|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahoj,
občas se mi stane, že mi omylem zůstane papírový kapesník v pračce a rozcupuje se na kousky. Nevíte jakým způsobem to dostat z prádla? Už jsem to zkoušela víckrát vymáchat, ale nejde to dolů
Není tady
Mě se to vždycky povedlo po zaschnutí vykartáčovat
Není tady
Barusja napsal(a):
Ahoj,
občas se mi stane, že mi omylem zůstane papírový kapesník v pračce a rozcupuje se na kousky. Nevíte jakým způsobem to dostat z prádla? Už jsem to zkoušela víckrát vymáchat, ale nejde to dolů
To jsem ráda, že v tom nejsem sama
. Nechám znovu vymáchat (zatím to vždycky pomohlo).
Není tady
Taky tak 
aprill napsal(a):
Barusja napsal(a):
Ahoj,
občas se mi stane, že mi omylem zůstane papírový kapesník v pračce a rozcupuje se na kousky. Nevíte jakým způsobem to dostat z prádla? Už jsem to zkoušela víckrát vymáchat, ale nejde to dolůTo jsem ráda, že v tom nejsem sama
Není tady
Tak to se k vám přidávám, stává se mi to, bohužel.
Jenže kapesníky nenechávám v kapse já, ale můj "drahý syn" a já jen zapomenu jeho prádlo někdy zkontrolovat. 
Není tady
aprill napsal(a):
To jsem ráda, že v tom nejsem sama
Jj, aj ja to tak robim
A vdaka "kapesnickovej" dcere a mojej zabudlivej hlave (malokedy ma napadne skontrolovat kapsy) dost casto 
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
proto dávám tmavé prádlo prát na ruby.... syn je kapesníkový expert 
Není tady

jo kapesník to je sranda..já vyprala synovi celou peněženku:lol:
Není tady
Ahoj všichni,
moc díky za rady:) Můj prcek ty kapesníky prostě nacpe všude:) Jsem ráda, že v tom nejsem sama:supr:
Není tady
Tiez som si myslel ze to robi len moja dcera 
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
ehm - na to, kolik mi je, se mi to stává pořád a když si jdu sebrat vyprané a usušené prádlo, nestačím se divit
no jo, kapsy si už musím hlídat sama a nějak se nedaří...

Není tady
Já papírové kapesníky často najdu vyprané v kapse kalhot a tak z 90% jsou vyprané a jako nové 
Není tady
Neljepší na to jsou takové ty papírové odchlupovače. 
Není tady
Na tohle mám štěstí, kapesník občas v pračce najdu, ale většinou zůstane v kapse a vcelku 
Rybičko, co je to prosím ten papírový odchlupovač, to neznám
Není tady
Úplně jednoduše. Než dáš kalhoty do pračky, tak zkontrolovat všechny kapsy 
Není tady
tak na to si dávám pozor, všechny kapsy kontroluju, ale i mistr tesař se utne...Do včerejší poslední várky se mi nějak jeden kapesníček propašoval 
Není tady
Barusja: To určitě znáte, já to jen neumím správně nazvat. No to je taková ta papírová lepící role. Jak to popsat... jsou to namotané lepící papíry (jakoby samolepky) a na ty se lepí třeba chlupy na oblečení. Když už to nelepí, odtrhneš vrchní vrstvu a je tam pod ní další... Stojí to pár korun. Teď jsem to viděla v Ikee za 19,-, myslím. Tady jsem našla fotku... http://www.4dog.cz/sm/data/product_phot … tacF26.jpg
Není tady
Ahoj Rybičko,
díky moc za vysvětlení
Není tady
Souhlas, ten papírový odchlupovač je dokonalý! Když mi náhodou dojde, použiju kousek, nebo víc kousků obyčejné izolepy.
Ne ovšem na vypraný kapesníček - celou várku prádla musí vyčistit ten, kdo si před praním nevyprázdnil kapsy! To bych se zbláznila, pořád dokola všem kontrolovat kapsy. (Fakt je, že jsme všichni dospělí, u malých dětí je kontrola kapes nezbytná). Nevěřily by jste, jak to funguje.
Pokud vyperu peníze - jsou nekompromisně moje, ať je to jakákoliv částka, třeba i celá peněženka,hned si je utratím jen pro sebe. Funguje to také a rodinka ví, že to tak je a nikdo ani nepípne.
Fakt je, že už móc dlouho se taková nehoda u nás nestala.
Není tady
Neskutečně chytré a účinné. Zavedu.
Já kdysi, když byly děti menší, uplatňovala sankci 1 Kč za každou shrnutou nepřetočenou ponožku
. Z kapesného mnohdy ubylo i 10 Kč. Pak nějak srolované ponožky došly.
Teď se zase po dlouhé době objevily, asi to budu muset připomenout a zvýšit taxu - no co, všude se zdražuje. 

Není tady
Dlouho peru jen sama sobě a i taková chyba z nepozornosti se mi stane.
Pěkně si vypeskuju a jdu bez fíglů kartáčovat a obírat , co jsem si natropila. Kromě toho z ponožek pravidelně stahuji i bílé psovy chlupy, to abych se náhodou u sklízení prádla nenudila.
I nějaký válečekz nějaké hmoty někde mám, ale chlupy lepivost ihned zamarasí a pak to musí mýt a trochu osušit, tak je mi to rychlejší jen rukou.
Není tady
Steličko,
to už jsem zapoměla, ale připomenula jsi mi to. Srolované ponožky jsem neprala, pokud byly v prádle, musel si je každý vyprat ručně a také velmi rychle došly. Dokonce jsem jim koupila novou valchu, kterou jsem náhodou zahlédla v jednom vesnickém obchodě. Dnes stejným způsobem dcera vychovává rodinu a snacha si syna nemůže vynachválit.
Vnučka také měla tendence hodit do pračky cokoliv, i kapesníčky. Když pak obírala v necelých dvou letech prádlo drobnými prstíky, svíralo se mi srdce. Dcera byla nekompromisní - nechala ji procvičovat jemnou motoriku. Hodně rychle se odnaučila házet cokoliv do pračky.
Není tady
Vlastní zkušenost je k nezaplacení i když nám to někdy srdíčko trhá a ruce by rády pomohly.
Není tady