6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pandorra: "dvojici je 25+-, vezmou se, mají děti, domohou se spolu nějakého majetku a tak spolu LOGICKY musí zůstat, i kdyby se pozabíjet měli a děti nadosmrti zmrzačili..."
Jo, tímto jsi mě přesvědčila o tom, e opravdu některé lidi podceňuje. Moná Tě to udiví, ale někteří! lidé pouívají logiku i v 25 letech . A někteří ne. To je celé.
Uvauje v úplně jiné rovině ne já. Proto taky kadá z nás má jiný průběh ivota... Co je logické .
Není tady
Tercilo, tak s tebou budu chvíli polemizovat já, ju?
inteligentní člověk se udrí
Nevím, jakou inteligenci má na mysli, ale věř, e do cizí postele se můe dostat stejně tak univerzitní profesor jako kopáč, prevít bez zábran jako laskavý a hodný člověk (ten má moná větí výčitky svědomí), notorický děvkař jako do té doby sluná máma a manelka...
ílené mrazení z jiného chlapa (jak popisuje Ilona)... Skoro by se to dalao nazvat tak, e v té chvíli člověk není svéprávný
No, skoro není. Ona matička příroda dobře ví, jak si zajistit pokračování rodu a je jí celkem fuk, co na to společenské konvence.
"Pokud jsou k sobě lidé fyzicky přitahováni, vyřinou se do krve proudem neurochemikálie na bázi adrenalinu. Jmenovitě se jedná hlavně o fenyletylamin, dopamin a noradrenalin. Tyto tři látky, přirození bratránci syntetických amfetaminů, nám dohromady zajiují pocit zamilovanosti či jakéhosi omámení."
"Amfetamin - typický reprezentant psychostimulancií. Jeho podání vede k větí sdílnosti a urychlení řeči, ve vyích dávkách ke stavu intenzivní emoční hyperforie (bleskové intenzivní veobjímající blaho, orgasmus celé bytosti), vekeré vjemy jsou neobyčejně silné a jasné, čas jako by plynul pomalu."
kdy chci prioritně mít rodinu v klidu, tak je NELOGICKÉ cpát si do postele cizího chlapa
Někdy je to naopak velmi logické, i kdy teď řeknu něco velmi oklivého - takový cizí chlap toti můe někdy paradoxně být tou "opěrnou zídkou", která mi rodinu v relativním klidu a pohodě pomůe udret = tedy udrí mě v jisté stabilitě tak, abych já dokázala udret v klidu rodinu.
někdo se poníit nechá, někdo ne
Kdo je ten poniovaný? Pachatel nebo obě? Nebo snad oba?
Není tady
Tercila napsal(a):
Pandorra: "dvojici je 25+-, vezmou se, mají děti, domohou se spolu nějakého majetku a tak spolu LOGICKY musí zůstat, i kdyby se pozabíjet měli a děti nadosmrti zmrzačili..."
Jo, tímto jsi mě přesvědčila o tom, e opravdu některé lidi podceňuje. Moná Tě to udiví, ale někteří! lidé pouívají logiku i v 25 letech . A někteří ne. To je celé.
Uvauje v úplně jiné rovině ne já. Proto taky kadá z nás má jiný průběh ivota... Co je logické .
No Tercilo, myslím, e tady v tomto ohledu bys měla logiku vypustit, protoe já se s názorem Pandory ztotoňuji a chápu ho a přesto můj manelský vztah překonal čtvrtstoletí i občasné větí či mení kolize. Protoe jsem nevěru proila také oboustraně , své zkuenosti jsem i odnesla... a to nejdůleitějí poučení "nelpění" na jakýchkoliv potřebných jistotách je asi tím nejzádnějím a nejdůleitějím.
Upravil(a) Somaia (2. 5. 2008 8:22)
Dámy co se pohorujete a tak nějak rozčilujete. Někdo prostě má nastaveno, e jeden mu, jedna ena, jedno manelství a pokud nás smrt nerozdělí.
Manelství, tak jak jej máme tak nějak 3 000 let nastaveno, a které definoval jeden filozov předminulého století je přeilé, spoutává jedince do nerovnoprávného vztahu, do silné ekonomické závislosti a hlavně do citových problémů.
S jedním nějak nesouhlasím s Pan, by má skoro ve vem pravdu jedno myslím opomněla. Ano má pravdu dva jedinci +- 25 let, +- dvě děti, +- jeden byt, +- 15 let ivota a jsou jinde ne byli před oněma -+ 15 lety. Jsem toho důkazem a vlastně vichni tady. Ten mráz co přiel po oněch cca 15 letech u mě byl horí ne arktický. Jedno s čím nesouhlasím, je e ti dva se zákonitě musí rozejít dospět k nevěře. Záleí jak spolu a sami na sobě pracují, jak vzájemně se obohacují a dokáí ten běh ivota sami v sobě zvládnout a vyjádřit jasně a vzájemně své potřeby.
Není tady
Tercila napsal(a):
Boha jeho Tercilo, ty jsi fakt computer
Co tohle má společného s PODCEŇOVÁNÍM???
Člověk se prostě mění, získává nové zkuenosti, dozrává....
Tak to prostě někdy je. Jindy není.
Uvauji jinak ne ty?
Nu, já bych spí řekla, e ty má své neměnné vzorce a já dovedu improvizovat.
Ty NECHÁPE to, co je vně tvé matematiky, já sice velmi často NECHÁPU, ale vím, e chápat vdycky nemusím, stačí vzít na vědomí a tolerovat
A čistě mezi námi: můj pocit SEVŘENÍ z tebe jsi jen potvrdila: e ty má hroznej vítr z toho "íleného mrazení"
Bůh ví, jak by to tvoje logická matematika ustála.... inteligentní člověk nikdy neví, e?
(Sorry, teď jsem jedovatá, ale kdy já si nemohu pomoci Na spoustu věcí máme v podstatě stejný názor, ale ten tvůj strach z pádu "do bahna opovreníhodné nevěry" ti dává dikci matky představené a tam já u prostě stojím na zadních )
Není tady
helena,
Tomuhle já říkám "ivotní moudrost" kovaná "ohněm manelství"
V pětadvaceti sis to určo nemyslela a pochybuji, e by tvé logické mylení tehdy a dnes bylo jiné, e?
Tady vidí Tercilo, e s logikou člověk v ivotě asi moc nevystačí......
Není tady
Pisateli, asi nemá smysl pořád dokola rozebírat různé typy souití různých jedinců. Jediné, čím si jsem dnes jistá je to, e ádné, absolutně ádné ablony a katulky neexistují a z toho důvodu nemohou existovat ani veobecně platné návody a doporučení. Jediné , co mohu na sobě úspěně aplikovat je nadhled, tolerance, moudrost a ji zmíněné nelpění na představách a vzorcích ....
V jistém smyslu zůstane vdycky vztah dvou lidí určitou sázkou do loterie, protoe budou vdy existovat tísíce vnějích vlivů i do toho jetě náklad , který si vlečeme z minulosti, a o kterém někdy jen mlhavě tuíme.... Já jsem přesvědčená, e sebezodpovědnějí a charakterově vyspělá lidská bytost nikdy nemůe tuit, jaká karta mu v loterii vztahů padne a co mu to ve skutečnosti přinese.
Pisatel napsal(a):
S jedním nějak nesouhlasím s Pan, by má skoro ve vem pravdu jedno myslím opomněla. Ano má pravdu dva jedinci +- 25 let, +- dvě děti, +- jeden byt, +- 15 let ivota a jsou jinde ne byli před oněma -+ 15 lety. Jsem toho důkazem a vlastně vichni tady. Ten mráz co přiel po oněch cca 15 letech u mě byl horí ne arktický. Jedno s čím nesouhlasím, je e ti dva se zákonitě musí rozejít dospět k nevěře. Záleí jak spolu a sami na sobě pracují, jak vzájemně se obohacují a dokáí ten běh ivota sami v sobě zvládnout a vyjádřit jasně a vzájemně své potřeby.
Tak to mi přesně vysvětli, s čím nesouhlasí?
Jak ty jsi "obohacoval, zvládal a sám na sobě pracoval", kdy jsi u 2x rozvedený?
A nikde jsem nenapsala, e dvojice ZÁKONITĚ MUSÍ dojít k nevěře a rozejít se.
Jsou lidé, jejich vzájemný vztah nevěra posílí, protoe pročistí, jsou lidé, pro které je nevěra naprosto nemyslitelná, jsou lidé, kteří si dovedou věci vyříkat i bez nevěry.
Buď prosím pozornějí k tomu, co čte i k tomu, co píe.
A hlavně k tomu, co dělá.
S pozorností k tomu, co dělá, má velký problém, proto taky "valje ivotem" tak, jak vlaje.
Není tady
Somaia napsal(a):
Pisateli, asi nemá smysl pořád dokola rozebírat různé typy souití různých jedinců. Jediné, čím si jsem dnes jistá je to, e ádné, absolutně ádné ablony a katulky neexistují a z toho důvodu nemohou existovat ani veobecně platné návody a doporučení. Jediné , co mohu na sobě úspěně aplikovat je nadhled, tolerance, moudrost a ji zmíněné nelpění na představách a vzorcích ....
V jistém smyslu zůstane vdycky vztah dvou lidí určitou sázkou do loterie, protoe budou vdy existovat tísíce vnějích vlivů i do toho jetě náklad , který si vlečeme z minulosti, a o kterém někdy jen mlhavě tuíme.... Já jsem přesvědčená, e sebezodpovědnějí a charakterově vyspělá lidská bytost nikdy nemůe tuit, jaká karta mu v loterii vztahů padne a co mu to ve skutečnosti přinese.
AMEN.
Není tady
Jetě mě napadlo ve spojitosti s Tercilou , e v loterii taky nelze počítat s logikou.... teorie, e dlouho nepadlo číslo XY, tudí logicky by brzy padnout mělo..... nesmysl, e jo???
Somi, plně s tebou souhlasím nemá cenu to rozebírat. ivot není katulka nebo uplík, barevnej puntík a jen ty ulpíky, aktulky, či puntíky do sebe zapadají a nebo si ladí jsou ty pravé a nerozlučitelné.
ivot je různobarevný nikoli jen černý, bílý nebo jak se říká poslední dobou edivý. Myslím, e jsem jaksi svým příspěvkem narazil na to, e manelství z dob Řecka Říma či předminulého století je přeilé, nefunční a nehodné postmoderní doby. Moná jsem se jasně nevyjádřil, ale snail jsem se poukázat na to, e kadý jedinec je strůjcem toho jak se v partnerském vztahu ije, zda je funkční a nebo jen něco vyčpělé, ale jen "touha" po zachování "dekora" a tradic dávno překonaných, ale moralisticky vyadovaných (mnohdy z důvodu ekonomiky jedince) setrváváme na tom "manelství" a nic víc neexistuje. Osobně mám názor, e ten kdo vyrovně zdvíha prst a káe vodu sám má tolik másla na hlavě, e si můe zařídit máslenku. Vak známe příklad z dob naich matek a otců e?, "Mravnost nade ve" kde pan profesor Antonín Karas v podání Hugo Hasse se kdysi dávno pozapomněl, ale ve spolku mravných kázal jak bůh.....
Upravil(a) Pisatel (2. 5. 2008 9:13)
Není tady
Pandorra - samozřejmě, e v 25 jsem měla úplně jiné představy... jene za třicet let jsem se naučila ít s tím, co mám, ne s představama (ale přiznávám, e někde v koutku due si je pietně uchovávám a hejčkám spolu s jinými vzpomínkami a artefakty). Akorát to logické mylení... no... pouila bych asi jiné slovo, páč si dodnes vzpomíám, jak na mě řval profesor matematiky ... ale on měl zřejmě na mysli jinou logiku ... jako Tercila, asi...
Pisateli, kdy je doma studeno a nevlídno, u v tom arktickém mrazu těko bude pracovat na sobě, nato na vzájemném obohacování a vyjadřování potřeb. V extrémních podmínkách u je to jenom snaha o přeití - na způsobu nezáleí. Pud sebezáchovy je velmi silný, dokonce tě přinutí i serat bliního svého...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Jak ty jsi "obohacoval, zvládal a sám na sobě pracoval", kdy jsi u 2x rozvedený?
No mohu já za to, e moje první BM mi nasadila parohy a odela za svým srdcem a hormony a já byl vlastně odsouzen k rozvodu? Ono ani ona (viz jinde) u toho kdo proluxoval tu postel neuspěla...
Jsou lidé, jejich vzájemný vztah nevěra posílí, protoe pročistí, jsou lidé, pro které je nevěra naprosto nemyslitelná, jsou lidé, kteří si dovedou věci vyříkat i bez nevěry.
Po tomto dovysvětlení není ji s čím nesouhlasit, jak jsem naznačil ve svém prvním příspěvečku.
Ví jsem jen mu s pomalejím mylením.
Buď prosím pozornějí k tomu, co čte i k tomu, co píe.
S pozorností k tomu, co dělá, má velký problém, proto taky "valje ivotem" tak, jak vlaje.
"Vlaji", to má pravdu z té zatuhlosti kterou jsem si nastříádal za posledních pět let druhého manelství, jsem jetě neroztál a po některých peripetiích které zas zmrazili to poloroztáté zas mrznu:( Ale to je v pohodě, horčí u to nebude prý bude lépe
Upravil(a) Pisatel (2. 5. 2008 9:40)
Není tady
Pandorraa
[b napsal(a):A čistě mezi námi: můj pocit SEVŘENÍ z tebe jsi jen potvrdila:[/b] e ty má hroznej vítr z toho "íleného mrazení"
Bůh ví, jak by to tvoje logická matematika ustála.... inteligentní člověk nikdy neví, e?
(Sorry, teď jsem jedovatá, ale kdy já si nemohu pomoci Na spoustu věcí máme v podstatě stejný názor, ale ten tvůj strach z pádu "do bahna opovreníhodné nevěry" ti dává dikci matky představené a tam já u prostě stojím na zadních )
to bych taky řekla....
Tercilo a ví vubec o co přichází ????
Upravil(a) adra (2. 5. 2008 9:52)
Není tady
helena napsal(a):
Pisateli, kdy je doma studeno a nevlídno, u v tom arktickém mrazu těko bude pracovat na sobě, nato na vzájemném obohacování a vyjadřování potřeb. V extrémních podmínkách u je to jenom snaha o přeití - na způsobu nezáleí. Pud sebezáchovy je velmi silný, dokonce tě přinutí i serat bliního svého...
Taky jsem to "vzdal" a nyní se snaím se roztát. nepříjme mě do své relax vany?
Není tady
já četla pisateli e se snaít "rozdat"
Není tady
Pomóóóc - dejte někdo Pisatelovi brom... nebo za sebe neručím... von mě furtumfurt bude pronásledovat...a lákat někam... a vnucovat se... já ho NECHCÍÍÍ...
Není tady
helena napsal(a):
Pomóóóc - dejte někdo Pisatelovi brom... nebo za sebe neručím... von mě furtumfurt bude pronásledovat...a lákat někam... a vnucovat se... já ho NECHCÍÍÍ...
Heli brom byl podávám 22 let a nezabral
Já tebe To mi nedovolí můj stud
Není tady
Pisatel napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
No mohu já za to, e moje první BM mi nasadila parohy a odela za svým srdcem a hormony a já byl vlastně odsouzen k rozvodu? Ono ani ona (viz jinde) u toho kdo proluxoval tu postel neuspěla...
Jsou lidé, jejich vzájemný vztah nevěra posílí, protoe pročistí, jsou lidé, pro které je nevěra naprosto nemyslitelná, jsou lidé, kteří si dovedou věci vyříkat i bez nevěry.Po tomto dovysvětlení není ji s čím nesouhlasit, jak jsem naznačil ve svém prvním příspěvečku.
Ví jsem jen mu s pomalejím mylením.Buď prosím pozornějí k tomu, co čte i k tomu, co píe.
S pozorností k tomu, co dělá, má velký problém, proto taky "valje ivotem" tak, jak vlaje."Vlaji", to má pravdu z té zatuhlosti kterou jsem si nastříádal za posledních pět let druhého manelství, jsem jetě neroztál a po některých peripetiích které zas zmrazili to poloroztáté zas mrznu:( Ale to je v pohodě, horčí u to nebude prý bude lépe
1. jistě e můe, jsi spolupachtel.
2. řekla bych přesně naopak - s příli rychlým mylením, pro jedno ti uniká druhé, take vlastně s "nemylením"
3. první část je super zhodnocení, za druhou si můe sám - tluče hlavou pořád o stejnou zeď, dobře ti tak!
Není tady
helena napsal(a):
Nu děvče...jak ho tak znám, řekla bych, e je ti to prd platný. Na tohle má Pisatel dlooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooouhýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý
vedení...........
(se mi to odmítá i pořádně zobrazit )
Upravil(a) Pandorraa (2. 5. 2008 13:18)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
1. jistě e můe, jsi spolupachtel.
2. řekla bych přesně naopak - s příli rychlým mylením, pro jedno ti uniká druhé, take vlastně s "nemylením"
3. první část je super zhodnocení, za druhou si můe sám - tluče hlavou pořád o stejnou zeď, dobře ti tak!
ad 1. Jistě e jsem spolupachatel. Onen pojem "odsouzen" je pohled z doby kdy se to stalo, dnes to vidím úplně jinak.
ad 2. přítě nepi litánie přes dvě stránky neopič se na obzvlátě propacované "moudra" jsem tu já
ad 3. Zkus mi tu stěnu vyměnit. U mě bolí hlava
Není tady
Pandorraa napsal(a):
helena napsal(a):
Nu děvče...jak ho tak znám, řekla bych, e je ti to prd platný. Na tohle má Pisatel dlooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooouhýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý
vedení...........
(se mi to odmítá i pořádně zobrazit )
Kecko Ale mám tě rád
P.S. I Helenu ale jen v rámci písmenek
Není tady
noooo taky by se ti mohlo stát , e na "enském" serveru by ses mohl umilovat k smrti... p.s. samozřejmě , e jen přes písmenka čili virtuálně...
Somaia napsal(a):
noooo taky by se ti mohlo stát , e na "enském" serveru by ses mohl umilovat k smrti... p.s. samozřejmě , e jen přes písmenka čili virtuálně...
Ty Som to by nebyla karedá smrt i třeba jen virtuální.
(P.S. jen pro tebe do ouka jednou se mi podařilo u toho usnout ...)
Není tady
do ouka, to sice nebylo, kdy jsi to máznul rovnou na sklo, ale budi...
- doufám, e sis pořádně obtiskl na čelo klávesnici... ty červené čtverečky vypadají na ksichtě neodolatelně