29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chtěla bych se s vámi poradit o partnerové žárlivosti. Jsme spolu 2 měsíce, začali jsme spolu bydlet a je nám fajn. Ale řešíme jeden velký problém, přítel je šíleně žárlivý. Náš vztah je normálně úplně skvělý, nehádáme se kvůli normálním například organizačním záležitostem, vše je ok, opravdu si rozumíme, ale jelikož je poznamenaný předchozími vztahy, hrozně žárlí. Jeho bývalé přítelkyně ho ve většině případů podvedly a on se domnívá, že mu udělám to samé. Kouká mi do telefonu, hlídá mě s kým chodím o polední pauze na oběd, když někam odjedu, jede si mě zkontrolovat, jestli tam opravdu jsem. Zatím mi to nevadí, zatím to všechno toleruji, ale bojím se, že mi jednou dojde trpělivost a vztah díky jeho žárlivosti skončí, ačkoliv tohle nechci. Docela by mě zajímaly vaše názory? Předem děkuji
Není tady
Jedna rada existuje: utíkat, utíkat a zase jen utíkat! To si ale slyšet nechtěla.
A něco jinýho tam nemáš?
Není tady
Pominu fakt, že po teprve dvouměsíční známosti bych nezačala bydlet s nikým...
A jako člověk, který nežárlí, protože jsem přesvědčená, že žárlivost ještě nikoho nedonutila k věrnosti, bych s takovým člověkem, který narušuje natolik mé soukromí, nebyla. A přede mnou by ho neomluvilo nic, ani zkrachovalé předchozí vztahy. A mimochodem, teprve po dvouměsíční známosti si myslíš, že ty vztahy zkrachovaly jenom kvůli tomuhle a absolutně věříš jeho verzi ?
Navíc pro mě je žárlivost spojená nikoli s láskou, ale egoismem, sobectvím a majetnickými sklony.
Ale tohle asi nechceš slyšet, že. Takže bych si s ním naprosto otevřeně a upřímně promluvila o tom, že takhle je na nejlepší cestě vztah se mnou ukončit, protože takovou nedůvěru a podezírání nevydržím. Říkáš, že podobné věci toleruješ, ale jednou přestaneš - co takhle mu říct, že je tolerovat nebudeš už teď, protože víš, že by to byl důvod případného rozchodu v budoucnu?
A taky můžete samostatně nebo společně navštívit psychologa.
Takto se chorobní žárlivci vždycky vymlouvají, že to mají z předchozích vztahů(to jsem taky zažila), že jejich protějšky je podváděly atd.
Možná kdybys potkala jeho bývalé přítelkyně, tak bys valila oči, co jim všechno prováděl .
Můj názor? Já bych se od něho odstěhovala a navrhla bych mu, že se budeme jen zatím stýkat.
Kdyby se opravdu nezměnil, ukončila bych to.
Není tady
Upřímně, chtěla jsem napsat to samé co shiden.....
ale rozvedu to....
Když Ti tohle dělá přítel po 2 měsících chození a navíc se s tím ani nijak netají, je to pro něho normál..... a sama cítíš, že Ti to vadí a nejspíš bude vadit dál.....taky je jasné proč, když Ti omezuje osobní svobodu že .....
Ty nemůžeš za to, že ho jeho přítelkyně podvedly (ono pokud ale takhle žárlil, tak třeba má na tom podstatnou zásluhu ...), a tohle bych mu jasně řekla, a pokud by v tom pokračoval, tak bych šla "o dům dál"...
Žárlivectví, navíc bez kapky příčiny se vždycky násobí....a když si to dovoluje (resp. ty mu to dovoluješ) po 2 měsících, napadlo Tě, jak budeš hlídaná a šikanovaná po 2 letech??
Upřímně, já sama za sebe, bych prchala, až by se za mnou prášilo. Nezlob se, ale tohle je fakt příliš a pro mě naprosto neslučitelné se vztahem dvou svobodných lidí
Není tady
Možná se zeptám hloupě, ale může se žárlivost naučit ve vztahu?
Nemá už to člověk v sobě , tak nějak zakodováno.
Z předchozích vztahů , by se měl člověk poučit.
Nezničil on předchozí vztahy svou žárlivostí, znáš pravdu i z druhé strany?
Buď ho "vyžeň" někde do nějaké psych.poradny, nebo Tě časem udusí!!!!!
Upravil(a) Romča (26. 3. 2008 11:42)
Není tady
On je to normálně inteligentní, hodnej kluk a já bych s ním strašně ráda viděla budoucnost, ale potřebuju vědět jak na jeho žárlivost, co s tím udělat?
Není tady
Tak s něčím obdobným jsem vydržela rok. Píšu obdobným, protože u nás to nikdy nedospělo až ke kontrole. Pouze komentoval jakoukoliv sms, co mi přišla, moje odchody byly problém, jakákoliv párty byl problém. Většinou se pak tvářil uraženě a čekal, že se mu snad za něco budu omlouvat. Takže jsme někdy mlčeli i dva dny. Je to dva měsíce, co mi došla trpělivost a šel. Ještě v pondělí se snažil pod krycím manévrem "předání čokozajíce" provést kontrolu, zda u nás doma není náhradník. Nebyl, zrovna jel nakoupit, takže se to celé obešlo bez scén před celým domem, ale po mém striktním odmítnutí jakýchkoliv dalších akcí tohoto druhu mi začínají chodit docela nepříjemné sms, dokonce zašel tak daleko, že oslovuje moje sousedy s dotazy po mém soukromí.. Když teď srovnávám současného a bývalého, nestačím se divit, jak moc jsem celou dobu měla zavřené oči.
Stačí Ti to takhle nebo potřebuješ ještě něco víc?
Dej mu kudlu na krk - buď s tím něco udělá nebo ať jde o dům dál. Za chvíli by ses z toho fízlování zbláznila
Není tady
Velmi, velmi důrazně bych mu vysvětlila, že pokud bude takhle pokračovat, je na nejlepší cestě poslat náš vztah do kytek. Na mobil by mi sáhnul jen jednou, kontrolování a sledování dtto, na tohle nikdo nemá právo. A to, že ho některá jeho ex podvedla ( jestli jí k tomu náhodou svým chováním nedohnal ), tak to není tvůj problém. Ne vážně, tohle je třeba rázně utnout hned na začátku.
Není tady
Já mu to říkám, že tohle dlouho nevydržím, ať se trošku zamýšlí nad svým jednáním, že jednou přijde ten kdy, kdy pohár trpělivosti přeteče a on mi na to řekne, že časem mi bude věřit, pokud se nespálí. Moc tomu ale nevěřím
Není tady
Chtěla jsem napsat, že jednou přijde ten den :-))
Není tady
romca999 napsal(a):
On je to normálně inteligentní, hodnej kluk a já bych s ním strašně ráda viděla budoucnost, ale potřebuju vědět jak na jeho žárlivost, co s tím udělat?
Já myslím, že ti tady lidičky poradili dost věcí a napsali hodně postřehů, ale ty si to očividně potřebuješ vyzkoušet na vlastní kůži, tak hodně štěstí...
Není tady
Jo, zapomněla jsem zmínit, že byl, chudáček, minulými partnerkami taky podveden.
Není tady
že uděláš to co jeho bývalé
romca999 napsal(a):
Chtěla jsem napsat, že jednou přijde ten den :-))
Není tady
Holky Ti dobře radí. Můj bývalý manžel byl taky žárivec. Postupně mu začalo vadit i to, že se bavím s kamarádkami, s lidmi v práci, s vlastními rodiči... Utekla jsem od něj i s dítětem. Myslím si, že takoví lidé to mají v sobě a těžko se sami od sebe změní. Opravdu jde o majetnické sklony a snahu ovládat. To chce odbornou pomoc a tu oni nevyhledají, protože nemají pocit, že mají problém. Nikdo nemá právo nikoho takhle omezovat.
Není tady
Chorobný žárlivec je jeden ze zakázaných typů mužů (Plzák). Vztah s ním nemůže nikdy fungovat, může být inteligentní a hodný jak chce.
Já bych mu dala nůž na krk - buď se půjde léčit nebo s ním končím.
Není tady
Holky, já Romču fakt chápu. Měla jsem možnost poznat toho mladého muže osobně a je opravdu milý, velmi inteligentní a hezký. Kdybych to nevěděla od Romči, nikdy by mne ani nena padlo, že by byl schopen takového chování. Třeba je možnost, že by se srovnal.
Vy, které máte zkušenosti se žárlivci, zřejmě budete tvrdi NE NE NE a nejspíš máte i pravdu, ale fakt nikdo nemá zkušenost s tím, že by se to dalo nějak ovlivnit svým chováním a působením apod. Stejně jako se různě snažíme změnit své chování a tím zapůsobit na partnery, aby oni změnili přístup k nám?
Já žádnou zkušenost s žárlivým partnerem nemám, takže napište, jestli se někomu podařilo vztah udržet a jestli byl partner ochotný si přiznat problém a zamakat na tom.
Není tady
časem mi bude věřit, pokud se nespálí
Ale co je to "časem", "věřit" a "nespálí", to už nespecifikuje, co? Takže nemáš vůbec žádnou jistotu, že jakékoli tvoje chování bude nenapadnutelné. Takovými prohlášeními se nenech zblbnout, protože spíš, než by se on změnil, dojde k tomu, že nikdy nebudeš dostatečně "hodná" podle jeho představ - a v horším případě by tě za to mohl začít trestat...
Není tady
Pokud žárlí tímto způsobem, tak si není jestý sám sebou. Že ho podvedly partnerky? No aby ne, když je k tomu svou žárlivostí dohnal. On se totiž chce přesvědčit, že má pravdu, a poukázat na to.
Já se svou povahou bych to zkončila hned. Ježiš, něco mi zakazovat a být uražený, že jdu někam bez něho? Kontrola na obědě? To ti jako volá a ptá se,kdo tam je?
Patologický žárlivec není k životu. Je to něco jako alkoholik, narokman, gambler atd. Jsem zvědavá co napíšeš za půl roku.
Jasně, že on v tobě bude chtít vzbudit pocit viny. To oni umí.
To jako budeš chtít jít třeba cvičit, zdržíš se pak na kafi s kámoškou a on si pro tebe příjde? Jo i tak to může dopadnout.
A vůbec, nechápu, jak se ti může hrabat ve věcech. Na to jsem hodně háklivá. Hodně. Návštěva mi může klidně sedět na stropě, hodovat v lednici,nosit po dovolení moje oblečení,ale kdyby mi štrachala v zásuvce nebo v kabelce? Děsná představa.
Není tady
romca999 napsal(a):
Romčo666,
já jsem taky normálně inteligentní, hodnej kluk a většina partnerek by se mnou strašně ráda viděla budoucnost.
Ale jsem taky žárlivej a taky to je proto, že mě ex opustila. Resp. byla to jediná žena, která mě opustila. A to mě tak rozhodilo, že při každém dalším vztahu mám strach a žárlím.
Otázka je bohužel položena špatně: ty s tím moc nenaděláš. Maximálně se můžeš snažit a mít nějaké elementární pochopení a například otevřeně neflirtovat s muži v přítomnosti svého partnera. Ovšem dávat mu svůj mobil, deníček, snář a kreditní kartu, aby si prohlídl, s kým si telefonuješ, co se ti zdá a komu platíš za manikuru...mi přijde už velmi za hranicí únosnosti.
Udělat s tím musí především něco tvůj normálně inteligentní chlapec. Polož mu otázku, zda-li je schopen nějaké větší sebereflexe a zda-li si nechce přečíst pár knížek o principech žárlení, sebevědomí a vyrovnání se s minulostí (rozchodem). To asi na začátek. Pak obligátní psycholog či terapeut. Není to všelék, ale zkusit to může.
Pak přihláška na šikanu v přírodě u Pandory. Což je, myslím, dobrý nápad. Najde tam sobě rovné, nebude mu tak trapně a aspoň tam bude více zástupců mužů.
Hodně štěstí!!
Není tady
romca999 napsal(a):
A něco jinýho tam nemáš?
něco co pomůže ?
... počkej, dlooooooze se zamyslím
... NE!
Není tady
Docela zajímavý názory, rozhodně neříkám, že s něma nesouhlasím. Já byla vždycky toho názoru, že mi nikdo do osobního života zasahovat nebude, jak říkáš Klubko, lezení do telefonu apod. Tohle bych dřív neakceptovala, ale je to jinak. Jsem prostě zamilovaná a zaslepená a hluboko v sobě si myslím, že to půjde, že se to nějak vyřeší a on mi začne věřit. Ale teď jsem zamilovaná a neotočím se k němu zády. Jak říkám, zatím mi jeho chování nevadí, ale slovo ZATÍM dvakrát podtrhuji!!!
Není tady
Tak Nicolasi,
a máš to definitivní...
Jsi jedním z mála mužů, kteří mě dokáží "alespoň" pobavit a rozesmát, takže jsi na seznamu mých oblíbených hned za Deppem, Bloomem, Gruffuddem... (ti tam jsou pravda z jiného důvodu )
- dobře ti tak.
Upravil(a) Alosek (26. 3. 2008 12:27)