Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 2. 5. 2008 15:06

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Nevěra - názor, diskuse

Somaia napsal(a):

do ouška, to sice nebylo, když jsi to máznul rovnou na sklo, ale budiž...
- doufám, že sis pořádně obtiskl na čelo klávesnici... ty červené čtverečky vypadají na ksichtě neodolatelně lol lol

lol a já proč se po mě, naši klienti, pořád tak podivně dívají a to ty......  i ty jedna:)  hjarta

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#77 2. 5. 2008 19:01

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Somaia: " protože já se s názorem Pandory ztotožňuji a chápu ho a přesto můj manželský vztah překonal čtvrtstoletí i občasné  větší či menší kolize. "

No vždyť to píšu, že každý uvažuje jinak big_smile. Když někdo potřebuje nevěry, klidně ...  A když je někdo nepotřebuje, tak taky - je to jeho rozhodnutí, že jo.
Já jsem jen psala zpočátku o tom, že když NECHCI - rozuměj, vědomě "nechci" lézt do pelechu s jiným chlapem, tak to prostě neudělám. To byl ten začátek debaty smile - šlo o slovíčka, že se to nemůže "přihodit". Jen o tom jsem původně psala. smile Mně to slovo "přihodilo" prostě zní jako výmluva pro určité jednání, jako když se někdo zbavuje té své osobní zodpovědnosti za to, co udělal. Nic víc big_smile.
Pak už jaké pohnutky nás k nevěře vedou, to samozřejmě záleží na každém jednotlivci. To nechávám na každém, je mi to jedno - já si totiž říkám, že nejdůležitější je, a v tom se zřejmě shodneme, jak to mají nastaveno v té dvojici.

Není tady

#78 2. 5. 2008 19:17

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

helena: "Jmenovitě se jedná hlavně o fenyletylamin, dopamin a noradrenalin. Tyto tři látky, přirození bratránci syntetických amfetaminů..."

Jsem chemička, rozborem drog se taky zabývám - jestli chceš jejich vzorce, můžu je poskytnout big_smile

"Někdy je to naopak velmi logické, i když teď řeknu něco velmi ošklivého - takový cizí chlap totiž může někdy paradoxně být tou "opěrnou zídkou", která mi rodinu v relativním klidu a pohodě pomůže udržet = tedy udrží mě v jisté stabilitě tak, abych já dokázala udržet v klidu rodinu.

Já vím, Heli, že píšeš za sebe a ze svých zkušeností neutral.... no, já taky nejsem svatá, ale mě ještě žádný cizí chlap v klidu rodinu neudržel. Jistěže mi mladý kolega svým lichocením může zvednout náladu, to jistě, ale nejsem na tom doma tak zle, abych se musela na služebce před ním svlíkat a vědět, že jeho těhotná partnerka si pochopitelně přeje, aby jí byl na té služebce věrný. Ono je to i o slušnosti k těm dalším lidem, třeba právě k ní... Víš, kdyby totiž ten kolega projevil zájem o sex, v tu ránu by u mě tak klesl, že .... už by mi ani lichotit nemohl, nevážila bych si ho. smile
Proto píšu, že každý uvažuje jinak. smile Protože nejsem naivka, vím moc dobře, že ten cizí chlap by mi po dvou letech lezl na nervy stejně jako ten, který je dobrým tátou mého dítěte smile. I proto je zbytečné mu věnovat svůj čas a je podle mě lepší obrátit pozornost domů. Jenže právě - každý to má jinak. Můj manžel je jiný než Tvůj, takže podle toho se vždycky bude odvíjet to naše názorové spektrum smile. Vždycky se na tyto věci budou dívat (jakžtakž) uspokojené manželky a jinak holky, co jsou doma se svými muži smutné.

Já jsem tu ale fakt původně nehodlala polemizovat o vhodnosti či nevhodnosti nevěr big_smile, to je vcelku každého věc; mě na začátku prostě zarazilo to slovo "přihodí se". Na tom trvám, že "přihodit se" přemýšlivému člověku prostě nemůže. Když nechce. smile
A díky, jsi hodná, že jsi napsala tummenupp, ráda si pokecám, nepotřebuju nad někým v debatě vítězit. Je fajn se dozvědět taky jiné náhledy.

