6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, zajímavé pohledy ale zatím se tady setkávám s takovou tou nevěrou "jen sex" nebo "pár chvil si spolu uijeme a.... a nic". Ale co říkáte na to,kdy se někdo ve "fungujícím" manelství zamiluje do někoho jiného?
Je to důsledek nějakého odcizení? Jde takové jetě zachránit nebo bude fungovat u jen na zodpovědnosti partnerů - vůči rodině ... na vybudovaném zázemí. Co kdy manelství skončí ve chvíli kdy děti odrostou? Je lépe hledat partnera, dokud je čas (tedy nejsem tak stará)?
Ptám se, protoe moje manelství je v tomto stavu. Nyní mě manel nepodvádí (alespoň ne sexuálně, o jeho mylenkách těko soudit), ale zároveň není v tomto smyslu ani se mnou. Mám to přejít a říkat si, e jsem ho vlastně vyhrála, e je se mnou doma nebo jsme v tomto vichni poraení, protoe nedokáeme vzít nové věci a raději zůstaneme v zajetých kolejích, které moná ke astnému stejně nevedou?
Dík za názory.
Není tady
Ginevre napsal(a):
Ahoj, zajímavé pohledy ale zatím se tady setkávám s takovou tou nevěrou "jen sex" nebo "pár chvil si spolu uijeme a.... a nic". Ale co říkáte na to,kdy se někdo ve "fungujícím" manelství zamiluje do někoho jiného?
Je to důsledek nějakého odcizení? Jde takové jetě zachránit nebo bude fungovat u jen na zodpovědnosti partnerů - vůči rodině ... na vybudovaném zázemí. Co kdy manelství skončí ve chvíli kdy děti odrostou? Je lépe hledat partnera, dokud je čas (tedy nejsem tak stará)?
Ptám se, protoe moje manelství je v tomto stavu. Nyní mě manel nepodvádí (alespoň ne sexuálně, o jeho mylenkách těko soudit), ale zároveň není v tomto smyslu ani se mnou. Mám to přejít a říkat si, e jsem ho vlastně vyhrála, e je se mnou doma nebo jsme v tomto vichni poraení, protoe nedokáeme vzít nové věci a raději zůstaneme v zajetých kolejích, které moná ke astnému stejně nevedou?
Dík za názory.
Myslím,e to má kadý jinak, někdo touí po těstí, mně zase vyhovují ty zajeté koleje.
Není tady
Ginevre..
.myslím,e záleí na tobě co vlastně chce..těstí u je to ,e ti manel nezahybá....a po xletém vztahu je jasné,e jsou zajeté koleje..ale i ty se dají upravit a bylo dobře
Není tady
Helena: "Holky moje - to, e vy to máte nastavené takhle, přece neznamená, e vichni jsou (nebo by měli být) zodpovědní, i kdy jsou dospělí.
Heli, vak my víme, ale píeme tu názory obvykle troku podle "sebe". e jsou lidi různí, to je fakt. Jak říkal Werich (?) : "lidi jsou různé: blbé a pitomé"
Jsitě e by bylo nerozumné říkat o nevěře "tohle se mi nikdy nestane" - protoe skutečně nevíme, co vechno se nám můe stát. Ale záleí hodně na tom, jaký máme charakter, geny, výchovu...
Helena: "Trochu je to jako s alkoholem za volantem - občas i takzvaně "sluný člověk" to riskne, no a buď se to povede, nebo má neskutečný malér."
Heli, v tomhle nikdy souhlasit nebudu. Nemůu. Jezdím denně přes 20 let, odjedu i Chorvatsko a svatby atd., ale NIKDY jsem si "nelokla". Protoe vím, co by se mohlo stát, a protoe to hlavně vědomě nechci. Pro mě neexistuje ádné "občas".
Já se sice taky ráda směju větě: "mám slabou silnou vůli", ale přece jen tu silnou vůli velice uznávám (doma jsem v dětství a mládí často slýchávala o Gándhím atd.).
Take i kdy to teď bude jen slovíčkaření, nemyslím si, e se v otázkách nevěry "můe přihodit" - já tvrdím, e nemůe, kdy nebudu chtít.
Ale má samozřejmě pravdu v tom, e kadý člověk to má nastavené jinak.
Upravil(a) Tercila (26. 4. 2008 0:00)
Není tady
Ginevre, zkus ít tak, jak to Ty sama vnitřně cítí.
I kdy se tu názorů sejdou stovky, ádný nemusí být vhodný jako "ablona" právě pro Tebe.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
shiden napsal(a):
IlonaN napsal(a):
Já taky nevěru neuznávám, byla bych hodně neastná, kdyby se to stalo a já se to dozvěděla. Fakt to musí být rána, kdy si člověk myslí, e je vechno v pořádku, vechno klape, a pak bum. .
A proč by to nemohlo jako klapat a být ve v pořádku a přesto se nevěra stat?
To bych chtěla vidět, jak říká partnerovi - miláčku, vechno je v pořádku, straně Tě miluju a klape nám to - jenom jsem se vyspal se sousedkou :-) Ale nic si z toho nedělej, nic to neznamená... Miluju jenom Tebe...
Chci vidět, jak v tomhle případě by to pro tu partnerku bylo v pořádku a vztah by klapal...
(i kdyby byla hódně tolerantní, minimálně by se ptala sama sebe - kde jsem udělala chybu, e u partnera nepřitahuju e má potřebuju souloit s jinýma?)
Nikde jsi neudělala chybu.
Prostě se to i takhle můe stát.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
A slova: "přihodilo se mi" o zodpovědnosti nesvědčí.
Ano, přhodilo se je docela blbý výraz, nicméně co to má společného se zodpovědností?
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Netoleruju - druhým toleruju tolik, co sobě. Takhle to přece funguje ne?
Nafunguje.
Není tady
Tercila napsal(a):
Troku jsem se tu při těch názorových střetech zasmála.. Jsem u (bohuel) dost stará na to, abych věděla, e si člověk skutečně řadu věcí nenaplánuje. Ale tentokrát souhlasím s Martinkou. Uvauje hodně logicky. (I kdy má třeba zatím málo zkueností)
Nenaplánuje.
Co mají vztahy společného s logikou?
Není tady
Tercila napsal(a):
Heli, v tomhle nikdy souhlasit nebudu. Nemůu. Jezdím denně přes 20 let, odjedu i Chorvatsko a svatby atd., ale NIKDY jsem si "nelokla".
Ty se u chystá umřít?
Zná dosah - rozsah slova NIKDY?
Upravil(a) Pandorraa (28. 4. 2008 19:53)
Není tady
Pandorra: "Ty se u chystá umřít?
Zná dosah - rozsah slova NIKDY?"
Nechytej mě za slovíčko, paní učitelko .
Ne, váně, mám věci, které jsou pro mě tabu. A to je alkohol za volantem jednoznačně. To by mě musel někdo násilím nalít do krku, k volantu přivázat a auto roztlačit
Jako příklad mi to prostě nesedlo. U mě po 23 letech téměř kadodenního startování...
Je to jako s tou nevěrou. Kdy opravdu nechci, neudělám to.
Pandorro, já vím, jak to myslí se slůvkem "nikdy" ve sledu času. Chápu. Ale ví, ono taky na druhé straně tím, e něco takového zpochybňuje, a omílá "pravdu", e kadému se vdycky vechno.... to vypadá, jako by sis chystala půdu pro přítí skutek... A to se mi nelíbí - nemyslím konkrétní osobu, Tebe, myslím to celkově - připoutěním omylnosti úsudku "nikdy" vlastně podvědomě předem omlouvám patnost. Ví, mám na mysli to podvědomí. Jasně, e se jako člověk můu zmýlit v posouzení sebe sama, ale jde o to, e kdy budu ít s větou "jooo, tahle hajz.lovina se mi jednou přihodí - tu sama udělám"... tak nevím, no... Nezdá se mi to. Je to diskutabilní - čím Ti neodporuji, ale - je to prostě diskutabilní.
Upravil(a) Tercila (28. 4. 2008 21:10)
Není tady
Pandorra: "Co mají vztahy společného s logikou?"
Tak já nevím, jak u Tebe .....
Kdy budu setrvávat ve vztahu s muem, který na mě vztáhne ruku, je LOGICKÉ, e s ním dál ít nebudu. PRO MĚ. Pokud bych měla v sobě logiku popřít a vnímat jen jeho krásně modré oči, tak se bohuel musím označit za .... dosaď si jaké nehezké slovo chce.
Logika patří k jakémukoliv vztahu. (Netvrdím, e v počátečních dvou měsících)
Upravil(a) Tercila (28. 4. 2008 21:11)
Není tady
"A slova: "přihodilo se mi" o zodpovědnosti nesvědčí."
Pandorra: "Ano, přhodilo se je docela blbý výraz, nicméně co to má společného se zodpovědností?"
Tak nemyslím to nijak zle, Pandorro, ale touto otázkou na Martinku jsi mě troku "debatně" zklamala. Připadá mi... hodná hádavého koláka.
Vůbec si o Tobě nemyslím, e bys nevěděla, o co v případě "přihodilo se mi" a "zodpovědnost" takzvaně go.
Není tady
Tercila napsal(a):
...připoutěním omylnosti úsudku "nikdy" vlastně podvědomě předem omlouvám patnost. Ví, mám na mysli to podvědomí. Jasně, e se jako člověk můu zmýlit v posouzení sebe sama, ale jde o to, e kdy budu ít s větou "jooo, tahle hajz.lovina se mi jednou přihodí - tu sama udělám"... tak nevím, no... Nezdá se mi to. Je to diskutabilní - čím Ti neodporuji, ale - je to prostě diskutabilní.
Ty to vidí jako OMLOUVÁNÍ???
Omlouvání budoucích činů???
Skutečně?
Hmmm...to se nám logikům, takzvaným "hlavounům" často stává, e naprosto nechápeme, o čem je řeč a tak o tom pořád a pořád potřebujeme diskutovat...já vím
Není tady
Tercila napsal(a):
Pandorra: "Co mají vztahy společného s logikou?"
Tak já nevím, jak u Tebe .....
Kdy budu setrvávat ve vztahu s muem, který na mě vztáhne ruku, je LOGICKÉ, e s ním dál ít nebudu. PRO MĚ. Pokud bych měla v sobě logiku popřít a vnímat jen jeho krásně modré oči, tak se bohuel musím označit za .... dosaď si jaké nehezké slovo chce.
Logika patří k jakémukoliv vztahu. (Netvrdím, e v počátečních dvou měsících)
Ha ha, musím se smát..tak LOGICKÉ...nevimla sis, co je tu en, které pláčí nad tím, e je mu bije, podvádí, poniuje..ony LOGICKY vědí, e by ho měly opustit, ale kdy ony ho tak STRÁÁÁÁNĚ milují....
Nic ti to nenapovídá???
Není tady
Tercila napsal(a):
"A slova: "přihodilo se mi" o zodpovědnosti nesvědčí."
Pandorra: "Ano, přhodilo se je docela blbý výraz, nicméně co to má společného se zodpovědností?"
Tak nemyslím to nijak zle, Pandorro, ale touto otázkou na Martinku jsi mě troku "debatně" zklamala. Připadá mi... hodná hádavého koláka.
Vůbec si o Tobě nemyslím, e bys nevěděla, o co v případě "přihodilo se mi" a "zodpovědnost" takzvaně go.
Terci,
skutečně ti ulo, e tu nejde o "debatní přebory", ale o zcela zásadní věc - umění empatie?
Mně se klidně můe "přihodit" e mne zaujme M nějakého mue, nicméně co to má společného s mojí ZODPOVĚDNOSTÍ k mé rodině, to skutečně nechápu.
Jóóó, pokud se budeme bavit o ukřivděném egu partnera, který si myslí, e má exkluzivní práva na mé fyzično a psychično, tak to jsem doma, ale jinak jsem prostě vedle jak ta jedle
Není tady
U jsem to tu někde psala, asi se budu opakovat:
Kdy si uvědomíte, e je v ČR 50% rozvodovost kvůli právě nevěře: tak stojím pevně na nohou a jsem si vědoma, e se mi stát můe: jak u partnera, manela, u sebe samé...
Fakt si opravdu myslíte, e nevěra je jenom o tom, e děláte něco patně nebo e mue u nepřitahujete?
Jednou se mi stala tahle věc:
Byla jsem se současným manelem 5 let a měla jsem nastoupit do nového zaměstnání.....Pohovor jsem měla s muem, krerý mě neskutečně sexuálně přitahoval... Prostě jsem s ním chtěla mít sex a on se mnou. Cítila jsem to.... Ale zároveň jsem věděla, e miluji svého partnera a e bych ho nemohla opustit....
K sexu s tímto muem nikdy nedolo, ale pořád si pamatuji, jak straně moc jsem s ním chtěla mít sex, nic víc, nic míň. A kdyby k němu dolo, myslím si, e by to bylo moc krásné......
Proto e se mi tohle stalo, dovedu pochopit mue, kteří klopýtnout.
A vaí diskusi o zodpovědnosti tak trochu moc nechápu.... Proč by nevěrný člověk neměl být zodpovědný a nevědět, co dělá?
Vdy je to o mém postoji k tomu, co udělám, kdy se dozvím, e je mi partner nevěrný...
Já jednou bych dokázala prominout, uvěřit důvodu, proč se to poprvé stalo atd. (I kdy by mi to taky hodně ranilo)
Pak jsou tu dalí typy, jako ti, co mají někoho stálého a zahýbají (prostě musí něhoko druhého, no), potom ti, co se zamilují a odejdou.
Otevřela jsem tu diskusi o tom, jak jste poznali nevěru: překvapilo mě, e i někteří mui přijdou a sami řeknou, e odchází, e mají někoho jiného a eny si myslí, e do té doby vechno v pohodě..... TOMUHLE se mi nechce moc věřit, proe můj manel říká: kdy je mu spokojený ve svém vztahu, neodchází jinam.
Teď jetě napíu jednu věc: vím, e musím soběstačná....tzn: mít svůj dostatečný příjem peněz. Takový, e pokud by mne v budoucnu opustil můj mu a já byla bez prostředků, jetě hůře bych se stavila na své vlastní nohy. Peníze bohuel jsou brána ke vemu....... i k překonání nevěry (tomu, abych měla monost třeba odejít a vědět, e nebudu ztrácet svoji ivotní úroveň)
Není tady
Pandorra: "Terci, skutečně ti ulo, e tu nejde o "debatní přebory", ale o zcela zásadní věc - umění empatie?"
No, nejmenuje se to debatní fórum? Beru tyhle stránky jako debatu a jestlie něčemu nerozumím, snaím se "dopsat" si s tím druhým, jaksi "dokončit mylenku" - teda kdy to jde . Jde to hůř ne u kafe, pochopitelně. lo mi jen o vysvětlení věci.
Jo, na tu zodpovědnost se dá jistě dívat mnoha pohledy. Myslím to tak, e pokud rozhodně chci, aby můj ivot běel v poklidu, aby moje děcko jednou nemuselo plakat, e tatínek nebo maminka odcházejí za jinýma, pokud se mi prostě rodinný stav líbí, tak nemůu podlehnout nějakému M jiného mue - s předpokladem, e se to celé vyvrbí tak, e z toho budou plynout neskonalé problémy. Prostě zatím jsem raději vdycky "uvaovala". A to ne e bych neznala krásné a chytré a rozumné chlapy a nevnímala je jako "chlapy" .
Moná je to mojí povahou, moná výchovou (inteligentní člověk se udrí), moná pozorováním okolního světa (nedokonalých muů) a jistými zkuenostmi, ale mám to vnímání zodpovědnosti prostě jednoduí v tom, e - mě nikdy nepotkalo nějaké ílené mrazení z jiného chlapa (jak popisuje Ilona), které by mě dostalo na kolena a jednala jako bez mozku - teď sice Ilonu nemyslím, ale to, co popisovala, skutečně silné přebití střízlivého uvaování . Skoro by se to dalao nazvat tak, e v té chvíli člověk není svéprávný (samozřejmě zlehčuji).
Jsou hezcí chlapi, jistě, ale já mám svoje ivotní nároky a moc dobře vím, e úplně se vemi jsou za určitou dobu "potíe", e se řada z nich dost přetvařuje, e - by mi prostě dennodenně nevyhovovali. A já nejsem běec krátkých tratí.
Nemám problém se ovládnout, protoe prostě uznávám jiné priority ne roztávat z modrého pohledu chlapa, který má za rohem stejně dvě dalí milenky - Jo, já jsem na to teď přila, já nejsem zodpovědná, já jsem náročná . Mě by musel ten Ilonin protějek sakra dobývat, a ne aby z jednoho pohledu věděl, e mě má v hrsti .
Jak moc je zodpovědný můj manel ke mně, to neřeím. Zná moje názory, chová se skvěle, iju si s ním velmi dobře, totálně volně. Naprosto mě neomezuje, odjakiva mě podporoval v mých zájmech, nejvíc hodnotím jeho supr vztah k dítěti.
Já prostě nejdu do ádného jiného vztahu proto, e má někdo modré oči, a proto, e se mi "přihodí". Zřejmě proto, e (zatím?) nemusím? Nevím.
Přičem ale velmi dobře chápu, e ostatní to mají jinak. Nikoho tu neumravňuji, jen píu svůj náhled. To tak .
Tvoje poslední (zdánlivě rejpavá) věta o ukřivděném egu se u mně míjí účinkem , protoe tady uvauji o SVÉ zodpovědnosti v partnerství, nikoliv zodpovědnosti mého manela. Popisuji SVOJE vnímání tohoto tématu, nikoliv to, jak by se asi ke mně měl chovat (zodpovědně) partner. Jeho zodpovědnost mám vyřeenu k mé spokojenosti, jinak bych s ním neila .
Upravil(a) Tercila (30. 4. 2008 18:44)
Není tady
Ilona: " protoe můj manel říká: kdy je mu spokojený ve svém vztahu, neodchází jinam.
Ilonko, Tvým názorům asi rozumím, ale troičku tu vidím protiřečení si v jedné věci. Tvůj manel říká uvedenou větu a cítím, e Ty s ním souhlasí..... V pořádku: ale TY jsi CHTĚLA (na chvíli) odejít jinam.... I kdy Ti manelství (asi) klapalo...
Jsi ochotná "debatně" rozebrat jetě tohle?
Není tady
Pandorra: "Ha ha, musím se smát..tak LOGICKÉ...nevimla sis, co je tu en, které pláčí nad tím, e je mu bije, podvádí, poniuje..ony LOGICKY vědí, e by ho měly opustit, ale kdy ony ho tak STRÁÁÁÁNĚ milují....
Nic ti to nenapovídá???"
Napovídá. e ty eny LOGICKY vědí, e by ztratily určitý příjem, e by ztratily bydlení, e by jejich dítě ztratilo by patné zázemí, e ... jéje, těch věcí je tolik. Netvrdím, e se do vztahů nemíchá "nelogičnost", já jsem ale debatovala o tom, e kdy chci prioritně mít rodinu v klidu, tak je NELOGICKÉ cpát si do postele cizího chlapa , tudí vidím návaznou logiku v tom, e mu odolám . Kdy CHCI.
A Ty ví sama, e kadý člověk má jiné uvaování, někdo se poníit nechá, někdo ne. Tudí je taky LOGICKÉ, e kadý jedná podle toho, jak to má vnitřně nastaveno.
Já bych se být Tebou tak nesmála
Není tady
Pandorra: "Hmmm...to se nám logikům, takzvaným "hlavounům" často stává, e naprosto nechápeme, o čem je řeč a tak o tom pořád a pořád potřebujeme diskutovat...já vím "
Tak jednak skutečně toto fórum povauji za debatní, a protoe jsem baba ukecaná, tak tu debatuji. A jestli Ty rozumí vemu ihned, k tomu u Ti můu jedině pogratulovat. A to myslím váně. Aspoň někdo má jasno.
Není tady
IlonaN napsal(a):
Fakt si opravdu myslíte, e nevěra je jenom o tom, e děláte něco patně nebo e mue u nepřitahujete?
kdy vztah dvou lidí nevýjde, kdy se rozejdou a vztah je ukončen je naprosto zbytečné někoho obviňovat, sebe nebo partnera, zkoumat kdo má větí a mení podíl je naprostý nesmysl a slova o přitalivosti nebo nepřitalivosti jsou zbytečná.
Je to jako v případě klíče a zámku ... kdy k sobě nepasují, tak čí je to vina toho zámku nebo toho klíče.... ???
Terci,
já se smát opravdu nepřestanu. Jednak jsem optimista a pak: nevěru jsem si zaila z obou stran a věru mne to tak ani tak nepřeválcovalo.
Z tebe mám stále větí pocit SEVŘENOSTI. Ty sis ten svůj LOGICKY ROZUMNÝ svět tak super nalinkovala, e nepřipustí ádnou, by sebemení odchylku od daného plánu, vysvětlení, logického zdůvodnění....svého vlastního LOGICKÉHO ŘÁDU.
Jene!
dvojici je 25+-, vezmou se, mají děti, domohou se spolu nějakého majetku a tak spolu LOGICKY musí zůstat, i kdyby se pozabíjet měli a děti nadosmrti zmrzačili...
Ha?
Kdy jsme u té logiky, tak já si zase LOGICKY myslím, e za 10 -15 let u jsou to zcela jiní lidé a můe se tedy LOGICKY stát, e si přestanou rozumět. Zcela ROZUMNÉ a LOGICKÉ je, aby hledali společně cestu k tomu, jak vztah utuit, situaci vyřeit. Nu a zcela LOGICKÝM a ROZUMNÝM se mi jeví i fakt, e se jim to nemusí podařit, take LOGICKY povauji za NEJROZUMNĚJÍ, kdy se pokud mono sluně rozejdou.
Pokud jde o podlehnutí M či F jiné osoby ne té, se kterou mne pojí prstýněk, věru mi příjde dost NELOGICKé a maximálně NEROZUMNÉ to spojovat s inteligencí a existencí manelství jako takového. Více NEZODPOVĚDNÝM ne "nevěrník" se mi jeví "věrník", který hned začne vyvádět a vykřikovat cosi o rozvodu, protoe "blbce" ze mne teda dělat nebude
Daleko LOGIČTĚJÍ a neskonale MOUDŘEJÍ se mi jeví v takové situaci si nejprve zamést před vlastním prahem a zváit, co je DOBRÉ pro mne a potamo tak pro moji rodinu.
Osobně toti neznám JEDINOU rodinu, kde by vichni byli rozjásaně astní, pokud rodiče hrají divadýlko a ve sklutečnosti se nemají rádi.
Osobně si myslím, e vichjni plamenní zastánci věrnosti by se měli zamyslet nad slovy jako je:
- pokrytectví
- strach
- nedostatek sebeúcty
- sobectví
- panovačnost
- haminost
- ap.
Mluvím teď o PLAMENNÝCH ZASTÁNCÍCH, tedy těch, kteří nevidí nic ne svou pravdu, staví sami sebne do role mstitelů a ukřivděných podvedených obětí.
Ostatní si myslím, e jsou dost ROZUMNÍ a LOGICKY umějí odliit, co je jejich a co toho druhého.
Pokud k tomu mají jetě emapatii, soucítění a pochopení, vědí co je láska a respekt k druhému, myslím, e tyhle debaty vůbec nepotřebují číst
A nakonec - padla tu věta, e mu, který je doma spokojený (platí to i o eně) ze vztahu neodchází.
Zdůrazňuji: NEODCHÁZÍ. Nejspí i proto, e je ZODPOVĚDNÝ.
A pořád nechápu, co to má společného s tím, e můe milovat i někoho jiného, ne právě zákonnou či zákonného????
Take zdůrazňuji: kadý z nás patříme jen sami sobě, co s tím uděláme, je nae věc a nae zodpovědnost.
Kadý z nás si nese následky svých činů sám.
Jak nevěrník, na kterého nevěra praskala, tak nevěrník, na kterého nepraskla.
A samozřejmě toté se LOGICKY týká i "věrníků", kteří vyvádějí jak pominutí, i "věrníků", kteří si zachovají nejen zdravý ROZUM, ale i cit.
Kadému podle jeho zásluh.
Předpokládám, e nemusím zdůrazňovat, e teď nemluvím o tvancích, kteří nekonečně luxují cizí postele a enou se za sami nevědí čím....
Nu ale konečně - kdo na to má, ten pochopí, co chci říct.
Ostatní klidně mohou nadskakovat u počítače
Nu a nakonec: samozřejmě, e je to tu o debatě, ale myslím, e to není o debatních PŘEBORECH.
Take končím :pussu:
Není tady
Somaia napsal(a):
Je to jako v případě klíče a zámku ... kdy k sobě nepasují, tak čí je to vina toho zámku nebo toho klíče.... ???
Pravdu dí
Jene ví ty, co je "klíčů", které si umanuly, e za kadou cenu musejí mít právě a pouze jeden jediný konkretní "zámek"???
Pak se ale oívají, kdy tu "kadou cenu" mají zaplatit.....
Není tady
Pandorra: "Z tebe mám stále větí pocit SEVŘENOSTI."
Jednak mi Tvoje pocity nevadí a jednak "cítí" patně. Plete si pocit sevřenosti s vnímáním zodpovědnosti. Ale chápu Tě, protoe vypsat se zdaleka nedá vecko.
A kdybys věděla, jaký jsem nesportovní typ, slovo přebory bys v mém případě vůbec nepouila
Ale debata byla osvěující, měj se.
Není tady