27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
V poslední době mám problém s tím, e kdykoli koupím substrát a zasadím (přesadím) kytky, tak jsou květináče během několika dní plné malých protivných muek, které kytky zlikvidují Nevíte, jak ty malé potvory v hlíně zlikvidovat, ne substrát pouiju?
Napadlo mě hlínu zmrazit nebo naopak pořádně zahřát v troubě, abych muky zabila, ale nevím nevím, jestli to bude fungovat. Máte nějaký tip???
Není tady
O "upečení" hlíny jsem slyela, ale osobní zkuenost nemám.
Na ty potvory pouívám sprej FAST K. A zatím úspěně.
Není tady
Ty muky jsou smutnice i tady na Babinetu je o nich psáno. Korm pečení a mraení hlíny se prodává i roztok, kterým se naadená květina zalévé. Muky nejsou nebezpečné tím, e lítají ale nebezpečné jsou jejich larvy, které vidět nejsou a v hlíně oírají kořiínky
Není tady
Take myslíte, e pečení a mraení by mohlo zabrat? Aspoň bych měla dobrý pocit, e jsem pár těch protivných muek zabila
Není tady
Ano mohlo, ale nepekla bych, raději bych volila propaření - prádelní hrnec s podlokou co vypadá jak pařák na knedlíky, tam do látky nasypat hlínu a min 45 minut. Nebo do igelitky a 24 hodin v mraáku.
Muky se vrátí při patné péči
Není tady
Ja mivam taky vzdycky obdobi kdy je byt plny tech malych musek z hliny.Koupila jsem v zahradnictvi takove zlute lepkave desticky,ktere se zapichnou do kvetinacu a musky se na ne prilepi.Letos jich bylo ale tolik,ze to nestacilo a tak jsem kvetinace i truhliky asi pred 14dny postrikala Raidem na letajici a lezouci hmyz,tak jak staly na parapetu,listy,hlinu na povrchu a vlastne castecne i parapet a spodek okna.Takze musky se zahubily i tim ze lezly po postrikanem skle a parapetu.To ale predpoklada ze na ty postrikane mista nebudou sahat male deti.I tak jsem pak cely den vetrala,neni to kvuli zapachu,docela to voni,ale je to jed.Zatim muzu rict ze je klid.
Není tady
Hm, tak dva dny v mrazáku nepomohly. Musím nakoupit nějakou chemii...
Upravil(a) Ladie (8. 4. 2008 15:00)
Není tady
zkus ten Fast K - fakt mi to pomohlo.... 1x/měsíc obnovuji postřik a je to OK.
A prý jim dělá moc dobře stále vlhká hlína - tzn. nepřelévat.
Není tady
Zkusím. Nikdy jsem s kytičkami neměla problém - a poslední rok s těmi ............. mukami. Koupím, postříkám a vechny zabiju!!!!
Není tady
Na muky se mi osvědčilo dát do květináče vylouhovaný černý čaj.
Není tady
mám taky věčné problémy s mukama (ale je to má vina, ráda zalévám, dopřávám květinkám a ono je to spí na kodu, zas přeliju, zdechnou... noo a já jsem z toho na práky, e jsou nějaké divné, asi jim něco chybí, tak zas zaliju:-))))) no u se snaím fakt nepřelévat:-) ale co jsem se dočetla, e pomáhá je, e zasadíte do té hlíny, kde jsou muky, strouek česneku... e česnek hlíně prospívá i co do ivin, do sebe vsaje ve patné a nechá květinkám jen to pro ně dobré... tak jsem to udělala, dala vedle toho květináče i malé víčko, které jsem troku napatlala medem, aby se tam ty mrchy usadily a u nely ven..., no tak uvidím, na víčku muek jako hrom, a hlína se taky zatím drí....
Není tady