Upravil(a) Tercila (2. 5. 2008 19:20)

Není tady

#79 2. 5. 2008 19:52

Somaia
Host

Tercila: Já jsem tu ale fakt původně nehodlala polemizovat o vhodnosti či nevhodnosti nevěr , to je vcelku každého věc; mě na začátku prostě zarazilo to slovo "přihodí se". Na tom trvám, že "přihodit se" přemýšlivému člověku prostě nemůže. Když nechce.

Tercilo... už jsem to psala o něco výš jaký je můj názor na mezilidské lidské vztahy a z tohoto pohledu se mi jeví tvá věta o "přemýšlení" opět jako nesmyslná.
Tak mě se třeba v životě "přihodilo" něco podobného, co bych nazvala jako "Charlesův syndrom" big_smile (při troše nadsázky)  prostě jsem si svého osudového může za partnera nevzala, ale vzala si někoho jiného, kterého miluji TAKY z celého srdce a moc si ho vážím.... ,  ač nad tím "přemýšlím" už několik desetiletí, tak jsem k žádnému logickému závěru, proč se mi to v tomto  životě přihodilo nebo dokonce, zda to má nějakou logiku nedospěla.... zvlášť , když se jedná o lásku bezpodmínečnou... to jest...věci a city  sami volně plynou a já nic nechci a nic neočekávám... jen vím, že jsem ráda, že OBA muži existují a směla jsem je poznat a milovat a tak to zůstane , co budu já dýchat.  Nemá to nic společného ani s mou zodpovědností, přemýšlivostí , inteligencí, momentální náladou  a bůhví čím dalším.... prostě to beru tak , že se to  "přihodilo" big_smile. I to se v životě může stát a jak patrno z notoricky známého životního  příběhu Charlese a Camily, nebývá to osud výjimečně ojedinělý.

Upravil(a) Somaia (2. 5. 2008 19:53)

#80 2. 5. 2008 20:18

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

No vždyť já nic neříkám, hlavně, že jsi spokojená tummenupp

Není tady

#81 2. 5. 2008 20:20

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Jééé, vlastně musím! Bezpodmínečná láska neexistuje. Zamiluješ se do krásného smradlavého bezdomovce??? Myslím, že ne wink. Podmínkou je, aby trošku voněl a trošku vydělával, viď? wink
Když už teda slovíčkaříme..... big_smile

Není tady

#82 2. 5. 2008 20:22

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

no..tady taky.... smilesmile

to si trochu ty pojmy pleteš Terci smile

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#83 2. 5. 2008 20:25

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Pandorra: "Terci, skutečně ti ušlo, že tu nejde o "debatní přebory", ale o zcela zásadní věc - umění empatie?"

No, nejmenuje se to debatní fórum? big_smile Beru tyhle stránky jako debatu a jestliže něčemu nerozumím, snažím se "dopsat" si s tím druhým, jaksi "dokončit myšlenku" - teda když to jde smile. Jde to hůř než u kafe, pochopitelně. Šlo mi jen o vysvětlení věci.

Ahoj Terci,
nezlob se, co ti teď napíšu, protože si vážím tvého vztahu k rodině. Nicméně diskutuješ tu poměrně hodně a mne to moc zaujalo, taky se v tobě trochu vidím, ale... - v hodně příspěvcích zmiňuješ, jak se kolem tebe pohybují pěkní a chytří muži, ale ty žena s velkým logickým Ž bys přece nikdy. A jak tvůj muž se snad až hnusný nad sousedkou v plavkách (to jsem si ti řekla- šiškovo voko by mě fakt nenapadlo řešit sousedku v plavkách či s bezom). A na mě ti to působí tak, že je mi tě skoro líto. Jako bys sama sebe měla potřebu přesvědčit, že život, který žiješ a jak sama sebe definuješ, je přeci správně. Jako by ses svázala lýkem, ale to vůbec není třeba pro to, aby člověk žil dobrý život a měl dobrý vztah. Když to nejde silou, tak to půjde větší silou- na to nevěřím.Když se přeci máte s manželem rádi a tvoříte prima rodinu, tak nechápu, proč řešíš ňadra nějaké ženy, či nevěru, či to, zda bys mohla mít jiné muže a že přeci s každým jsou nějaké potíže. Tomu fakt nerozumím.
K těm ňadrům sousedky-  My třeba s mužem rádi jednou za čas zajdeme na dobrý holčičí strip (no byli jsme dvakrát, abych nepřeháněla, ale docela bych zase zašla), já jsem bývalá tanečnice (sice ne stripová, asi by se mi nelíbili ty slintové, kteří se tam čas od času objeví) a ty holky jsou někdy skvělé tanečnice, mají krásná těla a často jsou i velmi lidsky příjemné.  Obzvlášť na mě se tváří hezky, protože jim většinou nadšeně tleskám a opravdu upřímně obdivuji jejich taneční schopnosti i krásné křivky. Bývám tam jediná ženská a myslím, že to i pro ty holky vytváří jinou dynamiku. Moc mě to prostředí překvapilo.
Já musím říct, že nemám potřebu, aby mi byl můj muž celý život věrný, nijak to nespojuji s jeho zodpovědností, či charakterností, či vztahem k rodině.  Jen bych ráda, aby se ke každé ženě choval tak jako ke mně doposud, aby měl ženy rád a vážil si jich. A budu moc šťastná, když nám bude spolu fajn, překonáme slabší chvíle a hlavně, když budeme mít společné nové zážitky a zajímavostí před sebou, budem se mít rádi a budem chtít být spolu.

