1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Do jaké míry jste ochotni tolerovat (nebo se smířit s existencí) kamarádky vaeho partnera? Kde máte hranice, co vám u "kamarádění" nevadí a co u je za hranicí?
Např. Pokud si půjdete s partnerem někam sednout a on tam automaticky pozve svou kamarádku? Nebo pokud si budou občas chodit posedět sami? Nebo pokud bude vaeho partnera jeho kamarádka navtěvovat u vás doma v době vaí nepřítomnosti? Nebo kdy vae volné chvilky s partnerem bude jeho kamarádka neustále přeruovat SMS příp. voláním na mobil? Nebo kdy kamarádka bude od vaeho partnera neustále chtít nějakou pomoc a slubičky (např. oprava kola) či po něm neustále bude jakoe chtít nějaké rady psychologického rázu, ač na to je lépe pokecat s kamarádkou...či si s ním často psát po icq, skypu... atd., atd.....
Stojíte vůbec o to, aby měl vá partner kamarády opačného pohlaví? Můe to být pro vá vztah k něčemu dobré nebo to spíe hrozí být zdrojem různých budoucích hádek a problémů ve vztahu?
Můj partner má těch kamarádek opravdu řadu, moc to zatím neskousávám, zajímalo by mě, jak to mají ostatní...
Není tady
měla jsem kdysi přítele a ten měl nejlepí kamarádku. Nevadila mi, brala jsem jí pomalu jako jeho ségru, ale jen do té doby ne se ona rozela se svým přítelem. Pořád jí tahal na nae schůzky, bral jí prostě vude, byl víc s ní ne se mnou, dnes se divim e s náma nespala v jedný posteli. Rozeli jsme se (já to ukončila) a oni to teď po nějakých letech jejich kamarádství dali spolu dohromady... já nevím jestli bych dokázala tolerovat kamarádky...asi ne
Není tady
Manie napsal(a):
měla jsem kdysi přítele a ten měl nejlepí kamarádku. Nevadila mi, brala jsem jí pomalu jako jeho ségru, ale jen do té doby ne se ona rozela se svým přítelem. Pořád jí tahal na nae schůzky, bral jí prostě vude, byl víc s ní ne se mnou, dnes se divim e s náma nespala v jedný posteli. Rozeli jsme se (já to ukončila) a oni to teď po nějakých letech jejich kamarádství dali spolu dohromady... já nevím jestli bych dokázala tolerovat kamarádky...asi ne
Ahoj, díky za odpověď. My kamkoli jdeme, tak se na přítele nabalí jeho kamarádky (myslím, e jsou to bývalý ctitelky, který ho chtěly sbalit, ale nepodařilo se a jaksi si pořád myslí, e mají anci) a chtějí s ním něco řeit nebo chtějí nějakou pomoc, slubu nebo prostě na něho halekají u z dálky "ahoj a jak se má a tak" a on se s nimi teda baví a já tam stojím jako trubka..
Není tady
myydlinka napsal(a):
Do jaké míry jste ochotni tolerovat (nebo se smířit s existencí) kamarádky vaeho partnera? Kde máte hranice, co vám u "kamarádění" nevadí a co u je za hranicí?
Např. Pokud si půjdete s partnerem někam sednout a on tam automaticky pozve svou kamarádku? Nebo pokud si budou občas chodit posedět sami? Nebo pokud bude vaeho partnera jeho kamarádka navtěvovat u vás doma v době vaí nepřítomnosti? Nebo kdy vae volné chvilky s partnerem bude jeho kamarádka neustále přeruovat SMS příp. voláním na mobil? Nebo kdy kamarádka bude od vaeho partnera neustále chtít nějakou pomoc a slubičky (např. oprava kola) či po něm neustále bude jakoe chtít nějaké rady psychologického rázu, ač na to je lépe pokecat s kamarádkou...či si s ním často psát po icq, skypu... atd., atd.....
Stojíte vůbec o to, aby měl vá partner kamarády opačného pohlaví? Můe to být pro vá vztah k něčemu dobré nebo to spíe hrozí být zdrojem různých budoucích hádek a problémů ve vztahu?
Můj partner má těch kamarádek opravdu řadu, moc to zatím neskousávám, zajímalo by mě, jak to mají ostatní...
Ahojky ..tak se ti ozývá jedna kamarádka ..bohuel nevím jestli v mým případě nejde o tak trochu provokaci, kdy já která řeím problém z opačně strany(zamilovaná do kámoe ) se pokouím říct svůj názor ....ale asi takhle
Kluk a holka , mu a ena spolu můou kamarádit... ale záleí na míře toho kontaktu ...mám kamarády se kterými se neslyím a nevidím třeba 3 týdny ...a je to ok ...pak potřebuju já nebo oni a prostě se zase vidíme víc píem si rozebíráme nesmrtelnost chrousta atd ...a vůbec nic to neznamená .... to co popisuje Ty ... ví ... zní mi to jaksi povědomě ... jestli se potřebují denně vidět slyet povídat po icq a kdovíco ... je tam něco víc ...ani si to třeba neuvědomují vědomě ... nebo jeden z nich" to" jetě neví a ten druhý tu kamarádskou notu pořád udruje i kdy u "ví" ....Tolik jen má osobní zkuenost ...nic víc v tom prosím nehledej ... Sama vím , e kdyby můj partner chtěl takto intenzívně kamarádit s nějakou jinou enou ...hodně bych bojovala aby se tak nedělo ... protoe bohuel mám sama "máslo na hlavě" a vím, jak snadno Ti ujedou nohy od kamarádění k něčemu víc ... právě proto, e to vím ..
Popisuju ovem situaci kdy Tvůj partner má jednu konkrétní intenzívní kamarádku ..pokud kudy chodí tudy lakuje ..asi bych se ohroená necítila ...
Upravil(a) Amriana (25. 3. 2008 18:28)
Není tady
myydlinka napsal(a):
Manie napsal(a):
Ahoj, díky za odpověď. My kamkoli jdeme, tak se na přítele nabalí jeho kamarádky (myslím, e jsou to bývalý ctitelky, který ho chtěly sbalit, ale nepodařilo se a jaksi si pořád myslí, e mají anci) a chtějí s ním něco řeit nebo chtějí nějakou pomoc, slubu nebo prostě na něho halekají u z dálky "ahoj a jak se má a tak" a on se s nimi teda baví a já tam stojím jako trubka..
Tak to je přesný, mám to hodně podobně
Taky mi vadí ty jeho kamarádky. e přijdou, na mě se ani nepodívají, nato aby mi řekly ahoj a chtějí ho pro sebe, chtějí s ním řeit své věci, ačkoli je tam se mnou a třeba téměř v objetí, ani se neomluví a přivlastní si ho k hovoru a to já tam najednou jsem za to křoví, ne některá z těch kamarádek. To já po chvíli raději odejdu (vymluvím se, e si jdu odskočit, ale ve skutečnosti se prostě nechám zdeptat, vyměknu, nechám se vyachovat, moná ani ne tak jimi, ale sama sebou), to já se implicitně omluvím, abych je neruila v jejich hovoru, protoe se zrazu cítím, jako e já tam nemám co dělat, e já jsem ta, co zcela nesluně naslouchá cizímu hovoru a to se přece nedělá, tak se zdekuju a dočasně vypadnu. Vadí mi, e ony to na rozdíl ode mě umí nerozhlíet se napravo nalevo a ádat. Cokoli, nepřijde jim to blbý, e ho třeba zneuívají a zatěujou, ony jsou prostě samozřejmé, zatímco já, kdy něco potřebuju, tak nejdřív dlouze rozmýlím, zda ho vůbec můu obtěovat a jestli ho tím nezneuívám, e má svých povinností a starostí dost, a jetě já něco chci a jestli si to raději nemám nějak udělat sama nebo vůbec se zbavit chtění té věci a označkovat si ji jako nedůleitou a nepotřebnou a nepodstatnou a raději nic po nikom nechtít a sama sobě nabulíkovat, e to vlastně nechci a není to potřeba a e se bez toho obejdu. Vlastně jim moná závidím tu schopnost na nikoho se neohlíet a hlásat své právo na pomoc. Vadí mi ta představa společné budoucnosti kdy já, jeho partnerka, na něj budu brát ohledy, a raději nic moc nechtít, a pak přijde nějaká můra cizí, která kale na to, e první z en, kterým by měl pomáhat, jsem já a bude kalat na to, e on je zadaný a má partnerku a případně rodinu a stejně přijde mňančet, e něco potřebuje, ač je třeba sama zadána a z velké rodiny a mohla by si říct partnerovi nebo otci nebo bratrům. Kdeto já nemám ani otce, ani bratra a partnera se snaím nezatěovat nějakými svými poadavky. No jsem asi hloupá. Hloupě přílině ohleduplná, a je mi to ke kodě a pak se cítím ukřivděná, kdy vidím, e některý enský vůbec neberou ohledy, a prostě tak dlouho mňančí a otravujou, dokud nedosáhnou svýho. A ten můj hodnej partner i kdy se moná cítí vyuíván, on to pro ně prostě udělá. Co mám dělat? Naučit se více od partnera ádat aby neměl čas na plnění jejich poadavků?
Upravil(a) Opheliaa (25. 3. 2008 18:28)
Není tady
Jo a taky bych se vůbec nedivila, kdyby to u toho mýho přítele byly holky, který ho v minulosti chtěly sbalit, ale jeliko nezabral, tak s ním udrujou teda aspoň ten kamarádskej vztah, ale naděje se jetě nevzdaly...
Není tady
Opheliaa napsal(a):
Jo a taky bych se vůbec nedivila, kdyby to u toho mýho přítele byly holky, který ho v minulosti chtěly sbalit, ale jeliko nezabral, tak s ním udrujou teda aspoň ten kamarádskej vztah, ale naděje se jetě nevzdaly...
To je klidně moný ... proč ne ? Moný je vechno, ale uvědom si druhou stránku věci ..kdyby to JEMU nebylo příjemný, nehladilo to jeho ego a nedělalo mu to dobře ...tak to nedovolí .... zvlá jestli jsi mu řekla svůj názor ....řekla ?
Není tady
take z opačného pohledu - znamená to, e pokud jsem zadaná, přeruím kontakt s kamarády muského pohlaví, nebudu si s nimi psát a radi je ani vídat a kdy, tak jen aby to měl partner pod kontrolou?
Není tady
Majja napsal(a):
take z opačného pohledu - znamená to, e pokud jsem zadaná, přeruím kontakt s kamarády muského pohlaví, nebudu si s nimi psát a radi je ani vídat a kdy, tak jen aby to měl partner pod kontrolou?
taky extrém ...dobrý ....
Není tady
Amriana napsal(a):
Opheliaa napsal(a):
To je klidně moný ... proč ne ? Moný je vechno, ale uvědom si druhou stránku věci ..kdyby to JEMU nebylo příjemný, nehladilo to jeho ego a nedělalo mu to dobře ...tak to nedovolí .... zvlá jestli jsi mu řekla svůj názor ....řekla ?
jene ono to těm chlapům taky ne vdycky dojde...oni třeba nevidí to, e jejich dobrá kamarádka se mu snaí nenásilně rozbít vztah, e čeká na to a se rozejde aby ho dostala ona...já to viděla u sebe...viděli to vichni kolem nás, e jeho kamarádka za ním pořád leze atd. vyptávali se mě, jak to máme, jestli to táhneme ve třech atak. A mohla jsem říkat, naznačovat a jsem se zeptala jednoho dne jestli ona nebo já a on se rozhodl radi pro kamarádku
Není tady
to je pouze hypotetická úvaha, kdy tak čtu jak by si některý toho svýho nejradi uvázaly na vodítko ...
Není tady
Majja napsal(a):
myslím si, e kdy je to kamarádství v úrovni dobrého kamarádství, kdy tím netrpí nikdo, tak ne...
Není tady
Ne Majjo, ony to tak holky asi nemyslely. Já jsem vyrůstala mezi kluky, a 70% mých známých tvoři kámi,ne kámoky. Asi díky koníčkům. I kdy jsem třeba zrovna bez partnera nebo s partnerem,tak se s nimi stejně scházím. Ale vdy respektuji jejich soukromí. To e jsou mí kámoi, tak ráda poznám i jeho přítelkyni. Kdy od něj budu chtít pomoc, tak se vdy zeptám, zda to nějak nevadí. Nikdy bych nela k němu domů na kafe, kdyby jeho přítelkyně nebyla doma. To bych se sela někde na neutrální půdě. Ale to je i na tom chlapovi,aby Vás představil těm kámokám a určil hranice. Natěstí mě nikdy moji kámoi fyzicky nepřitahovali, známe se od dětství a probrali jsme cokoliv, koupali se nahý na nůdě, trávili spolu dovolené,ale prostě musí se rozliovat soukromí a kamarádství. Mě by hlavně nenapadlo těm dvou dělat křena. Max, kdybych u déle znala jeho přítelkyni a oba by byli pro,abych s nima někam la.
Není tady
já jsem si jen vybavila, jak mi straně vadila kamarádka ( a jetě to byla zároveň ex) mýho teď u taky bývalýho přítele, oni spolu kamarádili od střední, chodili na pivko a já árlila a dělala scény, e i dneska mě polije studenej pot jak jsem byla trapná ... holky, pokud vám nějaká ochechule vadí, tak si prostě udrujte vlastní důstojnost a nehrajte ani odstrkovaný chudinky ani stíhačky, obojí stejně jenom nahrává tý druhý
Není tady
Majja napsal(a):
... holky, pokud vám nějaká ochechule vadí, tak si prostě udrujte vlastní důstojnost a nehrajte ani odstrkovaný chudinky ani stíhačky, obojí stejně jenom nahrává tý druhý
souhlas
Upravil(a) Manie (25. 3. 2008 19:03)
Není tady
Amriana napsal(a):
Opheliaa napsal(a):
Amriano, to je těký...
Doteď mu nemůu zapomenout, e byl v létě (to jsme spolu byli cca 2 měsíce, jetě jsme ten vztah měli takovej neurovnanej, tak to částečně beru jako e jsme byli v začátcích a e jetě neměl asi moc pocit, e je vázanej...) na víkendové akci jedinej chlap se čtyřma enskýma - kamarádkama.Teprve dva dny před tou akcí mi o té akci řekl, ačkoli tam jel v den, kdy obvykle máme rande (sobotu) a ačkoli to věděl několik měsíců dopředu. A prý jestli chci jet s nimi. Z toho, jak o tom vykládal, mi to přilo, e pojedou samí chlapi, tak jsem si říkala, co bych jim kazila pánskou jízdu, a řekla jsem mu, jen a jede a pěkně si to uije... no a po víkendu se z kámoů vyklubaly čtyři kamarádky. Fakt super. Vnímala jsem to jako podraz, e mi zatajil pohlaví účastníků a mluvil tak obecně, pro mě to teda byla podstatná informace, já jsem se právě díky tomu rozhodla, e nepojedu, a není mi jasný, jestli to tak neřekl schválně, protoe věděl, e pak asi jet nebudu chtít.
Teď jsme se ohledně toho o víkendu pohádali, protoe jsme spolu li na zábavu a on jenom el cosi vyhodit do koe a cestou tam nebo zpátky se mi "ztratil" s jednou z těch kamarádek, která prostě potřebovala urgentně s ním kecat... nic mi neřekl, a jsem ho sháněla, tak jsem zjistila, e celou dobu kecá s ní... no a pak jsme byli spolu, povídali jsme si, objímali se a pozorovali tančící lidi a ona se k nám přitočila a zas si s ním "nutně potřebovala povídat", a to přes 10 minut... tak jsem se omluvila, e si musím odskočit... no zůstala jsem tam schválně dýl a jak jsem se vracela, tak tam jetě pořád stáli a bavili se... chvíli jsem tam postála, přítel mě jenom chytil za ruku a dál se bavil s ní (teda kecala převáně ona)... a jetě nejvíc mě natvalo, e nějakej kluk, co stál opodál, na mě dělal obličeje a posunky, e co to mám za přítele, jestli je tam se mnou nebo s ní a v zásadě se nám vem posmíval. Navíc to byla jedna z těch, co s ní byl v létě na té akci... celkem s ní kecal minimálně půlhodinu v kuse, ačkoli tam přiel se mnou a byl tam se mnou. Pak se přitočila jetě druhá a chtěla od něj nějakou opravu čehosi... no to u jsem fakt měla dost... a e mu za minulý opravy dluí pivo a tak.... zakrtit. Nebo jindy holka, která bydlí o barák vedle mě... nikdy se se mnou skoro nebavila, najednou, kdy nás uvidí spolu, se ke mě začala hrozně hlásit jako k sousedce (jaká fale) a hrála před mým přítelem, jak mě má hrozně ráda a jaký my jsme velký kamarádky (nestačila jsem se divit a naprosto jsem nechápala, o co jí jako jde), nače začala vyslýchat jeho, jak se má a co dělá a co bude dělat atd.
Mně nevadí, e ty kamarádky má, mně vadí, kdy mi přítel filtruje informace... nebo e kdy někam přijdeme a přivlastní si ho některá z těch kamarádek a tváří se, e já tam nejsem, a pořád po něm něco chtějí... a e přítel nedovede říct dost a věnuje se jim podle mého mínění a příli.
Asi jsme na vině za nastalou situaci vichni tři - já, e si to nechám líbit od přítele i od jeho kamarádek a nechám se odstrčit, místo abych si hájila své místo partnerky a řekla jasně, co budu tolerovat a co u ne, přítel, e je měkkej a neřekne rázně, e je tady s přítelkyní atd., ony, e jim nedochází, e je zadaný a je jim to naprosto jedno...
On jinak je takovej hodnej chlap, snadno se nechá přemluvit a vyhoví... a ony to vědí.
Není tady
Amriana napsal(a):
Majja napsal(a):
Majjo, já jsem pro, abychom měli oba dva kamarády opačnýho pohlaví, ale chci, aby např. můj kamarád byl kamarád nás obou - mě i mého přítele. Kdybych byla na nějaké akci a přitočil se ke mě nějakej můj kamarád, tak ho a) představím svému partnerovi, b) zapojím do rozhovoru, povím příteli o svém kamarádovi, e např. taky rád fotografuje... prostě bych se snaila navodit situaci, abychom si povídali vichni tři.
Upravil(a) Opheliaa (25. 3. 2008 19:12)
Není tady
Opheliaa napsal(a):
Amriana napsal(a):
Majja napsal(a):
Majjo, já jsem pro, abychom měli oba dva kamarády opačnýho pohlaví, ale chci, aby např. můj kamarád byl kamarád nás obou - mě i mého přítele. Kdybych byla na nějaké akci a přitočil se ke mě nějakej můj kamarád, tak ho a) představím svému partnerovi, b) zapojím do rozhovoru, povím příteli o svém kamarádovi, e např. taky rád fotografuje... prostě bych se snaila navodit situaci, abychom si povídali vichni tři.
To chápu, taky by mi to nebylo příjemný, kdyby mě přítel ani nepředstavil, někdo je prostě taková "drka", e se dokáe zařadit a bavit třeba s nohou od idle, někdo potřebuje pomoct začlenit, ale nic si z toho nedělej, taky jsem ten druhý případ, potřebuju maličko povzbudit nebo vidět nějakou odezvu. Taky nevím jak ty, ale já třeba nedokáu strhnout pozornost na sebe a bavit třeba celý stůl, mluvim potichu a radi si povidám s někým ve dvojici nebo trojici, tak třeba by se dalo začít takhle, postupně.
Není tady
Majja napsal(a):
já jsem si jen vybavila, jak mi straně vadila kamarádka ( a jetě to byla zároveň ex) mýho teď u taky bývalýho přítele, oni spolu kamarádili od střední, chodili na pivko a já árlila a dělala scény, e i dneska mě polije studenej pot jak jsem byla trapná ... holky, pokud vám nějaká ochechule vadí, tak si prostě udrujte vlastní důstojnost a nehrajte ani odstrkovaný chudinky ani stíhačky, obojí stejně jenom nahrává tý druhý
Taky souhlas ... asi mám problém s vlastním sebevědomím, kdy se nechám tak snadno odstrčit... budu s tím něco dělat.
A partnerovi řeknu, e se mi to zdá u příli ... e mi přijde, e mě chtějí vyachovat z rozhovoru a fakt mi to vadí a e přítě nikam neodejdu, protoe to nejsem já, kdo se má cítit nepatřičně a bezmála jako vetřelec, to je na té kámoce, aby ho jen pozdravila a prohodili pár (!) vět a nevtírala se tolik. Víte co, mně nějak ani nevadí, kdy s ní pokecá někde, ke já nejsem, ale jakmile tam doel se mnou, tak mi vadí, e si ho ona naprosto bezohledně přivlastní, jako bych tam vůbec ani nebyla.
Není tady
Majja napsal(a):
To chápu, taky by mi to nebylo příjemný, kdyby mě přítel ani nepředstavil, někdo je prostě taková "drka", e se dokáe zařadit a bavit třeba s nohou od idle, někdo potřebuje pomoct začlenit, ale nic si z toho nedělej, taky jsem ten druhý případ, potřebuju maličko povzbudit nebo vidět nějakou odezvu. Taky nevím jak ty, ale já třeba nedokáu strhnout pozornost na sebe a bavit třeba celý stůl, mluvim potichu a radi si povidám s někým ve dvojici nebo trojici, tak třeba by se dalo začít takhle, postupně.
Tak to jsme na tom dost podobně, taky jsem spí člověk do meních skupinek... trvá mi poměrně dlouho, ne se s někým seznámím, neumím to jinak, ne postupně a trvá to, ne najdu s někým společnou řeč, ne vím, o čem se s ním mám bavit, zvlá, kdy ti ostatní se u znají a baví se o svým a mají svý konverzační ifry a zkratky, take je mi jejich debata i z tohohle hlediska poměrně neprůhledná...
Není tady
Jo je to v podstatě jenom o sebevědomí, ale to asi vechno ... navíc to určitě taky zná - e člověk, kterej si nevěří, to docela vyzařuje a tím ty ostatní jetě ... jak to říct ... odradí, má z toho blbej pocit, a jede to pořád dokola. Já bych to nelámala přes koleno, lepí udělat si fajn večer bez partnera a jeho kámoů, kdy se tam necítí dobře nebo vyrazit někam v mení skupině, třeba dvě dvojice, to u se prosadí a bude mít téma hovoru na přítě. A napadá mě, jestli tvůj přítel ví, e si tam připadá divně? Moh by ti nějak pomoct, nadhodit společný téma, aby ses chytla nebo tě nechat něco dovyprávět.
Není tady
Jeimarja, a já občas z akce,kde jsem byli spolu, la domů s jiným doprovodem
Není tady
Já jeho kamarádky celkem toleruji, má jednu nejlepí kamarádku ´v Americe tak si často píou přes skype a mě to ani nevadí...teda dřív mi to vadilo,ale promluvily jsme si o tom a ted je to v klidu. Kdy s nima chce nekam jit,tak vim e mue jit klidne sám beze mě a pak to spolu v posteli třeba probreme,zdrbneme a tak . stejně jak on toleruje moje kamarády tak ja neochuzuji jeho a basta!
Není tady
Klubko napsal(a):
hm přiznám se, e já kolikrát taky
Není tady
Klubko napsal(a):
Jo, to já taky, pokud jsem s tím klukem, se kterým jsem tam la, jenom flirtovala... coby ne.
Ale pokud s někým chodím a jdu tam s ním, tak prostě nee.
A rozhodně bych třeba nela domů jako nezadaná kamarádka se zadaným kamarádem, co byl na oné akci se svou přítelkyní...
Není tady