29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nicolas napsal(a):
...A upřímně řečeno (zde musím mírně podpořit Jessiku, i když mi její způsob uvažování není zrovna blízký)
žjó, nedávno jsem dostala "chlupáčka" a dneska tohle
p.s. aby nedošlo k omylu
Není tady
Já nemám dojem, že dřív byly vztahy mezi lidmi lepší. Řekla bych, že to bylo stejné, jen se lidi nemohli nebo nechtěli (protože to byla ostuda) rozvést. Prostě to spolu nějak vydrželi až do smrti. V dnešní době se lidi můžou rozvést a taky to dělají.
Není tady
Nedá se říct, že by lidi, co se tu potřebujou vypovídat, nějak k rozhodnutí postrčili diskutující. Ale dá se říct, že každému tu je ta podpora, to utřídění myšlenek, potřebné, užitečné a žádoucí. Je to totiž nestranný pohled lidí, kteří se nezastanou toho tvého, protože jim onehda spravil pračku. Tady se dočkáš opravdu objektivity na základě faktů, která hodíš do placu...Taky jsem sem dorazila až po rozchodu. V tomhle směru ani mě babinet neovlivnil. Ale moc mi pomohl.
Každý, kdo odchází ze vztahu, má za sebou dalekou cestu. Prošlapat si ji musí sám. Změnily se mu životní podmínky a okolnosti v rodině. Musí přehodnocovat, bilancovat, hledat, rozhodovat se. Mám tu cestu hodně těžkou. V minulých letech se mi život změnil skutečně raikálně. Co platívalo, neplatí. Byla jsem jiná, než jsem. Jediné, co mě může mrzet je, že jsem mimo jiné rozhodnutí, k nimž jsem se konečně dokopala /dalo se čekat, že to skutečně dopadne špatně jak s mým manželstvm, kterému jsem doslova obětovala nejen všechen volný čas a veškerou energii, tak s dlouhodobě neléčenými obtížemi, které mě přivedly k téměř roční pracovní neschopnosti/. Dneska sice žiju sama, ale mám koníčky, které mě baví a neskutečnou radost ze života. Nikdy jsem nebyla na světě tak ráda, jako teď. Jistoty, že jsem vdaná a zdravá jsem vyměnila za přesvěčení, že se dokážu poprat se životem.
Už nejsem chudinka, co se jí musejí zastávat a co schovává modřiny. Co probrečí večery tak, aby to nikdo neviděl. Co chodí domů se strachem a nedokáže klidně prospat noc. Už nejsem ta, co tvrdě maká za druhé a na druhé beze slova uznání. Už dovedu říct, to je moje zdraví a já se rozhodla léčit. Teď jsem svoje nové já, co řeklo - dost, takhle já to nechci a něco pro to udělám.
A vím, co vím: problémy se mají řešit. Ne od nich utíkat do další práce, jako by té dosavadní nebylo až příliš. Vím, že člověk má být sám sebou, má si to umět obhájit. Kéž bych před lety měla někoho, jako je babinet. Někoho, kdo by mi řekl: udělej s tím něco. Když to cítíš jako klíčovou otázku, nechoď do toho vztahu. Nebudeš v něm spokojená. S kým se měla poradit moje generace? Svobodná matka, Co řeknou lidi! Že je úplně jinej, než Ty a že lpí na rodičích? To SE poddá časem, nějak TO dopadne! Jen to nech tak! TO dopadlo. SE nic samo nevyřešilo. Mohla jsem si ušetřit zdraví, trápení, energii.
I tak jsem ráda, že jsem se k tomu vůbec propracovala. Sama. Čím později se problém řeší, tím více to bolí. Mít doma jedináčka, který jím zůstene fakt celý život, bez ohledu na to, že má ženu a děti, je zdrcující. Být doma pouze za hospodyňku a mámu, je odrovnávající. Nemoct doma říct svůj názor a vídat se ani s příbuznými, je varující. A poslouchat, nechoď k doktorovi, to nic nebude, je zarážející. Tím spíš, že to bylo nakonec to úplně nejhorší, co mohlo být.No a když tohle všechno absolvujete, děti jsou dospělé, vy vyléčení, ohlédnout se za sebe a vidět ten neveselý život, plný zavírání očí nad "drobnostmi" jakými jsou absence dovolených, nových hezkých zážitků, neustálé vměšování do osobních záležitostí těmi, co "to myslí dobře a ty jsi nevděčná"... Uvědomíte si, že jste mohli žít aspoň trochu jinak, ale že ač jste se snažili jakkoli, prostě to nešlo.
A partner, místo aby vás nechal na pokoji, začne vyvádět jako zběsilý. Klíč v zámku, ponižování, slovní i jiné útoky...Koukáte jako spadlí z višně. Proč? Po těch letech snad můžu trochu sportovat, jít za kulturou i sama, když na to ten druhý nebyl celý život, nebo ne? Proč musím dalších dvacet let sedět jen každý večer u televize? Mě to už nebaví...A tak jednou přijde chvíle, kdy to ve vás bouchne. Za sebou vidíte neuspokojivé roky /kdy jste jen čekali na cosi lepšího, co nepřišlo/ a před sebou nic. Víte, že už nemáte sílu na podobný život. Musíte v sobě najít rezervy něco změnit. A je to zatraceně těžké! Čím později, tím hůře...
Proto dneska ať je to jak chce, fandím těm mladým. Oni jsou radikálnější, učí se to řešit hned. Ne až se to nakumuluje. Ženy jsou dneska jiné, jdou si svou cestou od začátku vztahu. Nenechají si zasahovat do svých záležitostí. Mají sebevědomí, jaké nám chybělo. Umějí komunikovat, obhájit se. Nekoukají na lidi, ale na sebe. A která je spokojená sama se sebou, ta má šanci v práci i v osobním životě.
Howgh. Jdu něco dělat. pro sebe. venku je tak pěkně! Ahoj, babinetky a banineťáci.
P.S. Zas jsem se zakecala. Tohle asi už nezměním. I když...nikdy neříkej nikdy!
Není tady
Kalupinko!!!
kalu, jsi jednička
Není tady
krásně napsaný kalupinko Jj, dneska jsou větší možnosti, jak se dostat k informacím a B je jedním z těchto zdrojů . A že vás nepohladili? Ale zase vás nakopli, nakopli ke změně
Není tady
Kalupi, taky jsem starší generace
ale dělejme to jako ty mladý
Kaliku,Kalupi..........dík...........nakopli jse mě...............letím
Není tady
Kalupinko..já nemám slov...ty jsi psala o mém životě?...nebo jsi celé roky bydlela u nás ve skříni:lol:
Není tady
kalupinko,
souhlas
Mladí už nejsou tak hloupí, jako jsme byli my, pořád neslepují něco, co už mělo být dávno na šrotišti.
Jen by sem tam měli víc přemýšlet, do čeho to vůbec lezou. Na rozdíl od nás mají tolik jiných možností jak si zařídit samostatný život, do kterého jim nikdo nebude kecat.
Není tady
kalupinka napsal(a):
Proto dneska ať je to jak chce, fandím těm mladým. Oni jsou radikálnější, učí se to řešit hned. Ne až se to nakumuluje. Ženy jsou dneska jiné, jdou si svou cestou od začátku vztahu. Nenechají si zasahovat do svých záležitostí. Mají sebevědomí, jaké nám chybělo. Umějí komunikovat, obhájit se. Nekoukají na lidi, ale na sebe. A která je spokojená sama se sebou, ta má šanci v práci i v osobním životě.
Já tedy s kalupinkou souhlasím jen částečně. Ten konec se mi nelíbí, spousta mladých je dnes radikálnější, sebevědomější, ničeho se nebojí, ale tím naopak mají málo úcty k ostatním, ke svým partnerům, jsou zahleděni jen sami do sebe, neváží si absolutně ničeho. A ta poslední věta mluví za vše. To jsou přesně ty 30 a více leté slečny, které nejsou schopny si najít dlouhodobější vztah, mají šílené nároky a proto zůstávají samy - to se mi nezdá jako štěstí v osobním životě.
Není tady
KALIK napsal(a):
Jess, a nejhorší je paušalizování věty typu, že je-li to alkoholik, pryč od něj. Každý příběh je unikátní a je to skládačka všech možných ingrediencí (povaha všech zúčastněných, jejich stupeň vývoje, empatie, inteligence, ...), proto nelze říci "hned od něj".
Názory zde zúčastněných můžou být pro tazatele jen vodítkem, rozhodnout se ale musí každý sám. Nic jako "lákavost" většinového názoru neexistuje.
Nico, miluju tvoje postřehy. Být ženská, tak jsem do tě zamilovanáJinak já admin (a tedy i bůh) nejsem
Do Nica ako ženská som zamilovaná a ty si určite aspoň poloboh...
Není tady
Ja mám pocit, že Babinet skôr než pri samotnom rozhodovaní (to väčšinou aj tak robí každý podľa svojho naturelu, temperamentu, života, skúseností... etc.) pomáha pri zvládaní následných depiek, pochybností, plačov a remisií. Tu by som jeho úlohu podčiarkla ako nezastupiteľnú. A myslím si, že ak niekto o rozchode ani nezauvažoval, tak si skôr pôjde poplkať na Kuchynku či Pavlač než položiť otázku a žiadosť o radu na nejaké rozchodové vlákno .
Není tady
PetrHl napsal(a):
Já tedy s kalupinkou souhlasím jen částečně. Ten konec se mi nelíbí, spousta mladých je dnes radikálnější, sebevědomější, ničeho se nebojí, ale tím naopak mají málo úcty k ostatním, ke svým partnerům, jsou zahleděni jen sami do sebe, neváží si absolutně ničeho. A ta poslední věta mluví za vše. To jsou přesně ty 30 a více leté slečny, které nejsou schopny si najít dlouhodobější vztah, mají šílené nároky a proto zůstávají samy - to se mi nezdá jako štěstí v osobním životě.
To sa ti nezdá ako šťastie V TVOJOM osobnom živote, im sa to asi ako šťastie zdá. Proste sa zmier s tým, že vaša predstava šťastia je odlišná. "Šílené nároky" - to je muž, ktorý systematicky zarába, tuší, že materksá dovolenka má do dovolenky ďaleko, jedlo nerastie samo v chladničke a prádlo samo do práčky tiež nenaskáče. Nepríde mi to ako nič neuskutočniteľné alebo prehnané. Mám veľa spolutanečníčok z tejto kategórie a držím im palce, aby nevymäkli a šli do vzťahu len takého, ktorý bude obohacovať OBOCH a bude ROVNOCENNÝ. O nič iné podľa mňa nejde.
Upravil(a) Selima (28. 3. 2008 17:55)
Není tady
Selima napsal(a):
To sa ti nezdá ako šťastie V TVOJOM osobnom živote, im sa to asi ako šťastie zdá. Proste sa zmier s tým, že vaša predstava šťastia je odlišná. "Šílené nároky" - to je muž, ktorý systematicky zarába, tuší, že materksá dovolenka má do dovolenky ďaleko, jedlo nerastie samo v chladničke a prádlo samo do práčky tiež nenaskáče. Nepríde mi to ako nič neuskutočniteľné alebo prehnané. Mám veľa spolutanečníčok z tejto kategórie a držím im palce, aby nevymäkli a šli do vzťahu len takého, ktorý bude obohacovať OBOCH a bude ROVNOCENNÝ. O nič iné podľa mňa nejde.
nenene, to co jsi napsala, to nepovažuju za šílené nároky. Vedle jak ta jedle
Není tady
A môžeš ich teda nejako špecifikovať, tie "šílenosti"?
Není tady
je to neustálá nespokojenost, chtějí mít pana dokonalého ve všech směrech. Chtějí aby byl zajištěný jako podnikatel, času měl jako nezaměstnaný, nakupování by měl milovat jako její kamarádka, v posteli by měl být gigolo......
Znáš to o tom několikapatrovém obchodním domě, kde prodávají chlapy?
V každém vyšším patře je lepší chlap než níž. A ženy si mohou vybírat směrem nahoru tak vysoko jak budou chtít, ale nikdy se už nemůžou vrátit o patro níž.
Přijde mladá, krásná a sebevědomá žena a začne vybírat. Stoupá stále výš a výš až se dostane do předposledním patra, kde je chlap dokonalý téměř ve všech směrech. A ta žena si říká: no tento je opravdu skvělý, téměř dokonalý, ale ještě je nad námi jedno patro, tak zkusím o patro výš.
Vyjede do posledního patra obchodního domu a hledá toho opravdu nej nej chlapa, ale tam nikoho nenajde, a tak mladá a sebevědomá kráska zůstane na ocet...
Není tady
To platí ale aj naopak... Chlapi hľadjaú k sebe módny doplnok, ktorý by mal byť podľa možností aj inteligentný, stále rovnako krásny, duchpalný, nadržaný a hlavne fungovať na diaľkové ovládanie a nemať vlastný názor...
Není tady
Nicolas napsal(a):
Na Babinetu to sice může vyznít tak, jak píše Sally. A je to vlastně jako na jakémkoli jiném chatu - lidská bytost touží sdělit své problémy a trápení a touží po pozornosti jiných lidských bytostí, po útěše, po podobném názoru, který by řekl, že "on/ona" je mrcha a jak mi to mohla udělat....
Ale zároven je tu opravdová studnice archivu a ty příběhy se pravidelně opakují a vzorce jsou vskutku velmi podobné.
Svatá pravda! ... Lidičky a teď si představte, že funkci Babinetu na dědinách zastává u starých babek místní pan farář....
Co ten si už musel všechno vyslechnout, a kolikrát... a furt to samé... dokola a dokola...
Djó, to jsou vskutku svatí muži!
Není tady
Selima napsal(a):
To platí ale aj naopak... Chlapi hľadjaú k sebe módny doplnok, ktorý by mal byť podľa možností aj inteligentný, stále rovnako krásny, duchpalný, nadržaný a hlavne fungovať na diaľkové ovládanie a nemať vlastný názor...
jo, s tím souhlasím . Podle mne na tomhle má velkou vinu to, jak chlapi baští ty vyretušované silikonky z playboye, esquiru a jiných plátků, stejně tak u žen na tom mají vinu ty vaše lifestylové časáky, které jsou pro vás modly. A která nedodržuje rady z časopisu, tak je OUT
Není tady
Petr: "... spousta mladých je dnes radikálnější, sebevědomější, ničeho se nebojí, ale tím naopak mají málo úcty k ostatním, ke svým partnerům, jsou zahleděni jen sami do sebe, neváží si absolutně ničeho. A ta poslední věta mluví za vše. To jsou přesně ty 30 a více leté slečny, které nejsou schopny si najít dlouhodobější vztah, mají šílené nároky a proto zůstávají samy - to se mi nezdá jako štěstí v osobním životě."
Petře, podívej se na to jinak. Jestliže je dnešní mlaďoch sebevědomější, sebestřednější, možná zahleděný do sebe, tak nepůjde do vztahu pod jednu střechu s někým, kdo se k němu nehodí. Zatímco (nejen) před mnoha desítkami let si chlap vzal ženskou za manželku s vědomím, že má právo jí vnutit svoje názory a nároky a svůj způsob života (hodně mu k tomuto zvrácenému myšlení napomáhaloa skutečnost, že ženská na něm byla finančně závislá, to je dnes naštěstí odbouráno)... což se tedy dnes u té mladice, která je radikálnější, nemůže stát. Ona tím, že je sebevědomější, takového týpka pod jednu střechu nevezme.
Takže logicky!! je větší šance, že se v dnešní době spolu začnou "kamarádit" typy, které se k sobě víc hodí, což vůbec nemůžeš brát jako to, že si sebe neváží. Já v tom právě tu úctu k druhým vidím. V tom, že přemýšlejí, váhají, vybírají, čekají - aby si nezpackali život tak, jak to viděli u svých rodičů. Třeba...
Je chyba se dívat na 30leté slečny jako na chudinky. Chlapi takhle často uvažují, myslí si, že zrovna na ně ty svobodné holky čekají a bez nich budou NICKY, chacha . Mám v práci 3 svobodné 30leté slečny a všechny si zatím tento způsob života vybraly dobrovolně a daří se jim vééélmi dobře. Bylo by fajn, kdyby nám, ženám, chlapi jaksi spasili život, ale ono to tak nikdy nebylo a není, vííííš?
Nastala prostě doba, kdy holka nebude žít s chlapem proto, aby měla kde bydlet nebo dostala půjčku... ale proto, že s ním žít chce. A v tom já teda vidím velkou ohleduplnost.
Není tady
Selima napsal(a):
Tak, tak
Není tady
Nicolasi, budem sa opakovat, ale si .
Mne pomohol Babinet urobit zaverecne rozhodnutie. Keby som ten rozchod nemala v podvedomi, asi by ma nikto nepresvedcil. Ale bola som ubolena, nestastna a potrebovala som podporu. Ludia mi tu este viac otvorili oci a tak som mala aj viac odvahy seknut so vztahom.
BTW: Mam este nejaky rocik do tridsiatky a nemyslim si, ze sme tak velmi ini... Laska je stale ta ista...
Není tady
no Tercilo, nemyslel jsem to tak, že mají do vztahu spolu vstupovat lidi ze zoufalství aby nebyli sami. Myslel jsem to tak, že dnes jak je každý sebevědomý, tak si sebe váží tolik, že mu nevoní téměř nic a vybírá a vybírá .. až přebere. Nikdo z 30letých slečen nedělá NICKY. Teď jsou na vrcholu, jsou spokojené se vším, vyhovuje jim, že se nevážou. Chlapům tohle přesně vyhovuje, takže dámy mají spoustu nápadníků, ale až jim začnou tikat biologické hodiny, nebude jim 30, ale 35 a budou se chtít vázat, tak zjistí, že není s kým. Okruh jejich nápadníků se rozprchne, protože partner zvyklý vést nezávazný život raději sáhne po pětadvacítce.
Ano, je to nespravedlivé, chlapi v tomhle mají výhodu, ve 40 jsou asi nejvíc žádáni.
Kdyby byli lidi aspoň z poloviny nároční na sebe tak jak jsou dnes nároční na partnery při výběru...
Není tady
Tercila napsal(a):
Nastala prostě doba, kdy holka nebude žít s chlapem proto, aby měla kde bydlet nebo dostala půjčku... ale proto, že s ním žít chce.
Jo, zaplať pánbu, že nastala...
Ale na druhou stranu, když vidím tolik slečen okolo 30 - 35 let, které jsou stále "single".... fakt nevím, jsem asi v tomhle dost konzervativní - myslíte si, že je to spíše pozitivum nebo negativum? Myslím pro ně, ne pro naši vzkvétající společnost
Není tady
"Kdyby byli lidi aspoň z poloviny nároční na sebe tak jak jsou dnes nároční na partnery při výběru..."
Tak tato věta je samozřejmě velmi hezká!
Jasně, Petře, no ale možná že ta "náročnost" při výběru je potřebná. Tedy mám na mysli náročnost duševní, nikoli hmotnou . Člověkl by měl dobře vybírat právě proto, aby později nedocházelo k problémům - no a stejně víme, že určitým problémům se v životě nevyhne nikdo... Taky je to asi "kus od kusu", záleží na povaze. A omyly děláme v životě všichni. Přikláním se k tomu, že je fajn, když dnes holky dělají kariéru a mají svoje byty a - nemusejí tedy být závislé... Ostatně, vybíravé nejsou jen ty holky, určitě je to záležitost obou pohlaví.
Ale napadá mě: nelíbí se chlapům, že se holky nechtějí vázat,... a přitom když se pak holka chce vázat, tak je to obtěžuje - není to tak trošku k popřemýšlení?
Zrovna můžu dát příklad ze života, moje mladá kamarádka je velmi úspěšná, opravdu jako málokdo; jejímu partnerovi to hodně vyhovuje, rád je s ní viděn, ale - vzít si ji nechce.... Stačí mu vidět ji jednou za týden. Jak tohle zhodnotíš jako chlap?
Není tady