Upravil(a) Nharte (2. 5. 2008 20:42)

Fly or Die. Punk je od punkevních jeskyní? smile

Není tady

#84 2. 5. 2008 20:34

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Aha, můj příspěvek je trochu zbytečný, ale když už jsem ho vypotila.

Není tady

#85 2. 5. 2008 20:35

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Nharte, ale to jsi mě s tou sousedkou v plavkách teda četla dost nepozorně.smile
Psala jsem, že až teď v souvislosti s tím vláknem jsem si uvědomila, že ta sousedka "existuje". Do té doby, než napsala Salen svůj příspěvek, jsem si na to ani nevzpomněla. Nehledě na to, že tu zahradu už 3 roky nevlastním. smile a fakt to není kvůli 55leté sousedce big_smile.
Celkově tady přece reagujeme na různé věci a i dost lidí napíše, že až tím vláknem se jim nějaký zážitek připomněl.

Jo a strip - to opravdu k životu nepotřebujeme. Stejně jako bychom ani já ani manžel (ten dokonce snad ještě míň než já) nejeli na nuda pláž. Stejně, jako podruhé už určitě nevydám penízky za výstavu Saudkových nahých nechutných fotek.

Jo, každý to má zařízené jinak. smile

Není tady

#86 2. 5. 2008 20:36

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Nharte: Aha, můj příspěvek je trochu zbytečný, ale když už jsem ho vypotila.

Není zbytečný, v pohodě tummenupp

Není tady

#87 2. 5. 2008 20:37

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Váš, Nharte, já se vždycky směju, že úchylky můžeme mít různé, hlavně, když se na nich v té dvojici lidi shodnou tummenupp

Není tady

#88 2. 5. 2008 20:48

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Co myslíš tou úchylkou? Že máš odpor k nahému tělu? To je zvláštní záležitost no.. a je dobře, že ji s mužem sdílíte.wink

Upravil(a) Nharte (2. 5. 2008 20:49)

Není tady

#89 2. 5. 2008 21:01

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Nharte, jestli jsi mladá a srovnatelně atraktivní v poměru k tanečnicím, nepřekvapuje mě, že to takto velkoryse pojímáš.
Taky jsem byla mladá a asi podobně velkorysá.
Jenže
Pokud je Ti téměř 55 jako mně, asi bys byla opatrnější s návštěvami podobných podniků. Ona se ta velkorysost někam vytratí a zbude strach, že si ho ta mladá třasořitka odvede, jen tak , pro svůj špás a Tobě zbudou jen oči k pláči.

Stejně je to i s případnou nevěrou. Jednou se může stát, že Tvůj muž bude stále v kurzu, ale Ty už nebudeš mít v diáři jediného fanouška.
Ani pak Ti nebude jeho nevěra vadit?

Není tady

#90 2. 5. 2008 21:01

adra
♥♥♥♥♥♥♥

Nharte...Tvuj příspvěk ale vůbec nebyl zbytečný....!!!!
ano přesně tak...jakoby Terci chtěla za každou cenu přsvědčit že jen a jen ona to má správně...mco křičí že ona by vubec to a to a jen¨jí manžel už vubec NE!!! Ty Terci a není ten tvuj tak trochu pod...pantoflák??!!
že ty za něj tááák všechno přesně víš  tonguetongue smile

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#91 2. 5. 2008 21:05

adra
♥♥♥♥♥♥♥

Heluška napsal(a):

Nharte, jestli jsi mladá a srovnatelně atraktivní v poměru k tanečnicím, nepřekvapuje mě, že to takto velkoryse pojímáš.
Taky jsem byla mladá a asi podobně velkorysá.
Jenže
Pokud je Ti téměř 55 jako mně, asi bys byla opatrnější s návštěvami podobných podniků. Ona se ta velkorysost někam vytratí a zbude strach, že si ho ta mladá třasořitka odvede, jen tak , pro svůj špás a Tobě zbudou jen oči k pláči.

Stejně je to i s případnou nevěrou. Jednou se může stát, že Tvůj muž bude stále v kurzu, ale Ty už nebudeš mít v diáři jediného fanouška.

proč pořád omíláte tu nevěru??!! proboha copak na tom stojí svět??
můj teda rozhodně ne
ve třiceti taky už člověk - tedy já nejsem jako ve 20-ti a přesto se ráda a strofnu si říci že i s upřímným obdivem podívám na jiné mladší hané ženy...bez nějaké obzvlášt velké zášti...to jako až mi bude 50 tak přivážu partnra ke stolu nejlíp těžkou koulí a budu ho hlídat aby se náhodu nepodával na jinou nedej bože nahořebezženu....a už vubec by ho náhodou nenapdlo zabrousit do strip baru....tak mu ještě vezmu občanku...vím že přeháním...ael nemůžu si pomoct....  wink
pane bože jen si uvědomit že prostě nemůžu všechno zvládnout sama tonguetongue
a že ten muj je protě CHLAP - normální zdravý chlap  a zaplat pán buh za to

Upravil(a) adra (2. 5. 2008 21:10)

Není tady

#92 2. 5. 2008 22:15

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Bezpodmínečná láska neexistuje.

Samozřejmě, že ano, ty jí jenom nejsi schopna. Jak by taky moralista mohl, že?

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#93 2. 5. 2008 22:21

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Heluško zdravím,
jo cítím se atraktivní, ale já se tak cítím celý život bez ohledu na cokoliv. Tohle beru jako svůj velký dar. Navíc si nemyslím, že žena v 55ti není atraktivní (i když je samozřejmě spusta mužů, kteří to tak vidí a já to respektuji). To ten strach ji dělá neatraktivní (a taky teda zanedbávání péče o tělo a duši, což považuju za urážku bytí), to spíš.. Podívej, když se muž rozhodne odkvačic, tak s tím nic nenadělám, ale dopředu se toho bát mi přijde šílenství. A s těma holčinama se teda srovnávat nemůžu, protože tancujou každý den pět hodin (a je jim asi tak 19náct, což mě teda fest není) a to já teda fakt ne. Možná bych měla říct, že s jinými partnery bych se v takové situaci třeba necítila dobře (jistěže mám zkušenost s muži, kteří vidí ženu hlavně jako nějakou věc, do které se strká, má být hlavně hebká a s dobrými domácími zvířaty na hrudi, popř mi zvyšovat ego dalšími způsoby, neotravovat doma s financemi), ale s mužem se cítím krásně- je to samozřejmě z velké části jeho obrovská zásluha!

No mám k tomu spoustu připomínek, ale nejdůležitější, co chci říct je- moje babi i mami udělaly dokonalou pracovní kariéru po smrti svých životních partnerů (po 55ti a 50ti). Obě vydělaly, co za celý život ne (potýkaly se s ledacčím- babička s alkoholikem, mamka věčný bojovník s větrnými mlýny), máma cestuje po celým světě a její smsky stylem- "Podívej, kdo mne doprovází po nábřeží. Představuji kolegu toho a toho, je to báječný gentleman. Dnes večeře a skok do řeky, zítra přednáším to a to."- mne fakt dostávají (nejlépe když je doplněna fotem nivého obličeja 40ti letého frajera, na kterého bych se skoro styděla usmát bez uzardění, fakt nechápu, kde vyhrabuje takový krásný a milý chlapy). Samozřejmě není všechno tak růžové, ale smysl pro humor, drive a chuť mít radost ze života, pracovitost- za to těm svým vzorovým babám fakt děkuju.

Upravil(a) Nharte (2. 5. 2008 22:23)

Není tady

#94 2. 5. 2008 22:31

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Heluška napsal(a):

big_smile Jak by se toto mohlo stát! Ne, dělám si samozřejmě srandu.
Jo můj muž bude velmi pravděpodobně atraktivní hodně dlouho (tak do smrti počítámsmile) a s věkem čím dál tím víc, já budu chřadnout a s klimakteriem přijde vadnutí. Si to mám hodit, bo co? Navopak! Já se budu mít! Po boku s takovým numerem unem. (Myslím to vážně, žádná ironie).
Jinak- v diářku žádné fanoušky nemám, nejsem fotbalové družstvo. tongue

Upravil(a) Nharte (2. 5. 2008 22:31)

Není tady

#95 3. 5. 2008 0:39

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Nharte,
vidím, že jsem si pěkně naběhla, nebo jsem zasáhla nějaké citlivé místečko. tillfreds

Letů a pádů jsem si vyrobila v životě dost abych mohl mluvit z vlastní zkušenosti.
Tak jako sytý hladovému nevěří, může být obtížné si představit, že i nás může semlít nemoc a v důsledku toho nic není jak bejvávalo, což se mi přinatrefilo.

Adro, ve 30. letech jsi stále mladý a křupavý salátek ve srovnání s většinou padesátnic. Ale vyjímky potvrzují pravidlo, jak uvádí Nharte  u svých drahých.
A ty vyjímky jsou na obou stranách.

Adro,
jsi mladá, tak snad přežiješ ve zdraví můj první a tento druhý příspěvek na tomto vlákně.

Není tady

#96 3. 5. 2008 9:17

Somaia
Host

Tercila napsal(a):

Jééé, vlastně musím! Bezpodmínečná láska neexistuje. Zamiluješ se do krásného smradlavého bezdomovce??? Myslím, že ne wink. Podmínkou je, aby trošku voněl a trošku vydělával, viď? wink
Když už teda slovíčkaříme..... big_smile

Tak to pozor.... to si pleteš pojmy. Bezpodmínečná láska není zamilovanost a zamilovávat se asi nebudu do každého na potkání... co myslíš???
Bezpodmínečná se láska se většinou nějak vyvine z prvopočátečního pocitu přitažlivosti ( nebo zamilovanosti) k osobě druhé, když potkám někoho tebou výše uvedeného, tak zřejmě ani nebude fungovat prvotní přitažlivost a nebude taky šance na něco jiného..., takže bezdomovce do toho nepleť.
Nevidím důvod, proč by bezpodmínečná láska nemohla existovat, existuje... Miluješ někoho tak, že ať se stane cokoliv, ten cit nejde zrušit. Může z něj být vlivem životních peripetií třeba bezdomovec , tělesně či duševně postižený, může udělat  prostě cokoliv  a nic to  na mém vztahu nezmění. To je moje životní zkušenost.
Ale zcela zjevně se my dvě asi nemůžeme pochopit.... sytý hladovému zřejmě neuvěří wink wink big_smile

#97 3. 5. 2008 9:34

Somaia
Host

Tercila napsal(a):

Jo a strip - to opravdu k životu nepotřebujeme. Stejně jako bychom ani já ani manžel (ten dokonce snad ještě míň než já) nejeli na nuda pláž. Stejně, jako podruhé už určitě nevydám penízky za výstavu Saudkových nahých nechutných fotek.
Jo, každý to má zařízené jinak. smile

No vidíš, Terci, já jsem zařadila dovolenou s pobytem na nuda pláži mezi ty nekrásnější, které si budu pamatovat.  Ten pocit absolutní svobody a sounáležitosti se všemi živly ( a taky slunečními paprsky) se s textilem zažít nedá.  Cítila jsem jsem se dvojnásobně jako znovuzrozená a očištěná. Svoje okolí , včetně dalších přítomných lidí jsem neměla potřebu řešit vůbec... jakoby byly jedno tělo jedna duše.... jsou to zvláštní pocity a tento vnitřní  stav jsem vnímala jako  naprosto přirozený .
Jinak doma nahá běžně nechodím a a exhibicionista taky nejsem ... wink

#98 3. 5. 2008 11:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Heluška napsal(a):

Nu myslím, že ženě tak svobodné, nepoutající se fatálně k ničemu a nikomu, přijímající to, co k ní příjde a co se jí "přihodí" s radostí a pokorou nejspíš nevěra opravdu nebude vadit.
Možná ji na okamžik zraní, ale rozhodně ji nezbourá její vlastní svět smile
A vo vo vo vo tom to je.

Člověk uvězněný v iluzi morálky tohle prostě nepochopí.
Uvažuje jen v dimenzích: to se smí, to se nesmí.
Je dokonale ochočeným a domestikovaným jedincem.
Přesvědčeným, že pravidla, která mu někdo postupně vštípil, jsou vlastně ta jedinám, ba co víc ta nejlepší možná a že jsou jeho vlastní.
Smutné.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#99 3. 5. 2008 12:24

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

"Stejně jako bychom ani já ani manžel (ten dokonce snad ještě míň než já) nejeli na nuda pláž."

Musím přiznat Tercilo, že mne naprosto fascinuje, jak vždy soprocentě víš, co uděláš nejen ty, ale dokonce i tvůj muž... Vždy víš, i pokud jde o sebe větší prkotinu, jak přemýšlí, co by udělal, neudělal...
Obdivuhodné.
Já osobně bych se sice s takovým mužem asi unudila k smrti, ale taky proto je to nejspíš tvůj manžel a ne můj, že? smile

Já za sebe mohu říci, že si nejsem stoprocentě jistá ani svým konáním, natož konáním toho druhého.
Nikdy se stoprocentní jistotou nemohu tvrdit, jak zvládnu situace, které mi život připraví, které se mi přihodí - tedy ty, které jsem nijak předem neplánovala, přesto jsou tu .

Ze své zkušenosti vím, viděla jsem na vlastní oči, že v situacích, které se prostě "přihodí", častěji "selhávají" - tedy chovají se jinak, než vždy hlásali - přemýšliví moralisté než lidé, kteří se řídí vlastní intuicí. Myslím, že je to proto, že ti se mají více rádi a neposlouchají žádný implantovaný program, ale svoje srdce.

A pokud jde o nuda pláž, tak to se opravdu musím smát. Z té mají odmítavé reakce především lidé, kteří si ji ve své rozumně logické mysli spojí se sexem, morálkou a bůh ví jakými nepřístojnostmi. Nu a lidé, kteří nejsou srovnaní s vlastním tělem.
My ostatní si užíváme volnosti a všech těch pocitů, o kterých mluví Som.

Ano, každý to máme prostě jinak.
Jen je třeba taky dodat, že tak, jak to máš ty, to nemusí být ta jediná správná varianta, tak jak to mám já, to nemusí být pro většinu přijatelné, protože je to pro ně nepochopitelné.

A o to právě jde - o vzájemné pochopení a především o nestanovování žádných obecně platných pravidel, ze kterých je pak kdokoliv oprávněn usuzovat, že ti, co je neakceptují, jsou zavrženihodní.
Vždyť se stačí jen podívat do jiných než západních kultur smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#100 3. 5. 2008 13:09

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Pandorro,
Každý jsme vězněm něčeho jiného. Kdyby to tak nebylo, asi bychom byli jinde s čistou duší, bez zátěže bychom toto lidské hemžení sledovali třeba jako andělé.

Že by mě na starší roky  postihlo moralizování? Fuj. To se mi nelíbí.

Moc toho o Tvém soukromí nevím  a ani nežádám info servis. Nevím, jestli máš partnera, či ne.
Řekněme , že máš. V našem věku není moc jednoduché vytvořit už po několikáté dobrý pár. Tak si jen tak sama pro sebe upřimně odpověz na otázku.
Když Ti bude právě teď současný partner  (nebo imaginární)nevěrný, jsi opravdu tak svobodná, aby to s Tebou nic neudělalo?
Jsi dominantní a máš dost silného egouška, několikrát jsi to  tu připustila . Jak se srovnáš s tím, že se dělíš o partnera s jinou?
Vážně se nebudeš trápit tím, že by mohl odejít jinam?
Vážně budeš tak velkomyslná a řekneš- jdi. Bylo to fajn, já jsem si Tě užila a teď  ať je s Tebou hezky jiné.

V tom případě smekám.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí