménem a registrací vlevo je kolonka web a stačí si na to kliknout a jste u mě na receptech. Zdraví Ivana

Není tady

 

#13 29. 3. 2008 17:16

dasad
♥♥♥----
Registrovaný: 15. 7. 2006
Příspěvky: 126

Re: králičí maso

tady je spousta receptu, moc dobry je na houbach, na estragonu, cina z kralika, se zelim, mnam, asi pujdu vyndat kralika na zitrejsi obed smile  http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … ews_only=0

Není tady

 
NÁŠ TIP:

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů