29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Promiň, asi jsem se blbě zeptala. Myslela jsem tuhle větu, nejsk jsem nepochopila, jak to myslíš.: Jinak pro mě není problém někam vypadnout, jenže už asi vím s čím mohu předem počítat.
Není tady
Ještě jsem chtěla - Kerrin, to tvoje chování vůči tvému muži není nic neobvyklého, stejně jsem se chovala dřív já, a mnohé ostatní tady. A i dnes mám občas sklony vrátit se kestarým vzorcům chování. Ale snažím se každý den abych už byla jiná. Někdy to jde, někdy nejde...
Není tady
Holky vy jí tady radíte,aby se chovala tak jako by nebyl.Tak proč a k čemu tam vůbec má být.Jemu to asi zřejmě bude vyhovovat,když ona si půjde po svém,protože mu do toho nabude remcat,tak že tím pádem nebude ani nic řešit a jí to akorát bude líto a smutno.Jedinou pozitivní věc v tom vidím to,že ona si zvykne na to žít sama a,že by pak byla v poho až by on odešel.Kolikrát tam Kerrin psala,že jemu to naopak vyhovuje,když ona taky někam jde a ueště jí posílá-asi on nemá potom takový výčitky svědomí.Jen můj názor.
Není tady
Mě to příde divný ona si půjde po svém,bude mít svoje koníčky svůj život a on taky.On si bude dělat co chce,ona taky i když by to chtěla dělat s ním,ale to on nemá zájem.Já nevim jestli se o něj ona doma stará,ale jestli ano.Tak ona mu bude prát,vařit,žehlit atd z jeho strany nemá nic akorát sex a on chodí za milenkou.Tak to mi nepřipadá jako normální život.Nebo nechápu co tím myslíte.Nebo jak on se změní tím,že ona si půjde po svém.Říkám znovu,že jemu to asi bude spíše vyhovovat,když ona ho nechá napokoji.
Není tady
Romin napsal(a):
Holky vy jí tady radíte,aby se chovala tak jako by nebyl.Tak proč a k čemu tam vůbec má být.Jemu to asi zřejmě bude vyhovovat,když ona si půjde po svém,protože mu do toho nabude remcat,tak že tím pádem nebude ani nic řešit a jí to akorát bude líto a smutno.Jedinou pozitivní věc v tom vidím to,že ona si zvykne na to žít sama a,že by pak byla v poho až by on odešel.Kolikrát tam Kerrin psala,že jemu to naopak vyhovuje,když ona taky někam jde a ueště jí posílá-asi on nemá potom takový výčitky svědomí.Jen můj názor.
Má tam být, protože právě teď Kerrin nechce žít bez něj - třeba kvůli prckovi. Ale chovat se jako kdyby nebyl neznamená, že on tam nebude. Naopak - když si Kerrin nebude plánovat, jak spolu stráví večery a nebo víkendy, když už konečně přijme skutečnost takovou jaká je, tak pak naopak nebude zklamaná, že zase nepřišel. A nebude mu vyčítat (a taky hlavně nebude jí to líto a smutno)a to je jediná možnost, jak ho přimět k případné změně chování. Když mu bude s Kerrin a s dítětem dobře, tak tam bude radši trávit svůj čas (možná, pokud ještě neztratil poslední zbytky zájmu o rodinu). A nebo to povede k tomu, že Kerrin zjistí, že je jí a dítěti líp, když s nimi on není...
Mě se zdá, že ty máš zkušenosti, že s lidské (chlapské) chování ovlivníš hlavně po zlém. Nebo tě jen špatně čtu...
Chápej, tohle dosavadní chování Kerrin k ničemu nevedlo - remcání,vyčítání, odstěhování...
Není tady
No v mém případě to pomohlo po zlém.Ale to je jedno já jsem jenom nechápala jak jí to má pomoci.No a jestli jí to má pomoci v tom,že ona už s tim teda bude smířená,že on třeba nepříde,protože ona bude mít už svůj plán tak to jo a nebo,že opravdu příde na to,že samotný je jí líp.A jak dlouho to vydrží je vlastně na ní.Máš pravdu!
Není tady
Romin ono nejde chovat se jako by tam nebyl, ale přestat neustále sama v sobě - i navenek řešit, kde je, kdy přijde, co dělá a probírat s ním celou situaci do nekonečna. Tohle pomůže jí. V tom, že jí nebude tak blbě a navíc se osamostatní, myslím tím psychicky, stane se víc svobodnou sama pro sebe. Ať už to pro její budoucnost bude znamenat - s ním a nebo bez něj. Nicméně opravdu být vlídná a milá. Pokud se jí něco nelíbí vlídně to říct (ale né každých pět minut) a né s ultimáty - mě se tohle nelíbí, tak jestli toho nenecháš, tak já udělám .....
Chce to hodně taktiky. A zároveň hodně práce na sobě.
Nechtěla jsem, ale musím.
Mám to s Kerrin úplně jako přes kopírák, snažím se jak píše Ffly - nerozebírat. Bolí to, snažím se, ale ne vždy se udržím. Asi mám pocit, že čím dýl to trvá, tím je to hnusnější pocit, že on se nedokáže pro jednu rozhodnout, že pořád přebíhá. Navíc se blíží termín , do kterého on řekl že se rozhodně. Cítím v něm velkou nervozitu a nejistotu, snaží se to sice maskovat výsměchem, výčitkama a takovým tím, já jsem chlap a mě je všechno jedno, ale znám ho 21 let.
Naše známá řekla, že stejně nic nevyřeší, že přejde konec března, já se na nic nezeptám, on se uklidní a pojedeme dál. Prý příští rok touto dobou budeme stále řešit tenhle problém. To jsou vyhlídky, ale vím, že je to moje volba, pořád ještě můžu všechno ukončit já, zatím to nejde, zatím jsem nedozrála. Ale jednoho dne....
Není tady
Vanilka69 napsal(a):
Kerrin - chovej se tak, jako by nebyl - nespolehej na hlídání od něj, zařiď si vlastní. Buď už konečně na něm nezávislá! Ne proto, aby sis ho přitáhla ( i když to bývá častý vedlejší účinek), ale abys sama rozhodovala o svém štěstí a životě, tvůj život a tvoje štěstí přeci nemůže být zaávislé na někom, kdo se chová tak jako tvůj partner...
Tohle myslím, že je to nejpodstatnější a tuhle chybu dělá většina z nás - snažíme se být nezávislé jaksi natruc a ne proto, že to tak chceme.
Není tady
Jo už jsem to zmáčkla díky za upozornění.Já jsem taky taková,která pořád chtěla něco řešit,ale nikdy se vlastně nic nevyřešilo,protože on nic ani řešit nechtěl a já se stále utápěla to co se mu honí v hlavě.Já se asi nedokážu vyrovnávat s veškerou nastálou situací,ale při tom vím,že změna je bez jeho léčby úplně nemožná.Ted příklad sedíme u televize a on přořeže ovladač jen tak si hraje.V kuchyni najse kapesníček papírový a já musím přísahat na smrt dcery,že jsem byla sama doma a žádný chlap tam semnou nebyl.Jen bych chtěla zeptat se vás jestli si myslíte,že ta ženská s kterou si píše nebo psal nevím je taky následek jeho těžké psychiky,protože dříve to nikdy nedělal.Takto to omlouvá moje mamka vím myslí to dobře má ho moc ráda.Vždy říkala,že je to její další dítě.A to jsm nepochopila od něho,že to klidně dokáže zahodit.Všem lidem tda těm dobrým bych přála aby se jim takové věci nikdy nestaly.Také si říkám,aby takhle jednou někdo neublížil třeba mé dceři jak se zpívá v lásce totiž vyhrává ten kdo má rád mín a takto asi fakt bude
Není tady
Jo, ale co to je: vyhrává ten, kdo má rád míň ??? Ne, to není závod, není vítězů ani poražených !!
Lépe se dýchá tomu, kdo je nezávislý na tom druhém , ne že ho má / nebo nemá/ víc rád, jen prostě ví, že by kvalitně žil i bez toho druhého /a kolikrát i líp/.
Jo, a taky vím, že to je stráášně těžký...pomalej proces..bolestnej..
Kerrin, myslíš, že by se ten tvůj alespoň nezamyslel, kdybys najednou přestala řešit a začala se chovat nezávisle, taková femme fatale ?? Milá, vlídná, laskavá, ale stylem: jak chceš ale následky si přičti sám sobě...
Není tady
Romin napsal(a):
Mě to příde divný ona si půjde po svém,bude mít svoje koníčky svůj život a on taky.On si bude dělat co chce,ona taky i když by to chtěla dělat s ním,ale to on nemá zájem.Já nevim jestli se o něj ona doma stará,ale jestli ano.Tak ona mu bude prát,vařit,žehlit atd z jeho strany nemá nic akorát sex a on chodí za milenkou.Tak to mi nepřipadá jako normální život.Nebo nechápu co tím myslíte.Nebo jak on se změní tím,že ona si půjde po svém.Říkám znovu,že jemu to asi bude spíše vyhovovat,když ona ho nechá napokoji.
že ted do toho trošku vmíchám rodiče......ti mi neustále předhazují, že káždý chodit sám.........co to je? Na to mám svůj názor. POak mi remcají do toho, že když jde on, já jdu taky, a kdyby to bylo vše Ok mezi náma tak at si každý jdemem. Uf není to jednoduché. Mamak mi třrba řekla, vyřeš to radikálně bud tak a nebo tak!!!! A vzhledem k tomu, že ona tím nikdy neprošla, tak nepochopí.Vlastně ani nikdo jiný z rodiny.
Cením si moc Vašich rad, protože, kdyby si zde nic nepřečetla, tak už jsem asi rozvedená, ale manžel by se k nám vracel. No a tuhle komedii hrát nechci!
diky.................
Není tady
Lálino, uz nás to bylo do konce ledna........... hm a je duben.
No uvidíš........fakt asi jen ten čas to ukáže.........
......... a bud tu změnu přijmeme nebo se s tím vším pak člověk lépe vyrovná
Není tady
dakoto, asi snad ano, ale musím vydržet! Když já jsem pořád tak milá na něj a to mě štvě na mě samotný!!!!!!!!!!!!!!!!
Není tady
Kerrin napsal(a):
dakoto, asi snad ano, ale musím vydržet! Když já jsem pořád tak milá na něj a to mě štvě na mě samotný!!!!!!!!!!!!!!!!
já si myslím, že takový člověk, který zná svojí cenu a má se rád, tak dokáže být milý a příjemný třeba i na nepříjemného a zlého blbce a přitom mu to samotnému neublíží (to ale neznamená, že si nechá s.át na hlavu, s prominutím, právě protože je sebevědomý tak si nenechá ubližovat) . Naopak může mít ze sebe radost, jak vše zvládá s přehledem, neživí toho druhého svojí energií....
A milá a příjemná neznamená být hodná ve významu blbá...
Chovat se k ostatním jako k sobě, k sobě jako k ostatním, zkrátka rovnováha...
Upravil(a) Vanilka69 (28. 3. 2008 11:34)
Není tady
janeto, můj M, když má popito, tak se toltálně změní:
v úterý měl jet se svou invalidní matkou k lékařce
v pondělí, popito, s dcerou a zetěm vyvolal nesmyslnou hádku, on odjížděli a mezi dveřmi jsem dceři slíbila, že si může v úterý na hoďku půjčit naše auto, něco někam dovézt
M mi oznámil, že má jet s matkou, já .........promiň, zapomněla jsem na to, samozřejmě to vyřešíme s dcerou jinak, néééééééééééééééé......já s ní pojedu autobusem, vezmu si ji na záda a vám tu hanbu udělám.....toto opakoval 100x celé odpoledne, já jsem mlčela a myslela svoje...............................ráno se zeptal, jak to tedy bude s tím autem?...........vezmi si ho, my jsme si to s dcerou zařídily jinak............nezlob se na mne, já to jinak neumím, byl jsem zlý, promiň.................................
spletl si datum, vůbec tam neměli být
janeto, já ho v takové situaci nechám být, neodpovídám...................on se pak hrozně stydí a brzy asi nastane doba, kdy se zeptá, jestli nemá odejít, a už mám asi jasno, co mu odpovím
Není tady
Vanilka69 napsal(a):
Kerrin napsal(a):
já si myslím, že takový člověk, který zná svojí cenu a má se rád, tak dokáže být milý a příjemný třeba i na nepříjemného a zlého blbce a přitom mu to samotnému neublíží (to ale neznamená, že si nechá s.át na hlavu, s prominutím, právě protože je sebevědomý tak si nenechá ubližovat) . Naopak může mít ze sebe radost, jak vše zvládá s přehledem, neživí toho druhého svojí energií....
A milá a příjemná neznamená být hodná ve významu blbá...
Chovat se k ostatním jako k sobě, k sobě jako k ostatním, zkrátka rovnováha...
Vani, tos napsala pro mě, dík
Není tady
ještě se v tom plácám, ale díky Babinetu už vidím světlo v tunelu
jedu k Pan na školičku, ty brďo, hned se mi stáhly všechny otvory, ježíš co na mě řeknou, jak vypadám, co to říkám, ..............akorát nesnesu moc duchovna, potřebuji slyšet dost často hodně vulgární slovo, jinak si ho půjdu někam zařvat......................kdyby, tak zdrhnu do nějaké hospody
Není tady
vera napsal(a):
ještě se v tom plácám, ale díky Babinetu už vidím světlo v tunelu
jedu k Pan na školičku, ty brďo, hned se mi stáhly všechny otvory, ježíš co na mě řeknou, jak vypadám, co to říkám, ..............akorát nesnesu moc duchovna, potřebuji slyšet dost často hodně vulgární slovo, jinak si ho půjdu někam zařvat......................kdyby, tak zdrhnu do nějaké hospody
veru, neboj, uvidíš, taky jsem se obávala a pak to byl skvělý víkend a o duchovnu to podle mě tedy není, pokud není zájem.
Spíš o poznávání sama sebe a to je hóódně atraktivní program pro každého z nás
Není tady
vanilko, hezky jsi to napsala
Není tady
Vero si moc hodná ženská a také myslím,že máš ještě stále věk na to,aby si si zařídila život po svém a to já taky,ale nějak se nemůžu vymanit z toho pocitu závislosti na něm já jsem závislá.Musíš být moc hodná a vyrovnaná ženská já začnu být plná emocí všeho vzteku,lítosti a ztráty toho co jsem nebo jsme spolu celý život budovali a on mi klidně řekne,že mu to spadlo.Nedivím se jeho nemoc je krutá,ale on má relativně vyhráno vše na 1 podle mě by to bylo na oslavu a né na pohřeb jak on se chová.Taky se stále pozoruje někde má flek a je zle.Zdá se mu,že má žluté prsty a má žloutenku.Pak si nemůže dojít na wc a má zaslepené střevo příjde průjem a on vyvádí,že mu něco zase je a budou ho operovat mlčím,ale jsem vzteky bez sebe.Za 6 měsíců má kontrolu a už ted ho to děsí a bude na to myslet celých 6 měsíců.To,že mu nabídli na zkoušku práci nechce ani slyšet myslela jsem,že se zblázní,když mu to řekla doktorka.Doma jsem jen služka a onuce né je fakt minule upekl,uvařil a vypral.Bylo mi trapně,ale pak jsem si řekla proč by to chlap nemohl udělat,že jo.Vyčítá mi,že mám větší příjmy než on,ale já mu to ani jednou nepředhodila.Nelíbí se mu,že chodím do práce,ale přesto ví,že peníze potřebujeme.Moje hlava je koule ve,které je všechno a zároven nic jsem ze všeho ko.
Není tady
janeto, potřebují psychiatra, ale jak je tam dokopat
já jsem se snažila přes rok.......................a
vím, že je jeden fajn chlap, který má o mě zájem, včera jsem s ním mluvila a vím, že to trvá pořád..........
ještě jsem mu nic neřekla, ale.............
svého M mám ráda, když nená svého démona, je skvělý
Není tady
Je to tak nikam je dokopat nemůžeme oni si na to musí přijít sami,ale aby už nebylo na vše pozdě říkám si jak dlouho takhle ještě vydržím žít.A celý život by i pro mě bylo tolik,že to tady radši nemusím být vůbec.Jsem na dně,ale snad se odrazím aspon se pokusím a ty to zkus semnou Vero
Není tady
Janeto .... zaměstnej ho! Vymysli jakoukoliv práci, kterou ty prostě nedokážeš zvládnout a předhoď mu ji. Nevím jestli máte byt nebo dům, zahradu .... něco najdeš. Ten člověk potřebuje dostat do života řád a pocit užitečnosti, ba přímo nepostradatelnosti.
Není tady
Janetka, prepáč, ale už mi to nedá - ty fakt vôbec nechápeš, prečo má tvoj muž taký hrozný strach, prečo tak vyvádza? Moju mamu čaká operácia, našli jej hrčku v prsníku a vyzerá to zatiaľ celkom dobre, ale mama sa psychicky položila, odmietla si kúpiť ročnú električenku, že to je už zbytočné a nespí, neje, desí seba i nás líčením hororov.... Ale ja ju aspoň chápem, aj keď sa jej to snažím vyhovoriť. Tiež už asi do smrti bude behať po lekároch a bude si pozorovať prsia ako nikdy predtým... siahla si na ňu smrť a aj keď tentoraz zrejme ešte len nanečisto, určite to nie je nič príjemné.
Mne pripadá, že ty na muža až žiarliš, na tú pozornosť, súcit a ohľady, ktoré vyžaduje(alebo možno ani nevyžaduje, ale ty mu ich poskytuješ, lebo to tak cítiš) a že máš chuť revať: "Dosť už!!!!! Aj ja som tu!!!! Aj ja chcem pozornosť!!!!" Ak je to tak, tak to skús urobiť, alebo sa vykašli na obchádzanie manžela a pomáhanie mu... Ale rozhodne nerob to, čo robíš, že ho obskakuješ, berieš ohľady, ale v skutočnosti si už naňho alergická a trpíš pri čomkoľvek, čo povie. Ty ho už nemiluješ, ty ho vlastne nenávidíš, neznášaš to, čo sa s ním stalo. Ty miluješ toho skvelého muža z minulosti a váš bezproblémový život - ktorý už neexistuje. Priznaj si to a nauč sa nejako žiť s tým, čo máš dnes - alebo odíď úplne, než sa začnete obaja nenávdieť, hádať a biť...
Není tady