Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 26. 3. 2008 12:27

romca999
♥♥-----

Re: Partnerova žárlivost

A další věc, to máte těžký, vy nevíte jakým pitomým způsobem jsme se seznámili. Zamilovala jsem se do něj ještě když jsem chodila s ex a byla jsem mýmu bývalýmu nevěrná právě s tímto přítelem!!! :-)

Není tady

#27 26. 3. 2008 12:27

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

romca999 napsal(a):

Docela zajímavý názory, rozhodně neříkám, že s něma nesouhlasím. Já byla vždycky toho názoru, že mi nikdo do osobního života zasahovat nebude, jak říkáš Klubko, lezení do telefonu apod. Tohle bych dřív neakceptovala, ale je to jinak. Jsem prostě zamilovaná a zaslepená a hluboko v sobě si myslím, že to půjde, že se to nějak vyřeší a on mi začne věřit. Ale teď jsem zamilovaná a neotočím se k němu zády. Jak říkám, zatím mi jeho chování nevadí, ale slovo 2xZATÍM dvakrát podtrhuji!!!

OK. Zamilovanost omlouvá všechno. Nemá smysl to dál rozebírat.
Ozvi se za půl roku. Až nebudeš zaslepená a možná ti dojde, že jsi přeci nikdy, ale nikdy a 2x podtrženě NIKDY nechtěla chlápka, co ti bude lézt do telefonu... :-)))

Není tady

#28 26. 3. 2008 12:27

L_aura
♥♥♥♥♥--

Romco, jsi zamilovaná a evidentně jsi sem nepřišla ani číst rady typu: uteč - natož, abys je poslechla. Takže jsi sem zřejmě přišla hledat návod na to, jak vaši situaci zmírnit, nicméně nemůžu si odpustit otázku, která mi z toho tak nějak leze. Mám totiž pocit, že Ti jsou žárlivé scény Tvého přítele svým způsobem příjemné. Nebo se pletu?

Není tady

#29 26. 3. 2008 12:27

romca999
♥♥-----

*

Upravil(a) romca999 (26. 3. 2008 12:28)

Není tady

#30 26. 3. 2008 12:28

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Nicolas napsal(a):

... Maximálně se můžeš snažit a mít nějaké elementární pochopení a například otevřeně neflirtovat s muži v přítomnosti svého partnera...

Uhm, to teda fakt nejde, takový človíček považuje za nehorázné flirtování, když někomu odpovíš na pozdrav

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#31 26. 3. 2008 12:28

Alosek
Host

romca999 napsal(a):

A další věc, to máte těžký, vy nevíte jakým pitomým způsobem jsme se seznámili. Zamilovala jsem se do něj ještě když jsem chodila s ex a byla jsem mýmu bývalýmu nevěrná právě s tímto přítelem!!! :-)

NO A???

#32 26. 3. 2008 12:29

romca999
♥♥-----

L_aura napsal(a):

Romco, jsi zamilovaná a evidentně jsi sem nepřišla ani číst rady typu: uteč - natož, abys je poslechla. Takže jsi sem zřejmě přišla hledat návod na to, jak vaši situaci zmírnit, nicméně nemůžu si odpustit otázku, která mi z toho tak nějak leze. Mám totiž pocit, že Ti jsou žárlivé scény Tvého přítele svým způsobem příjemné. Nebo se pletu?

To se sakra pleteš!!!sad

Není tady

#33 26. 3. 2008 12:32

Santala
♥♥♥♥♥♥-

romca999 napsal(a):

Chtěla bych se s vámi poradit o partnerové žárlivosti. Jsme spolu 2 měsíce, začali jsme spolu bydlet a je nám fajn. Ale řešíme jeden velký problém, přítel je šíleně žárlivý. Náš vztah je normálně úplně skvělý, nehádáme se kvůli normálním například organizačním záležitostem, vše je ok, opravdu si rozumíme, ale jelikož je poznamenaný předchozími vztahy, hrozně žárlí. Jeho bývalé přítelkyně ho ve většině případů podvedly a on se domnívá, že mu udělám to samé. Kouká mi do telefonu, hlídá mě s kým chodím o polední pauze na oběd, když někam odjedu, jede si mě zkontrolovat, jestli tam opravdu jsem. Zatím mi to nevadí, zatím to všechno toleruji, ale bojím se, že mi jednou dojde trpělivost a vztah díky jeho žárlivosti skončí, ačkoliv tohle nechci. Docela by mě zajímaly vaše názory? Předem děkuji

Můj ex na mě tak žárlil, že se semnou kvůli tomu před 14 dny rozešel usch
Už prý to věčné ubližování nemohl vydržet !

V 99 % to byly všechno výmysly z jeho hlavy...

neuděláš nic - nepomáhalo vůbec nic !

Už má jinou - předpokládám, podle sebe soudil mě - tudíž už to musel mít rozehrané jinde grater

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#34 26. 3. 2008 12:33

Santala
♥♥♥♥♥♥-

romca999 napsal(a):

Dokonalý ! přesně tatko jsme začali i my ! va

Není tady

#35 26. 3. 2008 12:35

romca999
♥♥-----

wink

Není tady

#36 26. 3. 2008 12:36

romca999
♥♥-----

A chci se tě Santalo zeptat, jakým způsobem to s tebou skončil? Co ti řekl? Podezíral tě aspoň neprávem?

Není tady

#37 26. 3. 2008 12:48

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Santala napsal(a):

romca999 napsal(a):

To považuji za opravdu dokonalé setkání :-)))

Žárlivec, který si nabrkne "nevěrnici". Tahle kombinace musí být po nějakém čase šílený nápor na jeho sebevědomí.
Navíc, když se každé ráno probouzí s pocitem...udělala to jednou, udělá to pokaždý....

Jak říkám...jedině "Pandořina šikana v přírodě". V takových případech nevěřím na sílu literatury a sebevzdělávání pouze čtením písmenek...

Není tady

#38 26. 3. 2008 12:49

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Nicolas napsal(a):

romca999 napsal(a):

On je to normálně inteligentní, hodnej kluk a já bych s ním strašně ráda viděla budoucnost, ale potřebuju vědět jak na jeho žárlivost, co s tím udělat?

Romčo666,

já jsem taky normálně inteligentní, hodnej kluk a většina partnerek by se mnou strašně ráda viděla budoucnost.

Ale jsem taky žárlivej a taky to je proto, že mě ex opustila. Resp. byla to jediná žena, která mě opustila. A to mě tak rozhodilo, že při každém dalším vztahu mám strach a žárlím.

Otázka je bohužel položena špatně: ty s tím moc nenaděláš. Maximálně se můžeš snažit a mít nějaké elementární pochopení a například otevřeně neflirtovat s muži v přítomnosti svého partnera. Ovšem dávat mu svůj mobil, deníček, snář a kreditní kartu, aby si prohlídl, s kým si telefonuješ, co se ti zdá a komu platíš za manikuru...mi přijde už velmi za hranicí únosnosti.

Udělat s tím musí především něco tvůj normálně inteligentní chlapec. Polož mu otázku, zda-li je schopen nějaké větší sebereflexe a zda-li si nechce přečíst pár knížek o principech žárlení, sebevědomí a vyrovnání se s minulostí (rozchodem). To asi na začátek. Pak obligátní psycholog či terapeut. Není to všelék, ale zkusit to může.
Pak přihláška na šikanu v přírodě u Pandory. Což je, myslím, dobrý nápad. Najde tam sobě rovné, nebude mu tak trapně a aspoň tam bude více zástupců mužů.

Hodně štěstí!!

Tohle je pěkná zpověď a snaha o radu.

Upřímně a myslíš Nico, že lze přesvědšit partnera (muže), aby se snažil něco o tom počíst a něco s tím dělat?
Ty jsi zářný příklad ..... vím, ale já mám někdy pocit při rozhovoru s partnerem, že si nějak nechce připustit, že by vůbec nějaký problém měl.
Takový naprosto bezproblémový týpek lollolloltummenupp

Není tady

#39 26. 3. 2008 12:55

Santala
♥♥♥♥♥♥-

romca999 napsal(a):

A chci se tě Santalo zeptat, jakým způsobem to s tebou skončil? Co ti řekl? Podezíral tě aspoň neprávem?

řekl mi, že už "nemůže" , že ho ničím.

Na začátku toho vztahu měl důvody...,ale to už jsou skoro tři roky.

Ten začátek byl podle mě i konec všeho, pak už mi nikdy nevěřil,ikdyž neměl vůbec důvod.

Není tady

#40 26. 3. 2008 13:01

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Nicolas napsal(a):

Santala napsal(a):

romca999 napsal(a):

To považuji za opravdu dokonalé setkání :-)))

Žárlivec, který si nabrkne "nevěrnici". Tahle kombinace musí být po nějakém čase šílený nápor na jeho sebevědomí.
Navíc, když se každé ráno probouzí s pocitem...udělala to jednou, udělá to pokaždý....

Jak říkám...jedině "Pandořina šikana v přírodě". V takových případech nevěřím na sílu literatury a sebevzdělávání pouze čtením písmenek...

tummenupp přesný Nico, vláčilo se to celým tím vztahem usch

Není tady

#41 26. 3. 2008 13:01

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Je pravda, že člověk se učí celý život. To, co jsem dělala ve dvaceti, mi dnes přijde legrační. ...

Žárlivost v mezích, 1xza rok může být i roztomilá. Nevíme, v jakých dimenzích se odehrává u Vás.... Já bych určitě promluvila s přítelem o tom, co od vztahu a společného soužití očekávám a za jakých podmínek je pro mě nepřijatelný (vztah). Ale v klidu - ne v hádce. Je možné, že pochopí ....on se zase vyjádří ke svým prioritám. Já si mylím, že je to dobře tento rozhovor udělat -  v klidu u kafíčka, protože po roce(po 5) soužití jedna strana zjistí, že rok(5) žije v iluzích (spol.budoucnosti, dětí nebo cesty kolem světa) a je zle a přijde obvyklé: "on/ona mi zničil život!"

Není tady

#42 26. 3. 2008 13:02

Somaia
Host

romca999 napsal(a):

Docela zajímavý názory, rozhodně neříkám, že s něma nesouhlasím. Já byla vždycky toho názoru, že mi nikdo do osobního života zasahovat nebude, jak říkáš Klubko, lezení do telefonu apod. Tohle bych dřív neakceptovala, ale je to jinak. Jsem prostě zamilovaná a zaslepená a hluboko v sobě si myslím, že to půjde, že se to nějak vyřeší a on mi začne věřit. Ale teď jsem zamilovaná a neotočím se k němu zády. Jak říkám, zatím mi jeho chování nevadí, ale slovo ZATÍM dvakrát podtrhuji!!!

Romčo, tak vezmi pro začátek alespoň navědomí, že žárlivost patří mezi závislosti stejně tak jako alkohol, drogy nebo gemblerství.  Doufat ,že se závislý člověk sám od sebe změní je velmi naivní představa žen spasitelek.  Pokud on  nedostane pořádný kopanec, neklesne na dno  a neudělá se mu zle ze sebe samého , tak většinou nenajde odvahu něco měnit.  Snažíš se schovávat za svou zamilovanost a toleranci, ale je to jen slepota a neochota pohlédnout pravdě do očí. Až totiž bude klesat na to dno, od kterého se možná posléze bude odrážet, tak tě tam stáhne sebou a ty si s ním projdeš stejným marasmem a ještě ti přišije cejch, že viníkem jsi ty, ale jsi obětavá, vstřícná a tolerantní, tak si to  dno s ním s pánebohem užij....  tongue Otázka zní: máš to zapotřebí???

#43 26. 3. 2008 13:26

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Romco tak znova, tyhle věci je nezbytně potřeba řešit hned, to jako teď hned, okamžitě. A nějak mám potíže věřit, že ti to nevadí, proč tedy tohle téma, když vlastně o nic nejde.
Ne vážně, dneska ti leze do mobilu a zítra tě nepustí z domu. Touhle kontrolou ti vlastně dává najevo, že ti  nevěří, že si myslí, že si nějaká děvka, co si to rozdává s bůvíkým, fakt se chceš nechat vmanévrovat do takové pozice.
Chápu, že občas je třeba zkusit partnera pochopit, ale jen do určité míry, na lezení do telefonu platí jen prostý zákaz.

Není tady

#44 26. 3. 2008 13:39

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Fanny5 napsal(a):

Nicolas napsal(a):

romca999 napsal(a):

On je to normálně inteligentní, hodnej kluk a já bych s ním strašně ráda viděla budoucnost, ale potřebuju vědět jak na jeho žárlivost, co s tím udělat?

Romčo666,

já jsem taky normálně inteligentní, hodnej kluk a většina partnerek by se mnou strašně ráda viděla budoucnost.

Ale jsem taky žárlivej a taky to je proto, že mě ex opustila. Resp. byla to jediná žena, která mě opustila. A to mě tak rozhodilo, že při každém dalším vztahu mám strach a žárlím.

Otázka je bohužel položena špatně: ty s tím moc nenaděláš. Maximálně se můžeš snažit a mít nějaké elementární pochopení a například otevřeně neflirtovat s muži v přítomnosti svého partnera. Ovšem dávat mu svůj mobil, deníček, snář a kreditní kartu, aby si prohlídl, s kým si telefonuješ, co se ti zdá a komu platíš za manikuru...mi přijde už velmi za hranicí únosnosti.

Udělat s tím musí především něco tvůj normálně inteligentní chlapec. Polož mu otázku, zda-li je schopen nějaké větší sebereflexe a zda-li si nechce přečíst pár knížek o principech žárlení, sebevědomí a vyrovnání se s minulostí (rozchodem). To asi na začátek. Pak obligátní psycholog či terapeut. Není to všelék, ale zkusit to může.
Pak přihláška na šikanu v přírodě u Pandory. Což je, myslím, dobrý nápad. Najde tam sobě rovné, nebude mu tak trapně a aspoň tam bude více zástupců mužů.

Hodně štěstí!!

Tohle je pěkná zpověď a snaha o radu.

Upřímně a myslíš Nico, že lze přesvědšit partnera (muže), aby se snažil něco o tom počíst a něco s tím dělat?
Ty jsi zářný příklad ..... vím, ale já mám někdy pocit při rozhovoru s partnerem, že si nějak nechce připustit, že by vůbec nějaký problém měl.
Takový naprosto bezproblémový týpek lollolloltummenupp

Naprosto bezproblémový = naprosto žádný problém nevnímá ON

nebo...

Naprosto bezproblémový = je to jen nálepka a ty si to nemyslíš a naopak vidíš, že ON má nějaký problém v tvých očích.

Co si myslím upřímně? Nic není nemožné. Lidé se dostali na Měsíc. Přeplavali La Manche. Cyrano ukecal nějakou ženskou. Ježíš vstal z mrtvých. Johnny Depp bral drogy, chlastal a vymetal vecirky a ted je to milující taťka...ale přesvědčit druhou lidskou bytost, aby dělala něco ze své vlastní svobodné vůle je jedna z nejtěžších věcí...

Komunikuj. Laskavě, ale rozhodně. Když tě to už bude začínat prudit, tak to jasně řekni. Chraň si své teritorium - mobil, diář, sny...Každý má svoji míru, co vydrží.
Když tě to po 5,5 letech přestane bavit a budeš zoufalá, je načase říct: miláčku, tvoje neopodstatněné žárlení me už se.re. Dříve jsem to brala jako projev zájmu o mě. Nyní to beru jako přítěž a obtíž v našem vztahu. Urážíš mě neustálým podezíráním. A já nechci žít s partnerem, který mě neustále uráží. Potřebuji alespon elementární úctu a prostor. Pokud to nezvládáš, je pro mě lepší, abych odešla. Měj se pěkně.

Není tady

#45 26. 3. 2008 13:55

Somaia
Host

Tiina napsal(a):

Romco tak znova, tyhle věci je nezbytně potřeba řešit hned, to jako teď hned, okamžitě. A nějak mám potíže věřit, že ti to nevadí, proč tedy tohle téma, když vlastně o nic nejde.
Ne vážně, dneska ti leze do mobilu a zítra tě nepustí z domu. Touhle kontrolou ti vlastně dává najevo, že ti  nevěří, že si myslí, že si nějaká děvka, co si to rozdává s bůvíkým, fakt se chceš nechat vmanévrovat do takové pozice.
Chápu, že občas je třeba zkusit partnera pochopit, ale jen do určité míry, na lezení do telefonu platí jen prostý zákaz.

...dneska bere lidem sůl, zítra jim bude holit hlavy...." omlouvám se Tiino, asi jsem moc sledovla o velikonocích pohádky a tak nějak volně asocijuji při čtení tvého příspěvku ...lol abych odlehčila od těžkého tématu

Upravil(a) Somaia (26. 3. 2008 13:56)

#46 26. 3. 2008 13:55

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Můj M kdysi taky nemohl pochopit, proč mi vadí rozlepené dopisy a jeho hrabání v mojí kabelce. Když jsem se ohradila, neskutečně mě vytáčel otázkou "Ty tam máš něco, co bych nemohl vidět?" - na zabití! Jo a taky se mi snažil vysvětlit, když jsem po MD hledala práci, že "slušná ženská sekretářku nedělá". Jak jsem jinak klidná, ječela jsem strašně. To on nemá rád, tak dal pokoj :-), ale chce to opravdu řešit okamžitě. Jak si to chvíli necháš líbit, začne to považovat za jakousi "normu" a když se začneš bránit až po nějaké době, tuplem zavětří, cože to kde a s kým pácháš.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#47 26. 3. 2008 14:00

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Nikolasi  "Pandořina šikana v přírodě". tummenupp lol

Není tady

#48 26. 3. 2008 14:28

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

romca999 napsal(a):

Docela zajímavý názory, rozhodně neříkám, že s něma nesouhlasím. Já byla vždycky toho názoru, že mi nikdo do osobního života zasahovat nebude, jak říkáš Klubko, lezení do telefonu apod. Tohle bych dřív neakceptovala, ale je to jinak. Jsem prostě zamilovaná a zaslepená a hluboko v sobě si myslím, že to půjde, že se to nějak vyřeší a on mi začne věřit. Ale teď jsem zamilovaná a neotočím se k němu zády. Jak říkám, zatím mi jeho chování nevadí, ale slovo ZATÍM dvakrát podtrhuji!!!

Zatím Ti jeho chování nevadí ??? Ale ale ale ...tak proč se tím zabýváš ...něco co mi nevadí nemám potřebu řešit přece, ...čili , teda, vlastně jako když prostě atd ...si zkus přiznat, že naopak, Ti to vadí, vadí a proto se ptáš, zjišťuješ a chceš ujištění, že se žárlivec vyléčí, vezme pilulku a lup ..jako antibiotika ..zabere, nežárlí nekontroluje, věří ... ...  přečti příspěvky od ostatních ... a zvaž jestli Ti ten kluk , muž chlap stojí za to ??
Stojí Ti za to někdo, kdo k tobě nemá důvěru ?

Upravil(a) Amriana (26. 3. 2008 14:31)

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#49 26. 3. 2008 14:30

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Nicolas napsal(a):

Naprosto bezproblémový = naprosto žádný problém nevnímá ON

nebo...

Naprosto bezproblémový = je to jen nálepka a ty si to nemyslíš a naopak vidíš, že ON má nějaký problém v tvých očích.

Co si myslím upřímně? Nic není nemožné. Lidé se dostali na Měsíc. Přeplavali La Manche. Cyrano ukecal nějakou ženskou. Ježíš vstal z mrtvých. Johnny Depp bral drogy, chlastal a vymetal vecirky a ted je to milující taťka...ale přesvědčit druhou lidskou bytost, aby dělala něco ze své vlastní svobodné vůle je jedna z nejtěžších věcí...

Komunikuj. Laskavě, ale rozhodně. Když tě to už bude začínat prudit, tak to jasně řekni. Chraň si své teritorium - mobil, diář, sny...Každý má svoji míru, co vydrží.
Když tě to po 5,5 letech přestane bavit a budeš zoufalá, je načase říct: miláčku, tvoje neopodstatněné žárlení me už se.re. Dříve jsem to brala jako projev zájmu o mě. Nyní to beru jako přítěž a obtíž v našem vztahu. Urážíš mě neustálým podezíráním. A já nechci žít s partnerem, který mě neustále uráží. Potřebuji alespon elementární úctu a prostor. Pokud to nezvládáš, je pro mě lepší, abych odešla. Měj se pěkně.

ON tvrdí, že nemá žádný problém, on je úplně v pohodě.
Nejspíš je to zbabělost v tom smyslu, že pokud se problém otevřeně nevysloví (tudíž navenek neexistuje) nemusí ho řešit.
Jak přesvědšit někoho takového, že problém existuje a měl by se začít řešit?

Není tady

#50 26. 3. 2008 14:33

romca999
♥♥-----

Amriano, tvoje poznámka je celkem na místě. Máš pravdu, asi to u mě nebude zase tak v pohodě, jinak bych to sem vůbec nepsala a nechtěla to řešit! Možná jsem jenom chtěla slyšet názor někoho jinýho na tohle téma..... nevím ....

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí