Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 1. 5. 2008 18:07

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Nevěra - názor, diskuse

Pandorra: "dvojici je 25+-, vezmou se, mají děti, domohou se spolu nějakého majetku a tak spolu LOGICKY musí zůstat, i kdyby se pozabíjet měli a děti nadosmrti zmrzačili..."

Jo, tímto jsi mě přesvědčila o tom, že opravdu některé lidi podceňuješ. Možná Tě to udiví, ale někteří! lidé používají logiku i v 25 letech smile. A někteří ne. To je celé.
Uvažuješ v úplně jiné rovině než já. smile Proto taky každá z nás má jiný průběh života... Což je logické smile.

Není tady

#52 2. 5. 2008 7:10

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Tercilo, tak s tebou budu chvíli polemizovat já, ju?

inteligentní člověk se udrží

Nevím, jakou inteligenci mᚠna mysli, ale věř, že do cizí postele se může dostat stejně tak univerzitní profesor jako kopáč, prevít bez zábran jako laskavý a hodný člověk (ten má možná větší výčitky svědomí), notorický děvkař jako do té doby slušná máma a manželka...

šílené mrazení z jiného chlapa (jak popisuje Ilona)... Skoro by se to dalao nazvat tak, že v té chvíli člověk není svéprávný

No, skoro není. Ona matička příroda dobře ví, jak si zajistit pokračování rodu http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png a je jí celkem fuk, co na to společenské konvence.
"Pokud jsou k sobě lidé fyzicky přitahováni, vyřinou se do krve proudem neurochemikálie na bázi adrenalinu. Jmenovitě se jedná hlavně o fenyletylamin, dopamin a noradrenalin. Tyto tři látky, přirození bratránci syntetických amfetaminů, nám dohromady zajišují pocit zamilovanosti či jakéhosi omámení."
"Amfetamin - typický reprezentant psychostimulancií. Jeho podání vede k větší sdílnosti a urychlení řeči, ve vyšších dávkách ke stavu intenzivní emoční hyperforie (bleskové intenzivní všeobjímající blaho, orgasmus celé bytosti), veškeré vjemy jsou neobyčejně silné a jasné, čas jako by plynul pomalu."

když chci prioritně mít rodinu v klidu, tak je NELOGICKÉ cpát si do postele cizího chlapa

Někdy je to naopak velmi logické, i když teď řeknu něco velmi ošklivého - takový cizí chlap totiž může někdy paradoxně být tou "opěrnou zídkou", která mi rodinu v relativním klidu a pohodě pomůže udržet = tedy udrží mě v jisté stabilitě tak, abych já dokázala udržet v klidu rodinu.

někdo se ponížit nechá, někdo ne

Kdo je ten ponižovaný? Pachatel nebo obě? Nebo snad oba?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#53 2. 5. 2008 8:21

Somaia
Host

Tercila napsal(a):

Pandorra: "dvojici je 25+-, vezmou se, mají děti, domohou se spolu nějakého majetku a tak spolu LOGICKY musí zůstat, i kdyby se pozabíjet měli a děti nadosmrti zmrzačili..."

Jo, tímto jsi mě přesvědčila o tom, že opravdu některé lidi podceňuješ. Možná Tě to udiví, ale někteří! lidé používají logiku i v 25 letech smile. A někteří ne. To je celé.
Uvažuješ v úplně jiné rovině než já. smile Proto taky každá z nás má jiný průběh života... Což je logické smile.

No Tercilo,  myslím, že tady v tomto ohledu bys měla logiku vypustit, protože já se s názorem Pandory ztotožňuji a chápu ho a přesto můj manželský vztah překonal čtvrtstoletí i občasné  větší či menší kolize. Protože jsem nevěru prožila  také oboustraně , své zkušenosti jsem i odnesla... a to nejdůležitější poučení "nelpění" na jakýchkoliv potřebných  jistotách je asi tím nejzádnějším a nejdůležitějším.

Upravil(a) Somaia (2. 5. 2008 8:22)

#54 2. 5. 2008 8:38

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Dámy co se pohoršujete a tak nějak rozčilujete. Někdo prostě má nastaveno, že jeden muž, jedna žena, jedno manželství a pokud nás smrt nerozdělí.
Manželství, tak jak jej máme tak nějak 3 000 let nastaveno, a které definoval jeden filozov předminulého století je přežilé, spoutává jedince do nerovnoprávného vztahu, do silné ekonomické závislosti a hlavně do citových problémů.

S jedním nějak nesouhlasím s Pan, by má skoro ve všem pravdu jedno myslím opomněla. Ano má pravdu dva jedinci +- 25 let, +- dvě děti, +- jeden byt, +- 15 let života  a jsou jinde než byli před oněma -+ 15 lety. Jsem toho důkazem a vlastně všichni tady. Ten mráz co přišel po oněch cca 15 letech u mě byl horší než arktický. Jedno s čím nesouhlasím, je že ti dva se zákonitě musí rozejít dospět k nevěře. Záleží jak spolu a sami na sobě pracují, jak vzájemně se obohacují a dokáží ten běh života sami v sobě zvládnout a vyjádřit jasně a vzájemně své potřeby.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#55 2. 5. 2008 8:46

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tercila napsal(a):

Boha jeho Tercilo, ty jsi fakt computer roll
Co tohle má společného s PODCEŇOVÁNÍM???
Člověk se prostě mění, získává nové zkušenosti, dozrává....
Tak to prostě někdy je. Jindy není.

Uvažuji jinak než ty?
Nu, já bych spíš řekla, že ty mᚠsvé neměnné vzorce a já dovedu improvizovat.
Ty NECHÁPEŠ to, co je vně tvé matematiky, já sice velmi často NECHÁPU, ale vím, že chápat vždycky nemusím, stačí vzít na vědomí a tolerovat smile

A čistě mezi námi: můj pocit SEVŘENÍ z tebe jsi jen potvrdila: že ty mᚠhroznej vítr z toho "šíleného mrazení" wink
Bůh ví, jak by to tvoje logická matematika ustála.... inteligentní člověk nikdy neví, že?
(Sorry, teď jsem jedovatá, ale když já si nemohu pomoci grater Na spoustu věcí máme v podstatě stejný názor, ale ten tvůj strach z pádu "do bahna opovrženíhodné nevěry" ti dává dikci matky představené a tam já už prostě stojím na zadních smile )

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#56 2. 5. 2008 8:49

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena,
tummenupp
Tomuhle já říkám "životní moudrost" kovaná "ohněm manželství" godlike
V pětadvaceti sis to určo nemyslela a pochybuji, že by tvé logické myšlení tehdy a dnes bylo jiné, že?

Tady vidíš Tercilo, že s logikou člověk v životě asi moc nevystačí......

Není tady

#57 2. 5. 2008 8:56

Somaia
Host

Pisateli, asi nemá smysl pořád dokola rozebírat  různé typy soužití různých jedinců. Jediné, čím si jsem dnes jistá je to, že žádné, absolutně žádné šablony a škatulky neexistují a z toho důvodu nemohou existovat ani všeobecně platné návody  a doporučení. Jediné , co mohu na sobě úspěšně aplikovat je nadhled, tolerance, moudrost a již zmíněné nelpění na představách a vzorcích ....
V jistém smyslu zůstane vždycky vztah dvou lidí určitou sázkou do loterie, protože budou vždy existovat tísíce vnějších vlivů i do toho ještě náklad , který si vlečeme z minulosti,  a o kterém někdy  jen mlhavě tušíme.... Já jsem přesvědčená, že sebezodpovědnější a charakterově vyspělá lidská bytost nikdy nemůže tušit, jaká karta mu v loterii vztahů  padne a co mu to ve skutečnosti přinese.

#58 2. 5. 2008 8:56

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pisatel napsal(a):

S jedním nějak nesouhlasím s Pan, by má skoro ve všem pravdu jedno myslím opomněla. Ano má pravdu dva jedinci +- 25 let, +- dvě děti, +- jeden byt, +- 15 let života  a jsou jinde než byli před oněma -+ 15 lety. Jsem toho důkazem a vlastně všichni tady. Ten mráz co přišel po oněch cca 15 letech u mě byl horší než arktický. Jedno s čím nesouhlasím, je že ti dva se zákonitě musí rozejít dospět k nevěře. Záleží jak spolu a sami na sobě pracují, jak vzájemně se obohacují a dokáží ten běh života sami v sobě zvládnout a vyjádřit jasně a vzájemně své potřeby.

Tak to mi přesně vysvětli, s čím nesouhlasíš?
Jak ty jsi "obohacoval, zvládal a sám na sobě pracoval", když jsi už 2x rozvedený?

A nikde jsem nenapsala, že dvojice ZÁKONITĚ MUSÍ dojít k nevěře a rozejít se.
Jsou lidé, jejichž vzájemný vztah nevěra posílí, protože pročistí, jsou lidé, pro které je nevěra naprosto nemyslitelná, jsou lidé, kteří si dovedou věci vyříkat i bez nevěry.

Buď prosím pozornější k tomu, co čteš i k tomu, co píšeš.
A hlavně k tomu, co děláš.
S pozorností k tomu, co děláš, mᚠvelký problém, proto taky "valješ životem" tak, jak vlaješ.

Není tady

#59 2. 5. 2008 8:57

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Somaia napsal(a):

Pisateli, asi nemá smysl pořád dokola rozebírat  různé typy soužití různých jedinců. Jediné, čím si jsem dnes jistá je to, že žádné, absolutně žádné šablony a škatulky neexistují a z toho důvodu nemohou existovat ani všeobecně platné návody  a doporučení. Jediné , co mohu na sobě úspěšně aplikovat je nadhled, tolerance, moudrost a již zmíněné nelpění na představách a vzorcích ....
V jistém smyslu zůstane vždycky vztah dvou lidí určitou sázkou do loterie, protože budou vždy existovat tísíce vnějších vlivů i do toho ještě náklad , který si vlečeme z minulosti,  a o kterém někdy  jen mlhavě tušíme.... Já jsem přesvědčená, že sebezodpovědnější a charakterově vyspělá lidská bytost nikdy nemůže tušit, jaká karta mu v loterii vztahů  padne a co mu to ve skutečnosti přinese.

AMEN.

Není tady

#60 2. 5. 2008 9:05

Somaia
Host

Ještě mě napadlo ve spojitosti s Tercilou , že v loterii taky nelze počítat s logikou....  big_smile  teorie, že dlouho nepadlo číslo XY, tudíž logicky by brzy padnout mělo..... nesmysl, že jo???

#61 2. 5. 2008 9:11

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Somi, plně s tebou souhlasím nemá cenu to rozebírat. Život není škatulka nebo šuplík, barevnej puntík a jen ty šulpíky, šaktulky, či puntíky do sebe zapadají a nebo si ladí jsou ty pravé a nerozlučitelné.
Život je různobarevný nikoli jen černý, bílý nebo jak se říká poslední dobou šedivý. Myslím, že jsem jaksi svým příspěvkem narazil na to, že manželství z dob Řecka Říma či předminulého století je přežilé, nefunční a nehodné postmoderní doby. Možná jsem se jasně nevyjádřil, ale snažil jsem se poukázat na to, že každý jedinec je strůjcem toho jak se v partnerském vztahu žije, zda je funkční a nebo jen něco vyčpělé, ale jen "touha" po zachování "dekora"  a tradic dávno překonaných, ale moralisticky vyžadovaných (mnohdy z důvodu ekonomiky jedince) setrváváme na tom "manželství" a nic víc neexistuje. Osobně mám názor, že ten kdo vyrovně zdvíha prst a káže vodu sám má tolik másla na hlavě, že si může zařídit máslenku. Však známe příklad z dob našich matek a otců že?, "Mravnost nade vše" kde pan profesor Antonín Karas v podání Hugo Hasse se kdysi dávno pozapomněl, ale ve spolku mravných kázal jak bůh.....

Upravil(a) Pisatel (2. 5. 2008 9:13)

Není tady

#62 2. 5. 2008 9:20

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorra - samozřejmě, že v 25 jsem měla úplně jiné představy... jenže za třicet let jsem se naučila žít s tím, co mám, ne s představama (ale přiznávám, že někde v koutku duše si je pietně uchovávám a hejčkám spolu s jinými vzpomínkami a artefakty). Akorát to logické myšlení... no... použila bych asi jiné slovo, páč si dodnes vzpomíám, jak na mě řval profesor matematiky http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png ... ale on měl zřejmě na mysli jinou logiku http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png... jako Tercila, asi...
Pisateli, když je doma studeno a nevlídno, už v tom arktickém mrazu těžko budeš pracovat na sobě, natož na vzájemném obohacování a vyjadřování potřeb. V extrémních podmínkách už je to jenom snaha o přežití - na způsobu nezáleží. Pud sebezáchovy je velmi silný, dokonce tě přinutí i sežrat bližního svého...

Není tady

#63 2. 5. 2008 9:39

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Jak ty jsi "obohacoval, zvládal a sám na sobě pracoval", když jsi už 2x rozvedený?

No mohu já za to, že moje první BM mi nasadila parohy a odešla za svým srdcem a hormony a já byl vlastně odsouzen k rozvodu? Ono ani ona (viz jinde) u toho kdo proluxoval tu postel neuspěla...

Jsou lidé, jejichž vzájemný vztah nevěra posílí, protože pročistí, jsou lidé, pro které je nevěra naprosto nemyslitelná, jsou lidé, kteří si dovedou věci vyříkat i bez nevěry.

Po tomto dovysvětlení není již s čím nesouhlasit, jak jsem naznačil ve svém prvním příspěvečku.
Víš jsem jen muž s pomalejším myšlením.

S pozorností k tomu, co děláš, mᚠvelký problém, proto taky "valješ životem" tak, jak vlaješ.

"Vlaji", to mᚠpravdu z té zatuhlosti kterou jsem si nastříádal za posledních pět let druhého manželství, jsem ještě neroztál a po některých peripetiích které zas zmrazili to poloroztáté zas mrznu:( Ale to je v pohodě, horčí už to nebude prý bude lépe lol

Upravil(a) Pisatel (2. 5. 2008 9:40)

Není tady

#64 2. 5. 2008 9:51

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

Pandorraa
[b napsal(a):

A čistě mezi námi: můj pocit SEVŘENÍ z tebe jsi jen potvrdila:[/b] že ty mᚠhroznej vítr z toho "šíleného mrazení" wink
Bůh ví, jak by to tvoje logická matematika ustála.... inteligentní člověk nikdy neví, že?
(Sorry, teď jsem jedovatá, ale když já si nemohu pomoci grater Na spoustu věcí máme v podstatě stejný názor, ale ten tvůj strach z pádu "do bahna opovrženíhodné nevěry" ti dává dikci matky představené a tam já už prostě stojím na zadních smile )

to bych taky řekla....tummenupp

Tercilo a víš vubec o co přicházíš reta ????

Upravil(a) adra (2. 5. 2008 9:52)

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#65 2. 5. 2008 10:02

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Pisateli, když je doma studeno a nevlídno, už v tom arktickém mrazu těžko budeš pracovat na sobě, natož na vzájemném obohacování a vyjadřování potřeb. V extrémních podmínkách už je to jenom snaha o přežití - na způsobu nezáleží. Pud sebezáchovy je velmi silný, dokonce tě přinutí i sežrat bližního svého...

Taky jsem to "vzdal" a nyní se snažím se roztát. nepříjmeš mě do své relax vany? lol vissla

Není tady

#66 2. 5. 2008 10:15

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

já četla pisateli že se snažít "rozdat" lol lol

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#67 2. 5. 2008 10:27

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Pomóóóc - dejte někdo Pisatelovi brom... nebo za sebe neručím... von mě furtumfurt bude pronásledovat...a lákat někam... a vnucovat se... já ho NECHCÍÍÍ...

Není tady

#68 2. 5. 2008 10:29

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Pomóóóc - dejte někdo Pisatelovi brom... nebo za sebe neručím... von mě furtumfurt bude pronásledovat...a lákat někam... a vnucovat se... já ho NECHCÍÍÍ...

Heli brom byl podávám 22 let a nezabral lollollol
Já tebe To mi nedovolí můj stud vissla

Není tady

#69 2. 5. 2008 13:12

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pisatel napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

No mohu já za to, že moje první BM mi nasadila parohy a odešla za svým srdcem a hormony a já byl vlastně odsouzen k rozvodu? Ono ani ona (viz jinde) u toho kdo proluxoval tu postel neuspěla...

Po tomto dovysvětlení není již s čím nesouhlasit, jak jsem naznačil ve svém prvním příspěvečku.
Víš jsem jen muž s pomalejším myšlením.

"Vlaji", to mᚠpravdu z té zatuhlosti kterou jsem si nastříádal za posledních pět let druhého manželství, jsem ještě neroztál a po některých peripetiích které zas zmrazili to poloroztáté zas mrznu:( Ale to je v pohodě, horčí už to nebude prý bude lépe lol

1. jistě že můžeš, jsi spolupachtel.
2. řekla bych přesně naopak - s příliš rychlým myšlením, pro jedno ti uniká druhé, takže vlastně s "nemyšlením"
3. první část je super zhodnocení, za druhou si můžeš sám - tlučeš hlavou pořád o stejnou zeď, dobře ti tak!

Není tady

#70 2. 5. 2008 13:16

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

Nu děvče...jak ho tak znám, řekla bych, že je ti to prd platný. Na tohle má Pisatel dlooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooouhýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý
vedení...........
(se mi to odmítá i pořádně zobrazit sad )

Upravil(a) Pandorraa (2. 5. 2008 13:18)

Není tady

#71 2. 5. 2008 13:30

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

1. jistě že můžeš, jsi spolupachtel.
2. řekla bych přesně naopak - s příliš rychlým myšlením, pro jedno ti uniká druhé, takže vlastně s "nemyšlením"
3. první část je super zhodnocení, za druhou si můžeš sám - tlučeš hlavou pořád o stejnou zeď, dobře ti tak!

ad 1. Jistě že jsem spolupachatel. Onen pojem "odsouzen" je pohled z doby kdy se to stalo, dnes to vidím úplně jinak.
ad 2.  příště nepiš litánie přes dvě stránky smile neopič se na obzvláště propacované "moudra" jsem tu já lol
ad 3. Zkus mi tu stěnu vyměnit. Už mě bolí hlava

Není tady

#72 2. 5. 2008 13:31

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

helena napsal(a):

Nu děvče...jak ho tak znám, řekla bych, že je ti to prd platný. Na tohle má Pisatel dlooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooouhýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý
vedení...........
(se mi to odmítá i pořádně zobrazit sad )

Kecko smile Ale mám tě rád hjarta
P.S. I Helenu ale jen v rámci písmenek hjarta

Není tady

#73 2. 5. 2008 14:14

Somaia
Host

noooo taky by se ti mohlo stát , že na "ženském" serveru by ses mohl umilovat k smrti... lol lol p.s. samozřejmě , že jen přes písmenka čili virtuálně... lol lol

#74 2. 5. 2008 14:34

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Somaia napsal(a):

noooo taky by se ti mohlo stát , že na "ženském" serveru by ses mohl umilovat k smrti... lol lol p.s. samozřejmě , že jen přes písmenka čili virtuálně... lol lol

Ty Som to by nebyla škaredá smrt i třeba jen virtuální.
(P.S. jen pro tebe do ouška jednou se mi podařilo u toho usnout lolvissla...)

Není tady

#75 2. 5. 2008 14:51

Somaia
Host

do ouška, to sice nebylo, když jsi to máznul rovnou na sklo, ale budiž...
- doufám, že sis pořádně obtiskl na čelo klávesnici... ty červené čtverečky vypadají na ksichtě neodolatelně lol lol

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí